ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Συμμαχίες με ΔΗΚΟ παντού - Νουρή (Λευκωσία) - Μανιταρά (Λάρνακα)

Πονοκέφαλος οι αντάρτες που θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Η ΤΡΙΓΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

• Οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ είναι σύνηθες φαινόμενο στον ΔΗΣΥ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση προκαλούν συνθήκες ΑΣΦΥΞΙΑΣ και προβλημάτων στην ηγεσία του κόμματος, η οποία και καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, που ενδεχομένως να αφήσει τραύματα στο κόμμα. Οπόταν η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και τα άλλα ηγετικά στελέχη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία με το ΔΗΚΟ στα πλαίσια μιας άτυπης ΤΡΙΓΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (Προεδρικό- ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ), ώστε να επιλύσουν τα δυσεπίλυτα προβλήματα με την πλειάδα δελφίνων που εποφθαλμιούν να καταλάβουν θέσεις στους υπό εκκόλαψη Δήμους-περιφέρειες. Αν και τα κόμματα ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ, με την ούτω καλούμενη μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης, να δημιουργήσουν πλειάδα θέσεων ώστε να ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι περιφερόμενοι παράγοντες στα κομματικά γραφεία, οι οποίοι έχουν την συνήθεια να γαβγίζουν και που φυσικά κατέχουν ΟΛΟΙ τα προσόντα και είναι έτοιμοι να ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ για τον τόπο (καλά αν προκύπτει και κάποιο αξίωμα δεν θα το αποποιηθούν) πάλι δεν είναι επαρκής ο αριθμός για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες.

• Το εν λόγω πρόβλημα ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ στον ΔΗΣΥ όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ και προφανώς επηρεάζουν το κόμμα στην προώθηση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ του, που δεν περιορίζεται μόνο στην κατάληψη θέσεων δημάρχων, αζάδων και περιφερειαρχών, αλλά στοχεύει στην υλοποίηση των σχεδίων για άνοδο των ποσοστών και κατάληψης της πρώτης θέσης στον πίνακα κατάταξης των κομμάτων, που εσχάτως… ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ. Οπόταν και στην χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις- τοποθετήσεις η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ τονίζει σε όλους τους τόνους και με όλους τους δυνατούς τρόπους ότι θα πρέπει να ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ η συμφωνία κυρίως με το ΔΗΚΟ, αλλά αν προκύψει να προστεθούν και ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ ώστε να πετύχει το κόμμα την εκλογή ημετέρων και συμμάχων στους μητροπολιτικούς Δήμους.

ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΚΟ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΓΕΣΙΩΝ

• Το μήνυμα που απορρέει από την ηγεσία είναι ότι η κατ’ αρχή συμφωνία με ΔΗΚΟ θα εδραιωθεί, αποσαφηνιστεί και θα ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ με συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με στήριξη κοινών υποψηφιοτήτων. Το σύνθημα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ είναι πλέον επικυρωμένο από το Π.Γ., οπόταν και αρχίζουν από σήμερα επαφές με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, έτσι ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό και επίσημα η συμμαχία και να προχωρήσουν στα περαιτέρω. Όσον αφορά του ΑΝΤΑΡΤΕΣ που θα παρουσιαστούν η αντιμετώπιση τους θα είναι χλιαρή στα πρώτα στάδια και θα επιχειρήσουν με πειθώ να τους υποδείξουν ότι όλα γίνονται για το ΚΑΛΟ του κόμματος και ας προσκυνήσουν για μια ακόμη φορά το περιβόητο αγγελάκι, όπως λέγεται στην γαλάζια αργκό, το έμβλημα του ΔΗΣΥ. Κατά τ’ άλλα θα γίνουν οι επονομαζόμενες ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, όπου θα διαφανεί η δημοφιλία των δελφίνων και εν πολλοίς θα καθορίσουν την απόφαση του κόμματος. Ε, διαφορετικά δεν μπορούμε να συγκόψουμε με το μάτι, όπως λέει ηγετικό στέλεχος του κόμματος.

ΝΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ (ΔΗΚΟ) ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

• Προς τούτο ακούγονται και οι πρώτες υποψηφιότητες που μπορούν να προσδώσουν στην συνεργασία 3 ΔΗ (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ) + ΕΔΕΚ περιεχόμενο, όπως ο ΝΙΚΟΣ ΝΟΥΡΗΣ στην Λευκωσία, με δεδομένο ότι την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου θα καταλάβει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ. Αν και υπάρχουν ενστάσεις για τον τέως ΥΠΕΣ, εντούτοις η στήριξη που του παρέχει και ο ΝΙΚΑΡΟΣ, ενδεχομένως να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του, αφού θεωρείται από τους παροικούντες στην γαλάζια πολυκατοικία, ότι πέραν από γνώστης του αντικειμένου (διαμορφωτής με την Επ. Εσωτερικών της Βουλής των σχετικών νομοθετημάτων- επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος) μπορεί και να είναι σκληρός αντίπαλος σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα που θα στηριχθεί από ΑΚΕΛ και το παραμάγαζο Οικολόγους, του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

• Στην Λάρνακα την σκληρή μάχη με αντίπαλο τον ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ, τον φέρελπι ΑΚΕΛικό, θα κληθεί να δώσει ένας νεαρός επιχειρηματίας, άφθαρτος, χωρίς πολιτικά βαρίδια, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ. Θα έχει να επιτελέσει δύσκολο έργο, αλλά με την στήριξη της συμμαχίας 3 ΔΗ μπορεί να τα καταφέρει. Για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου προορίζει η συμμαχία τον Πρόεδρο του ΟΑΥ ΣΤΑΥΡΟ ΜΙΧΑΗΛ.

ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ- ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΔΗΣΥ

• Ας προχωρήσουμε και με τις επονομαζόμενες από την στήλη ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ όπως τις καταγράφαμε προ ετών ( μην ακούσουμε ειρωνικούς γέλωτες περί της ηλικίας και της διάφανης κεφαλής) ώστε να καλύψουμε κι άλλα θέματα εν ολίγοις.

• Φόρεσαν όλοι τα κατάλληλα ενδύματα για να υποδεχθούν σήμερα τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ; Ου θα τρελαθούν αρκετοί και θα εντυπωσιαστούν περισσότεροι, προφανώς όχι στα ίδια επίπεδα όπως άλλοτε με ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και Γιάννη Βαρουφάκη, που οι παραπλανημένοι Ευρωττοπουζοχώρκατοι έπαθαν αμόκ. Τότε είχαμε αρκετούς ΤΣΙΠΡΙδίζοντες και ΒΑΡΟΥΦΑΚίζοντες δύσκολα θα έχουμε φανερούς ΚΑΣΕΛΛΑκίζοντες…

• Πληροφορίες ότι θα τιμηθεί από την κοινότητα τον ΛΟΑΤΚΙ με το μετάλλιο τιμής, που παριστάνει ανάγλυφες απεικονίσεις από δράσεις αρχαίων προγόνων σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, αλλά και ότι δεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟΥ, γιατί τον θεωρεί σκληρό με αυτά τα μαύρα ενδύματα και θα υποστεί διαφόρων ειδών σοκ, αλλά κυρίως γιατί του το απαγόρευσε ο σύζυγος του Ταύλερ, διερευνώνται…

• Επέστρεψε στην αγκαλιά του ΔΗΣΥ ο τέως Υπουργός Οικονομικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, προκαλώντας απογοήτευση στους πλατφορμιστές και λοιπούς Φουλλικούς, νοιώθοντας ότι στο γαλάζιο μαντρί όλο και κάποιος σανός θα υπάρχει προς κατανάλωση. Αν είναι και Ευρωπαϊκός…

• Παρεμπιπτόντως το Υπουργείο Οικονομικών εσχάτως επιθυμεί να προκαλεί αναταραχή και συζητήσεις. Μετά τον καβγά για την τηλεργασία, τώρα προκαλεί και με την ΑΛΑΛΓΗ ΣΤΑΣΗΣ στο θέμα της ρύθμισης των διορισμών και προαγωγών στην δημόσια υπηρεσία. Κι ενώ συμφώνησαν συντεχνίες-κόμματα και άλλοι για κατάργηση της επέμβασης της Βουλής σε θέματα προαγωγών αφού εγκρίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ασχολούνται μόνο με τις θέσεις πρώτου διορισμού, αίφνης τα ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΑΝ όλα. Φαίνεται ο Μάκης θέλει να δικαιολογεί το επίθετο του…

• Πώς, τι; Μα οι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ του Υπουργείου Παιδείας διαστρέβλωσαν και την ιστορία στέλνοντας εγκύκλιο για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου 1821. Ποιας; Ψάχνουν φαίνεται κι άλλοι εκτός απ’ αυτήν του 1940 για να ξεκουράζονται… Μα δεν είναι επιχείρημα που επικαλούνται για την στελέχωση του Υπουργείου από καθηγητές- δασκάλους, ότι γνωρίζουν τα ΠΑΝΤΑ περί παιδείας; Αν ήταν μαθητής θα του έβαλαν ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ. Εκτός και αν εντάσσεται κι αυτό στον ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟ από τα κονκλάβια του Υπουργείου, για να εκθέσουν τον Διευθυντή Μέσης ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΛΟΥΗ. Και η καταφερτζού Υπ. Παιδείας ενοχοποίησε κάποιο συνάδελφο της δάσκαλο για το ΕΓΚΛΗΜΑ ή φοβάται ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ; Τα χάπια μου τα ΑΘΗΝΑικά της παιδείας.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πάντως η παρέλαση ήταν άψογη και προς τούτο συγχαρητήρια σε όλους. Για να δούμε αν θα χειροκροτήσουν τα κόμματα τον Υπ. Άμυνας ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ αντιστοίχως και όταν θα συζητείται ο προϋπολογισμός. Όπως μαθαίνει ο μονιμάς πράκτορας της ΞΥΠ, δύσκολα θα ικανοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις Χριστοδουλίδη για αύξηση των δαπανών. Μπορεί και να είναι ΑΙΤΙΑ κάποια κόμματα, να μην ψηφίσουν και τον προϋπολογισμό… Α, μην ξεχάσουμε να σας πούμε ότι ξαναβρέθηκαν τα κολλητά φιλαράκια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Άμυνας ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ. Ξέρετε είχαν οραματιστεί όταν ήταν και οι δυο ΥΠΕΞ, ότι θα προσφωνούνται το 2023, ως ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ. Εντάξει, υπάρχει θηρίο στην Ελλάδα, ονόματι ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, αλλά όλα είναι πιθανά στο μέλλον!!!. Κι αυτό που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ο ΥΠΑΜ Δένδιας ότι «η Κύπρος δεν κείται μακράν>, θέλει να μας πει ο ποιητής ότι ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ το 1974 μας άφησε μόνους να καταστραφούμε προφασιζόμενος ψέματα… Ξέρουμε τι θα πει ΠΡΟΔΟΣΙΑ και η μητέρα Πατρίδα ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕ, έστω και θέλουν κάποιοι να την απαλλάξουν από το ασήκωτο χρέος.

• ΥΓ: Να σας ειδοποιήσουμε ότι άνοιξε η περίοδος υποβολής αίτησης για θέση ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Δεν πληρείται τα προσόντα; . Καλά τώρα θα ασχολούμαστε με λεπτομέρειες; Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στο Προεδρικό διαθέτει κιάλια και βλέπει μακριά, αλλά πάντα … χαλαρά και όποτε ήθελε προκύψει.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση