ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δίκη Κουττούκη στην ΕΔΕΚ και η μάχη Πριγκιπικών - αντιφρονούντων Μυλωνά - Κουλία στο ΔΗΚΟ

Ανακατωσούρα με δίκες στην ΕΔΕΚ και βαθύς διχασμός στο ΔΗΚΟ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η εσωστρέφεια και η κατανάλωση των σαρκών τους είναι το μεγαλύτερο προσόν που κατέχουν οι επονομαζόμενοι ή αν προτιμάτε αυτοπροσδιοριζόμενοι κεντρώοι, στο Κυπριστάν. Έτσι και στην προκειμένη, μετά το κάζο των βουλευτικών εκλογών στράφηκαν προς τον εαυτό τους, όχι για να κάνουν την απαραίτητη ενδοσκόπηση, αλλά για να απασχοληθούν με τα απαραίτητα αλληλοφαγώματα και να αλληλοκατηγορηθούν για τα πάντα και δια τα πάντα…

Τα συμπτώματα της γνωστής ασθενείας άρχισαν να ταλαιπωρούν και πάλι ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ. Βρήκε και το ανοσοποιητικό σύστημα πεσμένο (διάβαζε αποτυχία βουλευτικών εκλογών) και χτύπησε η ασθένεια, χωρίς να γνωρίζουμε αν ο οργανισμός είναι έτοιμος να πολεμήσει ή θα παραδώσει σώμα , γιατί το πνεύμα, μάλλον μόνο σε οινόπνευμα, το συναντάς…

• Αρχίζοντας από τους πυγμάχους, όπως τους χαρακτήρισε η στήλη, να επισημάνουμε ότι πέρασαν στο άψε - σβήσε σε πιο ευγενή αθλήματα, όπως τις δίκες στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Εκεί οι ΕΔΕΚίτες άρχισαν προσπάθεια για να ξεκαθαρίσουν, όπως υποστηρίζουν, όσα συμβαίνουν στο ασθενές ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ τους και να προχωρήσουν για τα περαιτέρω. Την περασμένη Δευτέρα λοιπόν σε συνεδρία του Π. Γ της ΕΔΕΚ άρχισε η δίκη του Οικονομικού Διευθυντή του κόμματος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗ. Ανακατωσούρα, καβγάδες και διαχωρισμός σε οργισμένες παρατάξεις. Και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, ή αν προτιμάτε της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ να επιχειρεί να βάλει τάξη για να συνεχιστεί η διαδικασία. Τι ακούστηκε εκατέρωθεν δεν περιγράφεται και ακόμη περισσότερο οι ατάκες που διημείφθησαν μεταξύ στελεχών.

• Παρουσιάστηκαν στοιχεία από την κατηγορούσα αρχή - που στην προκειμένη είναι συναγωνιστές του - σε βάρος του Οικονομικού Διευθυντή του κόμματος, ενώ ο ίδιος τα απέρριψε όλα σαν ψεύδη και συκοφαντίες. Κουβέντα στην κουβέντα, οι τόνοι ανέβησαν αισθητά και έγινε ο χαμός που προδιαγράφεται να έχει και συνέχεια. Ο Κουττούκης αποχώρησε πετώντας κάποιες αγγλικούρες και γαλλικά μαζί και είπε ότι θα επανέλθει σύντομα. Και μετά αναζητούν αίτια για τα ποσοστά τους στις εκλογές και γιατί οι ΕΔΕΚίτες και ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται. Πυγμάχοι μου να δίνετε γροθιές στους συναγωνιστές σας και αυτό είναι πολύ σοσιαλιστικό. Αυτή είναι η ιδεολογία σας.

• Χαμός είπαμε. Ου στο ΔΗΚΟ να δείτε τον ΒΑΘΥ ΔΙΧΑΣΜΟ σε όλο του το μεγαλείο. Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές και πάλι τα ίδια και χειρότερα. Φατρίες, ομάδες και αλληλοσπαραγμός. Δηλαδή αν δεν θέλεις να χαχανίσεις σαν ανεξάρτητος παρατηρητής, που διαπιστώνεις πόσο απολίτικοι και μέτριοι είναι οι ΔΗΚΟικοί ηγέτες, τότε μπορείς να κλάψεις από ποιους ανθρώπους αναμένεις να σώσουν την πατρίδα. Αυτοί δεν ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ο ένας την ανάσα του άλλου συναγωνιστή τους και θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά με άλλους ή να αφουγκραστούν την κοινωνία; Μοναδική έγνοια η εξόντωση των συναγωνιστών και συμπολεμιστών.

• Τα όμορφα και ωραία που ακούστηκαν στην χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής για το κονκλάβιο, την λανθασμένη προεκλογική στρατηγική, τις ασήκωτες ευθύνες της ηγεσίας , τον μονοδιάστατο- μονοθεματικό προεκλογικό αγώνα, βεβαίως καταγράφηκαν από την ηγεσία. Αλλά δυστυχώς, κάπου χάθηκε το έγγραφο. Ξέρετε, με την ανακατωσούρα και την σύγχυση οι εισηγήσεις, απορίες και λοιπές αναφορές που ήταν γραμμένες σε σχετικό χαρτί, αναμείχθηκαν με κάτι άλλα άχρηστα χαρτιά , παλιόκολλες τις αποκαλεί ο Πρίγκιπας και πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Θα τις βρουν όμως και θα λάβουν υπόψη τους όσα επιθυμούν οι σύνεδροι. Εξάλλου δεν χάθηκε και ο κόσμος…για τις παλιόκολλες και όσα τους επισήμαναν με αγωνία οι σύνεδροι. Να περιμένουν το συνέδριο να εκτονωθούν και εκεί και να μην ανησυχούν. Ο Πρίγκιπας και το κονκλάβιο του θα τους ακούσει με προσοχή και θα κάνει και πάλι ότι θέλει.

• Προτού όμως απ’ αυτά διαφάνηκε και στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ ο βαθύς διχασμός στο κόμμα. Εκεί όπου συναγωνίστηκαν για την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, οι Πριγκιπικοί με τους αντιφρονούντες. ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ εναντίον του ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ. Κέρδισε ο Λεωνίδου με 4 -3 αλλά ο διχασμός επικυρώθηκε. Υπέρ Λεωνίδου ψήφισαν και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύσης Παντελίδης , Χρήστος Σενέκης και φυσικά ο Πανίκος τον εαυτό του. Από την άλλη τον Μυλωνά ψήφισαν ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Πάφιος Χρύσανθος Σαββίδης. Απουσίαζε ο βουλευτής Λάρνακας Χρήστος Ορφανίδης , ενώ ο Πρίγκιπας δεν χρειάστηκε να παρέμβει για αν δώσει την νικώσα ψήφο.

• Ε, φαντάζομαι ότι οι αντιφρονούντες γνωρίζετε ότι είναι σκληρά καρύδια και βεβαίως - βεβαίως θα συστήσουν και το επονομαζόμενο αντιΑΚΕΛικό μέτωπο και αν επιμένουν κάποιοι για συνεργασία με την κομμουναρία, όπως την αποκαλεί ο Κουλίας, θα έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν και αυτοί εντός και εκτός κόμματος τους υποστηρικτές τους και το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να πορευθεί με μείον 2- 3 βουλευτές. Εξάλλου η ιστορία Μυλωνά- Κουλία είναι διανθισμένη με επαναστάσεις και δεν θέλουν και πολύ να βγουν αντάρτες στα βουνά.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: «Εάν μισούνται ανάμεσο τους Δεν τους πρέπει Ελευθεριά, όπως γράφει ο Εθνικός μας ποιητής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΩΛΟΜΟΣ στον «Ύμνο για την Ελευθερία» τον Εθνικό μας Ύμνο. Ποιος τον ακούει τον Διονύσιο. Μάλλον Σάκη θα τον φωνάζουν…

• ΥΓ: Για να χαλαρώσουμε χωρίς παρεξήγηση. Άντρας λέει ή είδηση με Αλτσχάιμερ παντρεύτηκε δεύτερη φορά την γυναίκα του. Μόνο έτσι αναφωνούν αρκετοί. Ε, ναι ο άνθρωπος έλεγε κάπου ξέρω την κυρία, κάπου την ξέρω και σου λέει να παντρευτώ αυτή πάρά μια άγνωστη…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X