ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
21° Λευκωσία,
22 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΕΔΕΚ: Θεωδόρου-Βαρνάβα: Παραιτήσου Σιζόπουλε

Θα τα πούμε στο συνέδριο απαντά ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Για την ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι το καράβι πλέει σταθερά στην πορεία του. Πλην όμως και ο Τιτανικός έδειχνε αβύθιστος. Αν μπορεί κάποιος να οριοθετήσει παραφραστικά την κατάσταση στο κόμμα των Κυπρίων σοσιαλιστών, αυτή περιγράφεται στις δυο πιο πάνω αράδες. Και προφανώς ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και η παρέα του μπορούν να υποκαταστήσουν και τον βιολιστή που συνέχιζε να παίζει τους σκοπούς του, ενώ το πλοίο βυθιζόταν.

• Νέα εποχή στην ΕΔΕΚ όπου κυριαρχούν οι ίντριγκες και οι δολοπλοκίες μετατρέποντας το κόμμα σε ηφαίστειο… ενεργό. Οι φωνές και οι αντιπαραθέσεις στην Συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού επιφανή στελέχη, ακόμη και άνθρωποι που στήριξαν τον κ. Σιζόπουλο στην άνοδο του στην εξουσία, όπως ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, αποστασιοποιούνται από τα εσωκομματικά δρώμενα.

• Ο κάθετος διαχωρισμός των στελεχών της ΕΔΕΚ σπρώχνει αρκετούς στην έξοδο, ενώ όπως διαφάνηκε και στην συνεδρία της Κ.Ε, η επανακόλληση των σχέσεων των στελεχών είναι από δύσκολη έως και αδύναμη. Ακόμη οι καταγγελίες για πολιτικό μπούλινγκ από τον πρώην βουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΡΝΑΒΑ προκαλούν πολιτικό αλαλούμ στο κόμμα.

• Μάλιστα όπως αναφέρει πράκτορας της ΞΥΠ που παρέστη στην συνεδρία της Κ.Ε οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα ψηλοί, με τους Δώρο Θεοδώρου και Γιώργο Βαρνάβα, αλλά και ορισμένα άλλα στελέχη που τους σιγόνταραν να ζητούν την παραίτηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, στον οποίο καταλογίζουν την στασιμότητα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, την διοίκηση των πυγμάχων από την κλειστή ομάδα Σιζόπουλου (ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗΣ) η οποία προκαλεί προβλήματα στο κόμμα.

• Στην ημερησία διάταξη της Κ.Ε και μετά από την σχετική αναφορά η οποία οδήγησε στην αποχώρηση του Γιώργου Βαρνάβα από τη σύνοδο, ήταν και η συνεχιζόμενη δίκη ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος κάποιων οικονομικών δοσοληψιών με επιταγές του κόμματος, του Οικονομικού Διευθυντή Γεώργιου Κουττούκη. Ο κ. Βαρνάβα συνεπικουρούμενος και από άλλα στελέχη του κόμματος, όπως η ΑΔΡΕΙΑΝΗ ΔΟΥΣΣΕΩΣ, που κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής Λευκωσίας ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του κ. Κουττούκη από το πόστο του αναφέροντας ότι προκαλεί εσωκομματικά προβλήματα.

• Από πλευράς του ο κ. Σιζόπουλος άκουσε με προσοχή όσα του καταλόγισαν και επισήμανε ότι θα δοθούν απαντήσεις για όλους και όλα στην αυριανή νέα σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής που αυτή την φορά θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία. Οι πληροφορίες της ΞΥΠ επισημαίνουν ότι ο κ Σιζόπουλος είναι έτοιμος να συγκαλέσει Παγκύπριο Συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο ώστε να ξεκαθαρίσει η εσωκομματική κατάσταση και να ζητήσει ανανεωμένη πρόταση εντολής για να συνεχίσει στην Προεδρία του κόμματος. Αν και η ορισμένη τακτική σύνοδος του Συνεδρίου, που θα είναι εκλογικό, τοποθετείται το 2022, εντούτοις ο Σιζό είναι έτοιμος να το συγκαλέσει νωρίτερα για να ξεκαθαρίσει η εσωκομματική κατάσταση.

• Αναβρασμός στα φόρτε του, αφού πλέον θα επιδιωχθεί από αρκετούς εκ των πυγμάχων η εγγραφή νέων στελεχών που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές με όλα τα συνεπακόλουθα.

• Κάνουμε πορεία ανάλογη των Ελλαδιτών ομοϊδεατών και πρώην συντρόφων μας του ΠΑΣΟΚ μονολογούν όσοι παρακολουθούν την συνεχή πτώση των ποσοστών του κόμματος.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η νέα Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα σοκάρει το πολιτικό σκηνικό του τόπου. Ήρεμη ψύχραιμη και συναινετική ακολουθεί τ’ αχνάρια της κολλητής φίλης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου. Πλέον στο επόμενο διάστημα στην πολιτική θα κυριαρχήσει το καρτέλ των ξανθών.

• ΥΓ: Η απόσταση μεταξύ ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ διευρύνεται. Κανείς εκπρόσωπος του κόμματος της αριστεράς δεν παρέστη στην κηδεία του αρχηγού των κοκκινοσκούφηδων που πολέμησαν τους Τούρκους στον Πενταδάκτυλο, του αγωνιστή ΔΩΡΟΥ ΗΛΙΑ. Εκεί ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Χρύσης Παντελίδης και σύσσωμη φυσικά η ΕΔΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πιστολέρο

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση