ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ - Χριστοδουλίδης: Αρχίζουν το κυνηγητό ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΔΗΠΑ - Συναγερμικών

Το σκηνικό πλέον - στο παρόν στάδιο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, διαμορφώθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Μιλήσαμε για καρχαρίες, χρυσόψαρα, άγρια θηρία, περιφρονήσεις και όλα τα συναφή περί ερπετών, ψαριών και άλλων συναφών μελών του οικοσυστήματος, καιρός είναι να αρχίσει και η πραγματική μάχη. Εκεί όπου θα αποδειχθεί ποιος είναι ο καλύτερος μαχητής και έχει τα κότσια, την ψυχική δύναμη και ισορροπία και το αναγκαίο υπόβαθρο οικονομικής ευρωστίας και κοινωνικής διεισδυτικότητας για να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο, που είναι η κατάληψη του ανώτατου κρατικού θώκου.

• Στα πλαίσια αυτά και η σημαντικότερη εξέλιξη – μέχρι την επόμενη – της προεδρικής μάχης, όπου πλέον ξεκαθαρίζει ότι ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ θα αναμετρηθούν στις Προεδρικές εκλογές και ότι ήθελε προκύψει. Το σκηνικό πλέον - στο παρόν στάδιο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - διαμορφώθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, οπόταν και αναμένουμε την επιλογή της αντιπολίτευσης. Το ΑΚΕΛ μετά την εξαγγελία του ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη, πλέον πρέπει να μετρήσει τα κουκιά του και να προβεί στην κατάλληλη επιλογή , μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου. Για τους συντρόφους όμως θα τα πούμε άλλη στιγμή, γιατί τώρα προέχει η σύγκρουση στο Κυβερνητικό στρατόπεδο.

• Αρχίζει λοιπόν η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ στον ΔΗΣΥ και τα επεισόδια θα είναι συνεχή και ενδιαφέροντα με αρκετό παρασκήνιο και σημαντικό προσκήνιο. Τώρα που απελευθερώθηκαν και οι δυο θα αρχίζουν το ΚΥΝΗΓΗΤΟ των υπολοίπων κομμάτων για να τους πείσουν να συμπαραταχθούν στο στρατόπεδό τους και μέσω τους να οδηγηθούν στην εξουσία. Όπως πληροφορούμαστε από πράκτορες της ΞΥΠ που επιδόθηκαν σε όργιο εργασιών προς αποκόμιση παντός είδους πληροφοριών, ήδη Χριστοδουλίδης και Φούλης είχαν αρκετές συναντήσεις με κομματάρχες , βουλευτές και άλλα σημαίνοντα στελέχη ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ.

Ήδη Χριστοδουλίδης και Φούλης είχαν αρκετές συναντήσεις με κομματάρχες , βουλευτές και άλλα σημαίνοντα στελέχη ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ- και ΔΗΠΑ

• Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν νεφελώδεις, αφού το σύνολο των κομμάτων παρέπεμπε σε συλλογικά όργανα για λήψη αποφάσεων, προφανώς για να κερδίσουν χρόνο και να διαβουλευτούν και εντός του κόμματος. Δύσκολη απόφαση ιδιαίτερα για το ΔΗΚΟ, που παρουσιάζει τρισυπόστατη προσέγγιση στο θέμα των προεδρικών εκλογών και δύσκολα θα πάρει συγκεκριμένη απόφαση. Αν και ακόμη στο τραπέζι παραμένει η υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, εντούτοις η απροθυμία του ΑΚΕΛ να τον στηρίξει ένθερμα , μάλλον απομακρύνει τον Πρίγκιπα από την διεκδίκηση του πρώτου τη τάξει αξιώματος.

• Με δεδομένη την εκπεφρασμένη θέση ότι το ΔΗΚΟ θα είναι στην εξουσία ο Πρίγκιπας μπορεί να κάνει ΥΠΕΡΟΧΟ - για τα δεδομένα και το γενετικό υλικό του κόμματος, συνδυασμό - που να δώσει ώθηση στο ΜΑΡΑΜΕΝΟ αυτή την περίοδο…κόμμα του. Όπερ μεθερμηνευόμενο να πάρει σαν ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ για στήριξη ενός εκ των υποψηφίων, τόσο την ευρεία συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα (ακόμη και 4-5 Υπουργούς), να καταστεί ο ίδιος ΟΙΟΝΕΙ συγκυβερνήτης και να ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ την προοπτική του για την επόμενη/ες πενταετίες για να ανέλθει στην εξουσία. Εξάλλου, η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική για να βάλει υποθήκη για το μέλλον. Όπως και να το δούμε το ΔΗΚΟ θα είναι ΚΛΕΙΔΙ στην διαμόρφωση θετικού κλίματος υπέρ ενός εκ των Συναγερμικών υποψηφίων.

• Σημειώνουμε ότι όλα αυτά που αναλύουμε – δήθεν σαν εκλογολόγοι όλοι εμείς οι αθκιασεροί δημοσιογράφοι, πολιτικοί - βρίσκονται υπό την ΑΙΡΕΣΗ και την επιθυμία της ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ,από τις πραγματικές μεταλλάξεις- και όχι όμικρον και λοιπά- ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που είναι η φτώχεια, ανέχεια και οι δυσκολίες στην επιβίωση, και των καθημαγμένων – διαλυμένων διαπροσωπικών σχέσεων ελέω και πανδημίας. Εξάλλου οι βουλευτικές εκλογές του 2021, κατέδειξαν ότι υπάρχει μια ευρύτατη μάζα ψηφοφόρων που δεν μπορεί να καταλογιστεί σε κάποιο κομματικό μαντρί, αλλά περιφέρεται ελεύθερη και αναλόγως θα αποφασίσει για τον επόμενο Διοικητή της .

• Τέλος πάντων τούτων καταγραφέντων, να επισημάνουμε ότι Χριστοδουλίδης και Φούλης θα συναντηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα με τον Πρίγκιπα και το κονκλάβιο του σε άτυπες, αλλά ουσιαστικές συναντήσεις, εκεί όπου και θα αποσαφηνιστούν οι προθέσεις και θα μπουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τα περαιτέρω. Σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες προσεγγίσεις, επιμονή και υπομονή, αλλά και οι προσωπικές αντιλήψεις περί των υποψηφίων έτσι ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς το εκλογικό σώμα. Αν και το ΔΗΚΟ ανεξαρτήτως της επιθυμίας της ηγεσίας δεν είναι και σίγουρο ότι θα ακολουθηθεί από το σύνολο των βουλευτών, στελεχών και λοιπών ψηφοφόρων στην όποια επιλογή του. Ωστόσο, η απόφαση δίνει δυναμική και αποτελεί ορόσημο για τις εξελίξεις στο θέμα των Προεδρικών εκλογών.

• Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, η οποία αποτελεί ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ περίπτωση αφού προέχουν οι εσωκομματικές αντιπαλότητες και η ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, μάλλον η επιθυμία και απόφαση του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ θα είναι καθοριστική για τον υποψήφιο που θα επιλέξει το σοσιαλιστικό κόμμα. Ο δε Σιζό έκανε αρκετές συναντήσεις με τους δυο Συναγερμικούς δελφίνους και μάλλον η απόφαση του θα είναι και ιδιαίτερα εύκολη αφού έχει κατασταλάξει…

• Ιδιαίτερη περίπτωση είναι και η ΔΗΠΑ του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, η οποία και θα προσανατολιστεί στον υποψήφιο που θα δώσει τα περισσότερα οφέλη στο κόμμα και κυρίως που θα παρέχει εχέγγυο για στήριξη του κόμματος και στις επιθέσεις που θα δεχθεί από άλλους κομματάρχες.

• Δεν αναφερθήκαμε στο ΕΛΑΜ που θα παίξει – υπό τις εκλογικές περιστάσεις- κυρίαρχο ρυθμιστικό ρόλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αφού οσονούπω ο Πρόεδρος του ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ θα εξαγγείλει την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές. Οπόταν , αν και θα γίνουν διακριτικές διαβουλεύσεις προς προσέλκυση του σημαντικού ποσοστού του ΕΛΑΜ, εντούτοις όλα θα αφεθούν στην επονομαζόμενη και διαβολο-βδομάδα , δηλαδή αυτή που ορίζεται μεταξύ Α΄ και Β΄ γύρου εκλογών για οριστικοποίηση.

• Προφανώς δεν παραλείπουμε ότι οι δυο δελφίνοι του ΔΗΣΥ θα έχουν να δώσουν και την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ εντός του κόμματος τους, για να πείσουν τους Σναγερμικούς υποψηφίους ότι ένας εξ αυτών είναι κατάλληλος για να τους οδηγήσει εκ νέου στην γη της επαγγελίας. Οδυνηρή , επώδυνη μάχη με αρκετές οδομαχίες αλλά και ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ, αφού θα αρχίσουν και οι αποκλεισμοί και οι περιπέτειες τοπικών παραγόντων, που θα το παίξουν στρατηγοί του προεκλογικού αγώνα και θα θελήσουν να παραστήσουν τους…σημαντικούς, έστω και μια στιγμή.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όποιος τολμούσε να εκφράσει διαφορετική προσέγγιση ή να εκλιπαρούσε να μην αγχώνουν την κοινωνία γιατί προκαλούνται έμμεσοι θάνατοι, εξαιτίας ψυχικών και άλλων αιτιών , απαντούσαν με μια φωνή. Να υπακούτε πιστά την επιστήμη και του επιστήμονες. Μάλιστα. Τώρα πέστε μας ποια επιστήμη και ποιο επιστήμονα να ακούσουμε. Τον καθηγητή ΕΚΠΑ και επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής της Ελλάδας, ΓΚΙΚΑ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗ που χαρακτήρισε ως ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ την ανακάλυψη της μετάλλαξης DELTACRON από τον Κωστρίκκη ή τον καθηγητή εξ Άσσιας ΛΕΟΝΤΙΟ ΚΩΣΤΡΙΚΚΗ που χαρακτήρισε επιστημονική αλητεία, ανοησία και ανηθικότητα αυτά που είπε ο Μαγιορκίνης. Τον οποίο Μαγιορκίνη φιλοξένησαν αρκετές φορές τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης της Κύπρου και τον παρουσίαζαν σαν γκουρού της επιδημιολογίας. Φανταστήκατε να μας βασάνιζαν για τόσο καιρό λόγω τεχνικών λαθών;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X