ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φεύγουν... μένοντας Νίκαρος - Πετρίδης - Εξετάσεις Συναγερμικών στον Αβέρωφ

Φωνές Προέδρου ΔΗΣΥ για όσους φυγομαχούν - Ο επόμενος Πρόεδρος θα αναλάβει το 2024 αντί Φεβρουάριο 23

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ανωμαλία της Δημοκρατίας θα πείτε. Α, μπα. Γιατί υπάρχει κάτι ομαλό σ’ αυτό το βιτσιόζο κράτος; Οπόταν και αυτό προσπερνάτε επιδερμικά και με το εθνικό μότο. «Ε, καλά τώρα υπάρχουν και σοβαρότερα. Μ’ αυτό θα ασχολούμαστε;». Όλα είναι εξίσου σοβαρά και καλά είναι αν κάποιοι- λέμε τώρα- έχουν περισσότερη ευαισθησία να εγκύψουν επί των θεμάτων και να τα επιλύουν. Αυτά περιμένουμε από τους πολιτικούς ταγούς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως και τους βουλευτές αλλά και τους ανώτερους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους.

• Θα καταπιαστούμε σήμερα με μια τέτοιου είδους στρέβλωση του πολιτεύματος μας, η οποία και περνά απαρατήρητη. Μπορεί εμείς όλοι οι πολίτες τον Φεβρουάριο του 2023 να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά όποιος και να αναλάβει τα ηνία του κράτους, θα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του από το 2024. Δηλαδή εκλέγουμε Πρόεδρο για 4 χρόνια και απλώς το 2023 θα είναι περίοδος προσαρμογής. Όλα αυτά δε που μας παραθέτουν καθημερινά με προτάσεις – εισηγήσεις οι υποψήφιοι Πρόεδροι, αν έχουν την καλή διάθεση θα τα υλοποιήσουν μετά από ένα χρόνο και αφού προηγουμένως ακολουθήσουν κατά γράμμα την ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ των ΝΙΚΑΡΟΥ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο των Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης.

• ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

• Έστω και αν η φιλοσοφία τους απέχει κατά παρασάγγας δεν έχουν και πολλά περιθώρια υπεκφυγής. Αναφερόμαστε στον κρατικό προϋπολογισμό που η συζήτηση θα αρχίσει οσονούπω στο Κοινοβούλιο και θα εγκριθεί – κατά πάσα πιθανότητα- λίγο προτού η Νομοθετική εξουσία κλείσει για διακοπές μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στον προϋπολογισμό περιγράφονται τα έργα που προγραμματίζει το κράτος, οι προϋπολογιζόμενες δαπάνες και τα έσοδα που θα μαζέψει η Κυβέρνηση και δύσκολα οποιοσδήποτε μπορεί να παρεκκλίνει, αφού θα είναι νόμος. Ουσιαστικά μιλάμε για τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ της Κυβέρνησης , το GPS , την πυξίδα της και εν γένει τις προσδοκίες, επιθυμίες και υποσχέσεις της.

• Οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκτελεί εντολές των ΝΙΚΑΡΟΥ- ΠΕΤΡΙΔΗ οι οποίοι μπορεί τον Φεβρουάριο του 2023 να βρίσκονται στα σπίτια τους, αλλά θα παραμένουν ΟΙΟΝΕΙ στην εξουσία για όλο το 2023. Μην ακούτε ότι μπορεί κάποιος να υποσχεθεί οτιδήποτε, να αλλάξει κάτι ή να προχωρήσει σε τομές και να βάλει το στίγμα του στον τόπο. Θα είναι ΔΕΣΜΙΟΣ του προϋπολογισμού που κατάρτισαν άλλοι γι’ αυτόν και το μόνο που έχει να κάνει είναι να ερμηνεύει τον στίχο από το σχετικό άσμα του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που περιγράφει την κατάσταση. « Φοβάμαι γι’ αυτά / που θα γίνουν για μένα/ χωρίς εμένα». Ε, καλά μην διαμαρτύρεστε. Εξασκημένοι είμαστε στις ανωμαλίτσες και τα συναφή…

ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΦΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ

• Πάμε πάρα δίπλα στο γαλάζιο στρατόπεδο της Πινδάρου. Εκεί όπου η μάχη για τις Προεδρικές εκλογές συνεχίζεται και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ είναι ξεκάθαρος και σαφής προς τους κατοικοεδρεύοντες στο γαλάζιο κάστρο και τους παροικούντες ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ. Όλοι- μηδενός εξαιρουμένου- δίνετε εξετάσεις και καταγράφονται τα πάντα. Η συμπεριφορά σας στον προεκλογικό αγώνα υπέδειξε σε πρόσφατη σύναξη ο ΦΟΥΛΗΣ θα λαμβάνεται υπόψη και αναλόγως θα ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ.

• Όλοι ξέρουν ότι η βαθμολογία των αρχηγών των κομμάτων είναι πάντα ΑΥΣΤΗΡΗ και λαμβάνεται υπόψη στην ανέλιξη των δελφίνων. Κάποιοι που δεν επιδεικνύουν την αναγκαία δράση, προφανώς θα μείνουν ΣΤΑΣΙΜΟΙ και αναλόγως θα τιμωρηθούν. Όλα αυτά όπως πληροφορείται ο γαλάζιος πράκτορας της ΞΥΠ, επονομαζόμενος από τους συναδέλφους του στην υπηρεσία και σαν « φλώρος» ( Λευκωσιατούδι γαρ που δεν έπαιζε μικρός στις αλάνες γιατί του θύμωνε η μαμά του να μην λερώνει τα ρούχα και να ακούει βρομόλογα από τους συνομήλικους του ) τα επισήμανε ο Πρόεδρος ΑΒΕΡΩΦ Ν, σε πρόσφατη σύναξη ηγετικών στελεχών και πολιτειακών αξιωματούχων. Ο εξ Αργάκας ορμώμενος ήταν έντονος και οι φωνές του ακούγονταν μέχρι και τα παρακείμενα εστιατόρια, με τους θαμώνες να τα εκλαμβάνουν σαν προεκλογικές κραυγές συλλαλητηρίου.

• ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ

• Ακόμη ο κ. Νεοφύτου όπως είπε καθαρά σε παφίτικη διάλεκτο, κάποιοι από εσάς κοξιάζετε - επειδή όμως υπέστησαν χωριάτικα ανατριχιαστικά σοκ- τους το μετέφρασε, ότι αρκετοί ΚΡΥΒΕΣΤΕ… Από πληροφορίες που παίρνει από τα κανάλια και άλλα Μέσα μαζικής Εξημέρωσης κάποια εκ των στελεχών, αποφεύγουν να προσέρχονται σε προεκλογικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις , κάτι πρωτόγνωρο για βουλευτές , αφού σε άλλες περιπτώσεις ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ, έως και ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ, για παρουσίαση σε τηλεοπτικά πάνελ, για συνεντεύξεις σε μίντια και κανένα ευγενές παραπολιτικό…

• ΦΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΔΗΣΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

• Όσον αφορά την γνωστή επωδό περί της επόμενης μέρας στο ΔΗΣΥ ο ΦΟΥΛΗΣ ξεκαθάρισε ότι θα φύγει ΜΟΝΟ αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οπόταν να κάνουν τους λογαριασμούς τους . Προς τούτο ο φλώρος πράκτορας της ΞΥΠ μας πληροφόρησε και για ΚΑΥΓΑ που είχε με σημαίνον στέλεχος του κόμματος , ο οποίος επέμενε να του προκαθορίσει ότι θα είναι ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ του, γιατί έτσι πίστευε από μια κουβέντα του παρελθόντος . Ο Θεός να Σε Ελεήσει του είπε ο Φούλης και το θέμα έκλεισε…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τα χαρακτηριστικά της τηλεμαχίας θα δώσουμε και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Δέστε και σαν άσκηση εργασίας για να τσεκάρετε τις πολιτικές σας προσεγγίσεις χωρίς επηρεασμούς και συναισθήματα. Η επίκληση του κομματικού πατριωτισμού απευθυνόμενος στο θυμικό των οπαδών του κόμματος, η κρίση μεγαλείου που κατελήφθη και η αυτοπεποίθηση νίκης. Μπορεί τα εν λόγω χαρακτηριστικά να καλύπτουν και τους 3 υποψηφίους ενίοτε για τον καθένα ξεχωριστά , οπόταν προσδιορίστε. Το μόνο σίγουρο και δεδομένο είναι ότι στο στούντιο του ΡΙΚ υπερίπτατο σε χαμηλές πτήσεις το φάντασμα του ΝΙΚΑΡΟΥ . Λες και καθοδηγούσε τους υποψηφίους και τους έδινε σχετικές οδηγίες. Κάτι σαν déjà vu, όπως το λέμε στα χωριά μας, σύσκεψης στο Προεδρικό για το Κυπριακό προ κάποιων μηνών…

• ΥΓ Αν διερωτάστε γιατί η τηλεμαχία του ΡΙΚ έγινε ψες να σας πληροφορήσουμε ότι δεν προσφερόταν η Πέμπτη, που είναι και η μέρα μετάδοσης της εκπομπής του ΑΝΤΡΕΑ ΚΗΜΗΤΡΗ- καθότι σήμερα θα είναι ο αγώνας ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ και θα επηρεαζόταν η τηλεθέαση. Εξάλλου, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, φανατικός Ομονοιάτης και πρώην ποδοσφαιριστής θέλει να παρακολουθήσει το ματς. Πως το λέει ο μέγιστος – ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ για το Ελληνικό ποδόσφαιρο; « Όλο το Έθνος προσκυνά / σώβρακα και φανέλες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση