ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Η εξορία Μαυρίδη, η δυσαρέσκεια Χατζηγιάννη και η αποκατάσταση Βασιλικής Α.

Καυγάς στην Κοινοβουλευτική ομάδα για τις θέσεις στις Επιτροπές

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αναταραχές και δυσαρέσκειες υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα και σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Περισσότερο δε στα μεγάλα κόμματα που υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες στον διαμοιρασμό των θέσεων, όπως οι φιλοδοξίες για ανέλιξη και όλα τα συναφή. Όπως στην προκειμένη που στον ΔΗΣΥ παρουσιάζονται παραπονούμενοι για τον διαμοιρασμό των θέσεων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε σημείο που να παρατηρείται έως και σχίσμα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

• Έντονα δυσαρεστημένος και μάλιστα δεν το κρύβει καθόλου είναι ο βουλευτής Κερύνειας ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ο οποίος εξορίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών που είναι και το αντικείμενο του, καθώς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, σε άλλες επιτροπές που δεν επιθυμεί και δεν θεωρεί ότι μπορεί να παράγει έργο. Η τοποθέτηση των Χάρη Γεωργιάδη-Ονούφριου Κουλλά και Σάβιας Ορφανίδου στην Επ. Οικονομικών, προκάλεσε την μήνη του Μαρωνίτη βουλευτή του ΔΗΣΥ, ο οποίος και εξέφρασε με έντονο τρόπο στην Κοινοβουλευτική ομάδα τα παράπονα του. Ωστόσο δεν εισακούστηκαν, αφού προβλήθηκαν δικαιολογίες, όπως για μεν τους Γεωργιάδη-Κουλλά, ότι είναι απαραίτητοι σε μια κρίσιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για δε την κ. Ορφανίδου ότι αποτελεί το μέλλον του κόμματος στους τομείς της οικονομίας και πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα επερχόμενα.

• Ακολούθησε καυγάς στην Κ. ομάδα, αλλά ο Μαυρίδης δεν εισακούστηκε οπόταν και προχώρησαν στον διορισμό των τριών και εξορίστηκε ο βουλευτής σε άλλες επιτροπές στις οποίες προσέρχεται με βαριά καρδιά αφού δεν είναι στις προτεραιότητες του. Συμβαίνουν κι αυτά στην πολιτική και ο Μαυρίδης δέχθηκε στην Τρίτη κοινοβουλευτική του θητεία την αγνωμοσύνη της ηγεσίας για όσα προσέφερε στο κόμμα. Πάντως η απουσία του είναι αισθητή και οι ρηξικέλευθες του απόψεις θα λείψουν από τα υπόλοιπα μέλη της Επ. Οικονομικών.

• Δυσαρεστημένος είναι και ο βουλευτής Αμμοχώστου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, ο οποίος ναι μεν διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου-Βιομηχανίας-Τουρισμού και Ενέργειας αλλά είναι όπως το ψάρι έξω από την θάλασσα του Πρωταρά. Ο κ. Χατζηγιάννης που κατετάγη πρώτος σε σταυρούς στην Επ. Αμμοχώστου θεωρεί ότι το κόμμα του, έπρεπε να διεκδικήσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, εκεί όπου παρήγαγε έργο και επέλυσε αρκετά μείζονα και χρονίζοντα θέματα, αντιμετωπίζοντας αρκετές φορές τα κύματα δυσαρέσκειας της αντιπολίτευσης.

• Ωστόσο, άλλαι αι βουλαί του Φούλη που παραχώρησε στο ΔΗΚΟ, την κρίσιμης σημασία Επ. Παιδείας και μετάθεσε τον Χατζηγιάννη στην Επ. Εμπορίου. Κάτι όπως την δυσμενή μετάθεση, το εξέλαβε ο Αμμοχωστιανός βουλευτής και προσέρχεται στην Επιτροπή χωρίς το κέφι και διάθεση για να παράξει έργο, όπως έκανε στην αντίστοιχη της Παιδείας.

• Πάμε και στους διορισμούς στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), όπου ο Νίκαρος ήθελε να αποκαταστήσει δυο ανθρώπους που στο παρελθόν θεωρούσε ότι τους αδίκησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και οι δυο συγκεκριμένοι, καθότι μειλίχιοι και συνεσταλμένοι αρκέστηκαν σε όσα τους προσέφερε και δεν προκάλεσαν θόρυβο με την αποχώρηση ή τον διορισμό τους παρά το ότι ενδεχομένως και να αδικήθηκαν.

• Πρόκειται για την πρώην Υπουργό Μεταφορών ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, μια κυρία που διέπρεψε ως Διευθύντρια της Βουλής και ο Νίκαρος ήθελε λόγω της μεθοδικότητας και επάρκειας της στο Υπουργικό Συμβούλιο. Την έριξε στο κακοτράχαλο Υπουργείο Μεταφορών όπου η κοπέλα προσπάθησε αλλά δύσκολο να παράξει έργο. Και έχασε και την θέση της από Διευθύντρια που ήταν άριστη και την ανασχημάτισε ο Νίκαρος. Οπόταν την δικαίωσε.

• Ο δεύτερος της ΕΔΥ είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΜΗ παιδί που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά και αρκετές φορές προτάθηκε για υπουργοποίηση. Ορισμένες φορές μάλιστα τον πήραν τηλέφωνο να ετοιμάσει και το κοστούμι, αλλά αργότερα μετάνιωσαν. Άλλος στην θέση του θα δημιουργούσε θέματα αλλά το παιδί καθότι μειλίχιος και ήρεμος περίμενες και δικαιώθηκε. Γιατί η ΕΔΥ ενδεχομένως να είναι και η κολοσσιαία επιτροπή που διοικεί το Κυπριστάν. Ε, δεν είναι και λίγο να ε΄χεις υπό την δικαιοδοσία σου διορισμούς, προαγωγές, μεταθέσεις, τιμωρίες των δημοσίων υπαλλήλων. Βγάζεις βουλευτές και Προέδρους.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κάτι με την νεανική χορωδία της Βουλής μοιάζει η Επιτροπή Εργασίας όπου μαζεύτηκαν αρκετοί νεαροί και φιλόδοξοι βουλευτές (Δ. Δημητρίου – ΔΗΣΥ, Α. Αποστόλου-ΕΔΕΚ Χρ. Σενέκκης- ΔΗΚΟ, Σ. Ιωάννου- ΕΛΑΜ). Με μαέστρο τον ικανό και συναινετικό ΑΝΤΡΟ ΚΑΥΚΑΛΙΑ - ΑΚΕΛ θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι εργαζόμενοι. Άντε με το καλό να σας δούμε και στα χωράφια αγόρια.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση