ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Τρομάζει η απώλεια έδρας το ΑΚΕΛ - Καλούτσικα ο ΔΗΣΥ

Παλεύουν ΔΗΚΟ - ΕΛΑΜ για την 3η θέση - Δύσκολα οι μικροί - Τα 4 Υπουργεία του Μαυρογιάννη στους Συναγερμικούς

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ - ΑΝΝΙΤΑΣ - ΠΟΙΚΙΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

• Μπορεί η προσοχή εντέχνως να μετατέθηκε στην εδραίωση του ΔΙΠΟΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ- ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ως αποτέλεσμα που προκύπτει από την δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά το κύριο στην προκειμένη περίπτωση είναι τα ποσοστά των κομμάτων που θα συγκεντρώσουν στις Ευρωεκλογές, εκεί όπου εκφράζεται η θέληση του λαού. Έτσι και οι πρώτες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τα κόμματα και οι οποίες παραμένουν στα κομματικά συρτάρια καλά φυλαγμένες και μόνο προς θέαση από τις ηγεσίες, δείχνουν μια πρώτη τάση της κοινής γνώμης , η οποία προκαλεί για κάποιους πρόσκαιρη ικανοποίηση, για ορισμένους ΤΡΟΜΟ και για άλλους ένδειξη ότι χρειάζονται να βγουν από τα αναπαυτικά κομματικά γραφεία και να επιδοθούν σε πολιτικές παρεμβάσεις…

ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

• Όπως προαναφέραμε στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται ευρήματα που προκαλούν ΑΝΗΣΥΧΙΑ στα κόμματα, ιδιαίτερα στο ΑΚΕΛ , το οποίο με τα υφιστάμενα δεδομένα όπως αποτυπώνονται, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να μην διατηρήσει τις 2 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι σύντροφοι στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ανησύχησαν περισσότερο για τις δικές τους κυλιόμενες δημοσκοπήσεις , οι οποίες κάποιες εξ αυτών παρουσιάζουν το κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 17-18%. Όπερ μεθερμηνευόμενο μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού το ποσοστό κατάκτησης έδρας από την Α’ κατανομή ανέρχεται στο 16.6 %. Οπόταν το 24-25% που χρειάζεται κάποιο κόμμα για να πάρει και δεύτερη έδρα φαντάζει μακρινό στην παρούσα χρονική συγκυρία.

• Προφανώς και για τα μεγέθη του ΑΚΕΛ δεν είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, να φθάσει το 25%, αλλά το κυριότερο συμπέρασμα είναι ότι ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ και επί πραγματικών δεδομένων ότι η δύναμη του ΑΚΕΛ, περιορίζεται ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ. Έστω και αν ΚΡΥΦΤΗΚΕ πίσω από την υποψηφιότητα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ στις Προεδρικές εκλογές τώρα που θα κατέβει στον στίβο της μάχης μόνο του, χωρίς κάλυψη- απόκρυψη θα διαφανεί η πραγματική εκλογική του δύναμη. Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το 30 % που έθεσε ως στόχο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, φαντάζει: «Μ’ ένα όνειρο τρελό/ όνειρο απατηλό/ ξεκινήσαμε κι οι δυο μας/ και στου δρόμου τα μισά/ σβήσαν τ’ άστρα τα χρυσά/ ξαφνικά από τον ουρανό μας, όπως άδει περιπαθώς ο παμμέγιστος ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ. Παραπέμπει δε σε αντίστοιχα μεγέθη για διαφορετική περίπτωση, η ατάκα της στήλης( πιστολιά ) που έγραψε ιστορία μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου από τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ « έβαλε τον πήχη ψηλά και πέρασε από κάτω». Αμάν ΣτεφΣτεφ μου και θα χρειαστούν πολλά κόκκινα μαντήλια να κλάψουν οι σύντροφοι…

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

• Σύμφωνα και με τον κόκκινο σύντροφο- πράκτορα της ΞΥΠ ο κίνδυνος για απώλεια της έδρας, αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, κατά την οποία η ανησυχία ήταν διάχυτη και συστήθηκε προς όλους ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ προς αναστροφή του κλίματος και πάση θυσία συγκέντρωση ποσοστών που θα δίνουν στο κόμμα αξιοπρεπή εικόνα Όπως αναλύθηκε και από τον Τμηματάρχη Υψηλής πολιτικής της ΞΥΠ, που ενδιατρίβει συχνά- πυκνά στο ΑΚΕΛ, για να ΣΩΘΕΙ το κόμμα της αριστεράς και να μην δεχθεί ΧΑΣΤΟΥΚΙ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις- Ευρωεκλογές – τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να προβεί σε ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ τομές όπως: Α : Συντριπτικές καταστατικές αλλαγές και όχι επιφανειακές και για τα κόκκινα μάτια ΜΟΝΟ, ανοίγοντας πραγματικά τις πόρτες του κόμματος και όχι βάζοντας φουσκωτούς φύλακες που θα κάνουν face control, όπως και αλλαγές στις εσωκομματικές δομές και σε πρόσωπα που παραπέμπουν στο ανούσιο παρελθόν. Β: Συμμαχίες με ανοικτό ορίζοντα, όπως με ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ και άλλους με μεγαλοψυχία- γαλαντομία και αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων τους , αλλά και συγκρότηση δυνατών ψηφοδελτίων με παρουσία στελεχών που θα παρακινήσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες. ( Πάλι ανεξόφλητα τιμολόγια αφού δίνουμε δωρεάν συμβουλές ενώ άλλοι αδροπληρώνονται και τους οδηγούν στο βάραθρο. Έτσι κ. Τμηματάρχα;)

• Κλείνοντας με τους συντρόφους, το πρόβλημα τους είναι ότι ακόμη και στις δημοτικές εκλογές δεν θα μπορέσουν μέσω ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ να καταλάβουν αριθμό δήμων , αφού με την συγκρότηση του συνασπισμού των 3 ΔΗ ( ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ) κινδυνεύουν να χάσουν Δημαρχίες ( άου- άου Βυρούι μου) όπου κυριαρχούσαν. Τα χάπια μου ρε τα χάπια μου τα κόκκινα τα Σοβιετικά.

ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΣΥ ΛΟΓΩ ΑΝΝΙΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ

• Όσον αφορά τον ΔΗΣΥ μπορεί να υπάρχει ενός είδους ικανοποίηση με κάποιους να πανηγυρίζουν έντονα, αλλά μέχρι την κάλπη μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Η ψηλή δημοτικότητα της Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ενδεχομένως να μην μετατρέπεται και σε ΨΗΦΟΥΣ όπως πιστεύουν οι πανηγυρίζοντες συναγερμικοί, που θεωρούν ότι την πρωτιά δεν την χάνουν…ήρεμα και δεν πήρατε ακόμη το ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ, παίζετε α’ προκριματικό γύρο…Θεωρώντας ότι σταδιακά ξεφεύγουν από τον κύκλο της εσωστρέφειας και συνάμα δίνεται χρόνος η νέα ηγεσία να περάσει τα μηνύματα της επαναπροσδιορίζοντας και την σχέση της με την Κυβέρνηση, στην ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ θεωρούν ότι το 23- 24 % που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις θα ανέβει περισσότερο. Φυσικά, χαίρονται με την κάθοδο του αντίπαλου δέους συνειδητοποιώντας πλέον, μετά το ΧΑΣΤΟΥΚΙ των προεδρικών εκλογών και των λεγόμενων υπερβάσεων με ψήφο Συναγερμικών προς ΜπλακΤζον, ότι το περιβόητο ΔΗΣΑΚΕΛ δεν μπορεί να λειτουργήσει και μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στο κεφάλαιο ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ. Εξάλλου το εισέπραξαν και επί της κάλπης αλλά και στις συναντήσεις τους το τελευταίο διάστημα με την βάση του κόμματος. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια ΜΑΧΗΣ για Ευρωεκλογές τα γράψαμε αρκετές φορές ΦΟΥΡΛΑΣ- ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ( βουλευτής)- ΣΤΑΥΡΟΥ- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ και ενδεχομένως και ο τέως Υπουργός Υγείας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ, του οποίου την υποψηφιότητα θεωρεί θετική και η Πρόεδρος Αννίτα Δ.

ΤΑ 4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥΣ

• Παρεμπιπτόντως μια πικάντικη πληροφορία από επιφανή πράκτορα της ΞΥΠ. Την περίοδο των εκλογών κάποιοι γαλάζιοι της ηγεσίας του ΔΗΣΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ με τον ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ και το ΑΚΕΛ και πήραν 4 Υπουργεία για να κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και να πείσουν τους Συναγερμικούς να ψηφίσουν τον ΜπλακΤΖΟΝ, μετατρέποντας σε πράξη το ΔΗΣΑΚΕΛ. Ωστόσο ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΓΔΩΣ και η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ιδιαιτέρως ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ – ΠΑΛΗ ΔΗΚΟ- ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ

• Όσον αφορά τα άλλα μικρά κόμματα ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ- Οικολόγοι-Κυνηγούς και ενδεχόμενους συνασπισμούς, ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ- ΟΧΙάδες, δείχνουν ότι βρίσκονται σε ποσοστά κάτω από 5 % και η προσπάθεια τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για κατάκτηση ενός ποσοστού 8-9% που θα τους δώσει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο η ελπίδα πάντα υπάρχει, αναλόγως ψηφοδελτίου και συμμαχιών. Πάντως πεδίο ελεύθερο υπάρχει αρκετό… Σημαντικό εύρημα είναι και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ , όπως και πάρα πολλοί αναποφάσιστοι. Όμως όλοι να ξέρουν ότι τα αποτελέσματα κρίνονται από τους ψηφίζοντες και ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ δεν παίρνει οποιοσδήποτε από την αποχή. Αντίθετα τους υποβοηθεί στον διαμοιρασμό ( ή καλύτερα το σημάδεμα) της τράπουλας αναλόγως των επιθυμιών τους.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ενδεχομένως να αποτελεί και το πλέον ενδιαφέρον εύρημα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με το οποίο παρατηρείται ότι ΔΗΚΟ – ΕΛΑΜ εξασφαλίζουν από μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και ΠΑΛΕΥΟΥΝ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον πίνακα κατάταξης των κομμάτων. Ανεβασμένο το ΕΛΑΜ με διψήφιο ποσοστό ( 10-11%) , ενώ ελαφρώς πεσμένο το ΔΗΚΟ , πέριξ του 11% δίνουν την εντύπωση ότι θα πρόκειται για ΝΤΕΡΜΠΙ με απροσδιόριστο αποτέλεσμα Η ανθρωπογεωγραφία των εκλογών αλλάζει και οι πολιτικές συγκυρίες αναδιαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό…Εν κατακλείδα να αναφέρουμε ότι η προσδιορισθείσα στο καφενείο του επιτελείου των ΔΙΑΦΑΝΟΚΕΦΑΛΩΝ, υπό την επωνυμία ΝΑΞΙ, « ΕΠΑΝΣΤΑΣΗ Της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ» θα συνεχιστεί και σ’ αυτές τις εκλογές , αφού πλέον τ’ αρνιά έγιναν ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ και περιφέρονται έξω από τα κόκκινα- γαλάζια- πράσινα μαντριά…

• ΥΓ: Την ερχόμενη βδομάδα θα πάρουμε τα όπλα προς συντήρηση. Ηρεμία, ψυχική γαλήνη και ότι γουστάρει ο καθένας. Από τις απομακρυσμένες – ανάλγητες καλλίπυγους (χμ, απέκρουσαν και εκδηλωθέν πραξικόπημα) έως και τους ζαλισμένους άντρες, λόγω ζέστης και των μπραζίλιαν μαγιό που απολαμβάνουν στις παραλίες, όλοι να μην παραβλέπουμε ότι το πέρασμα μας από την ζωή είναι σύντομο και διανθισμένο με δόσεις …ευτυχίας. Πως το λένε και στα χωριά μας. ΣΙΚΚΙΜΕ( αν και τούρκικο που ερμηνεύεται θα το κάνω και ότι θέλει ας γίνει) φίλοι/ες μου για όλα και ότι ήθελε προκύψει…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση