ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίλημμα Β΄ Γύρου βασανίζει ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ

Ο Β. Παπακωνσταντίνου κλείνει την Βουλή… γρηγορότερα - Άρχισε και πάλι η διασπορά του πανι(κ)ού

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΒΕΡΩΦ - ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Β ΓΥΡΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αν και για λόγους τακτικής δεν το δημοσιοποιούν εντούτοις στις συσκέψεις που γίνονται εντός των κομμάτων αποτελεί από τα ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που ταλανίζουν τους ηγέτες των κομμάτων. Πως θα τοποθετηθούν τα δυο μεγάλα κόμματα στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Το έθεσε και με ακαδημαϊκή προσέγγιση ο καθηγητής ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ σε πρόσφατη συνέντευξη του και άγγιξε επί των τύπο των ήλων του μεγάλου ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την τοποθέτηση τους, τον Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η κατάσταση με τον ένα εκ των δυο υποψηφίων που θα βρίσκεται στον Β’ γύρο φαίνεται ότι ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ και με τις δημοσκοπήσεις - φανερές και αφανέρωτες - διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτός θα είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ. Από εκεί και έπειτα μεταξύ των άλλων δυο δελφίνων που προαλείφονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναμένεται μεγάλη μάχη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος εκ των ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ- ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ θα κόψει πρώτος το νήμα.

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΦΟΥΛΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ…

Αρχίζοντας με το δεδομένο ότι όποιος εκ των δυο ηττηθεί θα αποτελεί ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ για το κόμμα που τον στηρίζει και ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα θέματα, όπως η αρχηγία των κομμάτων. Ωστόσο θεωρητικά είναι σε ευκολότερη θέση ο Φούλης, γιατί θα μπορεί να τοποθετηθεί υπέρ Χριστοδουλίδη που τον συνδέουν περισσότερα παρά με τον ΜπλακΤζον που τους χωρίζει τεράστιος κόκκινος ποταμός. Ε, δεν θα ήθελε Φεβρουάριο μήνα (12 Φεβρουαρίου ο Β’ γύρος των εκλογών) να κολυμπήσει στα κρύα νερά του κόκκινου ποταμού που είναι γεμάτος κροκόδειλους… Εξάλλου με τον συντοπίτη του Χριστοδουλίδη θα πουν το περασμένα ξεχασμένα και ο Φούλης θα μείνει και πάλι συγκυβερνήτης…

Προφανώς πολυσύνθετο θέμα θα προκύψει και στο ΑΚΕΛ, αφού το κόμμα θα πρέπει να τοποθετηθεί όπως οφείλει ως το κόμμα της αντιπολίτευσης. Ε, ποιο θα προτιμήσει σε τέτοιου είδους περίπτωση. Και ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ενδεχομένως να πνιγεί αν πέσει στον γαλάζιο ποταμό που εκτός από κροκόδειλους έχει και άλλα σαρκοβόρα θηρία. Φανταστήκατε όμως να πει κατά συνείδηση στους αριστερούς ψηφοφόρους; Ακυρώνει την ύπαρξη του ως κόμμα που σε κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές της ιστορίας παίρνει θέση και καθοδηγεί τους ψηφοφόρους.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ λοιπόν το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ και σίγουρα η επόμενη μέρα των προεδρικών εκλογών να αλλάξει τον κομματικό χάρτη και να προκαλέσει αλλαγές και παραλλαγές. Ποιος θα σηκώσει το βάρος της ήττας είναι το ζητούμενο. Ενδεχομένως να διαμοιραστεί σε αρκετούς των ηγεσιών…

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΒΟΥΛΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Μην μου πείτε. Αναφερόμαστε στο ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ της κοινοβουλευτικής δράσης. Λες πόσες εκπλήξεις να μας χαρίσουν οι εκπρόσωποι μας. Κι όμως είναι ανεξάντλητοι και δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Εφευρίσκουν πάντα τρόπους να μας εκπλήξουν και να αποδεικνύουν ότι οι πολίτες έχουν ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ που τους απαξιώνουν και τους ρίχνουν στα τάρταρα. Γράφουν ιστορία και επί της παρούσης Προεδρίας θα αντιμετωπίσουμε αρκετά και θα δούμε ακόμη περισσότερα. Ενδεχομένως να γελάμε, αλλά η κατάσταση είναι για κλάματα. Το κυριότερο και πλέον επικίνδυνο είναι ότι τις όποιες προσπάθειες , σημαντικό έργο τους ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ οι ίδιοι με τις πράξεις τους και κλωτσούν με δύναμη την καρδάρα με το γάλα. Θα τους χαρακτηρίζαμε και ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ.

ΗΘΕΛΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Λοιπόν σε μια κίνηση «υψηλής πολιτικής» η Βουλή επιτάχυνε τις εργασίες της ανέβαλε σημαντικά νομοθετήματα, παρουσίασε εικόνα παναυρκού και μιας βιασύνης και άγχους στην χθεσινή συνεδρία γιατί όμως; Για να εξυπηρετηθούν από την Πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές του ΑΚΕΛ που ήθελαν να παραστούν στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και να απολαύσουν τα άσματα του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Οι φωνές της Προέδρου της Βουλής, οι επικλήσεις προς τους βουλευτές να κάνουν γρήγορα στις ομιλίες τους και τελικά η εσπευσμένη διακοπή και αναβολή προς εξέταση σημαντικών νομοθετημάτων, αποτελούσαν ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ που περιγράφει την κατάσταση στην συνεδρία της μείζονος και κορυφαίας κοινοβουλευτικής πράξης, που είναι η Ολομέλεια του σώματος, εκεί όπου ψηφίζονται οι νόμοι και κανονισμοί, που καθορίζουν και διέπουν τις ζωές μας.

Κι όμως υπερίσχυσε η συμπάθεια της Προέδρου της Βουλής που με τα συνεχή ανοίγματα της στο ΑΚΕΛ, θα χάσει τον δρόμο κάποια στιγμή να επιστρέψει στο γαλάζιο στρατόπεδο και θα μείνει μόνη να ψάχνει τον προσανατολισμό της. Και δεν είχαν οι ΑΚΕΛικοί να πάνε σε κάποια δραστηριότητα που ήταν σημαντική. Θα τραγουδούσαν Παπακωνσταντίνου και ιδιαίτερα τον «μαύρο γάτο», που είναι το αγαπημένο του ΣτεφΣτεφ. Αυτή η ανομοιογενής σύμπραξη Προέδρου Βουλής - ΑΚΕΛ προκαλεί σωρεία προβλημάτων στο Κοινοβούλιο και βλάπτει και τα δυο μέρη ανεπανόρθωτα. Γράψαμε από χθες για την βαρυφορτωμένη ατζέντα των 26 θεμάτων, αλλά τα αυτονόητα με τον χρόνο που χρειάζεται η συζήτηση δεν τον υπολόγισαν οι τεχνοκράτες, το επιτελείο και το κονκλάβιο της Προέδρου. Πάλι εμείς φταίμε που τους επισημαίνουμε εκ των προτέρων τα ΑΥΝΟΗΤΑ που έγιναν δυσνόητα.

Πάντως όπως πληροφορούμαστε στην Μαδαγασκάρη, Ουγκάντα , Ζιμπάμπουε και νήσο Άου - άου, όταν θα έδινε συναυλία ο κορυφαίος τραγουδοποιός της χώρας Άγκουνος Αμπακούντε , η Πρόεδρος της Βουλής δεν διέκοψε εσπευσμένα την συνεδρία.

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ - ΤΗΛΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Έπαθαν αμόκ Δεν κρατούνταν μακριά από την δημοσιότητα. Το βλέπεις στο βλέμμα τους. Νοιώθουν απέραντη ικανοποίηση να προκαλούν φόβο, πανικό στους πολίτες. Επανήλθαν οι τηλεπιστήμονες να εκφοβίσουν και να διαταράξουν πάλι τους πολίτες επιβάλλοντας την μάσκα και ετοιμάζονται για τα περαιτέρω. Η ευχαρίστηση που μας επιβάλουν μέτρα φαίνεται στο μάτι τους και το χαίρονται να το παίζουν ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Η Πανά, η Κολιού, ο Διέτης, ο Καραγιάννης , ο Βωνιάτης, ο Κωστρίκκης, όλοι τους βγήκαν και πάλι με την συνδρομή των πάντα έτοιμων - πρόθυμων να ενσπείρουν την ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ, Μέσων Μαζικής εξημέρωσης, να διαλύσουν περαιτέρω τις καθημαγμένες ψυχές των πολιτών.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΠΑΤΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΛ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Έστω και αν καθηγητές όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης λένε ότι περάσαμε σε ενδημική φάση και δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό για ένα ιό που έχει θνητότητα 0.01%. Δεν αντιλαμβάνονται αυτοί όλοι οι τρομολάγνοι επιστήμονες ότι αποδεδειγμένα και με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 400 εκατομμύρια στον πλανήτη υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα απόρροια των εγκλεισμών και των συνεχών απειλών. Δεν καταλαβαίνουν ότι η οικονομική κρίση που επέφεραν με τους συνεχείς εκφοβισμούς οδήγησε στην ανεργία, την ανέχεια πολίτες. Έλεος δηλαδή.

Δηλαδή για να καταλάβουμε. Είπατε και στους τουρίστες ότι θα βάζουν μάσκα όταν έρχονται να μας δώσουν τα λεφτουδάκια τους; Πέστε στους ανθρώπους μπορεί να θέλουν να ακυρώσουν το ταξίδι. Ο Υφ. Τουρισμού ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΡΔΙΟΣ πάλι πιάστηκε κοιμώμενος στην σκοπιά και μετά θα κλαψουρίζει…

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κι επειδή πάντα σας λέμε την αλήθεια, να ξέρετε ότι βολεύει αφάνταστα την διοίκηση των δημοσίων νοσοκομείων, τον επονομαζόμενο ΟΚΥΠΥ, να παρουσιάζουν αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοιού . Γι’ αυτούς – προσέξτε παρακαλώ πριν με βρίσετε – είναι θέμα επιβίωσης. Τους ξέκοψαν ότι το 2024 δεν θα έχουν άλλη χορηγία, αφού θα πρέπει να αυτονομηθούν, όμως μέχρι στιγμής χάνουν συνεχώς πελάτες. Και η μόνη δικαιολογία είναι να πουν στην Κυβέρνηση ότι τράβηξαν μεγάλο βάρος λόγω κορωνοιού και να ζητήσουν επιπρόσθετες χορηγίες και χρήμα. Όπερ μεθερμηνευόμενο η παρουσίαση νοσηλειών λόγω κορωνοιού είναι το ελιξίριο ζωής για τον ΟΚΥΠΥ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση