ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΚΟ – ΔΗΠΑ – ΕΔΕΚ οδεύουν προς Χριστοδουλίδη

Φίμωση καταγγέλλει ο Κ. Ευσταθίου από Μ. Σιζόπουλο που πήρε αποφάσεις για την Κ.Ο χωρίς βουλευτές

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟΙ ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ ΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΛΛΙΠΟΥΤΕΙΩΝ

Οριστικοποιείται πλέον το πολιτικό σκηνικό και διαμορφώνονται οι συμμαχίες, βάσει των οποίων θα στηριχτούν οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας προς την διεκδίκηση του ύπατου πολιτειακού αξιώματος. Κυριότερο χαρακτηριστικό (των συμμαχιών) είναι ότι τα δυο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, δεν κατάφεραν να πείσουν κάποιους εκ των μικρότερων για να συμπορευτούν μαζί τους. Κάποιες ελπίδες έχει ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και το ΑΚΕΛ για να ελκύσουν τους Οικολόγους , αλλά ακόμη και αυτοί τους κάνουν τους δύσκολους και τους ακατάδεκτους…

Σίγουρα η απομόνωση των μεγάλων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που πρέπει να προβληματίσει τις ηγεσίες τους και κάποια στιγμή να κάνουν και την δική τους ενδοσκόπηση, γιατί από θελκτικοί που με το κούνημα ενός δακτύλου θα έπρεπε να τους παρακαλούν οι μικροί για να επωφεληθούν, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΙΚΕΤΕΣ των λιλιπούτειων. Αν δε στο πάζλ προσθέσουμε και την διαπίστωση ότι από τους 7 αρχηγούς κομμάτων, μόνο οι δυο κατέρχονται στον στίβο μάχης (ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ- ΔΗΣΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ- ΕΛΑΜ) τότε καταδεικνύεται ότι μπήκαμε στην νέα φάση της πολιτικής ιστορίας με την ΑΠΑΞΙΩΣΗ των κομμάτων να βρίσκεται στο απόγειο και τους ηγέτες τους να ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

ΚΡΥΨΩΝΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΔΗΚΟ – ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ

Εκ των πραγμάτων και δημοσκοπήσεων, αλλά και της δυναμικής που αναπτύσσεται, μια καλή ΚΡΥΨΩΝΑ αποδεικνύεται ο τέως Υπουργός Εξωτερικών ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ο οποίος προσφέρει αρκετά από όσα χρειάζονται αυτή την περίοδο, τα βολοδαρμένα κόμματα που συγχυσμένα και αποπροσανατολισμένα, τρέχουν να καλυφθούν ή έστω να συμπορευτούν πίσω από ανεξάρτητο υποψήφιο. Όπως δε διαμορφώθηκε το πολιτικό σκηνικό, αλλά και ελέω της στρατηγικής που ακολούθησαν δεν έχουν και το σθένος να ζητήσουν μερίδιο εξουσίας με ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπόταν και θα καταφύγουν στην ρήση, «ότι προαιρείσαι».

Στα πλαίσια αυτά και οι πληροφορίες που περισυνέλεξε πλειάδα πρακτόρων της ΞΥΠ, που κατατείνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου ή αν προτιμάτε κομματικών διαδικασιών για να ανακοινώσουν την στήριξη τους προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη τα κόμματα ΔΗΚΟ – ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ. Αν και η συνύπαρξη και των τριών αυτών κομμάτων σε μια κυβέρνηση αποτελούν ιδιαίτερο δύσκολο εγχείρημα εντούτοις δεν είναι της παρούσης και αφήνουμε τους πονοκεφάλους στον καθ’ ύλη αρμόδιο ΝικΧρι. Εξάλλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να γίνει θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί και αντίρροπες καταστάσεις και προελεύσεις.

Να επισημάνουμε ότι το ΔΗΚΟ θα ανακοινώσει την στήριξη του την επόμενη βδομάδα στις 26 Ιουνίου μετά από συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ η ΕΔΕΚ προς τα μέσα Ιουλίου με την ΔΗΠΑ να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Προφανώς και ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ και ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ έχουν να αντιμετωπίσουν και αντιδρούντες προς την στήριξη ΝικΧρι., αλλά εκ των πραγμάτων δεν φαίνεται να έχουν και άλλες λύσεις για διάφορους, πολυσύνθετους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.

ΣΑΣΜΟΣ ΔΗΠΑ - ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ

Κάποιες φωνές όπως στο ΔΗΚΟ του βουλευτή Λάρνακας ΧΡΗΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ που στηρίζει αναφανδόν ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ λαμβάνονται υπόψη αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν το ευρύτερο κλίμα. Κατά τ’ άλλα να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με όσα καταγράψαμε προ καιρού θα επέλθει και ο περιβόητος ΣΑΣΜΟΣ μεταξύ ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ και στην προκειμένη τον ρόλο του ιερέα θα παίξει ο Χριστοδουλίδης. Πρίγκιπας και Κάρογιαν θα αφήσουν στο παρελθόν τις διαφορές τους και θα συμπορευτούν και ότι ήθελε προκύψει…

Εξάλλου η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα, χαρακτηριζόταν αναλόγως του εκφραστή, ως εφικτή και από άλλους ως ευκταία. Ίδωμεν αν μετά τον ΣΑΣΜΟ θα δούμε την Ένωση και τον γάμο…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΕ. ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πάμε και στους ενωτικούς της ΕΔΕΚ. Σε νέα φάση περιέρχεται η εσωκομματική περιδίνηση του κόμματος αφού ο Πρόεδρος ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ και το κονκλάβιο του θέλουν να τραβήξουν το θέμα στα άκρα και είναι αποφασισμένοι να ΔΙΩΞΟΥΝ όσους διαφωνούν με τις επιλογές τους. Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ ΕΔΕΚ αναφέρεται σε απόφαση που πήρε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ του κόμματος (συνέρχεται συχνότερα απ’ ότι πάει για οφτό ο ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ), βάσει της οποίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ και να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου.

Η συνεδρία της Κ.Ε την Τετάρτη έγινε στην απουσία των ενδιαφερομένων βουλευτών, αφού πέραν των αποστασιοποιημένων (βουλευτών) ΚΩΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ, απουσίαζε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων και ο εκ Λάρνακας ορμώμενος ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. Ωστόσο, ο Σιζόπουλος και το κονκλάβιο δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και αποφάσισαν για την Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς… αυτή.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε από πράκτορα της ΞΥΠ, τον επονομαζόμενο και πυγμάχο, επιστολή που απέστειλε ο Κωστής Ευσταθίου δεν διαβάστηκε στην συνεδρία της Κ.Ε. Εμείς την εξασφαλίσαμε και σας αποκαλύπτουμε το περιεχόμενο της επιστολής Ευσταθίου, που θεωρεί ότι η απόφαση της Κ.Ε συνιστά ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ της Κ. Ο και των βουλευτών. Ανάμεσα στ’ άλλα στην επιστολή (αποκαλύπτουμε ολόκληρη) ο Κ.Ευσταθίου αναφέρει στην κατά παράβαση καταστατικού συχνή σύγκληση της Κ.Ε, η οποία ( Κεντρική Επιτροπή) δεν έχει εκ του καταστατικού λειτουργική σχέση με Κ. Ομάδα και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της. Ακόμη η Κ.Ο δεν είναι συλλογικό όργανο και δεν έχει σχέση εξάρτησης με Κ.Ε και τα ζητήματα του Κοινοβουλίου, ρυθμίζονται από την ίδια την Κ. Ομάδα και δεν βρίσκονται υπό την αίρεση κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου, παρά μόνο υπάρχει ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ για οποιαδήποτε θέματα αναφύονται.

Καλά ξεμπερδέματα στην ΕΔΕΚ που πλέον και λόγω Προεδρικών εκλογών θα υπάρξει ενδεχομένως και ΔΙΑΣΠΑΣΗ χωρίς να αποκλείονται και ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ στελεχών. Πάντως δεν θα πλήξουμε με τις ιστορίες στην ΕΔΕΚ που θα συνεχιστούν αδιαλείπτως. Στο μεταξύ οι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ετοιμάζουν συγκέντρωση στις 26 Ιουνίου για να αρχίσουν την ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ του Σιζόπουλου από τον ΘΡΟΝΟ του. Λίγο δύσκολο φυσικά γιατί ήδη ο Σιζόπουλος έβαλε σε μπετόν αρμέ τον Θρόνο του και δεν μπορεί να ξεκολλήσει.

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Απίστευτη αππωμάρα του Δημάρχου Λάρνακας ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ. Που σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων για να ικανοποιήσει τις καταπιεσμένες του επιθυμίες να συνομιλήσει με δήθεν διάσημους αοιδούς. Έφερε και ΠΑΟΛΑ και ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ για να πετάξει τα λεφτά των Λαρνακέων μακάκων φορολογούμενων και να κάνει σόου. Και μας το παίζει και αριστερός κουλτουριάρης.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X