ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aχιλλέας Δ.- Νιαζί Κ. – ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ ενώνονται - Υφ. Τουρισμού…αγνοείται

Ετοιμάζουν κοινό ψηφοδέλτιο για Ευρωεκλογές

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

 ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙΝΑΙΚΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

• Το απογοητευτικό αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών δεν τους αποθαρρύνει και η συνομοταξία, όπως προσδιορίζεται, του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ επανέρχεται προς διεκδίκηση έδρας στις Ευρωεκλογές του 2024. Ήδη η κοινή συνισταμένη ανευρέθηκε και στόχος είναι όσες δυνάμεις περιστοίχισαν τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ στις Προεδρικές εκλογές συνοδευόμενες και από άλλα ΑΣΤΕΡΙΑ του χώρου των ΝΑΙδων να επιχειρήσουν πολιτικό άλμα με απροσδιόριστη… προσγείωση. Μαζί τους ταυτίζονται και οι δυνάμεις που βρίσκονται ένα βήμα πιο κάτω και θεωρούν ότι με τα υφιστάμενα πολιτικά δεδομένα η «όποια λύση θα είναι ευλογία», όπως διατύπωσε πρόσφατα και σημαίνον πρόσωπο του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ, σε σχετικό του άρθρο, στο εκφραστικό τους όργανο, την εφημερίδα «Πολίτης».

• Προφανώς και οι πληγές που άφησαν οι Προεδρικές είναι ανοικτές αφού αρκετοί υποστηρικτές του εκφραστή των απόψεων της συνομοταξίας, ΛΑΚΙΣΑΝ κυριολεκτικά και επανήλθαν στα κομματικά μαντριά τους, κυρίως το κόκκινο, αφήνοντας τον ΑΧΙΛΛΈΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ στην απελπισία του 2.5 %. Ωστόσο, η νέα πρόκληση φαίνεται να εξιτάρει τους ΝΑΙδες, κάτι σε λουλουλάδες παραπέμπει, που θα κάνουν μια νέα δοκιμή στο πολιτικό σκηνικό αν και διαφάνηκε ότι οι δεσμοί που τους ενώνουν δεν είναι και ιδιαίτερα συνεκτικοί. Πάντα είναι η προσωπική ατζέντα που καθοδηγεί τους περισσότερους εξ αυτών, οπόταν και η συνένωση του χρωματιστού πάζλ είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Ο ΝΙΑΖΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ

• Σημαντικό ατού στην όλη προσπάθεια πέραν του προβεβλημένου πλέον ΑΧΙ.ΔΗ, είναι και η συμπερίληψη στην ομάδα του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός του οποίου τα χνώτα, η κουλτούρα και η πολιτική αντίληψη διαφάνηκε ότι δεν ταιριάζουν με το ΑΚΕΛ που τον εξέλεξε θα πάρει βελούδινο διαζύγιο από το κόμμα της αριστεράς και θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ. Οι ΑΚΕΛικοί θεωρούν ότι τους εκμεταλλεύτηκε πλήρως και δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι του κόμματος, όπως συμφωνήθηκαν που προνοούν την καταβολή μεγάλου μέρους της αντιμισθίας στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, το οποίο και μεριμνά για την καταβολή αντίστοιχου ποσού στον κάθε πολιτικό – πολιτειακό αξιωματούχο που ανεμίζει την σημαία του ΑΚΕΛ.

• Η διάρρηξη των σχέσεων ΑΚΕΛ-Νιαζί Κ. επιτάθηκε και στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα των Προεδρικών εκλογών, όπου παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, προτροπές να στηρίξει ανοικτά την υποψηφιότητα ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΕΙΧΕ διακριτικά και δεν συναίνεσε ακόμη και μετά τις αυστηρές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Μάλιστα, πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, υπέγραψε την δήλωση υποστηρικτών του Αχιλλέα Δ., τον οποίο φυσικά στήριξε και ο Νιαζί με όλες του τις δυνάμεις. Οπόταν ο Νιαζί θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ και με την πείρα που έχει αποκτήσει από τις Βρυξέλλες και το ατού με τις προσφερόμενες επισκέψεις Τουρκοκυπρίων στην έδρα της Ευρωπαϊκής ένωσης και τις δωρεάν διακοπές που τους παρείχε με χρήματα των μακάκων Ευρωπαίων πολιτών, ενδυνάμωσε το έρεισμα του στην Τ/Κ κοινότητα. Αν συνυπολογίσουμε ότι το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές του 2019 πήρε 4 χιλιάδες ψήφους από Τ/Κ τότε προφανώς ο Νιαζί Κ. μπορεί να προσελκύσει τους περισσότερους εξ αυτών.

• ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΕΚ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

• Ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα της συνομοταξίας είναι και ο ΟΠΕΚ που αν και αναδεικνύει πολιτικά πρόσωπα υψηλού βεληνεκούς, όπως ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, εντούτοις δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να πείσει τους ψηφοφόρους. Μάλλον στο ψηφοδέλτιο του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ θα μετάσχει η Πρόεδρος του ΟΠΕΚ ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ, η οποία ήδη κάνει την παρουσία της αισθητή, τόσο μέσω αρθρογραφίας, όσο και τηλεοπτικών εμφανίσεων, όπως πρόσφατα στην εκπομπή ΑΙΧΜΕΣ του ΟΜΕΓΑ, όπου συνάντησε τον ομοϊδεάτη της παρουσιαστή ΣΩΠΑ… Οι ΟΠΕΚτζήδες έμπειροι πλέον στους προεκλογικούς αγώνες καθότι στηρίζουν αδιαλείπτως εδώ και χρόνια όποιο υποψήφιο-πολιτικό κρίνουν ότι συμπλέει με τις θέσεις τους, θα δώσουν και πάλι τα φώτα τους στον προεκλογικό αγώνα. Ήδη ορισμένοι εκ των ΟΠΕΚτζήδων άρχισαν τους σχεδιασμούς επί χάρτου και ετοιμάζουν τον προεκλογικό αγώνα με εφευρήματα για όνομα συνδυασμού, έμβλημα και άλλες προωθητικές πρωτοβουλίες.

• Στον συνδυασμό θα μετάσχουν κατά πάσα πιθανότητα και οι πλατοφορμιστές της «Αμμόχωστος για την Κύπρο» με κάποιο εκ των στελεχών της, όπως π.χ τον Κάρουλα να είναι συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο των ομόσταβλων τους. Αν και στα τελικά στάδια του προεκλογικού αγώνα αρκετοί εξ αυτών, όπως φυσικά και ΟΠΕΚτζήδων δεν ακολούθησαν τον Αχιλλέα Δ. εντούτοις και πάλι θα ταυτιστούν – εξάλλου για να έχουν και λόγο ύπαρξης-.με το εν λόγω κατασκεύασμα των ΝΑΙΔΩΝ.

• ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ-ΚΑΖΑΜΙΑ;

• Άλλες δυο σημαντικές παράμετροι που θα παίξουν ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στην προσπάθεια του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ είναι κατά πρώτο η στάση των δεινοσαύρων και άλλων κροκόδειλων της πολιτικής ζωής, που ταυτίζονται στις θέσεις τους με το Κυπριακό με τον ΑΧιΔΗ και τους υπόλοιπους και συνέστησαν την πλατφόρμα ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ που εσχάτως άρχισε πάλι να αναπνέει. Δεν τρέφουν ιδιαίτερες προσδοκίες οι Αχιλλείς και Νιαζίδες-ΟΠΕΚτζήδες ότι οι ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ-ΚΙΚΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ – ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ που είναι οι ηγετικές μορφές της πλατφόρμας, θα δώσουν έστω και ορισμένες ψήφους, αφού διαφαίνεται ότι δύσκολα αποσκιρτούν τα κόμματα που προέρχονται. Αν αποφασίσουν να ταχθούν στο πλευρό τους και να κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, θα δώσουν τεράστια ώθηση στο ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ. Η δεύτερη παράμετρος είναι τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, όπου διαθέτουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΤΟΥ, αφού οι θέσεις τους ΥΠΕΡΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ σε επίπεδο δημοσιογράφων και θα τύχουν ευρείας κάλυψης δυσανάλογης με το εκτόπισμα τους.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ρε παιδιά κάντε κάτι. Μα να προκληθεί τόσος σάλος, πανικός φωνές καβγάδες για την σύμβουλο του και ο Υφυπουργός Τουρισμού ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΜΗ να ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ; Η απουσία του είναι «θορυβώδης» και δεν είπε λέξη ή μάλλον ακολούθησε την ρήση των Κοκκινοχωρίων, από όπου έλκει την καταγωγή του, «ούσσου να περάσουμε». Εκτός κι αν αγνοείται γιατί διόρισαν σύμβουλο του ΚΩΚ (ω τι θυμηθήκαμε, το εύγεστο γλυκό) την 19χρονη χωρίς να τον ρωτήσουν. Α, χα, χα. Τα χάπια μου ρε τα Κοκκινοχωριάτικα. Πάντως δεν θα έχουμε παράπονο, ούτε θα βαρεθούμε με αυτή την Κυβέρνηση. Θα μας προσφέρει αρκετά χάπενινγκ και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη. Ε, και. Μέχρι πότε θα γίνεται αυτό. Πάντως από διορισμούς ακολουθεί την μέθοδο ΝΙΚΑΡΟΥ, καθότι πνευματικό του παιδί. ΔΕΝ ΚΟΥΤΣ(χ)Α …

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X