ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Ποια τα δίδυμα διεκδικητών θέσεων Προέδρου - Αναπληρωτή - Μεταβατικός Ιωνάς

Χάρης - Δίπλαρος - Καρούσος - Δημητρίου και οι άλλοι

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΣΥ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ

• Εξέλιξαν την παγκόσμια πολιτική πατέντα στον ΔΗΣΥ, αφού προχώρησαν και σε σύσταση ΔΙΔΥΜΩΝ τα οποία θα διεκδικήσουν τις δυο ανώτατες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας. Κι όλα αυτά εν μέσω του καυτού προεκλογικού αγώνα που μπαίνει στην τελική ευθεία και η προσοχή όλων ψυχή τε και σώματι θα έπρεπε να είναι στην στήριξη της υποψηφιότητας ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Οι παράλληλοι προεκλογικοί αγώνες που διεξάγονται από τους γαλάζιους της Πινδάρου, αποτελούν όπως είπαμε αρκετές φορές πολιτική ευρεσιτεχνία παγκοσμίων διαστάσεων, αφού καταφέρνουν να μοιράσουν την ενέργεια τους ανάμεσα στον εκλογικό αγώνα του Φούλλη και στις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες που εκφράζονται μέσω παρασκηνιακών συνεργασιών και συμμαχιών.

• ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΦΟΥΛΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΩΝ

• Το μεγαλύτερο ερώτημα όμως προκύπτει από την στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος προφανώς και αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των ΔΕΛΦΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ για τον θρόνο της Πινδάρου , αλλά δεν αντιδρά. Τρία ενδεχόμενα προκύπτουν. Είτε γνωρίζει ότι θα είναι σίγουρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή τους διαμήνυσε ότι θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ αν δεν κερδίσει τις εκλογές ή και θα χρησιμοποιήσει όλο αυτή τον παράλληλο προεκλογικό των δελφίνων, σαν το ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ του στο κεφάλαιο απόδοσης ευθυνών σε ενδεχόμενη ήττα. Θα τους επισημάνει ότι όλοι ασχοληθήκατε περισσότερο με την προσωπική ατζέντα σας, παρά με τον προεκλογικό, με κλασικό παράδειγμα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου για 20 μέρες οι μηχανές του προεκλογικού ΕΣΒΗΣΑΝ , η Πινδάρου έμοιαζε εγκαταλειμμένη, αφού οι περισσότεροι βρέθηκαν στα σαλέ της Αυστρίας, της Ελλάδας και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς, αφήνοντας μόνο τον Φούλλη να περιφέρεται στο άδειο κτήριο.

ΔΙΔΥΜΟ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΙΠΛΑΡΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΑΡΟΥ

• Προχωράμε λοιπόν στο παρασκήνιο , όπως το κατέγραψαν οι πράκτορες της ΞΥΠ από τα ενδότερα του ΔΗΣΥ. Το πρώτο δίδυμο που κλείδωσε, αφού επιτεύχθηκε συνεργασία στο παρασκήνιο και θα διεκδικήσει τις θέσεις Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ είναι αυτό των ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ- ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΙΠΛΑΡΟΥ. Η συμμαχία, ενός αστού Λευκωσιάτη και ενός Λεμεσιανού Αναστασιαδικού, έχει την δική της σημασία, αφού με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τις δυο μεγαλύτερες σε ψήφους επαρχίες στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , οπόταν θεωρείται ότι θα έχουν ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ έναντι των άλλων. Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης ως νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Δίπλαρος ως Αντιπρόεδρος, θεωρούν φυσιολογική την άνοδο τους στην ιεραρχία και το σύνθημα τους ότι είναι ΖΥΜΩΜΕΝΟΙ- ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ στα εσωκομματικά και είναι φυσιολογική η όποια ανέλιξη τους. Αυτή την περίοδο επικεντρώνονται στον εντοπισμό σημαινόντων στελεχών και βουλευτών που θα στηρίξουν την προσπάθεια τους. Ήδη ο Δίπλαρος κατάφερε να έχει την στήριξη των άλλων δυο Λεμεσιανών βουλευτών, της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΣΙΡΙΔΟΥ και του ΝΙΚΟΥ ΣΥΚΑ ( η ΞΥΠ έχει τεκμήρια από συνάντηση τους και όσα αντάλλαξαν – συμφώνησαν και μάλιστα στην Λευκωσία), φυσικά με την παροχή κάποιων ανταλλαγμάτων, όπως κάποιος εξ αυτών να διεκδικήσει θέση Αντιπροέδρου.

• Όμως το πλέον ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ που ενδεχομένως να ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ και να γείρει την πλάστιγγα προς κάποιους εκ των δελφίνων είναι η στάση του ΝΙΚΑΡΟΥ. Ε, βέβαια το είπε σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία. Θα παρέμβει για να διαφυλάξει την ΕΝΟΤΗΤΑ του κόμματος. Το εν λόγω δίδυμο έχει ιδιαιτερότητες, καθότι τον μεν Χάρη θεωρεί ο ΝΙΚΑΡΟΣ ικανό πολιτικό που μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός μεγάλου κόμματος, ο δε Δίπλαρος είναι ένας εκ των υιών που δεν έχει ( το σύνδρομο του άντρα που έχει μόνο κόρες). Το πολιτικό του τέκνο ( χμ, το έτερο αυτή την περίοδο έχει ψηλότερες επιδιώξεις και ενίοτε δείχνει δημόσια ότι τον μαλώνει, αλλά ο γονιός πότε δεν απαρνείται τα παιδιά του) Δίπλαρος είναι η φωνή του, το αυτί του, το alter ego του στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ και στην Βουλή , και θα θέλει να τον ισχυροποιήσει. Οπόταν δίδυμο Χαρούλης – Φτυμάκης και τα μυαλά στα κάγκελα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ,- ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΥΛΛΗ

• Το άλλο δίδυμο δελφίνων που προκαλεί και αναταραχή στους Συναγερμικούς, καθότι θεωρούν ότι τα παιδιά βιάζονται και δεν έχουν κομματική πείρα είναι ο Υπουργός Μεταφορών ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ, ο οποίος προαλείφεται για Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που προσδοκεί στην θέση Αναπληρωτή Προέδρου. Οι δυο Αμμοχωστιανοί ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ προ καιρού και στο παρασκήνιο δρουν με μεθοδικό τρόπο, δημιουργώντας ΠΥΡΗΝΕΣ υποστηρικτών σε άλλες πόλεις. Το μειονέκτημα του Τζον Καρ και του Πητερ Τζιμ ( ουάου κάτι με ροκ συγκρότημα μοιάζουν, αφού ο ΥΠΜΕ τυγχάνει κιθαρίστας) είναι ότι ΔΥΣΚΟΛΑ μπορούν να πάρουν ψήφους από άλλες επαρχίες, αφού θα έχει αντιπάλους βουλευτές άλλων επαρχιών , ιδιαίτερα Λευκωσίας- Λεμεσού, που έχουν ισχυρό έρεισμα στους γαλάζιους ψηφοφόρους.

• Όμως , θεωρούν ΙΣΧΥΡΟ ΑΤΟΥ την στήριξη του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, τον οποίο σ’ αυτήν προεκλογική περίοδο υπηρέτησαν ΠΙΣΤΑ και ενίοτε σαν κομάντο σε καταδρομική επιχείρηση, όπως πρόσφατα, όταν ο Τζον Καρ ΔΙΕΝΕΙΜΕ στους Υπουργούς το γνωστό μανιφέστο το οποίο υπέγραψαν ότι δεν θα γίνουν Υπουργοί του Χριστοδουλίδη. Πιστεύουν όμως τα αγόρια στην νίκη με την στήριξη του ΘΕΙΟΥ ΦΟΥΛΛΗ, αφού θεωρούν όπως είναι το σλόγκαν τους, ότι τα Λευκωσιατούθκια θα υποκύψουν. Αν είναι ευσεβοποθισμός θα διαφανεί οσονούπω. Μην ξεχνάμε ότι Τζον Καρ και Πήτερ Τζιμ, ενδεχομένως την 1η Μαρτίου να ψάχνουν δουλειά , αν και το μεγαλύτερο τους πρόβλημα είναι ότι θα χάσουν το ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ που λέγεται εξουσία…

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ

• Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι δελφίνοι που ετοιμάζονται για την μάχη και παρουσιάζονται πιο διακριτικοί, αν και κινούνται έντονα στο παρασκήνιο. Πρόκειται για την Πρόεδρο της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, τον εκπρόσωπο τύπου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, τους Υπουργούς Οικονομικών- Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΤΡΙΔΗ- ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ΝΙΚΟ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ. Δεν αποκλείεται στην πορεία να προκύψουν και μεταξύ αυτών των δελφίνων δίδυμα προς διεκδίκηση θέσεων Προέδρου- Αναπληρωτή του ΔΗΣΥ.

• Ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

• Μέσα σ’ όλο αυτό τον ΚΥΚΕΩΝΑ προκύπτει και το σενάριο περί ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ που θα αναλάβει για να οδηγήσει το κόμμα στο εκλογικό συνέδριο και θα εξασφαλίσει την περιβόητη ΕΝΟΤΗΤΑ, σε περίπτωση ήττας. Προκρίνεται και από τον ΝΙΚΑΡΟ ( θέλει πάντα να ξοφλάει τα χρέη του, θυμηθείτε την ιστορία με τον διορισμό Γενικού Εισαγγελέα) ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Με τον Ιωνά Ν., ελπίζουν ότι θα καταλαγιάσουν οι κόντρες, το κόμμα θα βρει τον βηματισμό του, θα εκλείψουν οι διχόνοιες και προπαντός θα ξεκαθαρίσει αν το κόμμα θα βρίσκεται στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Προφανώς με ΦΟΥΛΛΗ δεν θα μπορέσει να είναι συμπολίτευση σε ενδεχόμενη εκλογή ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, έτσι προκύπτει θέμα…Μάλιστα ο κ. Νικολάου θα εισηγηθεί μέσω Καταστατικού συνεδρίου, όπως η εκλογή της νέας ηγεσίας γίνει από το σύνολο των μελών του ΔΗΣΥ με κάλπη στην βάση για να ψηφίσουν οι 52 χιλιάδες συναγερμικοί. Ποιος φωνάζει από το βάθος την ρήση; « Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

• Καταλήγοντας να αναφέρουμε ότι η σεναριολογία βρίσκεται πάνω και πριν απ’ όλα υπό την ΑΙΡΕΣΗ του αποτελέσματος της κάλπης και κατά δεύτερο από τα πλάνα του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Ίδωμεν.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: 900 χιλιάδες ήταν μας λέει το επιτελείο Μαυρογιάννη τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα. Ε, μην μας κοροϊδεύετε ρε αγόρια. Προεκλογικός για Προεδρικές εκλογές λιγότερο από 7 εκατομμύρια δεν στοιχίζει…Εντάξει έδωσε και κάτι ο ΑΓΡΟτης μεγαλοπειχειρηματίας, αλλά και το ΑΚΕΛ μισό εκατομμύριο από τις χορηγίες που εισέπραξε από το κράτος, δηλαδή τους μακάκες φορολογούμενους. Κι όμως ο Μπλακτζον κλωτσάει το ΑΚΕΛ και απομακρύνει οτιδήποτε κόκκινο, για να επιβεβαιωθεί ο στίχος από το άσμα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΚΑ « αλλού τρως , αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις»

• ΥΓ: Τελικά το master chef στο ΡΙΚ είχε και απειλή για αποχώρηση. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ δεν θέλησε να μαγειρέψουν συγκεκριμένα εδέσματα και το έδειξε με τις ατάκες του περί των ποσοστών άλλων υποψηφίων, δια αναγωγής. Οπόταν έμειναν να διακινούν χαλασμένα τρόφιμα, ο Τσώκος του κουβαραστράδικου, ο λογιστής Μιχαήλ , ο παρουσιαστής Κημήτρης και ο δημοσκόπος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ. Ο οποίος προ μηνός σύμφωνα με αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ έκανε δημοσκόπηση μέσω της εταιρείας του Cypronetwork και έδωσε ποσοστό 27.5 % στον Χριστοδουλίδη. Κι όμως ψες τον βρήκε 29.5% . Ουάου. Πως δεν γίνονται αυτά σε ένα μήνα. Εξαρτάται τι υλικά χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X