ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διδάσκουν περηφάνια - αξιοπρέπεια οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί

Τα λάθη της πολιτείας πάντα θα κατατρύχουν …

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Φευγαλέα το είδαμε στις ειδήσεις. Ανάμεσα στην κατανάλωση εδεσμάτων ή στο πρώτο χασμουρητό λόγω της κούρασης από το κυριακάτικο θαλάσσιο μπάνιο, είδαμε και την σχετική είδηση στα τηλεοπτικά κανάλια. Μονολογήσαμε. Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια απ΄ εκείνη τη φοβερή – καταραμένη μέρα που η ασυδοσία και η αχαπαροσύνη με ψήγματα εγκληματικής αδιαφορίας, οδήγησαν στο θάνατο 13 ανθρώπους στη ναυτική βάση του Μαρί.

Ψάξαμε να δούμε πόσο ο χρόνος επηρέασε τους συγγενείς. Την μάνα των διδύμων, τους συγγενείς των πυροσβεστών, την σύζυγο του Διοικητή του Ναυτικού, αλλά και τα παιδιά τους, τις μάνες , τους πατεράδες, τους συγγενείς, τις φίλες, τις γυναίκες και όλους αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτοί με την θλίψη στο πρόσωπο, γιατί ο πόνος για το χαμό αγαπημένων ανθρώπων είναι αβάσταχτος να στέκουν περήφανοι και αγέρωχοι. Για να διδάξουν σε όλους εμάς τι θα πει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.

Κι όμως κι αυτούς τους ανθρώπους τους χωρίσαμε. Μπήκαν και στο θάνατο ανάμεσα μας τα κόμματα. Πόσο τρομακτικό και ανατριχιαστικό ακούγεται. Ούτε στο θάνατο δεν αφήνουν ελεύθερους τους ανθρώπους. Θέλουν κι εκεί να ελέγχουν την κατάσταση.

Κάτι ψέλλισαν περί των λαθών της πολιτείας που οδήγησαν στην τραγωδία, αλλά και της συγνώμης που θα έπρεπε να πουν στους συγγενείς των θυμάτων για τις τραγικές παραλείψεις. Και για να μην κατατρύχονται από Ερινύες αναφέρονται στις ευθύνες της πολιτείας

Όσο κι αν προσπαθείτε να καλύψετε τα αδικαιολόγητα, όσο κι αν προσπαθείτε να κρυφτείτε από τους ανθρώπους, να ξεγελάσετε τους ψηφοφόρους, να καμωθείτε ότι δεν σας αγγίζουν τα εγκλήματα η έλλειψη συγνώμης και τα παρεπόμενα της θα σας κατατρέχουν.

Οι ερινύες θα στροβιλίζουν πάντα το μυαλό σας και να περιμένετε ότι σε θα περάσετε από τη ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Εκεί θα πρέπει να πείτε την αλήθεια. Και ότι αποφανθεί ο αδέκαστος κριτής. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει. Κανείς δεν μπορεί να μην παραστεί λόγω αξιώματος και σχήματος. Η απόφαση είναι εκτελεστέα και δεν σηκώνει αναβολές… Α, και μην ξεχάσουμε. Εκεί δεν περνάνε τα ψέματα, οι δικολαβισμοί και οι πολιτικές αρλούμπες…

Πόσο ίδια παραμένουν όλα. Έστω κι αν τα γράφεις το 2012 ή το 2021. Μόνο φάτσες αλλάζουν… Πρόσωπα και προσωπεία παραμένουν τα ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X