ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eτοιμάζονται οι λίστες - διορισμοί για ημικρατικούς και ο φευγάτος Εφ.Φορολογίας

Ιδιαίτερης σημασίας οι διορισμοί Προέδρων σε ΑΤΗΚ - ΑΗΚ- ΡΙΚ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αποκαλούνται και βραχίονες της Κυβέρνησης. Ο ρόλος τους σίγουρα είναι σημαντικός και πολυδιάστατος, αφού οι τοποθετήσεις τους και το έργο τους αποτελούν συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής. Σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων, λοιπόν και πάλι τα κόμματα. Δεν ησυχάζουν οι άνθρωποι. Ούτε θερινές διακοπές δεν μπορούν να απολαύσουν. Γι’ αυτούς τα μπάνια του λαού είναι μόνο το λουτρό στο σπίτι τους. Ε, μην τους κάνουμε ότι είναι και ταλαιπωρημένοι…

• Ετοιμάζονται για τους διορισμούς των ημικρατικών οργανισμών που αναμένεται να γίνουν μέχρι τέλος Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα στις 27 του μηνός. Ήδη η προεργασία έγινε και τα κόμματα απέστειλαν στον Νίκαρο τις εισηγήσεις τους για τους διορισμούς και πλέον εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίσει ποιους επιθυμεί να αποτελέσουν τα χέρια του και ενίοτε και τα πόδια του στην εφαρμογή πολιτικής. Γιατί κάποιοι εκ των ημικρατικών χρειάζεται να τρέξουν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και να προσδώσουν με το έργο τους ποιότητα ζωής στην κοινωνία.

• Όπως πληροφορούμαστε από πράκτορες της ΞΥΠ μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και οριοθέτηση κριτηρίων θα γίνει σε αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό. Εκεί θα μπουν οι κατευθυντήριες γραμμές και θα ακουστούν και τα πρώτα ονόματα, κυρίως για τις νευραλγικές θέσεις των Προέδρων των ημικρατικών οργανισμών. Ιδιαίτερης σημασίας θα τύχουν οι διορισμοί σε μεγάλους ημικρατικούς οργανισμούς, ΑΤΗΚ - ΑΗΚ- ΡΙΚ όπου και η θητεία των νυν Προέδρων λήγει και θα χρειαστεί να διοριστούν καινούριοι, αφού συμπλήρωσαν δυο θητείες, όπως προνοεί και η σχετική νομοθεσία.

• Ιδιαίτερα στους BIG 3 ημικρατικούς δίνεται ιδιαίτερη σημασία αφού διαχειρίζονται σημαντικούς τομείς της οικονομίας και καίριες λειτουργίες του κράτους. Οπόταν και οι Πρόεδροι ως επικεφαλής τους έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η επιλογή τους.

• Από εκεί και έπειτα, για τους διορισμούς Αντιπροέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, θα ληφθούν υπόψη και οι επιθυμίες των κομμάτων που ενεχυριάστηκαν μέσω των περιβόητων λιστών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο διορισμός σε Δ.Σ μελών όλων των κομμάτων, γίνεται για να επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος και να μην γίνονται ατασθαλίες. Τώρα αν επιτυγχάνεται ο στόχος είναι κάποιου άλλου δαίμονα…δουλειά. Ε, μην μπλέκουμε παπάδες και Ευαγγέλια στις απάτες…

• Πάμε και σε κάποιο άλλο θέμα που δεν προβλήθηκε στην σφαίρα της επικαιρότητας αν και είναι σημαντικό, για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία και που παρουσιάστηκε από ειδικό πράκτορα της ΞΥΠ προς επεξεργασία. Ο Έφορος Φορολογίας ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ, σαν άλλος Στράτος Διονυσίου, ερμήνευσε περιπαθώς τον στίχο από το λαϊκό άσμα «τα μάζεψα τα πράγματα κι έφυγα από το σπίτι / καλύτερα μονάχος μου ελεύθερο σπουργίτι» και εγκατέλειψε την θέση, αφήνοντας άδειο τον θρόνο. Ο Τσαγγάρης, δεν ξέρουμε πόσα παπούτσια κατασκεύασε και αν προσέφερε έργο, όμως παρέμεινε στην ιστορία για την περιβόητη του ατάκα στην Βουλή, ότι «μοιάζει με στάβλο του Αυγεία το Τμήμα Φορολογίας».

• Από ότι μαθαίνουμε κανένας στάβλος δεν καθαρίστηκε, αλλά μάλλον κληροδότησε στον διάδοχο του και κοπριά αρκετών μέτρων που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καθαριστεί ή έστω το κόπρι να χρησιμοποιηθεί προς ενίσχυση των δέντρων, για παραγωγή φρούτων. Βλέπετε και ο Τσαγγάρης, όπως και άλλοι που κατέχουν πόστα, όταν πιέζονται λένε διάφορα και μεταφέρουν τις ευθύνες τους, στους ώμους και πλάτες άλλων. Έτσι και τα περί στάβλου, που δεν αντιληφθήκαμε να καθαρίστηκε κάτι, αλλά το μόνο που έμεινε είναι τα λερωμένα παπούτσια…Άντε και καλός πολίτης με τα υψηλά εφάπαξ και τις παχυλές συντάξεις. Έσβησε και το Τσαγγάρικο άστρο.

• Όσον αφορά τη θέση του Εφόρου Φορολογίας εκ της φύσεως της πρέπει να θεωρείται η πλέον κρίσιμη στην δημόσια υπηρεσία. Αν μαζέψει χρήμα ο Έφορος, τότε λειτουργεί το κράτος εύρυθμα, πραγματοποιούν εξαγγελίες έργων οι κρατούντες και επωφελούνται οι πολίτες. Κυρίως δε τα όταν χρήματα πληρώνονται από όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες. Οπόταν κρίσιμος διορισμός και χρειάζεται σωστή επιλογή.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Για να μην ξεχνιόμαστε φίλε μου Σκαρπάρη (ω, σήμερα από τους Τσαγγάρηδες στους Σκαρπάρηδες θα προκαλέσουμε ανατριχιαστικά σοκ στους ευγενείς αναγνώστες μας) της ΕΚΥΣΥ - ΠΕΟ, την νομοθεσία για το 67ο έτος συνταξιοδότησης την ετοίμασε η Κυβέρνηση Χριστόφια με Υπουργό Εργασίας την σημερινή προϊστάμενη σου ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, μετά από συμφωνία με την τρόικα για το μνημόνιο και την πέρασε η Βουλή ως αδήριτη ανάγκη που λέγατε τότε…Οκ στιγμή ροζ αριστεράς αλλά αυτά συμβαίνουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση