ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΠΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΕΔΕΚ: Όποιο στηρίξουν οι μισοί τους ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν

Η αισθητική των καναλιών στο βάραθρο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ

Οι διάφοροι πολιτικάντηδες και επικοινωνιολόγοι που κάνουν εξισώσεις και προσθέτουν ποσοστά στους υποψηφίους τους για τις Προεδρικές εκλογές θα πρέπει ανυπερθέτως να γνωρίζουν την εσωκομματική κατάσταση, προτού καταλήγουν σε συμπεράσματα. Αν και η αποχή των ψηφοφόρων των κομμάτων συνεχίζεται ραγδαία και χωρίς κάποιο ανάχωμα να σταματά τις διαρροές, το στοίχημα των κομματικών υποψηφίων είναι να ελκύσουν τους ημέτερους, προτού ασχοληθούν με την προσέγγιση των υπολοίπων.

Πρόβλημα συσπείρωσης έχουν, σχεδόν όλα τα κόμματα - ιδιαίτερα ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για διαφορετικούς λόγους - αλλά στην προκειμένη θα ασχοληθούμε με τρία εκ των μικρότερων κομμάτων που αναμένεται το προσεχές διάστημα να αποτελέσουν την ΟΥΡΑ ενός εκ των υποψηφίων. Ήδη οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οσονούπω θα ανακοινωθεί η στήριξη που παρέχουν σε κάποιον εξ αυτών. Βλέπετε όποιος τρέξει να αποτελέσει τον πρώτο που στηρίζει, θα πάρει και τα ανάλογα ανταλλάγματα.

ΑΛΛΑ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ – ΔΗΠΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΟΤΣΗΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Όσον αφορά την ΔΗΠΑ να επισημάνουμε, όπως καταγράψαμε και την περασμένη βδομάδα σε σχετικό σημείωμα, αναμένεται να υπάρξει ΡΗΓΜΑ στην τοποθέτηση της παράταξης για τις Προεδρικές εκλογές, αφού η πλατφόρμα της Συνεργασίας Δημοκρατικών δυνάμεων φαίνεται να λειτουργεί ΑΥΤΟΝΟΜΑ και αναμένεται να έχει την δική της τοποθέτηση. Ο οιονεί επικεφαλής ή αν τον χαρακτηρίσουμε και Πρόεδρο της Συνεργασίας, ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΤΣΗΣ, σε συνεχείς του δημόσιες παρεμβάσεις επισημαίνει ότι θα τοποθετηθεί για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές στην βάση δικών του κριτηρίων και μετρήσεων.

Προς τούτο παραπέμπει στο επίμαχο θέμα της παραίτησης ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ από την Βουλή και της εισόδου του Βότση ως πρώτου επιλαχόντα που είναι και το καίριο ζήτημα που τους ταλαιπωρεί στην ΔΗΠΑ. Οπόταν και θα έχει σαφώς διαφοροποιημένη άποψη από την ΔΗΠΑ για να δώσει και το ανάλογο μήνυμα. Ήδη, σύμφωνα με πράκτορες της ΞΥΠ που περιφέρονται στα γραφεία του κόμματος στην Γρίβα- Διγενή, κάποιοι εκ των στελεχών της Συνεργασίας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και εξέφρασαν την πρόθεση να συμπορευτούν, υπό προϋποθέσεις, στο πλευρό του.

ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΜΕ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ

Όσον αφορά τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ αν και θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα αποτελούν την ΟΥΡΑ του ΑΚΕΛ υπακούοντας τυφλά στις επιλογές του κόμματος, που περιφέρονται σαν δορυφόροι του στην πολιτική ζωή, εντούτοις και πάλι δεν θα καταφέρουν να προσφέρουν το σύνολο των ποσοστών τους στον ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ. Βλέπετε οι Οικολόγοι πράσινοι, ως εκ της φύσεως και ενασχόλησης τους με το ζωικό βασίλειο, μπορούν και να αλλάζουν χρώματα αναλόγως περιστάσεως. Στην προκειμένη αν και υπήρχαν αρκετοί υποστηρικτές της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ με υποψήφια την βουλεύτρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, εντούτοις κυριάρχησαν οι ΠΕΡΔΙΚΙκοί που μάλλον προσανατολίζονται προς Μαυρογιάννη. Για να γνωρίζετε ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στα εσωκομματικά των Οικολόγων παραμένει ο πρώην βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ με ημέτερους στην πλειοψηφία της ηγεσίας του κόμματος και ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΤΟΥ… διεκπεραιωτής.

Ως εκ τούτου η πληγωμένη Αλέκα μας δεν αποκλείεται να συνεχίζει πικραμένη από τα περτίτζια να δώσει τις ψήφους της στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ που ταυτίζεται με τις θέσεις του στο Κυπριακό. Μαζί της θα συμπορευτεί και μια μερίδα Οικολόγων, που έχουν αντίστοιχες θέσεις στο Εθνικό Θέμα και είναι ενταγμένοι στο λεγόμενο ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ, που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εγρήγορση για να επιβάλει υποψήφιο…

Η ΕΔΕΚ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΜΙΣΗ Κ. ΟΜΑΔΑ

Όσον αφορά την ΕΔΕΚ ε, καλά βρίσκεται σε ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο, είναι ξεκάθαρο ότι το κόμμα διασπάστηκε και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Η απουσία δυο βουλευτών ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ, από την κορυφαία, όπως προσδιορίζεται από τα κομματικά θέσμια, πολιτική πράξη που είναι το Παγκύπριο συνέδριο αποτυπώνει την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στην ΕΔΕΚ.

Αν και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν δικαστικές διαδικασίες που ενδεχομένως να φέρουν ανατροπές, στην προκειμένη περίπτωση και σε σχέση με αυτό που θα στηρίξει το κόμμα στις Προεδρικές εκλογές, αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει συντεταγμένα και ως εκ τούτου ο καθένας θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο και οι όποιες διαπραγματεύσεις του Σιζό θα αφορούν μόνο την μεταφορά, στον υποψήφιο μέρος της ταμπέλας των πυγμάχων.

Ασχέτως αν και όπως καταγράψαμε σε προηγούμενο διάστημα κάποιοι ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ που κατοικοεδρεύουν στην Λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος έχουν την εντύπωση ότι είναι οι λόρδοι της πολιτικής και ζητούν από υποψηφίους να εξαργυρώσουν την θέση της ΕΔΕΚ στις εκλογές με θώκους. Μάλλον θα περιοριστούν στην κατανάλωση εδεσμάτων με αντίστοιχου βάρους φίλους τους άλλων κομμάτων και των ψευδαισθήσεων ότι παράγουν υψηλή πολιτική…

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Για τα διαδραματισθέντα το τριήμερο στην ΕΔΕΚ, όπου ο Σιζό με την μέθοδο ψεκάστε - σκουπίστε – τελειώσατε διεξήγαγε Συνέδριο και εξέλεξε ηγεσία, τα πράγματα θα εξακολουθούν να είναι ζοφερά. Υποτίθεται στα συνέδρια των κομμάτων, που προετοιμάζονται αρκετούς μήνες προηγουμένως, εγκρίνονται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ και οι θέσεις - αρχές του κόμματος. Στην προκειμένη το μόνο που εγκρίθηκε είναι πόσες πίτες σουβλάκια θα παρήγγειλε ο ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ για να φιλέψουν τους ταλαιπωρημένους συναγωνιστές. Τα υπόλοιπα άσε…

ΑΝΟΗΣΙΕΣ- ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η αισθητική των τηλεοπτικών καναλιών καταβαραθρώθηκε. Προάγεται η ανοησία, η βλακεία και το φτηνό χιούμορ σε εκπομπές που υποτιμούν το επίπεδο και την νοημοσύνη μας ως λαού. Αν είναι δυνατό να διαβρώθηκε, ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΘΗΚΕ η αισθητική των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ των καναλιών (Οδυσσέως - Πέτρου - Τσαλακού -Τσώκου) που να επιτρέπουν τέτοιου είδους ευτελή προϊόντα να πλασάρουν στους πολίτες .

Εμείς τους ξέραμε ως ανθρώπους που τους άρεσε η προσφορά στους τηλεθεατές ενός προϊόντος που δεν θα ήταν για τα μπάζα, αλλά αυτοί φευ μας απογοήτευσαν. Και οι παρουσιαστές πρωινών - απογευματινών εκπομπών, ενίοτε και των ενημερωτικών, δεν προσβάλλονται από όλες αυτές τις χαμερπείς εκπομπές και εκφράσεις που χρησιμοποιούν για να γίνουν θέαμα στις σατιρικές εκπομπές; Τόση πια ξεφτίλα; Από την αναφορά για 10λεπτο σε ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ για σκατούλικα, αν τελείωσε το ταξιδάκι στην Γενεύη ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΩΚΟ - ΣΑΒΒΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ, ασχοληθείτε και με το ΡΙΚιστάν έως και την μεγαλοκυρία που στο ΣΙΓΜΑ προβαίνει σε κάθε είδους γελοιότητα για να την προβάλει ο Λούης. Εκτός κι αν εσείς αντί σκατούλικα παίζετε λιγκρί ή μάλλον διτζίμι.

 

ΥΓ. Όταν η παιδίατρος ΖΩΗ – ΠΑΝΑ μας λέει ότι πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση περί του ιού εμείς συμφωνούμε απόλυτα. Ας αρχίσουμε απ’ αυτή και τους συναδέλφους της στην Επιστημονική επιτροπή. Ιδιαίτερα για τα αίτια της ηπατίτιδας. Γιατί δεν σας βλέπω όλους σας καλά…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση