ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΚΟ: Διαχωρίστηκε σε Πριγκιπικό και σε επαναστατικό των Μυλωνά-Κουλία

Στο επαναστατικό ΔΗΚΟ ετοιμάζουν εναλλακτική πρόταση για Προεδρικές με Χρ. Κληρίδη-Γ. Κολοκασίδη

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ξεκάθαρος είναι πλέον ο κάθετος διαχωρισμός στο ΔΗΚΟ με την λειτουργία δυο αυτόνομων ομάδων που δρουν αναλόγως των πεποιθήσεων και απόψεων. Και φυσικά ο Πρίγκιπας παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει και δείχνει ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ, αφού από τις κομματικές ίντριγκες και ανακατωσούρες, προτιμά να παρουσιάζεται στην δημόσια σφαίρα με αναρτήσεις για αιώνια αγάπη προς την σύζυγο. Ε, καλό Νικολάκη μου θα ασχολείσαι με κόμματα και καμώματα πολιτικών, καλύτερα με τα αρώματα της Γιώτας σου και ότι ήθελε προκύψει. Εξάλλου, θα χάσεις την Προεδρία του ΔΗΚΟ; Α, μπα. Θα γίνεις Πρόεδρος της Δημοκρατίας; ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Ε, καλά είναι να απολαμβάνεις την ευτυχισμένη σου οικογένεια και ότι ήθελε προκύψει. Ή όπως λέμε εμείς οι χώρκατοι «τζιαί σικκιμέ ότι θέλει ας γίνει».

• Εμείς όμως θα σας ενημερώσουμε για όσα προκύπτουν στο ΔΗΚΟ, το οποίο από της ίδρυσης του άφησε ιστορία και κατέγραψε σελίδες αλήστου μνήμης αφήνοντας γερές παρακαταθήκες στην πολιτική ζωή. Όπως το παντός είδους ρουσφέτι και η εκκόλαψη νέων κομμάτων από αποσκιρτήσαντες ΔΗΚΟικούς. Λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου που συγκινούν τους πάντες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις λειτούργησε ως συντεταγμένο κόμμα, αφού η μοναδική έγνοια των στελεχών του ήταν να ανέλθουν στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο και με όποιο και αν συνεργαστούν.

• Λοιπόν κατά τους πράκτορες της ΞΥΠ, που οφείλω να ομολογήσω από την συνεχή παρουσία τους και ενασχόληση με τους ΔΗΚΟικούς επηρεάστηκαν και ζητούν ρουσφέτι από τον Διοικητή για γρηγορότερη ανέλιξη( κολλητικό είναι τελικά…), πληροφορηθήκαμε ότι πέραν από το όποιο κομμάτι του ΔΗΚΟ ελέγχει ο Πρίγκιπας Νικολάκης υπάρχει και το έτερο που μορφοποιείται υπό την σκέπη των ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ και ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ. Με την συμπαράσταση και του Πάφιου βουλευτή ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ συνέπηξαν το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΚΟ που δρα αυτόνομα και αυτόφωτα.

• Την παρουσία του το επαναστατικό ΔΗΚΟ την έκανε προ καιρού αλλά το τελευταίο διάστημα με τις δημόσιες παρεμβάσεις ξεκαθάρισε την θέση και την αποστολή του. Το δυσμενές για τον Πρίγκιπα είναι ότι μεταφέρθηκε και στην βάση όπου άρχισαν να ακούγονται φωνές υπέρ της δράσης του επαναστατικού ΔΗΚΟ και εναντίον των πράξεων της ηγεσίας.

• Οι πρόσφατες διαμάχες περί της δράσης του ζωγράφου Γαβριήλ-αφαίρεσης των σελίδων με Ατατούρκ από σχολικά βιβλία-αποτελούν σαφή ένδειξη των συμβάντων στο ΔΗΚΟ. Όπως για την υπόθεση Γαβριήλ όπου το ΔΗΚΟ συντάχθηκε με αρκετούς που στήριξαν τον ζωγράφο και εξευμένισαν το έργο του που παρουσίασε στην κοινωνία. Αμέσως το επαναστατικό ΔΗΚΟ και ο Μυλωνάς προέβη σε δυο ενέργειες για να καταδείξει την αντίδραση του. Αφενός δημοσιοποίησε την παραίτηση του ημερομηνίας 16 Ιουνίου από εκπρόσωπος τύπου για να καταδείξει ότι δεν συνέταξε και δεν συμμερίζεται τις ανακοινώσεις του κόμματος. Αφετέρου τόσο μέσω δημόσιων δηλώσεων αλλά και με την προχθεσινή του επίσκεψη ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και συνοδευόμενος και από το μέλος της ομάδας του Χρ. Σαββίδη (σχετική φωτό) αλλά και από δυο βουλευτές ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΟΥΛΑΣ-ΔΗΣΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ- ΔΗΠΑ) που δημόσια αντιτάχθηκαν στα μηνύματα που επιχειρεί να περάσει μέσω της τέχνης του στους μαθητές του ο καθηγητής Γαβριήλ, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος ήταν και από τους παθόντες στους πίνακες, κατέδειξε ότι διαφοροποιείται σαφώς από το ΔΗΚΟ.

• Την θέση του - δυστυχώς για τον Πρίγκιπα και το κονκλάβιο του που συνεχίζει να ζει στον κόσμο του - συμμερίζονται και αρκετά στελέχη της βάσης, όπως η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Μόρφου-Λεμεσού Χρ. Ζαμπακκίδου η οποία δηλώνει ότι ο ζωγράφος εξευτελίζει τα ιερά και όσια και αρνείται να υπερασπιστεί αυτά που ενστερνίζεται η ηγεσία. Κι αν η κυρία είχε την τόλμη να το πει δημόσια υπάρχουν και αρκετοί που στοιχίζονται πίσω από τέτοιες απόψεις και σίγουρα δημιουργούν σκληρό πυρήνα μορφοποιώντας το επαναστατικό ΔΗΚΟ που κινείται δεξιότερα και σαφέστατα διαφωνεί με όποια σκέψη για συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Προς τούτο στέλνει και έγκαιρα τα μηνύματα προς άρση κάθε παρεξήγησης στο μέλλον…

• Φαίνεται όμως ότι το σίριαλ έχει νέο επεισόδιο που καταδεικνύει ότι το Πριγκιπικό ΔΗΚΟ δεν θα μείνει άπραγο. Έτσι και στην χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας που συζητούσε το θέμα της ίδρυσης Υφυπουργείου Πολιτισμού και όπου κυριαρχούν οι μορφές των επαναστατών Μυλωνά-Σαββίδη επέλεξε να παραστεί και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΕΚΚΗΣ για να διαφοροποιηθεί και να παρουσιάσει άλλη άποψη. Ο Σενέκκης θεωρείται εξ απορρήτων του Πρίγκιπα και η παρουσία του στέλνει σχετικό μήνυμα ότι θα υπάρξει αντίδραση. Προς ενημέρωση σε Επιτροπές της Βουλής μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε βουλευτής επιθυμεί, αλλά αν δεν είναι μέλος δεν έχει δικαίωμα εγγραφής θεμάτων. Θεωρείται άκομψο - σπάνιο και εκτός κοινοβουλευτικών θέσμιων όταν Προεδρεύει βουλευτής του κόμματος σου και παρίσταται άλλος ένα βουλευτής του κόμματος να συμμετάσχεις και να εκφράσεις άποψη. Δείχνει μήνυμα ότι δεν εμπιστεύεσαι τους βουλευτές σου και κάνεις τον οιονεί ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ.

• Εν πάσει περιπτώσει η κατάσταση στο ΔΗΚΟ είναι και πάλι ανεξέλεγκτη και το προσεχές διάστημα θα δούμε και νέα επεισόδια. Αν δε ο Πρίγκιπας επιχειρήσει να στραφεί προς το ΑΚΕΛ δεν αποκλείεται να δούμε και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ από το κόμμα. Ήδη κατά τους πράκτορες του ΞΥΠ το επαναστατικό ΔΗΚΟ ετοιμάζει δική του πρόταση για τις Προεδρικές εκλογές που περιγράφεται ως επιδίωξη σύμπηξης συμμαχίας με το κέντρο και ευρύτερη ανέντακτη δεξιά με υποψήφιο που να ενστερνίζεται τις θέσεις τους στο Κυπριακό. Ως τέτοια ονόματα δίνονται αυτά του Προέδρου του Παγκυπρίου δικηγορικού συλλόγου ΧΡΗΣΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ και του δικηγόρου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ. Όπως λέει δε και ο Κουλίας σε παρόμοιες περιπτώσεις για να περιγράψει ανθρώπους « δυο νούσιμων κυρίων με σωστές θέσεις στο Κυπριακό». Άιντε – άιντε σας έκανα αποκαλύψεις.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τι είναι αυτοί οι θόρυβοι που ακούγονται; Τρίζουν τα κόκαλα του Ιπποκράτης. Α, φίλε μου (Ιπποκράτη) και όταν ζούσες δεν υπήρχε το είδος- μοντέλο του Ευρωττοπουζοκυπραίου ιατρού. Παραδόπιστου που ανήγαγε την επιστήμη σε βιομηχανία και μοναδική έγνοια είναι να συλλέγει χρήματα. Μα οι λαλίστατοι του ΠΙΣ δεν είπαν τίποτε για την ιατρό που χρέωσε εγχείριση στο ΓΕΣΥ χωρίς να την πραγματοποιήσει; Τι να πουν; Γιατί πιστεύετε ότι είναι η μοναδική περίπτωση και θα την κακίσουν; Σύνηθες φαινόμενο.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X