ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπαιζε «πελλόν» από το 2016 για τα Χρυσά Διαβατήρια ο Γενικός Ελεγκτής

Αντί να πάει ενάντια στο σύστημα που μας καταδυναστεύει έγινε μέρος του

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Η λαϊκή θυμοσοφία αποτυπώνει επαρκώς με σαφήνεια, αλλά και λακωνικά ορισμένες πράξεις ανθρώπων, που θα χρειάζονταν αρκετές προτάσεις για να διευκρινισθούν και να περιγραφούν. Όπως στην προκειμένη η στάση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ στο θέμα των πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών ή όπως διαφορετικά λέγεται «χρυσά διαβατήρια»., ο οποίος επέδειξε πρωτοφανή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, σε σχέση και με τις ενέργειες του σε όσα αποτυπώνονται σε πλείστα θέματα εξετάζονται από την Υπηρεσία του. Στην θυμοσοφία λέγεται λακωνικά ότι «έπαιξε τον πελλόν». Και όλα αυτά αποτυπώνονται στα πορίσματα της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, όπου του αποδίδεται ασύγγνωστη αμέλεια, αφού αν επιδείκνυε ενδιαφέρον ως εκ καθήκοντος και θέσεως, τότε θα αποφεύγονταν πολλά και θα γλιτώναμε περισσότερα.

Ε, δεν είναι και τόσο πειστική η δικαιολογία του ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ότι φταίει συγκεκριμένη λειτουργός που το 2016 έκανε σχετικό έλεγχο και δεν τον ειδοποίησε για τα κακώς έχοντα στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Μα γίνονται αυτά σε επίπεδο Γ. Ελεγκτή και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου, που αποδείχτηκε ικανότατος ντετέκτιβ και αποκάλυψε αρκετές ατασθαλίες στο δημόσιο; Εδώ, ανακάλυψε ότι ο Σαουδάραβας φίλος του Αναστασιάδη είχε δυο γυναίκες και καμιά 30 αριά παιδιά, τους κωδικούς αεροπλάνων που πέταξε στις Σεϋχέλλες η βασιλική οικογένεια Νίκαρου, τον γαμπρουλά του Προέδρου που είναι μέλος του Δ.Σ στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και δεν θα έδινε σημασία στα μεγάλα και ουσιώδη;

Αλλά δεν το είχα στον Οδυσσέα να αποποιείται ευθυνών και να τις επιρρίπτει σε μια απλή λειτουργό. Όσοι τον παρακολουθήσαμε σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, γνωρίζουμε ότι πάντοτε απέδιδε τις ευθύνες στους προϊσταμένους των τμημάτων, στους Υπουργούς, στην Κυβέρνηση και μερικώς στους εμπλεκόμενους λειτουργούς. Άσε που ο Οδυσσέας, μόλις πριν μια βδομάδα σε μια άλλη Ερευνητική Επιτροπή, αυτή για το σφαγείο CYPRA, επισήμανε, σε αναφορές για την εμπλοκή του πρώην Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου της υπηρεσίας του και πρωτοπαλίκαρο του ΑΝΤΡΕΑ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ, ότι τον ενημέρωνε για όλα και για όσα συνέβαιναν είχε ευθύνη ο ίδιος σαν προϊστάμενος του. Εξάλλου αυτός είναι ο ορισμός. Εσύ λέγεσαι Γενικός Ελεγκτής και παίρνεις το χρήμα και τις κλίμακες με την ανάλογη ευθύνη και ο λειτουργός απλώς υπακούει στις εντολές.

Και καλά η λειτουργός δεν εισακούστηκε. Ούτε καν τις προειδοποιήσεις των φίλων του βουλευτών της ΕΔΕΚ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - Η. ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ το 2017 και ούτε μπήκε στον κόπο να το ψάξει και μετά από επισήμανση το 2019 του στενού του συνεργάτη πρώην βουλευτή των Οικολόγων ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ; Εδώ με ανώνυμες επιστολές που παραλαμβάνει ασχολείται με σχετικά θέματα με το συγκεκριμένο γιατί αδιαφόρησε;

Τέλος πάντων δεν λέμε ότι υπεύθυνος είναι ο Γ. Ελεγκτής για το σκάνδαλο, αφού αυτό είναι παράγωγο του συστήματος που διαφεντεύει τις ζωές μας και συμμετέχουν Κυβερνήσεις - Υπουργοί- ορισμένοι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία - τράπεζες και οι συνήθεις ύποπτοι που λυμαίνονται τον πλούτο. Εμείς όμως περιμέναμε από τους θεματοφύλακες της προστασίας των πολιτών, όπως ο Οδυσσέας Μ., που πολλές φορές απέδειξαν ότι ανακαλύπτουν σκάνδαλα στην προκειμένη να είναι εναντίον του συστήματος και όχι να αποτελούν μέρος του.

Δεν μπορεί όλοι να φταίνε πάντα για όλα και ο Γ. Ελεγκτής είναι αλάνθαστος και υπεράνω. Καλά κάνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να σταματήσει τα περί καταγγελιών της πατρίδας του σε Ευρωπαϊκούς θεσμούς και να αποδεχτεί ότι έχει κι αυτός τις παραλείψεις του. Εξάλλου, εμείς πολλές φορές επιχειρήσαμε να προειδοποιήσουμε τον Γ. Ελεγκτή ότι η συνεργασία του και η εργαλειοποίηση του από το ΔΗΚΟ θα του προκαλέσει προβλήματα και κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτός όπως αρκετές χιλιάδες άλλοι προηγουμένως, η αγαπημένη ενασχόληση των πολιτικών. Η στυμμένη λεμονόκουπα.

Πάντως έχουν πλάκα τα κόμματα και οι πολιτικοί μας. Δηλαδή τρέμεις με το επίπεδο τους. Καλά αυτοί θα μας σώσουν; Θυμάστε φαντάζομαι πόσα εκατομμύρια φορές ακούσατε από το ΔΗΚΟ, αλλά και το ΑΚΕΛ, ότι πρέπει να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στον Γ. Ελεγκτή. Μέχρι και τον προϋπολογισμό του κράτους δεν ψήφισαν με αυτό το επιχείρημα. Το δυστύχημα είναι ότι γνώριζαν ότι ο Γ. Ελεγκτής είχε τους φακέλους και δεν έκανε οτιδήποτε… Όπερ μεθερμηνευόμενο μας έλεγαν ψέματα, μας κορόιδευαν ασύστολα. Τώρα ο Πρίγκιπας και η συνομοταξία του κρύφτηκαν. Τα οργισμένα τους λόγια έγιναν κουβέντες του αέρα , φληναφήματα και ασυναρτησίες.

Αλλά και η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ. Τους κατηγορούσαν μέρα- νύχτα και δεν είχαν την δύναμη να τους απαντήσουν με παρρησία ότι τους φακέλους τους είχε ο Γ. Ελεγκτής και δεν έκανε τίποτε. Ε, μα τι να πουν, αφού είχαν κι αυτοί λερωμένη των φωλιά τους.

Θαυμάσια - υπέροχα. Πάει κι αυτή η ελπίδα για να σωθούμε. Πιστεύαμε όλοι στον Γενικό Ελεγκτή αλλά εκ των πραγμάτων - θα το επαναλάβουμε - αντί να πάει ενάντια στο σύστημα που μας καταδυναστεύει έγινε μέρος του… Δύσκολοι καιροί για ήρωες. Εξάλλου η μοίρα μας σ’ αυτό τον τόπο είναι προδιαγεγραμμένη.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Οι πάντα ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις περί της πανδημίας σε όλη την οικουμένη, επιδημιολόγοι μας, δεν το πήραν πρέφα ότι καταργήθηκε η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη και από την Δευτέρα και στην Ελλάδα; Εμείς είμαστε τιμωρημένοι για κάτι και πρέπει να φοράμε το φίμωτρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X