ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βάζει χειροπέδες στην Κυβέρνηση και ευνουχίζει τον προϋπολογισμό η Κυβερνώσα Βουλή της Αννίτας

Η εκδρομή με λεωφορείο του Φούλη στην φάρμα Περικλή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Διαλύουν και τους διακριτούς ρόλους που καθορίζονται από το Σύνταγμα και επιβάλλει ο θεσμικός τους ρόλος. Παράλληλα επιδίδονται σε πολιτικά παίγνια άνευ λόγου και ουσίας , αλλά με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν αναταραχή και να καταδείξουν ότι εξασκούν επαρκή ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Απλώς για να προβληθούν για λίγες μέρες και ώρες στα κανάλια, να πουν ορισμένες ατάκες έως και χαζολογήματα και μετά να επιστρέψουν στα κομματικά τους γραφεία. Για να έχετε και την συνέχεια της κατάθεσης 100 και πέραν τροπολογιών από τα κόμματα που ουσιαστικά βάζουν ΧΕΙΡΟΠΟΔΕΣ στην Κυβέρνηση και ευνουχίζουν τον προϋπολογισμό , θα σας την επεξηγήσουμε επακριβώς, για να μην εντυπωσιάζεστε από όλα εκείνα που θα σας αραδιάσουν – όσοι φυσικά παρακολουθείτε- το επόμενο τριήμερο στην συζήτηση στην Βουλή, των δήθεν εκπροσώπων σας, που ουσιαστικά είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ , στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

• Μετά το πανηγυράκι λοιπόν που θα στηθεί και θα εμπεριέχει, όπως όλα τα επιφανή του είδους, χάπενινγκ, από ενδυμασίες μέχρι και καβγάδες για τον χώρο που θα στήσουν για να πωλήσουν την πραμάτεια τους, και την ψήφιση τροπολογιών που θα δεσμεύουν κρατικά κονδύλια, θα αρχίσει άλλο πανηγύρι. Αυτή την φορά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία σε διάστημα λίγων λεπτών και με επουσιώδεις συζητήσεις τεχνοκρατών και ράθυμων βουλευτών, θα εγκρίνει τα κονδύλια που σταυρώθηκαν στην διάρκεια της συζήτησης. Με την μέθοδο ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε που είναι ιδιαιτέρως συχνή στον Ναό της Δημοκρατίας. Κάτι σαν τους νεωκόρους που καθαρίζουν καθημερινά την Εκκλησία .

• Αν δε περικόψουν ορισμένα κονδύλια μέσω τροπολογιών, που δεν είναι και ιδιαιτέρως ουσιαστικά, αυτά μπαίνουν στους προϋπολογισμούς από την Κυβέρνηση για να εξημερώσουν διαμαρτυρόμενες ομάδες πολιτών και να παραπέμψουν την ευθύνη στην άρχουσα Βουλή, τότε κι αυτά μπορούν να επανέλθουν από το παράθυρο. Μέσω των μαγικών συμπληρωματικών προϋπολογισμών και φυσικά μόνο με την αλλαγή τίτλου στο σχετικό κονδύλι. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.

• Ξευτελίζουν απλώς την κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη, που είναι η συζήτηση των προϋπολογισμών με αρλούμπες, φληναφήματα και εντυπωσιασμούς. Επιθυμούν να προβληθούν και ψάχνουν τις ατάκες που « παίζουν « στα δελτία ειδήσεων και στα ΜΜΕ. Ουσία μηδέν. Εξάλλου δεν βλέπετε ότι στις συνεδρίες της Ολομέλειας παρίστανται καμιά 30αριά από τους 56 βουλευτές και αυτοί αντί να παρακολουθούν τους συναδέλφους τους, ασχολούνται με τα κινητά τους τηλέφωνα.

• Ειδικά στην συζήτηση των προϋπολογισμών θα έχουμε αρκετά να παρακολουθήσουμε. Όπως την προσπάθεια για να συμπιεστεί η Κυβέρνηση και να καταδειχτεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το πλήθος των σκανδάλων και παρατυπιών που περιγράφονται μέσω των κρατικών προϋπολογισμών. Προφανώς και υπάρχουν στρεβλώσεις και παρατυπίες από μια Κυβέρνηση που ζει στον δικό της κόσμο, όπως οριοθετείται από την περίμετρο του Προεδρικού, αλλά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα μπορούσε να γίνει σε επίπεδο συζήτησης των προϋπολογισμών των Υπουργείων, αν έβρισκαν χρόνο να τους μελετήσουν και να εντοπίσουν τις στρεβλώσεις. Που τέτοια. Και για να καταδείξουν την μειονεξία και την αχαπαροσύνη ορισμένων Υπουργών

• Ωστόσο, θα παρατηρήσουμε και αρκετές λεκτικές ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ που θα κατατείνουν προς την επικείμενη προεκλογική περίοδο των Προεδρικών εκλογών και τις εν εξελίξει συμμαχίες. Όσοι διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και προθέσεις των πολιτικών- σύσσωμη η ΞΥΠ θα δουλέψει υπερωρίες-θα διαγνώσουν τις κατευθύνσεις και τις επιθυμίες των πολιτικών. Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια , καθότι είναι παίκτες – εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων- δεύτερης κατηγορίας και με προβλεπτό παίξιμο.

• Πάντως και οι πρώτοι προϋπολογισμοί επί Προεδρίας ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δεν διαφέρουν από όλους τους υπόλοιπους προηγούμενων χρόνων. Δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι η Αννιτούλα μας, ούτε και να αποτρέψει το πανηγύρι και να συγυρίσει την Βουλή. Μια από τα ίδια με τους βουλευτές και τα κόμματα να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι καθίστανται ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΒΟΥΛΗ και την Αννιτούλα να χαίρεται, ότι από δεύτερη τη τάξει μετατράπηκε οιονεί ( καλημέρα Μαραγκέ που ο ΠροΠρο σε μετέτρεψε σε λόγιο) σε πρώτη. Εξάλλου, όσοι διαβάζουν συμπεριφορές πολιτευτών , καταλαβαίνουν ότι η Αννιτούλα προετοιμάζεται με στρατηγική από τους επικοινωνιολόγους της, για περαιτέρω διεκδικήσεις. Όπως έλεγε και παπαγαλάκι της , μα δεν είναι σίγουρα η μεθεπόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουάου!

• Στα δύσκολα φαίνεται η διαφορά. Αν δε προβάλει η Προεδρίνα μας ότι δεν μπορεί να παρέμβει στον επονομαζόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο , τότε θα της αντιπαραβάλουμε, ότι ο πετυχημένος Πρόεδρος της Βουλής με τις παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις θα μπορούσε να εξισορροπήσει τις καταστάσεις για να μην παρουσιάζεται εικόνα …μπάχαλου. Όπως δε διακήρυξε θέλει να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους εκπροσώπους του στην Νομοθετική εξουσία και να αναβαθμίσει το κύρος της Βουλής. Πάντως με πανηγύρεις δεν πραγματοποιείται η επιθυμία και καθίσταται ευσεβοποθισμός.

• Α, περνάμε σε κάτι πολύ ωραίο που συμβαίνει σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο. Η εκδρομή των φίλων του Φούλη από όλες τις πόλεις, με λεωφορείο παρακαλώ και προορισμό την φάρμα Περικλή στην Αργάκα. Η πρόσκληση απευθύνεται σε φίλους- γνωστούς και λοιπούς Συναγερμικούς και άλλους που θέλει να τραπεζώσει ο Φούλης μας , έτσι για το καλό της νέας χρονιάς ( απαγορεύονται οι συνειρμοί) αλλά και να τους ξεναγήσει στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ του. Ε, μόνο ο φίλος του ο Πρίγκιπας θα έχει βασίλειο στην Στράκκα;

• Λοιπόν η πρόσκληση που παρέλαβε πράκτορας της ΞΥΠ – προφανώς και ο Διοικητής δεν πρόκειται να προσκληθεί – αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα:

• Αγαπητή …ΞΥΠ

Σε προσκαλώ το Σάββατο 18/12 στην Αργάκα για γεύμα. Σημείο συνάντησης: Οικία Προέδρου ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ.
Πρόγραμμα: Ξενάγηση στη Φάρμα Περικλή (για τους αδαείς ο μονάκριβος υιός του)
15.00 Γεύμα AL FRESCO
16.30 Sunset drinks
H πρόσκληση είναι για δυο άτομα. Θα υπάρχει και λεωφορείο από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Χαβούζας το οποίο και θα αναχωρήσει στις 12.20
Ζεστή casual ενδυμασία- sneakers (εξωτερικός χώρος).

* Αυτή ήταν η πρόσκληση. Παρακαλώ να αγνοηθούν οι αγγλικούρες γιατί το κρατίδιο της Πάφου είναι πολυπολιτισμικό και τα ζώα της φάρμας είναι σικάτα.

* Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το χθεσινό δώρο της Κυβέρνησης προς ομάδες πολιτών ήταν ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτο από αρκετούς. Να προσέξουν όμως μην τους το ανταποδώσουν με δόσεις το 2023. Ξέρετε και τα αναδρομικά δώρα είναι ορισμένες φορές και επιβλαβή για τους λήπτες, καθότι ενδεχομένως να είναι και ανθυγιεινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X