ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H υποδοχή του ΥΠΕΞ στην Στράκκα και το κλειδί της Προεδρίας στους Χριστοδουλίδη-Νεοφύτου

Οι δυο Πάφιοι χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να τα βρουν και να ορίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Όταν ο αοιδός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ερμήνευε με αισθησιασμό «το καλύτερο παιδί», η βασιλομήτωρ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ έσκασε ένα χαμόγελο, από την αφιέρωση του άσματος που έγινε από παρευρισκόμενο, προς τον παριστάμενο Υπουργό Εξωτερικών ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Και βεβαίως η φειδωλή και συγκρατημένη στην έκφραση - δημόσια - των συναισθημάτων της κ. Παπαδοπούλου, άνοιξε και κεφάλαιο στην πολιτική ζωή, αφού η γνώμη της πάντα έχει βαρύνουσα άποψη στο βασίλειο της Στράκκας.

• Λίγο ο σκοπός, περισσότερο ο έναστρος ουρανός έδωσε την ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη, να χτίσει τις απαραίτητες γέφυρες, που χρειάζονται σε όσους κατοικοεδρεύουν στην πολιτική, με τους βασιλείς και Πρίγκιπες του ΔΗΚΟ. Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, οι ανθρώπινες σχέσεις και η συναναστροφή παίζουν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο και στην πολιτική, αφού εν πολλοίς καθορίζουν και τις αποφάσεις. Υπεισέρχονται μεν και τα συμφέροντα, αλλά η εικόνα δε που δημιουργεί κάποιος πολιτικός, ιδιαίτερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων (και η Στράκκα είναι ένα απ’ αυτά) έχουν την δική τους σημασία.

• Το γεύμα διοργάνωνε η Φωτεινή Παπαδοπούλου για ενίσχυση του Καραισκάκειου ιδρύματος, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ και βεβαίως παρευρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της Λευκωσίας ή όπως λέμε η επονομαζόμενη και ελίτ. Ποιο ρόλο έπαιξε η εκδήλωση, όπου και φυσικά αντηλλάγησαν οι ανάλογες φιλοφρονήσεις, από Φωτεινή-Χριστοδουλίδη και την Πρόεδρο του Δ.Σ του Καραισκάκειου Πόπη Κανάρη, θα διαφανούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

• Και για να προλάβουμε όσους θα πουν διάφορα περί προεδρικών υποψηφιοτήτων και συγκρούσεων με τον Φούλη, να παραπέμψουμε στο δημοσίευμα της στήλης έως και εμμονικό μας προέκυψε, ότι οι δυο Πάφιοι χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να τα βρουν και να ορίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ε, βεβαίως με το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό και με τα ονόματα που ακούγονται, βλέπετε εσείς κάποιο που μπορεί να κερδίσει ένα εκ των δυο όταν είναι ενωμένοι και μαζί στην μάχη των Προεδρικών εκλογών. Δύσκολα… Εκτός κι αν αντιγράψουν την πρακτική Μητσοτάκη και κάνουν μετεγγραφή εξωτερικού και μας παρουσιάσουν κάποιο αλεξιπτωτιστή που να θέλει το χρίσμα του Προέδρου του κράτους. Αν θέλουν έχει αρκετούς πολιτικούς υπό μετεγγραφή στην Μποτσουάνα, στην Ζάμπια και στην νήσο Άου- άου. Θα προσαρμοστεί και εύκολα στο περιβάλλον.

• Φυσικά καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η άποψη του Νίκαρου και σε ποιο θα δώσει το δακτυλίδι διαδοχής, αλλά και αν επιθυμεί να αποσυρθεί αφήνοντας ως παρακαταθήκη την συνένωση δυνάμεων των δυο εν δυνάμει δελφίνων για την διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ίδωμεν, γιατί η ΞΥΠ οσφραίνεται εξελίξεις και οι πράκτορες είναι εντεταλμένοι να παρακολουθούν τα πάντα… Καθίστε αναπαυτικά και θα σας παρουσιάσουμε όλο το σκηνικό.

• Ας περάσουμε και σε ορισμένα στιγμιότυπα από την δράση των Κοινοβουλευτικών επιτροπών που μένουν αθέατα, αφού τα κανάλια και οι μαρκουτζοφόροι δεν παρουσιάζουν.

• Ο νεοσύλλεκτος βουλευτής του ΔΗΣΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ απευθυνόμενος στον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή τον φιλοφρόνησε με το κομπλιμέντο «ότι είναι από τους λίγους Υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή». Μεγάλε μου που το σουλούπι σου παραπέμπει σε αξιωματικό του στρατού, θα παρεξηγηθούν οι άλλοι υπουργοί και δεν θα σου κάνουν τα ρουσφέτια.

• Κι επειδή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας έγινε αναφορά στον Διοικητή της ΞΥΠ και την δράση του από τον σύντροφο Γενικό Γραμματέα της ΕΚΑ (αγροτική οργάνωση ΑΚΕΛ) ΠΑΝΙΚΟ ΧΑΜΠΑ, περί της σύμπνοιας που κυριαρχεί μεταξύ Καδή και αγροτικών οργανώσεων, να επισημάνουμε την ατάκα του Υπ. Γεωργίας κατά την σύναξη στο παρασκήνιο πάντα υπό την εποπτεία της ΞΥΠ. «Αν επικρατούσε σε όλο το πολιτικό σκηνικό η συμπόρευση Κυβέρνησης - εταίρων όπως στον τομέα της Γεωργίας, θα λύναμε αρκετά προβλήματα της κοινωνίας».

• Άσχετο της ημέρας. Κάποιοι φίλοι του παρελθόντος, με πληροφόρησαν ότι ο πολιτικός που προ της ερωτικής πράξης δίπλωνε προσεκτικά το σωβρακάκι του προτού προβεί στην αποχαύνωση του οργανισμού του, εσχάτως το λερώνει και λιγάκι, χωρίς ωστόσο να σταματήσει το δίπλωμα, ως είθισται.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φώναζε η Ατταλίδου στον Παρούτη για τις «Αιχμές» που αφήσαμε περί της αγοράς οικοπέδου στην Φλώριδα των ΗΠΑ. Και λέει ότι μπορεί να αγοράσει και στο φεγγάρι άμα γουστάρει. Με τον Αμερικανό κτηματομεσίτη που διαθέτει και της βρήκε οικόπεδα στην Φλώριδα προς 10 χιλιάδες Ευρώ, κάποιο κομμάτι-φιλέτο σε καλή τιμή θα της βρει και στο φεγγάρι. Θα είναι και γείτονες με τον Έλιον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς και αυτό τον διαφανοκέφαλο-ομόκκελο της Άμαζων, Τζεφ Μπέζος. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και τον Παρούτη και την ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΒΒΑ. Ο πρώτος γνωρίζει να καλλιεργεί και χωράφια και μπορεί να παράγετε και κάτι προς βρώση.

• ΥΓ: Η ΞΥΠ Μπέτινγκ δέχεται στοιχήματα για την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Αναβολή για δυόμιση χρόνια με προώθηση της μεταρρύθμισης τοπικής αυτοδιοίκησης παίζεται 1 προς 1.5. Διεξαγωγή κανονικά 1 προς 5 και εκλογές για δυόμιση χρόνια χωρίς ψήφιση της μεταρρύθμισης 1 προς 20.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση