ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοτικές: O ΔΗΣΥ οδεύει προς συνεργασία με ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ

Ανιχνεύονται τοπικοί παράγοντες - Το ΑΚΕΛ σε δυσμενή θέση - Μετακινήσεις Γ.Δ Υπουργείων οσονούπω

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΣΑΚΕΛ

• Αλλαγή στρατηγικής που εν πολλοίς σηματοδοτεί το πολιτικό σκηνικό και διαλύει τις όποιες ελπίδες, κάποιων ΦΟΥΦΟΥτων γαλάζιων - κόκκινων, που με ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ επιχειρούσαν να εδραιώσουν και σε εκλογικές αναμετρήσεις, το περιβόητο ΔΗΣΑΚΕΛ, πήρε το τελευταίο χρονικό διάστημα η νέα ηγεσία του γαλάζιου κόμματος υπό τους ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΕΥΘΥΜΙΟ ΔΙΠΑΛΡΟ . Έτσι, έκαναν στροφή και επιχειρούν μέσω παρασκηνιακών συζητήσεων και συναντήσεων, να στραφούν προς ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ στις Δημοτικές εκλογές του 2024. Οι γαλάζιοι ηγέτες διαπίστωσαν ότι τα περί υπέρβασης και συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, μάλλον προσδιορίζεται σαν υπερβατικός παραλογισμός και προς τούτο ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΑΝ. Αν και δεν επιθυμούν να τον χαρακτηρίσουν ως ΟΙΩΝΟ περαιτέρω συνεργασίας και σε Κυβερνητικό επίπεδο, εντούτοις προλειάνει το έδαφος , προκαλώντας ΟΔΥΝΗ και άγχος σε όσους γαλάζιους- κόκκινους επένδυαν στο περίφημο ΔΗΣΑΚΕΛ.

• Προφανώς και η συνεργασία θα γίνει στην βάση τοπικών δεδομένων και με την σύμφωνο γνώμη των ταγών του κάθε Δήμου, αλλά σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κοινή προσέγγιση, τότε θα παρεμβαίνουν καταλυτικά οι ηγεσίες. Οι προοπτικές των εκλεκτών της συνεργασίας πάντως είναι ευοίωνες για κάποιους εκ των Δήμων και φαίνεται ότι θα αποτελέσει και λύση για όλα τα κόμματα , αφού ιδιαίτερα οι μικρότεροι, ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ, δύσκολα θα μπορούσαν να εκλέξουν Δημάρχους ή όπως προσδιορίζει η νέα τάξη πραγμάτων με την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, Προέδρους Επαρχιακών Συμβουλίων ή όπως τους ονομάζει η στήλη καθ’ υπέρβαση, λεκτική και πολιτική και βάσει των Ελλαδικών δεδομένων, ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΕΣ.

• Όσον αφορά την συνεργασία αν και πραγματοποιήθηκαν παρασκηνιακές διεργασίες και συναντήσεις, εντούτοις η ΞΥΠ δια κορυφαίων πρακτόρων ανίχνευσε τους χώρους και το περιεχόμενο και σας ενημερώνει περί των προθέσεων των κομμάτων. Ακροθιγώς και στο πλαίσιο άλλων συζητήσεων τέθηκε το θέμα και στην χθεσινή συνάντηση των αρχηγών των συγκυβερνώντων που έγινε στο Προεδρικό με θέμα τις εκποιήσεις. Αν και δεν εκποιήθηκε αρκετός χρόνος για να συζητήσουν οι ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ- ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ περί του επίμαχου νομοσχεδίου( των εκποιήσεων), εντούτοις η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιστράφηκε στο θέμα των συνεργασιών. Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ παρουσιάζεται αμέτοχος στις κομματικές διεργασίες, αλλά φυσικά δεν κρύβει την επιθυμία του σε εύθετο χρόνο και το κόμμα που προέρχεται, ο ΔΗΣΥ, να συμπορευτεί με την Κυβέρνηση…

ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΕΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ

• Και μέσα σ’ όλα αυτά το ΑΚΕΛ μένει ΕΝΕΟ, αφού τοπικοί του άρχοντές, όπως στην Λεμεσό και την Λάρνακα διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες με ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ – ΕΔΕΚ και σε κάποιες των περιπτώσεων μάλιστα βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία. Μάλλον έτρεφαν ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ και σαν γνήσιοι ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ τα έβλεπαν από το κόκκινο τους συνεφάκι , όπως τα σχημάτιζαν στο μυαλό τους. Η πολιτική σκληρή πραγματικότητα όμως τους προσγειώνει και πλέον η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει να αντιμετωπίσει δυσοίωνες καταστάσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις, αφού κινδυνεύει να χάσει ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ. Αμάν ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ μου, ΛΟΥΚΑΪΔΗ- ΑΡΙΣΤΕ ΔΑΜΙΑΝΟΥ- ΚΑΥΚΑΛΙΑ μπελάς που σας βρήκε. Μην επηρεαστούν και τα ποσοστά σας στις Ευρωεκλογές που θα γίνουν ταυτόχρονα με τις δημοτικές το 2024 με αυτή την εξέλιξη , αφού τα κοκκινοπούλια δύσκολα θα πετάξουν στις κάλπες.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ. ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

• Πάμε και σε μια ποικιλία θεμάτων για να δώσουμε την συνολική αίσθηση του Κυπριστάν. Χαμός γίνεται στα Υπουργεία αυτή την περίοδο με τις πληροφορίες της ΞΥΠ να επιμένουν ότι θα γίνουν ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών, λόγω και της προσθήκης των 6 νέων που διορίστηκαν πρόσφατα από την ΕΔΥ. Οι ανακατατάξεις θα πρέπει να γίνουν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου( 1η Ιουλίου πρέπει να αναλάβουν πόστα), το οποίο έχει την εξουσία τοποθέτησης τους στα Υπουργεία , λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιθυμίες των Υπουργών , αλλά και τους σχεδιασμούς του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της αξιολόγησης που έτυχαν οι Γ.Δ, από την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω ΕΙΡΗΝΗ ΠΙΚΗ ή όπως την ονομάσαμε Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως

• Στο σημαντικό Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ παρά τις εντάσεις των πρώτων ημερών με τον Υπ. Οικονομικών ΜΑΚΗ ΚΕΡΑΥΝΟ, εντούτοις το τελευταίο διάστημα φαίνεται με εκατέρωθεν κινήσεις, να διώχνουν τις όποιες αμφιβολίες και να παραμένει, λόγω και πολλών μειζόνων εκκρεμούντων θεμάτων στο πόστο του ο ΓΙΠΑ. Αν αντικατασταθεί, την θέση θα πάρει ένας εκ των οικονομολόγων Γ.Δ, ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (Γ.Δ Υπ. Γεωργίας) ή ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ( Γ.Δ. Υπ. Εργασίας). Κατά τ’ άλλα μετακινείται ο Γ.Δ του Υπ. Παιδείας ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και με δική του επιθυμία στο Υφ. Ναυτιλίας, όπως και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το ΥΠΕΣ , όπου την θέση καταλαμβάνει ο ΕΛΙΚΚΟΣ ΗΛΙΑ ( τ. Διευθυντής Κτηματολογίου). Είπαμε πολλές φορές ότι οι Γ.Δ των Υπουργείων είναι οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΕΣ και λόγω γνώσης και εμπειρίας μπορεί από του να παρακωλύουν το έργο των αδαών σε αρκετές περιπτώσεις Υπουργών, μέχρι να το ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.

• Μπορεί κάποιος εκ των ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ να μας πληροφορήσει γιατί πανηγύρισαν για την νίκη ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην Ελλάδα, αφού ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες από ότι η Ν.Δ; Α, και να επισημάνουμε την ατάκα της ΞΥΠ προ των εκλογών ότι τα αδέλφια μας στην Ελλάδα επιθυμούν δικτάτορα με δημοκρατικές ευαισθησίες .Ο δε πράκτορας της ΞΥΠ με το προσωνύμιο ΑΥΛΩ επισημαίνει ότι ο Κασιδιάρης με μια τηλεκάρτα από το τηλέφωνο των φυλακών πήρε 4.7 %. Αν είχε και κινητό τηλέφωνο πόσα θα έπαιρνε; Αυτά να ψάξει το σύστημα και ας αφήσει τις φοβίες και τους αφορισμούς.

• Πες – πες για την λιμουζίνα του ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΙΠΛΑΡΟΥ που του παραχώρησε το κόμμα για τις μετακινήσεις και παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα (αν πούμε πόμπα του νερού χωρκάτικα ,θα ακούσει κάποιος και να μιλήσει για τρομοκρατική ενέργεια) και κινείται με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Αμάν η βασκανία ή όπως λένε στα χωριά των δημοσιογράφων, το μάτι.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αυτή η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ που προωθείται οριζόντια θα προκαλέσει ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ , θα εκκολάψει ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στις καθημαγμένες ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Γιατί το εργασιακό περιβάλλον προσέφερε πεδίο για δημιουργία σχέσεων όλων των ειδών, ερωτικών- φιλικών, ενώ πλέον δεν θα γνωρίζεις κανένα. Άσε που κορίτσια κυρίως δεν θα έχουν κίνητρο να ενδυθούν τα ρουχαλάκια τους και να κάνουν το ανάλογο πέρασμα στην εργασία , ενίοτε προκαλώντας τα βλέμματα των συναδέλφων λόγω λικνισμάτων και κάποτε τις κακίες των συναδέλφισσων. Μα έτσι είναι η ζωή με το οφθαλμόλουτρο να είναι σημαντικό μέρος της. Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων θα μετατρέψει τους ανθρώπους σε ρομπότ εργασίας. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκουν. Τα χάπια μου ρε τα κομμουνιστικά.

• ΥΓ. Η ΕΚΥΣΥ για όσους δεν το γνωρίζουν είναι παρακλάδι της ΠΕΟ. Οπόταν εσείς των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης όταν εμφανίζεται τον ΣΚΑΡΠΑΡΗ για να σας μιλήσει για το 5 % των αυξήσεων στις συντάξεις φυσικά και θα αποδομήσει το μέτρο. Αν δε η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ αποκοιμήθηκε ή βαριέται ή κουτσομπολεύει με τις συμβούλους της εδραιώνει και τις εντυπώσεις…

• ΥΓ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι εξαιρετική νομικός και δεν χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές, υπό τον μανδύα δημοσιογράφων - βουλευτών. Μπορεί αν θέλει να υπερασπίσει τις θέσεις της και δεν χρειάζεται άλλους να αγορεύουν ή να γράφουν υπέρ της. Εμείς επιμένουμε ότι η έντονη ανάμειξη της στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία εκπίπτει των αρμοδιοτήτων της. Η ΥΠΠΑΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ θέλει να την υποκαταστήσει η Αναστασία γιατί το βασίλειο ντε λα Στρακκέ είναι πάντα πανίσχυρο.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση