ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοτικές: Ζέτα-Μαύρου-Βότσης-Κωστάκης και το πρώτο τεστ του νέου Γ.Γ του ΑΚΕΛ

Αναγέννηση μέσω δημοτικών ψάχνουν οι χαμένοι των βουλευτικών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Καταρρακωμένοι από την ήττα των βουλευτικών εκλογών ψάχνουν διέξοδο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, εκεί όπου τα περισσότερα εκ των κομμάτων θα επιχειρήσουν την δική τους αναγέννηση. Εκ των πραγμάτων οι δημοτικές εκλογές καθίστανται ιδιαιτέρως κρίσιμες για αρκετά κόμματα, ιδιαίτερα τους μεγάλους ηττημένους των εκλογών, όπως ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, ενώ και για τους υπόλοιπους υπέχουν την δική της σημασία, η οποία και θα καθορίσει αρκετά.

• Προφανώς οι δημοτικές εκλογές αποτελούν λόγω και της χρονικής συγκυρίας που διεξάγονται, ιδιαίτερα κρίσιμο τεστ για πολλούς, ενώ θα κρίνει και περισσότερα για την πορεία ορισμένων εκ των ηγετών των κομμάτων, κυρίως όλων εκείνων που υπέστησαν ήττες. Επιφανειακά και με το πρώτο άκουσμα περί δημοτικών εκλογών, οι πλείστοι από εσάς να είπατε ότι ο αθκιασερός Πιστολέρο άρχισε να σκάβει τα χώματα. Αν έχετε την ίδια άποψη και μετά το τέλος της ανάγνωσης της στήλης, τότε έχετε σε κάθε περίπτωση δίκαιο για τον χαρακτηρισμό.

• Λοιπόν κορυφαίο ζήτημα που θα προκύψει είναι ότι θα αποτελεί το πρώτο τεστ για τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος και θα εκλεγεί στις αρχές Ιουλίου. Οπόταν και οι συνειρμοί δια ρήσεων και εκφράσεων, όπως για το ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ή για την πορεία που διαφαίνεται από την αρχή είναι αναπόφευκτοι. Περιθώριο χρόνου ουδέν. Θα πρέπει να ριχθεί στην μάχη των εκλογών ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα σε μια αναμέτρηση που προδιαγράφεται δύσκολη και απρόβλεπτη. Έτσι είναι η μοίρα των ηγετών των μεγάλων κομμάτων. Προτού καθίσουν στην καρέκλα πρέπει να συμμετάσχουν σε κούρσα 100 μέτρων, που η δεύτερη θέση θα σημαίνει και σκληρή, αν όχι και οδυνηρή ήττα.

• Θα διατηρηθεί η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ μετά τα τραύματα που προκάλεσε η εκλογή του Προέδρου της Βουλής; Δύσκολος γρίφος και μάλλον δυσεπίλυτος. Εξαρτάται και πάλι από την δράση και την πειθώ του νέου Γ. Γραμματέα. Θα σχηματοποιηθεί καινούριο μέτωπο ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ θα ακολουθήσει δίπλα τους;

• Τα υπόλοιπα κόμματα πως θα συμπεριφερθούν; ΕΛΑΜ- ΔΗΠΑ-Οικολόγοι κατά που θα τείνουν τις ψήφους τους που θα κρίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και την εκλογή Δημάρχων.

• Θα παρατηρηθούν και παράξενες-αλλοπρόσαλλες συνεργασίες ελέω και του τοπικού χαρακτήρα των εκλογών αλλά και της σημαντικότητας της προσωπικότητας των υποψηφίων Δημάρχων.

• Το κυριότερο, ενδεχομένως, είναι η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών οι οποίοι θα κληθούν σε λιγότερο από έξη μήνες να πάνε στις κάλπες και πάλι. Ο κίνδυνος αύξησης της αποχής ενδεχομένως να καλυφθεί από την τοπικότητα των εκλογών και της γνωριμίας με υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο και πάλι θα μετρηθούν τα ποσοστά των κομμάτων και θα καταδειχθεί και πάλι στην κάλπη η δύναμη που έχει ο καθένας εξ αυτών. Όπερ μεθερμηνευόμενο θα διαφανεί - εν μέρει - αν ο η ανθρωπογεωγραφία των βουλευτικών εκλογών άλλαξε και προς ποια κατεύθυνση.

• Ακόμη στις Δημοτικές εκλογές θα γίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις και μάχες γιγάντων, όπως στον Δήμο Πάφου όπου θα αντιπαλέψουν δυο Συναγερμικοί, ο τέως βουλευτής Κωστάκης Κωνσταντίνου και ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος. Στην Λεμεσό όπου θα κατέβει μάλλον - αν δεν υπουργοποιηθεί - ο Άγγελος Βότσης με αντιπάλους αρκετούς, όπως ο Γιάννος Αρμεύτης και ενδεχομένως και ο νυν Δήμαρχος Νίκος Νικολαίδης. Στοίχημα και η πρωτεύουσα αφού μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι. Ενδιαφέρεται από τον ΔΗΣΥ ο Χρύσανθος Φάκας, ενώ οι πληροφορίες του ελιτιστή πράκτορα της ΞΥΠ που κινείται στα κοσμικά σαλόνια της Λευκωσίας είναι ότι προτάθηκε και στην Υπουργό Εργασίας ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ να είναι υποψήφια δήμαρχος, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν και εν πρώτοις είναι αρνητική, ενώ φωνάζει και ο Νίκαρος. Στην Λευκωσία δεν αποκλείεται το ΑΚΕΛ να ρίξει ένα εκ των σημαινόντων στελεχών του την πρώην βουλεύτρια ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ, η οποία διετέλεσε και στο παρελθόν στον εν λόγω θώκο.Όσον αφορά την Λάρνακα ο Αντρέας Βύρας θα έχει να αντιμετωπίσει τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ Θεολόγο Μανώλη, ενώ στους Δήμους της Μείζονος Λυεκωσίας θα γίνει σκληρή μάχη αν και οι νυν Δήμαρχοι, όπως ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους στον Στρόβολο , ο Αντρέας Κωνσταντίνου στην Αγλαντζιά έχουν προβάδισμα …

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ξέρετε γιατί πήγε ο Φούλης στα Λεύκαρα και η Πηλείδου εξήγγειλε το μητρώο κεντητριών; Γιατί θα γίνει και αντίστοιχο για κεντητές πολιτικούς και μάλλον θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση ο Φούλης. Εξάλλου το κέντημα για την Προεδρία της Βουλής ακόμη θαυμάζεται. Έστω κι αν του λείπει πούντος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X