ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΚΕΛ: ΝΑΙ Λουκαΐδη - ΟΧΙ Χαραλαμπίδου - Νιαζί

Ποιοι άλλοι θέλουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο και οι προβληματισμοί για Πόπη Αβραάμ - Κυπρή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί να φόρεσαν τα κόκκινα φουλάρια τους και να θυμήθηκαν ότι θα πρέπει να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και να μην διολισθαίνουν στο κεφάλαιο και να γίνονται συνεργοί στην πτώχευση των πολιτών, αλλά έχουν να διαχειριστούν και ΜΕΙΖΟΝΑ πολιτικά θέματα και να παλέψουν στις Ευρωεκλογές. Εκεί όπου την ενδεχόμενη ΗΤΤΑ δεν θα την καλύψουν πίσω από δικολαβισμούς και φούμαρα, όπως στις Προεδρικές εκλογές, αλλά που θα είναι ωμή πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να φοβίσουμε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και την υπόλοιπη ηγεσία, αλλά φανταστήκατε στις Ευρωεκλογές του 2024 να απολέσουν μια εκ των δυο εδρών; Αμάν τα χάπια μου τα Σοβιετικά…Στεφανάκο μου.

Οπόταν οι σχεδιασμοί βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ της Εζεκίας Παπαϊωάννου και από την συνεδρία της
Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου ( λίγα χιλιόμετρα παρακάτω συνεδρίαζαν οι γαλάζιοι φίλοι του ΔΗΣΥ, ωσάν και θα περνούσαν μαζί το διήμερο το ΔΗΣΑΚΕΛ) δόθηκε το σύνθημα για να παρουσιαστούν προτάσεις- εισηγήσεις για καταρτισμό του ψηφοδελτίου στις Ευρωεκλογές, αλλά και διαβουλεύσεις για εξεύρεση υποψηφίων για Δημοτικές εκλογές. Ο Κόκκινος σύντροφος και οι λοιποί πράκτορες της ΞΥΠ, παρά το ότι σιδέρωναν το κόκκινο φουλάρι, έκαναν το στεφάνι με κόκκινα άνθη για την Πρωτομαγιά, εντούτοις περισυνέλεξαν αρκετές πληροφορίες τις οποίες και παρουσιάζουμε στο φιλοθεάμον κοινό.

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ…ΨΗΦΟ

Λοιπόν, αρχίζουμε με την καταγραφή των αρνήσεων . ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ δέχτηκε η ηγεσία του ΑΚΕΛ από την ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ , η οποία και διεμήνυσε ότι δεν θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις Ευρωεκλογές. Πριτς τους είπε με στιλ η Ρένα Χ, «που θα σας φέρω μερικές από τις 14018 ψήφους που πήρα στις βουλευτικές εκλογές». Κι αντιλαμβάνεστε ότι με την Χαραλαμπίδου στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, αφού θα διασφάλιζαν τις δυο έδρες και ενδεχομένως με την κατάλληλη προεκλογική εκστρατεία και εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες στον ΔΗΣΥ, να αναρριχιόντουσαν και στην πρώτη θέση, που θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Όσα και να προσάψουν στην Χαραλαμπίδου, οι αριθμοί αποτυπώνουν πάντα την αλήθεια και η οποία παρουσιάζεται ανάγλυφη, αφού κατατάσσεται πρώτη παγκύπρια σε σταυρούς προτίμησης και ελκύει ψήφους από απάτητες – για το ΑΚΕΛ - βουνοκορφές. Εδραιώθηκε στο πολιτικό σκηνικό και όση πολεμική και να δέχεται εκ των έσω, αφού ελάχιστοι εκ του κομματικού στρατού και της ηγεσίας την συμπαθούν, θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά το ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες των κόκκινων συντρόφων της ΞΥΠ στο παρασκήνιο υπήρξε μεθόδευση που κορυφώθηκε με συνάντηση ΣΤΕΦΣΤΕΦ - ΡΕΝΑΣ Χ., αλλά δεν καρποφόρησε. Η επίκληση της προσφοράς και στην Ευρώπη, αλλά και η επισήμανση ότι λόγω 3 θητειών δεν θα μπορέσει να είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής δεν έκαμψαν την αντίσταση της Ρένας Χ. που είπε το ηχηρό ΟΧΙ σαν άλλος θηλυκός Μεταξάς ή κατά δική της προτίμηση σαν άλλος ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Εξάλλου η Ρένα Χ. έχει προγραμματισμένο τον επόμενο πολιτικό της σταθμό…

ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΝΙΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Έτσι στο ΑΚΕΛ προχώρησαν στα περαιτέρω . Ψάχνουν ανάμεσα σε άλλους και κάποιο Τουρκοκύπριο που θα εντάξουν στο ψηφοδέλτιο τους, αφού ο ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ κατέθεσε προ πολλού αίτηση διαζυγίου με το ΑΚΕΛ. Δεν του έκατσε το κλίμα αλλά και ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με υποχρεώσεις του προς το κόμμα, όπως να καταβάλει μεγάλο μέρος του μισθού του από την Ευρωβουλή στα ταμεία του κόμματος, για να συντηρούνται οι ένοικοι της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, ο Κιζίλγιουρεκ δεν έδειξε προσαρμογή και δεν ενέδωσε στις πιέσεις, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τον ιερό κόκκινο κανόνα, θέτοντας τον εαυτό του εκτός ΑΚΕΛ. Από δε τον κόκκινο στρατό διαρρέουν διάφορα, όπως ότι χάρη στο κόμμα πήρε αρκετές χιλιάδες Ευρώ και αν δεν ήταν το ΑΚΕΛ δεν θα έβλεπε την Ευρωβουλή, ούτε μέσω τηλεόρασης. Αυτά είναι τα συνεπακόλουθα της δράσης των αλεξιπτωτιστών. Και στο ΑΚΕΛ διαθέτετε τάγμα…αλεξιπτωτιστών

Όσον αφορά τις φωνές για να μην μπει Τ/Κ στο ψηφοδέλτιο ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ, αφού θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ το ΑΦΗΓΗΜΑ του κόμματος περί των αδελφών στο σύνοικο στοιχείο, ενώ και οι 4 χιλιάδες ψήφοι που δίνουν οι Τ/Κ δεν είναι και αμελητέα ποσότητα, όταν ψάχνουν με το φανάρι όλες τις ψήφους. Οπόταν οσονούπω θα ανακοινωθεί και ο Τ/Κ που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ, αλλά με μηδαμηνινές ελπίδες ανάδειξης , αφού οι σύντροφοι είναι και ελληνολάτρης και γνωρίζουν την ρήση « το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός ΑΚΕΛικού».

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ

Έτσι μετά τον νυν Ευρωβουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που έχει σημαντικές πιθανότητες επανεκλογής , υπάρχουν κενές άλλες τέσσερεις θέσεις με την ηγεσία να ψάχνει δυνατά ονόματα. Όπως πληροφορούμαστε από τον κόκκινο σύντροφο της ΞΥΠ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ είναι πρόθυμος να παλέψει για το κόμμα και για νέα προκλήσεις. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου βουλευτική έδρα , καθότι συμπλήρωσε κι αυτός 3 θητείες καλοβλέπει την προοπτική της Ευρωβουλής. Εξάλλου, ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ είναι νεαρός και σίγουρα δεν αποχωρεί το προσεχές διάστημα για να αναλάβει Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ο Λουκαίδης, οπόταν η Ευρωβουλή είναι μια νέα διέξοδος…Ο μοναδικός προβληματισμός που ενδεχομένως να προκύπτει είναι ότι πρώτη επιλαχούσα για είσοδο στην Βουλή είναι η χαριεστάτη- σπουδαία ηθοποιός ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ, η οποία στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές αποσκίρτησε από την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη και κατέφυγε στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. Θα πιεστεί για να μην εισέλθει στο Κοινοβούλιο και να αποποιηθεί την έδρα προς χάρη του νέου κόκκινου αστέρα που χρησιμοποιείται για ειδικές αποστολές , του ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ, που γνωρίσαμε στην προεκλογική περίοδο σαν τοποτηρητή του ΑΚΕΛ στο επιτελείο Μαυρογιάννη.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΤΤΗΡΟΣ – ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ

Συνοπτικά και θα επανέλθουμε, ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές εκφράζει και ο εκ Λύσης ορμώμενος βουλευτής Αμμοχώστου ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ, που θεωρεί ότι με την δράση που ανέπτυξε έχει καπαρωμένη την 2 η θέση, αν τον εμπιστευτεί το κόμμα. Κι εδώ προκύπτει πρόβλημα με τον επιλαχόντα, αφού στο ΑΚΕΛ αντί του πρώτου, ιατρού ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΠΡΗ, θα προτιμούσαν τον έμπειρο στα πολιτικά και άριστο γνώστη της πολιτικής διάστασης σε εσωτερικό- εξωτερικό , εξοικειωμένο και με τα ΜΜΕ, διεθνολόγο ΠΑΜΠΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, που είναι δεύτερος επιλαχών, προς ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Προφανώς αναζητείται και γυναίκα για να μπει στο ψηφοδέλτιο (προτείνεται και η ΣΤΑΥΡΗ ΚΑΛΟΨΙΔΙΩΤΗ, γραμματέας διεθνών σχέσεων στο ΑΚΕΛ) , ενώ θα δοθεί και μια θέση στα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟύθκια και ενδεχομένως στον ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Θεάρεστο το μέτρο για μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Ελπίζουμε να μην είναι έμμεσο δωράκι 11 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση σε εμπόρους - καταστηματάρχες, αφού χρειάζεται και έλεγχος για την εφαρμογή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X