ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μίσος Πολυκάρπου - ΚΙΣΑ κατά Θάσου – ΕΟΚΑ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΧΙάδες – ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ ετοιμάζουν ψηφοδέλτια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ

Οι αδυναμίες ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ αναπτερώνουν τις ελπίδες και δίνουν ώθηση σε αρκετές ομάδες πολιτών να διεκδικήσουν έδρα στις Ευρωεκλογές στην βάσει ενός ψηφοδελτίου που θα αποτελείται - κατά κύριο λόγο - από ανθρώπους που δεν βρίσκονται εντός κομμάτων. Ως κοινή συνισταμένη και βάση τους θεωρείται η στάση τους στο Κυπριακό και για να τους προσδιορίσουμε σχηματικά, παραπέμπουμε στην αλήστου μνήμης εποχή του δημοψηφίσματος και της τοποθέτησης τους. Εξάλλου για τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά θέματα δεν υπάρχουν και μεγάλες αποκλίσεις θέσεων, παρά μόνο επουσιώδεις που δεν αλλοιώνουν τον πολιτικό τους χαρακτήρα.

Κι αν για το ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ, όπως προσδιόρισε η στήλη όσους ταυτίζονται με την αντίστοιχη τοποθέτηση στο δημοψήφισμα σας ενημερώσαμε πολλάκις περί των προετοιμασιών και της δράσης του περί Ευρωεκλογών, στην σφαίρα της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται να μπαίνει και το αντίπαλο δέος, οι ΟΧΙάδες. Ήδη συνέπηξαν ενός είδους πλατφόρμα και έκαναν την πολιτική τους παρέμβαση μόλις πρόσφατα με σχετική ανακοίνωση στον τύπο , η οποία μάλλον χάθηκε στις ζέστες και τις πυρκαγιές.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΟΧΙΑΔΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟ Μ. (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ) - ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Υπό τον τίτλο «διακήρυξη Παγκύπριας κινητοποίησης για την ελευθερία της Κύπρου» και την οποία υπογράφουν 49 πολίτες για να παραπέμψουν στην 49 η επέτειο από την εισβολή - φυσικά όχι γιατί δεν έβρισκαν και τον 50 ο - αναφέρουν ότι επιζητούν λύση που να βασίζεται στο Ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο και στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών , απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας την Διζωνική Δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί σε δυο κράτη όπως υποστηρίζουν οι ΟΧΙάδες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της ανθρωπογεωγραφίας των πλατφορμιστών των ΟΧΙάδων είναι η μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτή Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έχουν μάλιστα έντονη δράση σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές. Κι όπως περιγράφεται εύστοχα και στην λαϊκή θυμοσοφία , όπου πανηγύρι και χαρά η Βασίλω πρώτη, έτσι και στην προκειμένη δεν θα μπορούσαν να λείψουν δημοσιογράφοι, αφού ως Νο1 στην διακήρυξη υπογράφει ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Διευθυντής Σύνταξης του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ και από τους Τ/Κ ο ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, Διευθυντής της Αβρούπα. Σε μια πρώτη ανάγνωση των ονομάτων φαίνεται ότι ανήκουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που τους ενώνει η κοινή τους στάση στο Κυπριακό…

Αναλυτικά η λίστα 

Άριστος Μιχαηλίδης – Δημοσιογράφος

Χαρά Σαββίδου Ιερίδου – Αρχιτέκτων

Σενέρ Λεβέντ – Δημοσιογράφος / Εκδότης

Σίλεια Παυλάκη – Επιχειρηματίας

Κυριάκος Τσιμίλλης – Χημικός, PhD

Χάρη Σπανού – Ιατρός / Συγγραφέας

Ιμπραχίμ Αζίζ – Γεωπόνος / Δημοσιογράφος

Θάλεια Τάσου – Δικηγόρος / ποιήτρια / ζωγράφος

Ντίνος Τουμάζος – Διευθυντής Δεξαμενής Σκέψης

Μαρία Ρωσσίδου – Αρχιτέκτων

Οζ Καραχάν – Πολιτικός Αναλυτής

Στέφανος Κωνσταντινίδης – Ακαδημαϊκός / Συγγραφέας

Αζίζ Σαχ – Δημοσιογράφος

Τώνια Σταυρινού – Δημοσιογράφος

Στέλιος Δρυμιώτης – Δικηγόρος

Καμίλ Σαλντούν – Σεναριογράφος / Σκηνοθέτης

Χρυσάνθη Σαββίδου – Ακαδημαϊκός

Γιώτης Χριστοφόρου – Επιχειρηματίας

Δέσπω Πρίγκη – Καλλιτέχνις

Πανίκος Παναγίδης – Αρχιτέκτων / Πολεοδόμος

Ιωάννα Ορφανού – Οδοντίατρος

Σολέχ Ζαχράεϊ – Σεναριογράφος / Σκηνοθέτης

Νέαρχος Παλάς – Πρέσβης επί Τιμή

Αννίτα Αφάμη – Διεύθυνση επιχειρήσεων

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης – Μεταλλειολόγος / Σύμβουλος

Στέφανος Κουρατζής – Φωτογράφος / Αρθρογράφος

Σταύρος Κίκας – Καλλιτέχνης / Εκπαιδευτικός

Λία Ιωάννου – Ακτιβίστρια

Μαρία Ευσταθίου – Ακτιβίστρια

Ερέν Αλή – Ακτιβίστρια

Αβραάμ Χατζητζιοβάννης – Καλλιτέχνης / Σύμβουλος

Άρτεμις Χατζηβαρνάβα – Οικονομολόγος

Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ – Συγγραφέας / Ποιήτρια

Πάολα Χριστοφόρου – Διεύθυνση ξενοδοχείων

Γιάννης Σιεκέρσαββας – Ηλεκτρομηχανολόγος

Φανούλα Αργυρού – Δημοσιογράφος / Ερευνήτρια

Ανδρέας Καπανδρέου – Βιβλιοθηκονόμος

Εύα Ιερίδου – Επιχειρηματίας / Διευθύντρια εκδηλώσεων

Αλέξης Τουφεξής – Ερευνητής

Εμμανουέλα Οικονομοπούλου – Μηχανικός Δεδομένων

Κώστας Χαραλαμπίδης – Ερευνητής / Συγγραφέας

Ζήνα Πουλλή – Αρθρογράφος / Εκπαιδευτικός

Μιχάλης Γεωργιάδης – Σκηνοθέτης

Κλεοπάτρα Μακρίδου Robinet – Xημικός / Ποιήτρια

Πέτρος Χατζηχριστοδούλου – Αθλητικογράφος

Νίκη Κατσαούνη – Ποιήτρια / Κριτικός Τέχνης και Πολιτικής / PhD

Πάμπος Χαραλάμπους – Ακτιβιστής

Αντωνία Θεοδοσίου – Αρχιτέκτων / Μηχανικός Περιβάλλοντος

Λώρα Στυλιανού – Δικηγόρος

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ… ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Όσον αφορά τα περαιτέρω και τις Ευρωεκλογές είναι θέμα που τέθηκε στο τραπέζι των συναντήσεων και συζητείται ευρέως με ορισμένους εκ των συμμετεχόντων να θεωρούν ότι είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ να διεκδικήσουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θα ακούγεται ευκρινώς η φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Εξάλλου, περιγράφεται και στην κωδικοποίηση των θέσεων τους ότι αναζητούν Ευρωπαϊκή λύση, οπόταν και θα πρέπει να ταρακουνήσουν από κοντά και όχι εκ του μακρόθεν και δια φωνών που χάνονται στον κυκεώνα της επικαιρότητας, τους Βρυξελλιώτες. Επίσης διαπιστώνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ, λόγω της στάσης των υφιστάμενων κομμάτων
στο Κυπριακό, ενώ αρκετοί εξ αυτών είναι και ΟΡΦΑΝΑ λόγω ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΩΝ και εσωστρέφειας στα κόμματα που στήριζαν ή είχαν αξιώματα μέχρι πρότινος. Οπόταν, το αμέσως προσεχές διάστημα θα δούμε επί της πολιτικής σκηνής και τους ΟΧΙάδες με τους πράκτορες της ΞΥΠ να βρίσκονται σε εγρήγορση και θα σας ενημερώνουν επαρκώς.

ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΟΧΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ

Να σημειώσουμε ότι τις εξελίξεις με την πλατφόρμα των ΟΧΙάδων παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ και τα Κολοκασούθκια του που συμπλέουν σ’ αρκετά σημεία με τους ΟΧΙάδες όσο και ο ανεξάρτητος σοσιαλιστής βουλευτής ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. Αναλόγως των εξελίξεων και σίγουρα το Φθινόπωρο το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει και δεν αποκλείεται να δούμε και ψηφοδέλτιο ΟΧΙάδων στις Ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι στις Ευρωεκλογές του 2029 ο ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ συμμετείχε υπό την σημαία του κινήματος ΓΙΑΣΕΜΙ (μόνο Τ/Κ στο ψηφοδέλτιο) παίρνοντας 1.70 % των ψήφων και το 23.57 % των ψήφων των Τ/Κ.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΟΝ ΝΙΑΖΙ

Όσον αφορά το ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ η απόφαση για διεκδίκηση έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ειλημμένη και προετοιμάζονται πυρετωδώς οι θιασώτες της λύσης πάσης θυσία με κάποιους εξ αυτών, πως δήλωσαν και ένα εκ των εκφραστικών τους οργάνων, την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗ, ότι « όποια λύση είναι ευλογία». Τα πράγματα στο στρατόπεδο των ΝΑΙδων είναι ξεκάθαρα αφού υπό την ομπρέλα του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και συμμετοχή στελεχών του ΟΠΕΚ, όπως της ΘΕΑΝΟΥΣ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, του ΛΑΡΚΟΥ ΛΑΡΚΟΥ, αλλά και ανθρώπων που τους περιτριγυρίζουν και αλληλοϋποστηρίζονται όλα αυτά τα χρόνια, όπως του δημοσιογράφου του ΟΜΕΓΑ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΡΟΥΤΗ, που λόγω και διασημότητας που απέκτησε από την πλουσιοπάροχη ευγενή χορηγία του καναλάρχη ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΣΙΚΟΥ, έχουν ξεκάθαρη προοπτική.

ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΙΑΖΙ Κ. – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ Τ/Κ ΑΛΛΑ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ Τ/Κ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ

Εκκρεμότητα σημαντική αποτελεί η στάση του ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ, ο οποίος παλινωδεί ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και τους φίλους του στο ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ. Προφανώς αναμένει και το ΑΚΕΛ να καθορίσει την θέση του έναντι του αφού υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις και συζητήσεις στο κόμμα της αριστεράς, αφού στην θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο λειτουργούσε ΑΥΤΟΝΟΜΑ και δεν θύμιζε σε καμιά περίπτωση ΑΚΕΛικό Ευρωβουλευτή. Το ΑΚΕΛ ωστόσο ΤΡΟΜΑΖΕΙ ότι με αποχώρηση Νιαζί Κ. ενδεχομένως και να απωλέσει την έδρα χάνοντας τους ψήφους Τ/Κ, αφού στις προηγούμενες Ευρωεκλογές πήρε 4500 χιλιάδες ψήφους …

Στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ υπάρχουν αρκετοί που ωρύονται ότι η ΚΟΜΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ σμπαραλιάζεται και ο ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ τρόπος
συμπεριφοράς του Νιαζί Κ. έναντι του κόμματος θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα χαλάσει την εσωκομματική πειθαρχία. Ακόμη ο κόκκινος σύντροφος επιμένει ότι ο Νιαζί Κ. δεν έχει δώσει ούτε Ευρώ στο κόμμα, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτειακοί αξιωματούχοι που εκλέγονται με την σημεία του ΑΚΕΛ και μεταβιβάζουν τον μισθό τους στο κόμμα το οποίο μεριμνεί να τους δώσει αναλογικά όσα χρειάζονται…Οι φωνές πνίγονται από την ανάγκη για ψήφους Τ/Κ αν και υπάρχουν αρκετοί στο ΑΚΕΛ ότι το κόμμα με άλλο Τ/Κ υποψήφιο μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερους ψήφους. Πάντως στο Ευρωκοινοβούλιο κυριαρχεί υπό μορφή αστικού μύθου ότι για 5 χρόνια ο Νιαζί Κ. ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ, με χρήματα των μακάκων Ευρωττοπουζοκυπραίων και άλλων Ευρωπαίων φορολογουμένων, ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τ/Κ κοινότητα. Οπόταν αποκτά κάποιο προβάδισμα…Το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει οσονούπω με τους αγχωμένους ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤάδες να αναμένουν με ανοικτές αγκάλες τον Νιαζί και να του προσφέρουν θέση στο ψηφοδέλτιο τους.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τόσο ΜΙΣΟΣ για ανθρώπους που πολέμησαν για την πατρίδα. Τόσο μένος που φτάνει στο έσχατο σημείο ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, να παρακαλεί να ΠΕΘΑΝΟΥΝ όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ανάμεσα τους και οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, χρήζουν πέραν της ψυχολογικής στήριξης και άλλου είδους αντιδράσεις από την κοινωνία. Κι όμως σε μια ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ανάρτηση του σε είδηση της ιστοσελίδας του ΑΚΕΛ (dialogos.com.cy) για τον θάνατο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ ΘΑΣΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ, αναφέρει ο περιβόητος επικεφαλής της Κίνηση για Ισότητα Στήριξη Αντιρατσισμό ΔΩΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ : «Θεός μακαρίσει, συγχωρέσει αυτό και τους ομοϊδεάτες του…όσοι πιο λίγοι από αυτούς τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

Μην ΣΟΚΑΡΕΣΤΕ. Αυτός είναι ο περιβόητος Πολυκάρπου που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται αδιαλείπτως από το ΑΚΕΛ και διάφορους άλλους ευαισθητούληδες που τον θεωρούν τον προστάτη των μεταναστών. Αν και η οργάνωση του κηρύχθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΗ με βούλα δικαστηρίου, εντούτοις ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ τον καλούσαν στις Επιτροπές της Βουλής σαν τον γκουρού του μεταναστευτικού. Να σας ζήσει να το χαίρεστε τον συνεργάτη και φιλαράκι σας. Κατά τ’ άλλα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ο Άριστος - η Ειρήνη – η Ατταλίδου και άλλοι ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ για την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό. Τις ΥΒΡΕΙΣ του εκλεκτού σας και την ΕΙΔΕΧΘΗ συμπεριφορά του θα την καταδικάσετε; Θα ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ και πάλι; Πάντως ο άνθρωπος ΕΚΑΝΕ τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ του. Πλέον δεν μπορεί κάποιος να κρύβεται λέγοντας ότι δεν τον ήξερε. Το ΜΙΣΟΣ και η ΧΟΛΗ που τρέφει σε όσους δεν ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα πιστεύω του είναι αποτυπωμένο. Φανταστήκατε να έγραφε κάποιος ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ κάτι ανάλογο για επιφανή στελέχη του ΑΚΕΛ. Μάλλον θα ζητούσατε μέχρι και την παρέμβαση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Τώρα καμώνεστε ότι κάνετε βουτιές. Μετά διερωτάστε γιατί δεν σας πλησιάζει κανείς, δεν θέλει ουδείς να συμμαχήσει μαζί σας και άπαντες σας αποστρέφονται. Γιατί τρέφετε στους κόλπους σας τέτοιου είδους κατασκευάσματα…που προσομοιάζουν με ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση