ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΚΟ: H μάχη για την αντιπροεδρία και η πριγκιπική προτίμηση που προκαλεί αναταραχή

Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι - ανθυποψήφιοί του

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Το κονκλάβιο θέλει να συμπληρωθεί μόνο με ημέτερους ο Πρίγκιπας, οπόταν έχει την δική του προτίμηση για την αναπληρωματική εκλογή Αντιπροέδρου που διεξάγεται στις 28 Ιουλίου. Η επιθυμία όμως του Πρίγκιπα για να συμπληρωθεί η ηγεσία με ανθρώπους - υποστηρικτές του, ενεργοποίησε τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του που θα επιχειρήσουν να προωθήσουν δικό τους υποψήφιο, με τη μάχη για εκλογή Αντιπροέδρου να μετατρέπεται σε ακόμη ένα κρας-τεστ για τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

• Ιδιαίτερα δε αυτή την περίοδο η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΔΗΚΟ βρίσκεται στα φόρτε της και η κατάσταση είναι αρκετά ταραγμένη, με αρκετές τάσεις - ομάδες να υφίστανται και να περιπλέκουν την κατάσταση, μετατρέποντας το κόμμα σε αχταρμά με όλων των ειδών τα υλικά και φρούτα. Η δε προσπάθεια του Πρίγκιπα να επιβληθεί και να ανασυντάξει το κονκλάβιο, για να δώσει τις μάχες που ακολουθούν, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού ο σπόρος της διχόνοιας που σπάρθηκε πλέον καλλιεργήθηκε στα εσωκομματικά χωράφια του ΔΗΚΟ.

• Η θέση του Αντιπροέδρου κενώθηκε μετά την αποχώρηση του ΑΛΕΚΟΥ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ που αποσκίρτησε από το κόμμα και μέσω της ΔΗΠΑ εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας. Όπως πληροφορούμαστε από πράκτορα της ΞΥΠ που περιφέρεται στο στρατηγείο του ΔΗΚΟ στην Γρίβα Διγενή, ο Πρίγκιπας θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να εκλεγεί ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού και υποψήφιος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (κατετάγη τρίτος μετά τους Μυλωνά - Λεωνίδου) ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Αν και ο κ. Χαραλαμπίδης διαθέτει έρεισμα στην συμπρωτεύουσα και θεωρείται ικανός, εντούτοις η Πριγκιπική προτίμηση ενδεχομένως να του προκαλέσει προβλήματα.

• Το παράδοξο της ιστορίας όπως το πληροφορήθηκαν οι Λεμεσιανοί πράκτορες της ΞΥΠ είναι ότι η υποψηφιότητα Χαραλαμπίδη, ενεργοποίησε το ένστικτο επιβίωσης και συνένωσε τις δυνάμεις των δυο ομάδων της Λεμεσού, που περιστοιχίζονται γύρω από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΠΑΝΙΚΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ και τον βουλευτή Λεμεσού ΠΑΥΛΟ ΜΥΛΩΝΑ. Αν και η λυκοφιλία είναι το κυρίαρχο ανάμεσα στις ομάδες Λεωνίδου - Μυλωνά, εντούτοις η κοινή πεποίθηση ότι η εκλογή Νεόφυτου Χαραλαμπίδη θα του αποδώσει επιπρόσθετες δυνάμεις και θα τον καταστήσει εν δυνάμει αντίπαλο στην Λεμεσό, τους ενώνει για να ταχθούν σε βάρος του. Θέση στην ιεραρχία σημαίνει ένταξη στο κονκλάβιο με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα.

• Ακόμη προβάλλεται από τους αντιπάλους Χαραλαμπίδη το επιχείρημα ότι ενόσω επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές - αν και εφόσον πραγματοποιηθούν - δεν μπορεί να κατέλθει ως ανεξάρτητος, όντας Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, αφού θα του αφαιρεθεί το πλεονέκτημα στήριξης από άλλα κόμματα, ιδιαίτερα από το ΑΚΕΛ.

• Όσον αφορά τους αντιπάλους του με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αν και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που λήγουν οι υποψηφιότητες ενδεχομένως να δούμε και άλλους υποψηφίους- εκπλήξεις είναι οι εξής:

• ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΔΙΑΣ: Οδοντίατρος Σημαίνων στέλεχος της επαρχίας Λευκωσίας, υπηρέτησε το ΔΗΚΟ από την φοιτητική Αναγέννηση, την ΝΕΔΗΚ έως και το Πολιτικό Γραφείο, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής

• ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ: Τέως βουλευτής Πάφου, απώλεσε την έδρα από τον Χρύσανθο Σαββίδη, που ανήκει στο επαναστατικό ΔΗΚΟ των Μυλωνά- Κουλία

• ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δικηγόρος, στέλεχος του κόμματος.

• Σημειώνεται ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Κεντρική Επιτροπή που αριθμεί 130 στελέχη και αναμένεται έντονο παρασκήνιο και απρόβλεπτες συμμαχίες. Έτσι και ο Πρίγκιπας θα υποβληθεί στο σχετικό τεστ και θα καταδείξει αν μπορεί να τηρήσει τις ισορροπίες στο κόμμα ή θα προκαλέσει και άλλες εχθρότητες και αντιπαλότητες.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Δεν μας έλεγαν οι τηλεαστέρες επιδημιολόγοι ότι οι ψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τον ιό; Και εδώ δεν γνώριζαν και έλεγαν ότι λάχει φτάνει να εμφανίζονται στα κανάλια; Πέρσι τέτοια εποχή και χωρίς εμβολιασμένο το 70 % του πληθυσμού, είχαμε μόνο 23 κρούσματα και οι τηλεαστέρες Καραγιάννηδες δεν μας πληροφορούν επαρκώς περί τούτου.

• ΥΓ: Οι ΡΙΚάδες δεν πήραν πρέφα ότι έπεσε το τείχος του Βερολίνου; Γιατί μας πληροφόρησαν για πλημμύρες στην Δυτική Γερμανία. Ε, καλά αφού δεν μίλησαν για την Ανατολική Γερμανία , τον Χόνεκερ και την Ανατολικογερμανίδα Μέρκελ , πάλι καλά…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X