ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο πρυτάνεις υποψήφιοι για προεδρία της Δημοκρατίας

Η αναφορά περιστρέφεται γύρω από τις προθέσεις του νυν και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Απουσιάζει παντελώς από την πολιτική, η διανόηση, η ακαδημαϊκή προσέγγιση των γεγονότων και εν γένει η κουλτούρα. Σε χώρο που κυριαρχεί η μετριότητα, η πονηριά και ενίοτε και η ψευδολογία, σίγουρα δυο Πρυτάνεις θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν. Προερχόμενοι από διαφορετικούς κόσμους και αντιλήψεις θα έχουν να διαβούν δύσκολο δρόμο στην πολιτική, που είναι και κακοτράχαλος και γεμάτος επικίνδυνες ατραπούς.

• Φαίνεται ωστόσο ότι το πήραν απόφαση και τουλάχιστον ο ένας εκ των δυο είναι πανέτοιμος να εξαγγείλει το Φθινόπωρο την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο έτερος εκ των δυο, αν και δεν ανοίγει τα χαρτιά του, εντούτοις οι πληροφορίες της ΞΥΠ αναφέρουν ότι προσεγγίστηκε από κομματικά στελέχη για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά στο παρόν στάδιο είναι σε κατάσταση αναμονής περιμένοντας τις οριστικές αποφάσεις των κομμάτων. Εξάλλου, μένει να ξεκαθαριστεί το θέμα των δημοτικών εκλογών, με την αίσθηση που επικρατεί στο πολιτικό πεδίο να κατατείνει προς αναβολή τους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για συζητήσεις περί Προεδρικών εκλογών, χωρίς αντιπερισπασμούς και αγωνίες εκ μέρους των ηγεσιών.

• Η αναφορά μας περιστρέφεται γύρω από τις προθέσεις του νυν και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, που φέρουν το ίδιο επίθετο, ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, και αναμένεται να διαπιστώσουμε αν τον Φεβρουάριο του 2023 πάλι θα κάνουμε παγκόσμιο πολιτικό ρεκόρ (αφού στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα έχουμε ποτέ τέτοια δυνατότητα ας είναι και σ’ αυτούς της πολιτικής), με δυο υποψηφίους, που θα έχουν το ίδιο επίθετο, προέρχονται από τον ίδιο χώρο και ο ένας αποτελεί διάδοχο του άλλου…

• Για μεν τον τέως Πρύτανη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Ήδη προετοιμάζει με σειρά επαφών με άτομα όλων των πολιτικών χώρων και επαγγελματικών κατευθύνσεων το έδαφος για την υποψηφιότητα του, αναλύοντας το όραμα του για μια άλλη Κύπρο. Απομένει το ερχόμενο Φθινόπωρο σε συγκέντρωση-συνεδρία των στελεχών του κινήματος που ηγείται «το νέο κύμα - η άλλη Κύπρος», να του δοθεί η εντολή από τους συναγωνιστές του για να κατέβει στον στίβο των Προεδρικών εκλογών. Αν και όπως πληροφορούμαστε θα γίνουν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, εντούτοις φαίνεται ότι προσανατολισμός του κ. Χριστοφίδη είναι να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις Προεδρικές εκλογές, απευθυνόμενος στους πολίτες και ζητώντας την ψήφο τους χωρίς μεσολαβητές.

• Όσον αφορά τον νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ΤΑΣΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, βρίσκεται επί του παρόντος στον επίζηλο θρόνο του επικεφαλής του ανώτατου ακαδημαϊκού ιδρύματος του τόπου. Αν θα μετακινηθεί στον αντίστοιχο πολιτικό θρόνο του κράτους, ο χρόνος θα καταδείξει και οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν. Ήδη, σύμφωνα με πράκτορες της ΞΥΠ και ιδιαίτερα τον κόκκινο σύντροφο που κατοικοεδρεύει στην Εζεκία Παπαϊωάννου, ο κ Χριστοφίδης θεωρείται ως ο ιδανικότερος ανεξάρτητος υποψήφιος που μπορεί να προταθεί σε ενδεχόμενη συμμαχία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ - Οικολόγων και άλλων. Ιδιαίτερα θερμός υποστηρικτής του είναι ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, που πολλές φορές σκιαγράφησε το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου που προκρίνεται για να κατέλθει στον στίβο των Προεδρικών εκλογών και φωτογράφιζε τον κ. Χριστόφίδη. Θετική άποψη για τον Πρύτανη έχουν και αρκετά εκ των μελών της νέας ηγεσίας του ΑΚΕΛ, με τον Γενικό Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, να περιμένει τις εξελίξεις και τις διαβουλεύσεις, χωρίς να τοποθετείται επί του παρόντος, αφού προηγούνται πολλά.

• Μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο ΑΚΕΛ θεωρούν ότι είναι άφθαρτο πρόσωπο, ευπροσήγορος άνθρωπος-συναινετικός και έχει να παρουσιάσει έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μειονέκτημα του που στο ΑΚΕΛ το θεωρούν πλεονέκτημα (με την γενικότερη απαξίωση στα κόμματα) είναι ότι δεν διαθέτει καθόλου πολιτικό στίγμα και χρειάζεται ταχύρυθμα μαθήματα. Το παράδειγμα ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ... αποτελεί οδηγό και παραμονεύει.

• Προφανώς έχει ν’ αντιμετωπίσει και άλλους δελφίνους που εποφθαλμιούν την στήριξη του ΑΚΕΛ, όπως ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ και ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, που ασχέτως των επιθυμιών του κόμματος της αντιπολίτευσης, θα κατέλθει ως ανεξάρτητος.

• Προφανώς ο οποιοσδήποτε υποψήφιος υποστηριχτεί από το ΑΚΕΛ θα πρέπει να γίνει και δεκτός από τους εν δυνάμει συμμάχους, ούτως ώστε να συγκεντρώνει ελπίδες για να αποκαθηλώσει από την εξουσία τον ΔΗΣΥ και τον υποψήφιο που θα προτείνει.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κάηκε η Κύπρος. Κάηκε η Τουρκία και τώρα συνέχεια της Ελλάδας. Τι ψάχνουμε για το τρίγωνο των Βερμούδων στις θάλασσες και τους ωκεανούς;

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση