ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: Άμεση ψήφιση της μεταρρύθμισης για Δήμους ή εκλογές τον Δεκέμβριο

Η ανακατωσούρα, οι εσωκομματικές ίντριγκες, ο αλληλοσπαραγμός και τα συντροφικά - συναγωνιστικά μαχαιρώματα προκαλούν φόβο για νέες ήττες

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Το δίλημμα το έθεσε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν. Είτε θα ψηφίσουν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουν κανονικά οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Και πλέον το κάθε κόμμα θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει αναλόγως.

Το ορόσημο της 9ης Σεπτεμβρίου αναμένουν και χιλιάδες δελφίνοι που προαλείφονται για Δήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, αφού την ημέρα εκείνη ο Υπουργός Εσωτερικών ΝΙΚΟΣ ΝΟΥΡΗΣ, με νομοσχέδιο υπό μάλης θα προσέλθει στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Στο νομοσχέδιο θα προτείνεται η αναβολή των δημοτικών εκλογών για περίοδο δυόμιση ετών, έτσι ώστε να συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές του 2024.

Ωστόσο η πρόταση Νουρής έχει και νούρο ( χωριάτικη έκφραση αλλά επιβαλλόμενη), αφού θα κατατεθεί ΜΟΝΟ αν τα κόμματα διαβεβαιώσουν ότι θα ψηφίσουν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως έχει συμφωνηθεί και με ελαφρές παραλλαγές που θα προτείνουν τα κόμματα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η πρόταση δεν θα κατατεθεί και πλέον θα διεξαχθούν κανονικά οι δημοτικές εκλογές.

Ο Φούλης τους το είπε ξεκάθαρα χθες στην περιοδεία του στον Δήμο Αγλαντζιάς ότι χωρίς ψήφιση της μεταρρύθμισης, στην βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος τότε οι εκλογές διεξάγονται κανονικά και ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος αφού ο Πάφιος κάνει περιοδεία εδώ και αρκετό διάστημα.

Η στήλη προ καιρού( 15/7/2021) και προτού τα παπαγαλάκια αντιγράψουν, υπό τον τίτλο «ο φόβος για νέα ήττα οδηγεί σε σκέψεις για αναβολή δημοτικών εκλογών» γράφαμε ότι «η ανακατωσούρα, οι εσωκομματικές ίντριγκες, ο αλληλοσπαραγμός και τα συντροφικά- συναγωνιστικά μαχαιρώματα, οδηγούν τους ηγέτες των κομμάτων, κυρίως ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, να επιθυμούν την αναβολή των δημοτικών εκλογών. Το μοναδικό θέμα που ανακύπτει είναι ποιος θα εγείρει πρώτος την αναβολή των εκλογών , αφού πάντα υπεισέρχεται και το πολιτικό ΓΟΗΤΡΟ, το οποίο κανείς δεν θέλει να τρωθεί ή έστω η επιθυμία τους, να εκληφθεί σαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ».

Ο μεν Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ακόμη δεν συνήθισε την καρέκλα και το γραφείο του αρχηγού και θα κληθεί να δώσει εξετάσεις σε εκλογές που έχουν ιδιαιτερότητες και εμπερικλείουν χιλιάδες κινδύνους να κατατροπωθεί από τους αντιπάλους και τις συγκυρίες των πρόσκαιρων τοπικών συμμαχιών. Φανταστήκατε να αρχίσει την πολιτική του καριέρα ως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ο ΣτεφΣτεφ με οδυνηρή ήττα; Πέραν των ψυχικών τραυμάτων θα αρχίσει και η εσωκομματική αμφισβήτηση, γιατί οι αρχηγοί κομμάτων κρίνονται – τις πλείστες φορές- ΜΟΝΟ αυτοί, από την έκβαση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Και ο Στεφ Στεφ ως σπουδαίος αριστερός αμυντικός που έπαιξε με επιτυχία στο ΑΠΟΕΛ (σαχλό αστειάκι αλλά μην μου πείτε ότι κάποιοι δεν ένοιωσαν αρτηρίες να κλείνουν), φυσικά στην Ομόνοια αγωνίστηκε, γνωρίζει ότι πάνω απ’ όλα είναι η νίκη.

Ο δε Πρίγκιπας έχει να αντιμετωπίσει σωρό εσωκομματικών προβλημάτων, με τάσεις και ανταρσίες που δύσκολα μπορεί να τιθασεύσει και πρώτιστος του στόχος είναι να συμμαζέψει το κόμμα παρά να δώσει μια άλλη μάχη. Όπως μας μετέφεραν και πράκτορες της ΞΥΠ από το Πριγκιπάτο και το κονκλάβιο, ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν βρίσκεται και στην κατάλληλη ψυχική διάθεση, για να ασχοληθεί με μια νέα εκλογική αναμέτρηση και να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο νέας ήττας. Αν στην εξίσωση προστεθούν και οι πολιτικές φιλοδοξίες και ενδιαφέρον, αρκετών τοπικών παραγόντων, τότε ο Πριγκιπικός πονοκέφαλος επιτείνεται και χρειάζεται αρκετή κατανάλωση δισκίων για να ηρεμήσει.

Μην νομίζετε ότι ο Φούλης είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ε, μα πάντα σε τέτοιου είδους εκλογές προκύπτουν δυσαρεστημένοι και σε τέτοια περίοδο και μόλις ενάμιση χρόνο πριν τις Προεδρικές εκλογές (χμ, αμολήσαμε πάλι την κοτσάνα) δεν θα ήθελε να προκαλέσει εχθρούς και τραυματισμένους. Εξάλλου αν υιοθετηθεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα επωφεληθεί τα μέγιστα αφού θα πάρει το μερίδιο του ως κυβερνών κόμμα.

Προφανώς ούτε η ΕΔΕΚ θέλει αφού στο παρόν στάδιο οι πυγμάχοι γρονθοκοπούνται μεταξύ τους αλληλοσπαράζονται και επιχειρούν να ξαναγνωρίσουν τους εαυτούς τους με βαθιά εσωστρέφεια.

Υπέρ των εκλογών τάσσεται ξεκάθαρα το ΕΛΑΜ, ενώ και η ΔΗΠΑ δεν είναι αρνητική, αφού με τα ποσοστά που καταγράφουν και χωρίς ιδιαίτερα εσωκομματικά προβλήματα μόνο κέρδη θα έχουν από την διεξαγωγή τους.

Πάντως το παρασκήνιο συνεχίζεται και οι τρεις επαρχιακοί γραμματείς ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ διαμοιράζουν τους Δήμους ή αν προτιμάτε υλοποιούν την ρήση « κάνουν παναύρκα με το νου τους» ή για τους ευγενέστερους, όπως και οι περί ου ο λόγος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» που λόγω έλλειψης τουρισμού έκλεισε το μαγαζί.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τσαρλατανισμός είναι να δίνεις φάρμακα σε ασθενή και να μην τον στέλνεις στο νοσοκομείο φώναζε η τηλεπιστήμονας Κολιού. Τσαρλατανισμός δεν είναι και να εισηγούνται- ουσιαστικά να αποφασίζουν - οι επιδημιολόγοι - τηλεπιστήμονες - εξουσιαστές ότι πρέπει να χορηγηθεί Τρίτη δόση εμβολίου όταν Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν αποφάσισαν ακόμη και η Κομισιόν λέει ότι είναι νομικά ανεπίτρεπτο; Τι, θέλουν να πρωτοστατήσουν στις έρευνες περί της πορείας του ιού και να έχουν την ανάλογη αναγνώριση με όλα τα ευεργετικά συνεπακόλουθα, υλικά και άλλα; Στην Δανία με 71% εμβολιασμένους χαλαρώνουν τα μέτρα και βγάζουν τις μάσκες. Στο Κυπριστάν με 78% εμβολιασμένους συν 10% όσους νόσησαν επιμένουν να τρομοκρατούν και να φοβίζουν οι τρομολάγνοι επιδημιολόγοι με την συμπαράσταση των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης.

ΥΓ: Εμφανίστηκε στο διάλειμμα της έρευνας του περί του ιού και ο τηλεπιστήμονας Κωστρίκκης για να δώσει συμβουλές από καθέδρας. Μα εσείς δεν λέγατε ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα του ιού. Για ποιο κύμα δίνετε συμβουλές; Φαντάζομαι της θάλασσας της Λεμεσού που κάνετε το μπάνιο σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση