ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γρίβας και ΕΟΚΑ διχάζουν - διασπούν ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - Οικολόγους- δοκιμάζουν ΔΗΣΥ - ΔΗΠΑ

Τροπολογία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ για απόρριψη κονδυλίου για μνημείο Γρίβα και μουσείο ΕΟΚΑ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Απρόσμενα διλήμματα που ενδεχομένως να καθορίσουν και αρκετά στο πολιτικό σκηνικό αλλά σίγουρα θα προϊδεάσουν για τις επικείμενες συνεργασίες των Προεδρικών εκλογών, θέτει μια τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και θα συζητηθεί στα πλαίσια των προϋπολογισμών του κράτους. Εκεί θα βρεθούν αρκετοί ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με την ιστορία και τα πιστεύω τους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συζήτηση με ανταλλαγές και αρκετών επιθέτων. Ο κίνδυνος διάσπασης των κομμάτων κατά την διάρκεια της ψήφισης της εν λόγω τροπολογίας πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ ο διχασμός και η αποκρυστάλλωση εσωκομματικών διαφορών και προσανατολισμών, θα προσθέσει περαιτέρω προβλήματα, στα ούτως ή άλλως, κατακερματισμένα κόμματα.

• Όταν δε μιλάμε για ιστορικά πρόσωπα τεράστιας εμβέλειας, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου τότε είναι που οι συγκρούσεις θα επιταθούν. Στην προκειμένη αναφερόμαστε σε κονδύλια στον προϋπολογισμό για ανέγερση μνημείου του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα και δημιουργίας μουσείου στην Χλώρακα, εκεί όπου άναψε η φλόγα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Στην εν λόγω κατοικία του ΝΙΚΟΛΑ ΑΖΙΝΑ, όπου και φιλοξενήθηκε ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ όταν έφθασε στην Κύπρο και ακόμη ήταν χώρος που φυλάχθηκαν τα πρώτα όπλα που ήρθαν από την Ελλάδα για να χρησιμοποιηθούν για τον Αγώνα του 1955-1959, αλλά και ορκίστηκαν αρκετοί νέοι που στην πορεία μετεξελίχθηκαν σε ήρωες δίνοντας την ζωή τους για την πατρίδα, η Πολιτεία αποφάσισε να τους τιμήσει, με την δημιουργία μουσείου που συνεπαγόταν την αγορά της εν λόγω κατοικίας.

• Κι ερχόμαστε στα γήινα μετά τις αναφορές σε ήρωες. Την περασμένη Παρασκευή όταν συζητούνταν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι τροπολογίες που θα κατέθεταν τα κόμματα εν όψει της τριήμερης συζήτησης (Τετάρτη- Παρασκευή) των κρατικών προϋπολογισμών, το ΑΚΕΛ δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑΙΔΗ έθεσε θέμα για διαγραφή του κονδυλίου που αφορά την ανέγερση του μνημείου του Γρίβα και την αγορά σπιτιού του Αζίνα και μετατροπή του σε μουσείο της ΕΟΚΑ. Η παριστάμενη Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, ζήτησε κατά τα κοινοβουλευτικά θέσμια από το ΑΚΕΛ να συνυπογράψει το κόμμα της, την σχετική τροπολογία. Ο παριστάμενος βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ δεν έφερε οποιαδήποτε αντίρρηση οπόταν και συνυπέγραψαν ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ την σχετική πρόταση.

• Οι πράκτορες της ΞΥΠ που ήταν παρόντες διαβίβασαν την πληροφορία στον Διοικητή, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη και σας μεταφέρει τις εκδοχές που προκύπτουν από το εν λόγω συμβάν. Ο κάθε βουλευτής μπορεί να υποβάλει τροπολογία επί όποιου θέματος επιθυμεί, προφανώς όμως συνεννοείται με την Κοινοβουλευτική του ομάδα. Στην προκειμένη, η κ. Ερωτοκρίτου ενημέρωσε την Κ.Ο ή ενήργησε από μόνη της , κάτι που θα προκαλέσει και εσωκομματικές κόντρες; Η κίνηση Ερωτοκρίτου ήταν σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και παραπέμπουν σε κίνηση καλής θέλησης προς το ΑΚΕΛ, σε ευαίσθητο γι’ αυτούς θέμα , ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές; Μπορεί να είναι για πολλούς παρεμφερές θέμα, αλλά μην ξεχνούμε ότι το ΑΚΕΛ χτίζει για καιρό την πολιτική του και μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής του στρατηγικής, στις επιθέσεις κατά Γρίβα.

• Το ΔΗΚΟ σίγουρα θα αντιμετωπίσει αναταραχές αφού την εν λόγω τροπολογία σίγουρα θα την καταψηφίσουν ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ- ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ και ενδεχομένως και ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ. Από εκεί και πέρα ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΕΚΚΗΣ κινούνται σε χώρους προς τα δεξιά, όπου τυχόν ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ μιας τέτοιας τροπολογίας θα τους φέρει αντιμέτωπους με ψηφοφόρους τους. Αν όμως την καταψηφίσουν θα αφήσουν εκτεθειμένο τον Πρίγκιπα και το κονκλάβιο του. Αποχή δεν μπορεί να τηρήσει το ΔΗΚΟ, γιατί υπογράφει την τροπολογία ως κόμμα και θα αθετεί και αυτή ακόμη την βούλα του. Οπόταν το ΔΗΚΟ βρίσκεται σε δίλημμα ενώ η ΔΙΑΣΠΑΣΗ και ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ είναι δεδομένος .

• Περνάμε στην ΕΔΕΚ. Εκεί όπου ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ απορρίπτουν ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ τέτοιου είδους τροπολογίες, αφού και οι δυο έχουν δεσμούς με τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ. Ο μεν Ευσταθίου γιατί φέρει όνομα βαρύ σαν ιστορία, αφού ο παππούς και συνώνυμος του, ήταν οδηγός του Γρίβα ο οποίος ήταν και πρώτος κουμπάρος στον γάμο του πατέρα του πρώην βουλευτή και κορυφαίου νομικού Ευστάθιου Ευσταθίου. Ο δε Αποστόλου διετέλεσε στα φοιτητικά του χρόνια Πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ της οργάνωσης που ίδρυσε ο Γρίβας. Ε, μην ξεχνούμε όμως ότι η ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρος της ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ κινούνται σε αντιστασιακά ρεύματα και η θέση τους καθίσταται λεπτή. Οπόταν μύλος.

• Α, για τον ιδεολογικό αχταρμά που λέγεται ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ τα διαδραματισθέντα στο συνέδριο τους την περασμένη Κυριακή τα λέει όλα. Έτσι και στην εν λόγω τροπολογία θα διχαστούν. Προφανώς ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ θα την υπερψηφίσουν και θα συμπαραταχθούν στους κουμπάρους του ΑΚΕΛ , αλλά ΕΝΑΝΤΙΟΝ θα ταχθεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ , που η οικογένεια του συνδέεται και με τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ.

• Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ αν και αναμένεται ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία, εντούτοις δεν αποκλείεται και να προχωρήσουν σε αποχή για να αφήσουν παράθυρο ανοικτό στον Πρίγκιπα και να τον στηρίξουν σε δύσκολες στιγμές. Η αποχή όμως που σημαίνει και συνενοχή, εφόσον καταψηφιστούν τα κονδύλια θα προκαλέσει ΟΡΓΗ στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, κάτι που αυτή την περίοδο ειδικά δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων ο Φούλης.

• Η ΔΗΠΑ και ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ θα δώσουν τις πρώτες τους εξετάσεις σ’ αυτό τον τομέα. Που θα κινηθούν δεν είναι απολύτως διευκρινισμένο και αποτελεί πονοκέφαλο για το νεοσύστατο κόμμα, αφού τέτοιου είδους συμβάντα δίνουν το ιδεολογικό στίγμα και την κατεύθυνση τους. Αν και δεν είναι απίθανο να διχαστεί και η ΔΗΠΑ, αφού ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ κλίνουν προς απόρριψη της τροπολογίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ.

• Κατά τ’ άλλα ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ παρακολουθούν με ενδιαφέρον και αναμένουν χωρίς άγχος, αφού οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες και δεν τίθεται κάποιο εσωκομματικό ζήτημα. Για να μην πούμε ότι τρίβουν και τα χέρια, αφού ο διχασμός και η διάσπαση, επιφέρουν αναστάτωση και εσωκομματικές έριδες με όλα τα συνεπακόλουθα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ψυχραιμία. Μην επιδεινώσετε την κατάσταση με μέτρα που θα προκαλέσουν τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους- ανεμβολίαστους. Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και καλά είναι ΝΙΚΑΡΟΣ και Κυβέρνηση να μην συμμερίζονται τις κραυγές των τηλεπιστημόνων. Απορία όμως . Μας είπαν ότι οι 3 πρώτοι μαθητές με ΟΜΙΚΡΟΝ ήταν και εμβολιασμένοι και έκαναν και PCR κατά την άφιξη τους. Τελικά δεν είναι ούτε το PCR αξιόπιστο και καθοδηγητικό; Ε, τότε που στηρίζονται για να διαμορφώνουν την επιδημιολογική εικόνα και να παίρνουν μέτρα. Όταν διαμαρτύρονταν κάποιοι για τα 15 Ευρώ που θα έδιναν τα παιδιά τους, για υποχρεωτικό PCR, όταν θα έρχονταν στο Κυπριστάν τους έλεγαν ότι γίνεται για να είναι ήσυχοι ότι δεν θα μεταφέρουν τον ιό στην οικογένεια. Τώρα;

• ΥΓ: Φωνάζει ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι αυξημένες δαπάνες στο ΓΕΣΥ θα εκτροχιάσουν τα δημόσια οικονομικά. Μα κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΕΤΡΙΔΗ μας, στο Δ.Σ του ΟΑΥ- και όχι στον ΟΚΥΠΥ- που διαχειρίζεται τα οικονομικά του ΓΕΣΥ, μετέχει ως τοποτηρητής- μέλος και πρώην εξ απορρήτων στενή σου συνεργάτης και προσωπική σου φίλη της επονομαζόμενης πλατφόρμας του ENGLISH SCHOOL. Δεν της έχεις ούτε αυτής εμπιστοσύνη;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X