ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βουλή: Αννιτούλα, η αυτονομία δεν είναι μόνο show

Μόνα τους τα κόμματα δεν το αντιλαμβάνονται και συμπεριφέρονται σαν ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ και ΛΑΜΟΓΙΑ της δεκάρας με τις χορηγίες που υπεξαίρεσαν

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κλαυθμήριζαν για αρκετά χρόνια - από καταβολής Δημοκρατίας για τη ακρίβεια - κόμματα και βουλευτές, ότι δεν μπορεί να ελέγχονται από το κράτος και θα πρέπει να κινούνται αυτόνομα. Μέχρι και κίνημα αντίστοιχο με την ΕΤΑ των Βάσκων (στο σκληρότερο θα λέγαμε με πινελιές όμως αππώματος) και άλλα αυτονομιστικά κινήματα ήταν έτοιμοι να συστήσουν, για να πετύχουν την περιβόητη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του Κοινοβουλίου.

• Παρήλθε ο καιρός και ψηφίστηκε από τους ιδίους -παρακαλώ- η νομοθεσία που αναφέρεται στην αυτονόμηση της Βουλής, η οποία ενεργεί πλέον ως ανεξάρτητο σώμα, με δικούς της προϋπολογισμούς, προβαίνει σε προσλήψεις και προαγωγές και όλα τα συναφή. Όπερ μεθερμηνευόμενο μια άλλη παράλληλη δημόσια υπηρεσία. Προφανώς δε και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου είναι αντίστοιχος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας δε περισσότερες εξουσίες σε κάποιους τομείς, σε σχέση με τα διοικητικά και άλλα θέματα που προκύπτουν.

• Το μόνο που δεν έχουν στην Βουλή είναι χρήμα. Κι αυτό το παίρνουν από το κράτος. Ακατέβατα εκατομμύρια τα οποία και τους δίνονται για να επιτελούν το έργο τους αυτόνομα και χωρίς κρατικές παρεμβάσεις. Έλα όμως που δεν μπορούν να επιτελέσουν ούτε αυτό τον ρόλο . Η κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις χορηγίες των κομμάτων, αποδεικνύει ότι- εκτός των άλλων- η Βουλή δεν είναι ΙΚΑΝΗ να διαχειριστεί τα του οίκου της.

• Τι σημαίνει δηλαδή η Πρόεδρος της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μετά την σύσκεψη των κομμάτων που κατέληξε σε αδιέξοδο για τις χορηγίες, καρφίτσωσε τις θέσεις των κομμάτων και τις έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών για απόφαση. Μα δεν είστε αυτόνομοι για να διαχειρίζεστε τα χρήματα και τον προϋπολογισμό σας; Λέτε δηλαδή ότι κάποια οικογένεια όταν δεν τα καταφέρνει να μοιράσει τα χρήματα στα παιδιά που τους έδωσαν οι γονείς τους, πατέρας και μητέρα αποτείνονται στον παππού και την γιαγιά να επιτελέσουν το έργο τους. Ε, τότε γιατί να μην τα μοιράσουν οι ίδιοι στα εγγόνια τους;

• Όσον δε αφορά περί της ανάκτησης των χρημάτων που κατά τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα ΣΑΒΒΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ πήραν παράνομα τότε να τα επιστρέψουν όλοι πάραυτα. Και να το ζητήσει επιτακτικά η Αννιτούλα μας και να μην νίπτει τας χείρας της. Εξάλλου ο Πόντιος Πιλάτος ήταν αρσενικός…Τι είναι αυτό το παραμύθι που πλασάρετε στα παπαγαλάκια, ότι δεν υπάρχει δήθεν θεσμικό όργανο που να πάρει πίσω τα χρήματα από ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - Αλληλεγγύη - Συμμαχία Πολιτών. Αφού μόνοι τους δεν το αντιλαμβάνονται και συμπεριφέρονται σαν ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ και ΛΑΜΟΓΙΑ της δεκάρας τότε να παρέμβει νομικά η Βουλή.

• Στο κάτω – κάτω διαθέτει και Νομικό Τμήμα το Κοινοβούλιο, αρκούντως επανδρωμένο και με άριστους νομικούς και μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες για να πάρει τα χρήματα που υπεξαίρεσαν κάποιοι. Δηλαδή η Βουλή θα ανέχεται να της κλέβουν χωρίς να στέλνει στο δικαστήριο κανέναν; Να τους κινήσει αγωγή η Αννιτούλα και να μην τους χαϊδεύει για να κρατάει ισορροπίες. Όταν έχεις το δεύτερο τη τάξει αξίωμα στην Δημοκρατία, πρέπει να επιδεικνύεις και δυναμισμό και αποφασιστικότητα και ενίοτε να σπάσεις και αβγά. Αν θα είσαι απλός ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ που θα καρφιτσώνεις τα προβλήματα και θα τα στέλνεις στην Κυβέρνηση τότε τέτοιου είδους Πρόεδρος της Βουλής μάλλον μπορεί να γίνει και ο φίλος μου ο Μάριο, υπεύθυνος της γαστριμαργικής απόλαυσης και κατασκευαστής θεσπέσιων ροφημάτων στο μπιστρό του Κοινοβουλίου. Μάλιστα και χωρίς οδηγούς , φρουρές και υπαλλήλους. Με μηδενικό κόστος για το κράτος.

• Αννιτούλα το Κοινοβούλιο δεν είναι μόνο σόου και συναντήσεις με τον Πρόξενο της ΣριΛάνκα και άλλους τέτοιους ξένους διπλωμάτες και λοιπούς πολιτικούς άλλων χωρών. Στα μείζονα που απασχολούν το Κοινοβούλιο χρειάζεται να παίρνονται λύσεις και να μην επιχειρείται τετραγωνισμός του κύκλου. Το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής είναι συνταρακτικό και αφού σε επέλεξαν εν τη σοφία τους τα κόμματα, οι εκπρόσωποι του λαού, τότε πρέπει μόνο το συμφέρον των πολιτών να εξυπηρετείς. Και σε όποιον αρέσει. Όλους μας παρακολουθούν οι πολίτες και τις πράξεις μας τις καταγράφει η ιστορία. Εκεί ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει…Α, και μην ψάχνετε τους λόγους της αποστροφής των ψηφοφόρων στα κόμματα. Όταν παρακολουθούν τέτοιου είδους κωμωδίες …κλαίνε.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μάνα μου ρε ξαφνικά οι γιατροί νοιώθουν ότι είναι δεμένα τα χέρια τους και δεν μπορούν να επιβάλουν ποινές σε παρεκτραπέντες συναδέλφους τους. Δηλαδή ο τσαρλατανισμός ήταν ελεύθερος και οι ασθενείς από τύχη -αν διέθετες- δεν ταλαιπωρήσουν ή να αποβιώσεις. Και καλά αφού ήταν έτσι ασύδοτα τα πάντα, γιατί δεν ζητούσαν τα αρμόδια όργανα των ιατρών να αλλάξει η νομοθεσία και να μην κατηγορείται το σύνολο των ιατρών; Όλη μέρα τους βλέπουμε στις τηλεοράσεις. Στο ΓΕΣΥ για το χρήμα που θα έπαιρναν…έκαναν επανάσταση. Ε, καλά Το ρηθέν κόρωνος…κορώνου δεν βγάζει μάτι είναι και αυτό σήμα κατατεθέν της κοινωνίας μας. Α, ρε Ιπποκράτη κι αν ζούσες σήμερα θα ήσουν βιομήχανος ολκής…

• ΥΓ: Προς Πέτρο Καραγιάννη επιδημιολόγο: Εσείς που ζήσατε και διαπρέψατε στην Αγγλία, πέστε μας αυτοί έχουν διαφορετικό ιό; Γιατί τους είδαμε 80 χιλιάδες στοιβαγμένους στο Γουέμπλει στον αγώνα Μάνστεστε Σίτυ - Λέστερ, χωρίς να φοβούνται οι συνάδελφοι και καθηγητές σας Άγγλοι. Και μην μας πείτε για ποσοστό εμβολιασμού, γιατί η Κύπρος με 78% είναι πρώτη στην Ευρώπη. Δεν το λέτε για να μην αππωθούν οι Ευρωττοπουζοκυπραίοι…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση