ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H ηγετική εμφάνιση Στέφανου - ο θυμωθκιάρης Άντρος και μόνο αριστερά οι Χριστόφιες

Για Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Κανείς στην ιστορία του ΑΚΕΛ δεν προσπάθησε τόσο πολύ για να διαγραφεί και αγνοήθηκε»

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Πήγαν για να ανακηρύξουν τον υποψήφιο για τις Προεδρικές εκλογές οι ταγοί του ΑΚΕΛ αλλά αναδείχτηκε η φυσιογνωμία του νέου τους ηγέτη. Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ μετά την περίοδο προσαρμογής στα νέα του καθήκοντα, ξεδιπλώνει πλέον τις ικανότητες και φυσικά ο ταλέντο του και μετατρέπεται σε ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ στον χώρο της αριστεράς. Ενδεχομένως οι συγκυρίες, οι εσωκομματικές τριβές και εν γένει το αλλοπρόσαλλο πολιτικό σκηνικό, να μην τον βοηθάει και πάρα πολύ, αλλά ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ μετατρέπεται σε ηγετικό πόλο της αντιπολίτευσης.

• Για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος της αριστεράς, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του ΑΚΕΛ που κυριαρχείται από τάσεις και ενίοτε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, ο ΣτεφΣτεφ επιχειρεί με χειρουργικές κινήσεις να ξεπεράσει τα προβλήματα του κόμματος. Τα οποία (προβλήματα) όπως μας πληροφορεί το κλιμάκιο των κόκκινων συντρόφων της ΞΥΠ είναι και πολλά και πολύπλοκα  λόγω και της αμφιταλαντευόμενης κοσμοθεωρίας του, αλλά και της παγκόσμιας πολυπλοκότητας των κοινωνιών και των αλλαγών στις προτεραιότητες των ανθρώπων.

• Λοιπόν ο ΣτεφΣτεφ μετά την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ στις βουλευτικές εκλογές κλήθηκε να μαζέψει προσεκτικά τα κομμάτια του κόμματος, αλλά κυρίως να αναδιαμορφώσει και να ξεπεράσει παγιωμένες καταστάσεις που μετέτρεπαν το ΑΚΕΛ σε γρίφο…δυσεπίλυτο. Εξάλλου το ΑΚΕΛ διαθέτει και υπέρογκο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ από τον οποίον πηγάζουν φιλοδοξίες, προσωπικές ατζέντες, αντιπαραθέσεις και κομματικά στρατόπεδα.

Οι προτιμήσεις της Ρένας μας προς τον Πρίγκιπα είναι πασίγνωστες και ενδεχομένως αν δεν τα βρίσκουν με το ΔΗΚΟ να καταλήγουν στην ΙΔΙΑ σαν υποψήφια του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές

• Προφανώς ο ΣτεφΣτεφ προοδεύει αλλά όπως γνωρίζει και ο ίδιος καλά, καθότι υπήρξε εξελίξιμος αριστερός μπακ που αγωνίστηκε στην Ομόνοια, αλλά διέκοψε λόγω σπουδών στην Βουλγαρία, πάντα μετράει το αποτέλεσμα στους αγώνες. Και οι βαθμοί που μπαίνουν στο σακούλι. Έτσι και στην προκειμένη έχει να διαχειριστεί το θέμα του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές και των συνεπαγόμενων προτιμήσεων από στελέχη του ΑΚΕΛ και των παρατρεχάμενων τους. Και φυσικά το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών θα καταγραφεί στο παλμαρέ του και θα κοσμεί το βιογραφικό του…

• Αποτύπωση των δυσκολιών διαφάνηκε και στην συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, όπου ο τέως Γενικός Γραμματέας ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ επισήμανε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση της γραμματείας που ανέφερε ότι υποψήφιος του κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές θα πρέπει να είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ. Ίνα επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπό του προφήτου πράκτορος της ΞΥΠ ότι το ΑΚΕΛ και ειδικά ο Άντρος πορεύονται με τον Πρύτανη.

• Με τακτ, αβρότητα και κομψότητα και τον προσήκοντα σεβασμό στον τέως Αντρίκο, ο ΣτεφΣτεφ υπέδειξε ότι από την εν λόγω απόφαση στην οποία φυσικά μετείχε και ο ίδιος ως βουλευτής – εκπρόσωπος τύπου, διήλθε το ΑΚΕΛ από ιστορικά για το κόμμα γεγονότα. Και απαρίθμησε με την χαρακτηριστική του ψυχραιμία ότι πέρασαν βουλευτικές εκλογές με ήττα, Παγκύπριο συνέδριο και εκλογή νέου Γ. Γρ. του κόμματος. Η αναφορά του ΣτεφΣτεφ χειροκροτήθηκε από τους συντρόφους και μετά από λίγο ο θυμωθκιάρης Αντρίκος έφυγε για να ησυχάσει στο σπίτι του, καθότι η επιλογή του με τον Πρύτανη έμεινε ανεξεταστέα και μετατράπηκε σε κλασική ακαδημαϊκή συζήτηση .

• Σε μια άλλη στιγμή της συνεδρίας διαφάνηκε, ότι η οικογένεια Χριστόφια που απαριθμεί αρκετά μέλη στα συλλογικά όργανα του κόμματος, όπως ο βουλευτής Χρίστος, η αδελφή Χριστίνα, η νύμφη Μαρίνα Σάββα και η κουμπάρα – χωριανή εκ Πελενδρίου και συμμαθήτρια της η βουλεύτρια Μαρίνα Νικολάου, ότι επιθυμούσαν το κόμμα να πορευτεί με ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Μπορεί να ταυτίζονται με την βουλεύτρια ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, αλλά ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και ελαύνονται από άλλου είδους κίνητρα.

• Λοιπόν οι Χριστοφικοί - Τσάρεβιτς , όπως τους αποκαλούν στα παρασκήνια του κόμματος αφού τους προσομοιάζουν με την οικογένεια των Τσάρων της ΕΣΣΔ, δέχθηκαν και αυτοί την ξεκάθαρη απάντηση του ΣτεφΣτεφ ότι το κόμμα ακόμη και την εποχή που βρισκόταν σε πλήρη απομόνωση και με ηγέτες της εμβέλειας των ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΥΜΠΟΥΡΗ στήριξε σε Προεδρικές εκλογές τους ΙΩΑΝΝΗ ΚΛΗΡΙΔΗ και ΜΑΚΑΡΙΟ που δεν ήταν και καθαρόαιμοι αριστεροί. Όπως δε είπε ο ΣτεφΣτεφ τότε έκαναν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ για να κερδίσουν την Κύπρο και να επιβιώσει το κόμμα.

• Σημειώνεται ότι οι Χριστοφικοί ζητούν όπως υποψήφιος του κόμματος είναι ο Γ. Γρ. του κόμματος ή κάποιος που να είναι ορίτζιναλ αριστερός, έτσι ώστε το κόμμα να μείνει ενωμένο και να προχωρήσει χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΙΣ και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ που ενδεχομένως να προκαλέσουν δυστυχήματα με ασύμβατα πολιτικά τραύματα.

• Πάντως πέρα από την καθιέρωση του ΣτεφΣτεφ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα το ΑΚΕΛ θα κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και θα στηρίξει ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ και ο Θεός, για όσους αριστερούς πιστεύουν, ΒΟΗΘΟΣ .

• Όσον αφορά το θέμα με την ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ το οποίο και προ καιρού ο προφήτης της ΞΥΠ σας κατέγραψε επανειλημμένα, όπως μας έλεγαν οι κόκκινοι σύντροφοι θα το αφήσουν στο ράφι. Σύμφωνα και με την ατάκα του κόκκινου συντρόφου «κανείς στην ιστορία του ΑΚΕΛ δεν προσπάθησε τόσο πολύ για να διαγραφεί και αγνοήθηκε». Οι προτιμήσεις της Ρένας μας προς τον Πρίγκιπα είναι πασίγνωστες και ενδεχομένως αν δεν τα βρίσκουν με το ΔΗΚΟ να καταλήγουν στην ΙΔΙΑ σαν υποψήφια του ΑΚΕΛ στις Προεδρικές επικαλούμενη την δημοφιλία της. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο παναύρι με πορικά να γίνεται και περιμένετε κάποια στιγμή η Ρένα μας να μαζέψει τα μπογαλάκια της και να αναχωρήσει για άλλες πολιτείες πάντα όμως θα είναι η νέα δύναμη.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αν ξέρετε μετά τον διορισμό Κούσιου υπάρχουν και άλλοι συνομήλικοι, φίλοι του Νίκαρου που είναι διαθέσιμοι να αναλάβουν κρατικά πόστα ; Η ρήση της στήλης περί αναπαλαίωσης των διατηρητέων αποτελεί την περιγραφή περί διορισμών του Νίκαρου…

• Το άσχετο της ημέρας. Το κουβαραστράδικο πλέον ανήκει στην EBU. Μεγαλεία με τον διευθυντή του να διαφεύγει δια του μοτοσακό από τις παραπλήσιες οδούς της Παλουριώτισσας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και να αναλαμβάνει την διεύθυνση του ΡΙΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση