ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΚΟ προς ΑΚΕΛ: Ψηφίστε Πρίγκιπα στις Προεδρικές, διαφορετικά... ΔΗΣΥ

Το θεωρούν εκβιασμό στο ΑΚΕΛ με στελέχη να απεχθάνονται τέτοιο ενδεχόμενο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Επιτέλους! Βρήκαν τον πραγματικό τους εαυτό. Εκείνο που τους οδήγησε στην εξουσία και τους προσέφερε αξιώματα και λόγο ύπαρξης. Τι ήθελαν να ασχολούνται με όλες αυτές τις προσεγγίσεις και θεωρίες, παρά να επανέλθουν στις παλιές τους δοκιμασμένες πρακτικές, όπου εκμεταλλευόμενοι την θέση τους κέρδιζαν πάρα πολλά και κυρίως αύξαναν τα ποσοστά τους. Άκουσαν στις βουλευτικές εκλογές τις θεωρίες ενός επικοινωνιολόγου εξ Ελλάδας και πάτωσαν. Οπόταν ο Πρίγκιπας και οι άλλοι του κονκλαβίου, στο στρατηγείο της Γρίβα-Διγενή αποφάσισαν να πορευτούν με τα όπλα που διαθέτουν και την μοναδική μέθοδο της μάχης που γνωρίζουν. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής καθοριστικό ρόλο παίζει η ρήση των αρχαίων μας προγόνων «γνώθι σαυτόν».

• Στα πλαίσια αυτά ο Πρίγκιπας και το κονκλάβιο του ανασκοπώντας την πολιτική κατάσταση και διαβλέποντας τις πολιτικές πραγματικότητες (δεν χρειάζονται δα και να είσαι καθηγητής του Χάρβαρντ για να τις διαβάσεις και να προβλέψεις τα περαιτέρω) ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ θα τους χρειαστούν για να συμπήξουν συμμαχίες εν όψει Προεδρικών εκλογών, προέβησαν σε απλές κινήσεις που εμπερικλείουν αρκετό ΔΗΚΟισμό. Όπερ μεθερμηνευόμενο να εκμεταλλευτούν την πολιτική κατάσταση και να επιδιώξουν το μέγιστο όφελος. Εξάλλου η δήλωση του Πρίγκιπα μιλάει αφ’ εαυτής. «Το 2023 θα είμαστε στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο». Μάλιστα. Έτσι μπράβο Νικόλα μου να μυρίζει ΔΗΚΟ. Ποια προγράμματα, συγκλίσεις, Εθνικό θέμα, οικονομία και ταυτότητα απόψεων μου λέτε. Εξουσία και ξερό ψωμί.

• Για να προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ ΑΘΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ που δήλωσε ότι «ακόμη και με την ΔΗΠΑ μπορούμε να συνεργαστούμε». Κάπως αλλιώς το λένε αυτό Αθούλη ή σε ελεύθερη μετάφραση, ότι πουλάνε την ψυχή τους στο διάολο για την εξουσία, αλλά ας περιοριστούμε στον πόθο και την προσμονή για πολιτειακά αξιώματα. Η δήλωση του Αντωνιάδη είχε και παραλήπτες τους ΑΚΕΛικούς, αφού τους επισημαίνει ότι αν προσδιορίζεται η ΔΗΠΑ στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, τότε αν δεν συμμαχήσετε, ψηφίζουμε και τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ. Σχηματίστε εικόνα Στην εξέδρα ο Πρίγκιπας, ο Άθως, ο Χρύσης, η Χριστιάνα με τον Κάρογιαν, τον Βότση και τον Μουσιούττα. Δεν θα ήταν συγκινητικό και υπέροχο; Μέχρι και τα κλάματα θα βάζαμε για το ένδοξο ΔΗΚΟ και τα παράγωγα του.

• Λοιπόν, κορυφαίος πράκτορας της ΞΥΠ μας πληροφόρησε ότι ο Πρίγκιπας έγινε δέκτης εισηγήσεων-προτροπών και λοιπών παραινέσεων από κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής, ότι θα πρέπει να κατέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές. Ο Πρίγκιπας μετά τις βουλευτικές εκλογές πέρασε μια δύσκολη περίοδο ανασυγκρότησης, αφού το παιδί υπό το βάρος της ήττας και των λανθασμένων επιλογών ένοιωθε τις ανάλογες ψυχικές ανακατωσούρες. Όμως, επανήλθε δριμύτερος και άκουσε μετά προσοχής τις προτροπές των συνεργατών και φίλων να θέσει το όνομα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΑΚΕΛ. Γιατί δηλαδή να είναι - λένε στο ΔΗΚΟ - κοινός υποψήφιος της συμμαχίας με το ΑΚΕΛ κάποιος τρίτος, όπως ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, η ΕΡΑΤΩ ΜΑΡΚΟΥΛΗ και άλλοι δελφίνοι και να μην είναι ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που πλέον διαθέτει και εμπειρία και γνώσεις;

• Όσο δε για την προϋπόθεση του ΑΚΕΛ ότι ο υποψήφιος που θα στηριχθεί στις Προεδρικές εκλογές δεν θα πρέπει να είναι Πρόεδρος κόμματος, την χαρακτηρίζουν απολίτικη και εκτός πραγματικότητας θέση οι ΔΗΚΟικοί, παραπέμποντας στην ιστορία, όπου, πλην μιας περίπτωσης της θητείας Γιώργου Βασιλείου ώστε να επιβεβαιώνεται ο κανόνας, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας ήταν κομματάρχες. Εξάλλου, ας μην ξεχνούν στο ΑΚΕΛ, επισημαίνουν κλείνοντας το μάτι οι ΔΗΚΟικοί, ότι έχτισαν επί αείμνηστου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τις προϋποθέσεις για να εκλέξουν δικό τους υποψήφιο στον ανώτατο θώκο του κράτους, κάτι που δεν μπορούσαν να φανταστούν και στα πιο τρελά τους όνειρα.

• Έτσι οι σχετικές δηλώσεις Πρίγκιπα και Αντωνιάδη ήταν η απαρχή της νέας τάξης πραγμάτων που μεταφέρθηκε στο ΑΚΕΛ και δημιούργησε στον νέο Γενικό Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και στους υπόλοιπους συντρόφους, νέα προβλήματα και προκάλεσε αρκετούς πονοκεφάλους. Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις μεταφέρθηκαν και σε παρασκηνιακές διεργασίες με το μήνυμα να διαμορφώνεται κρυστάλλινα. Ψηφίστε Πρίγκιπα διαφορετικά μάθαμε ότι σε Πινδάρου-Προεδρικό, υπάρχουν πορτοκαλεώνες και μελίσσια και θα πάμε για να προμηθευτούμε, αφού μας προσκαλούν καθημερινά, πεσκέσι και καλάθι με απ’ όλα τα καλούδια.

• Στην Εζεκία Παπαιωάννου στο άκουσμα των ΔΗΚΟικών θέσεων πέρασαν από πολλά στάδια. Οργής, φωνασκιών μετά γαλλικών εκφράσεων, αποτροπιασμού με κοινή έκφραση ότι είναι ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ και λοιπές αρνητικές προσεγγίσεις. Ωστόσο, το πρώτο ξέσπασμα ακολούθησε περίσκεψη και περισυλλογή και αφέθηκε το θέμα να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Εξάλλου, αν θέλουν δυο κόμματα να συμμαχήσουν θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεννοηθούν για τα περαιτέρω. Σ’ αυτό προσδοκούν στο ΑΚΕΛ που εκ πρώτης όψεως δεν παρουσιάζονται ΘΕΤΙΚΟΙ στην προοπτική να στηρίξουν τον Πρίγκιπα στις Προεδρικές εκλογές. Ωστόσο ανάγκα και οι θεοί πείθονται.

• Στην κατάσταση που βρίσκεται το ΑΚΕΛ με την ανακατωσούρα που υπάρχει στο κόμμα, με τον ΣτεφΣτεφ να προσπαθεί, επί ματαίω, να διορθώσει τα κακώς έχοντα, η προοπτική των Προεδρικών εκλογών φαίνεται να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και δίλημμα για την νέα ηγεσία. Γιατί μπορεί να παρασύρθηκαν από τον Φούλη και να συναίνεσαν στην αναβολή των δημοτικών εκλογών, υπό τον φόβο νέας ήττας, αλλά την μάχη στις Προεδρικές εκλογές δεν θα μπορέσουν να μην την δώσουν. Και εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και καμιά 10αριά δελφίνους που θέλουν να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας και επιδιώκουν την στήριξη του κόμματος. Στους οποίους αφήνουν νεφελώδεις υποσχέσεις που τελικά ενδεχομένως να μετατραπούν σε μπούμερανγκ για το κόμμα, αφού οι ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ πάντα είναι πικραμένοι και ζητούν εκδίκηση.

• Πάντως υπάρχουν και ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ, που όπως μας έλεγε ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ψηφίσουν Πρίγκιπα και είναι έτοιμοι να διαχωρίσουν και δημόσια την θέση τους. Προφανώς και άλλοι που δεν θα μιλήσουν αλλά θα αράξουν το 2022 στις καρέκλες και θα δηλώνουν ότι είναι εναντίον της βασιλείας…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αποκάλεσε ανίκανους, λίγους και μέτριους Γενικούς Διευθυντές και λοιπούς ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους ο Γενικός Ελεγκτής σε συνεδρία της Επ. Ελέγχου. Και όλοι αυτοί ΣΩΠΑΣΑΝ. Ανέχτηκαν να τους βρίζουν και να τους λοιδορούν. Μα δεν έχετε τσίπα πάνω σας; Κρίμα στα χρήματα που σας πληρώνει αδρά το κράτος και οι φορολογούμενοι μακάκες πολίτες, δήθεν για να παράγετε έργο γιατί είστε, υποτίθεται, ενός επιπέδου γνώσεων και ικανοτήτων. Φοβητσιάρηδες, χέστηδες μαλθακοί που σας λέει τέτοιου είδους βρισιές ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και σκάζετε. Αλλά και η συντεχνία σας η ΠΑΣΥΔΥ. Κάτσε καλά. Μαγκάκια ολκής. Μόνο να απειλούν για αυξήσεις στους μισθούς. Για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ των μελών τους… σκάζουν. Καλημέρα κ. Γενικέ Γραμματέα ΣΤΡΑΤΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ανάξιους και ανίκανους σας είπε ο Γ. Ελεγκτής. Προφανώς εσύ που ήσουν και σε τεράστια θέση και συνεργάτης του Γ. Ε θα είχε γνώση και σε διακόσμησε κατάλληλα με τα κοσμητικά επίθετα Τι; Είπες κάτι και δεν ακούσαμε; Άτε ρε ούστ (στην αργκό αυτούς που δεν αντιδρούν τους χαρακτηρίζουμε με έκφραση που παραπέμπει σε πληθυντικό του πλέον εξευγενισμένου- πολυπόθητου ανθρώπινου οργάνου που κυρίως συναντάται στο γυναικείο φύλο)

• ΥΓ: Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του εγκεφάλου επιτάσσουν να αναζητήσουμε για την επόμενη βδομάδα το μονοπάτι της ηρεμίας.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X