ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: O πολιτικός λινοβαμβακισμός, ο εύθικτος Υπ. Οικονομικών - Τα επιτελεία Χριστοδουλίδη - Αβέρωφ

Χατζηγιάννης : «Αν είχαν αξιοπρέπεια οι εκπρόσωποι του λαού, θα έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους»

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η λέξη λινοβάμβακοι προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων λινό (ύφασμα) και βαμβάκι. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείτο ως μεταφορά και κάπως χιουμοριστικά για να προσδιορίζει αυτά τα άτομα που συνδύαζαν δυο διαφορετικές πρακτικές. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στον ΔΗΣΥ όπου σύμφωνα και με έρευνα του Τμηματάρχη Υψηλής πολιτικής της ΞΥΠ, αναβιώνει υπό άλλη μορφή ο λινοβαμβακισμός. Όπερ μεθερμηνευόμενο ορισμένοι στηρίζουν ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και παρουσιάζονται ταυτόχρονα και διαπρύσιοι κήρυκες της υποψηφιότητας ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.

• Οπόταν η κατάσταση μετατρέπεται σε επικίνδυνο συνονθύλευμα, το οποίο και οδηγεί σε δαιδαλώδεις ιστορίες και πολιτικές αναταραχές που δύσκολα μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει, αφού η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη ώστε και να αποκωδικοποιηθεί πλήρως το σκηνικό γύρω από τις δυο υποψηφιότητες που εκπορεύονται από τον ΔΗΣΥ. Κάτι που ενδεχομένως να παρουσιαστεί και στις επικείμενες δημοσκοπήσεις, αφού αρκετοί εκ των Συναγερμικών θα μετατραπούν σε λινοβάμβακους, ώστε να πατούν σε δυο βάρκες και αναλόγως θα τοποθετούνται.

• Έτσι και τα επιτελεία των δυο υποψηφίων θα χρειαστούν ειδικές γνώσεις για να καταφέρουν να ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τις επιθυμίες των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, οι οποίοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο δικούς τους ΤΙΤΑΝΕΣ. Ενίοτε η μεταφορική σημασία του λινοβαμβακισμού μπορεί και να αποβεί χρήσιμη σε πολιτικά όντα , εντελώς πρόσκαιρα και χωρίς να προσφέρει οτιδήποτε σε κανένα.

Τα επιτελεία των δυο υποψηφίων θα χρειαστούν ειδικές γνώσεις για να καταφέρουν να ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τις επιθυμίες των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ

• Να σας πληροφορήσουμε ότι η επόμενη μέρα βρίσκει τον τέως πλέον ΥΠΕΞ να οργανώνεται και να επιχειρεί να καταγράψει τις επιθυμίες της βάσης του ΔΗΣΥ, αλλά και των ψηφοφόρων της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών από την οποία προσδοκεί τα μέγιστα . Μετά προφανώς την προσαρμογή στην νέα του καθημερινότητα, θα αρχίσει τον κύκλο επαφών του με επιφανή μέλη της Κυπριακής κοινωνίας , με συναντήσεις με ομάδες πολιτών και προσωπικές επαφές με πολίτες για να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους, μετά και την παραίτηση του από το Υπουργείο Εξωτερικών.

• Η οργανωτική δομή του επιτελείου του είναι θέμα που θα απασχολήσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα τον Νίκο Χριστοδουλίδη αν και η στρατηγική και τα βασικά γρανάζια τα έχει καταγράψει στον επιχειρησιακό του χάρτη. Προφανώς σημαντική παράμετρος είναι και η υποστήριξη που θα τύχει από κόμματα , αλλά και Συναγερμικούς πρώτης γραμμής οι οποίοι θα αποκηρύξουν την πολιτική λινοβαμβακισμού και θα ταυτιστούν με την υποψηφιότητα του, για την οποία ο Χριστοδουλίδης παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος, αφού χρειάζονται λεπτοί και υπομονετικοί χειρισμοί.

• Από την πλευρά του ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ δεν αντιμετωπίζει ζητήματα συγκρότησης προεκλογικής στρατηγικής καθότι διαθέτει τον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος σε εκλογικές αναμετρήσεις. Ήδη καθημερινά στελέχη του κομματικού μηχανισμού( ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ) όπως και βουλευτές, όπως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ εμφανίζονται στα κανάλια προς προώθηση της υποψηφιότητας του Αρχηγού τους. Άλλοι με βαριά καρδιά ή εκ καθηκόντως και άλλοι από πεποίθηση προωθούν ανυπερθέτως και με πάθος την υποψηφιότητα Φούλη

• Από την άλλη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταγράφει στην ατζέντα του τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων ώστε να τους πείσει να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Προς τούτο αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει συναντήσεις με τους Προέδρους ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ- ΔΗΠΑ ώστε να επιχειρήσει να τους δελεάσει και να τον ψηφίσουν από τον πρώτο γύρο. Προφανώς και με μια συνάντηση δεν μπορούν τα πάντα να λυθούν αλλά το παρασκήνιο μετατρέπεται πλέον σε ΟΡΓΙΩΔΕΣ με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

• Περνάμε και στον εύθικτο Υπουργό Οικονομικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΤΡΙΔΗ που σύμφωνα με όσα ΥΠΕΚΛΕΨΕ κορυφαίος πράκτορας της ΞΥΠ μέσω ενός μηνύματος- στην εφαρμογή Whatsapp- που απευθυνόταν σε κλειστή ομάδα Συναγερμικών επικόλλησε δημοσίευμα του Πιστολέρο, υπό τον τίτλο «ο Υπουργός Οικονομικών εξοργίζει Συναγερμικούς βουλευτές –ΔΗΣΥ για τις χρεώσεις τραπεζών» αναφέροντας τα εξής: «Αγαπητά Συναγερμικά στελέχη . Όσοι είστε εξοργισμένοι μαζί μου παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε (βάση της έρευνας γνωστού δημοσιογράφου). Σε ουδεμία περίπτωση δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου» .

• Να πληροφορήσουμε τον κ. Πετρίδη ότι συνεχίζουν να είναι εξοργισμένοι βουλευτές του ΔΗΣΥ για το εν λόγω θέμα και τον περιμένουμε- όπως υποσχέθηκε- να αναλάβει τις ευθύνες του. Και τον πληροφορεί ο γνωστός δημοσιογράφος (α, μπα μα ποιος με ξέρει πέραν από την γυναίκα μου και την μάνα μου) ότι η οργή τους κατά την χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου …κορυφώθηκε . Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επ. Εμπορίου και βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ επισήμανε εμφανώς οργισμένος σε δηλώσεις του και στην συνεδρία της Επιτροπής μεταξύ άλλων και τα εξής : « Οι τράπεζες επιβάλουν ουσιαστικά φορολογία( με τις χρεώσεις) για να επιβιώσουν. Πρέπει να διαφοροποιήσουμε όλες τις νομοθεσίες και να θεσμοθετήσουμε για να μπουν σε τάξη. Η ασυδοσία των τραπεζών είναι πρωτοφανής και δεν έχουν κατά το ελάχιστο την επονομαζόμενη εταιρική κοινωνική ευθύνη.»

• Προσέξετε το κι αυτό κ. Πετρίδη μας που είπε ο Χατζηγιάννης : « Αν είχαν αξιοπρέπεια οι εκπρόσωποι του λαού, θα έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους για το αίσχος που γίνεται με τις τράπεζες».

• Έτσι για να μην μας το παίζετε εύθικτος και να νομίζετε ότι κατασκευάζουμε έρευνες για να σας πλήξουμε. Εμείς δεν έχουμε προθέσεις για κανένα, αλλά μεταφέρουμε ότι περισυλλέξουμε ως ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Τώρα εσείς θα αναλάβετε την ευθύνη σας όπως διατείνεστε στο μήνυμα που στείλατε στους Συναγερμικούς;

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ο Διομήδης μέχρι να έρθει από την Ελλάδα θα γίνει Κωστής ή Γιαννής;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X