ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ANNITA Δ: ΟΧΙ σε Αναστασιάδη - Αβέρωφ - ΔΗΣΑΚΕΛ VS ΕΛΑΜ

Τριήμερο φεστιβάλ μεταναστευτικού στην Βουλή - Δυσαρεστήθηκαν ΝΙΚΑΡΙοι-Φουλικοί

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΜΑΚΡΙΑ ΠΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΔΗΣΥ ΘΑ ΕΞΑΥΛΩΘΕΙ

Χωρίς κροκόδειλους και ελέφαντες θέλει να προχωρήσει η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΔΗΣΥ, έστω και υπό τις έντονες πιέσεις που δέχεται από τους τέως Προέδρους της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ. Παρά την εσωκομματική μουρμούρα και πίεση, η Αννίτα Δ. ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι θα προχωρήσει χωρίς παρεμβάσεις, εξωκομματικές δεσμεύσεις και θεσμικές προσεγγίσεις από τους ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, οι οποίοι ακόμη επιμένουν να θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στα εσωκομματικά του κόμματος. Το σύνθημα της είναι ότι αν δεν ξεφύγει το κόμμα από τους προστάτες, τότε θα ΕΞΑΥΛΩΘΕΙ και προφανώς τα επίχειρα της ήττας θα κληθεί να τα πληρώσει ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Κάτι που θα γραφτεί και στην ιστορία, ότι επί εποχής της ο ΔΗΣΥ διολίσθησε και στα πονήματα τους οι συγγραφείς, δεν θα έχουν υποσημειώσεις περί των παρεμβάσεων των πρώην αξιωματούχων του κόμματος.

ΟΙ 4 ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΙΚΑΡΟΥ - ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑΡΟΣ - ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο γαλάζιο στρατόπεδο αυτή την περίοδο περιγράφηκε από την επική ατάκα του βουλευτή της ΔΗΠΑ ΑΛΕΚΟΥ
ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ περί των τεσσάρων ΔΗΣΥ και σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για να συνομιλήσει. Ήτοι της Πινδάρου - Προεδρικού – Λεωφόρου Αθαλάσσας ( αρχηγείο Φούλη) – Χύτρων Λευκωσία ή Καλόγηροι Λεμεσού (στρατηγεία ΝΙΚΑΡΟΥ). Οπόταν οι δηλώσεις το τελευταίο διάστημα της ΑνΔη «ότι ο ΔΗΣΥ έχει ηγεσία και ξέρει τι να κάνει» στις άκομψες, έως σαφέστατα παρεμβατικές ρητορικές του ΝΙΚΑΡΟΥ, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για αναγέννηση του ΔΗΣΥ, αποτυπώνουν την νέα τάξη πραγμάτων στην γαλάζια πολυκατοικία.

Αν και αρκετοί ΝΙΚΑΡιοί της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ και ο Αντιπρόεδρος ΜΑΡΙΟΣ
ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ αντέδρασαν και διατύπωσαν την αντίθεση τους στις δηλώσεις Αννίτας, εντούτοις επιχείρησαν να κρατήσουν ήπιους τόνους μπας και δυναμιτιστούν οι γέφυρες ΑΝΝΙΤΑΣ Δ - ΝΙΚΑΡΟΥ. Έθεσαν το θέμα και στο Εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ, αλλά η Πρόεδρος του κόμματος ήταν ανένδοτη και τους επισήμανε ότι δεν θέλει ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ και καθοδηγητές ή συμβουλάτορες, που να εκφράζονται κατά αντίστοιχο τρόπο όπως ο ΝΙΚΑΡΟΣ. Η έντονη αντίδραση της Αννίτας προκάλεσε και την οπισθοχώρηση των πολιτικών παιδιών του ΝΙΚΑΡΟΥ που κατοικοεδρεύουν στην Πινδάρου και επιχειρούν ανασύνταξη και έφοδο μέσω άλλων μεθόδων, πάντα όμως με τις συμβουλές του πολιτικού τους πατέρα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΦΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΔΗΣΥ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και με τον ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται ωσάν να είναι ηγέτης σε ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΔΗΣΥ, διατηρώντας επιτελείο και γραφείο τύπου, ενώ εκφράζεται και ενεργεί σε πλείστα θέματα χωρίς να συνεννοηθεί – ως επιβάλουν οι κομματικοί - πολιτικοί θεσμοί- με την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα παρέμβαση του δια επιστολής με την οποία καλεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών ΑΡΙΣΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟΥ να θέσει πάραυτα σε συζήτηση την πρόταση νόμου που κατέθεσε στο παρελθόν για παραχώρηση ψήφου στους 17 χρονους.

Προφανώς η ηγεσία θα ήθελε να κάνει τις δικές της μετρήσεις και σχεδιασμούς έτσι ώστε να διαπιστώσει αν η εν λόγω εισήγηση εντάσσεται στους ευρύτερους εκλογικούς της σχεδιασμούς. Αρκετές δε φορές ΦΟΥΛΛΙΚΟΙ βουλευτές, όπως ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΚΑΣ αν και δεν παρουσιάζονται αντιδραστικοί, εντούτοις η διαφοροποίηση- απόσταση τους, ενίοτε και ψυχική, είναι αποτυπωμένη στις πολιτικές τους πράξεις. Πάντως όλοι οι Φουλλικοί ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ, ενώ στον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ διατυπώθηκε ευκρινώς η δυσαρέσκεια της ηγεσία για την λειτουργία ενός ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ γαλάζιου σπιτιού ή όπως το χαρακτηρίζει η ΞΥΠ αντίστοιχο με εκείνα που φιλοξενούνται ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ…

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΕΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΣΥ ΜΕ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ - ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ Δ.

Όλο αυτό το ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ θα πρέπει να το τακτοποιήσει η Αννίτα Δ. και σε σχέση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές- δημοτικές εκλογές που είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν ψάξει κάποιος τους υποψηφίους (Τορναρίτης - Πελεκάνος - Φουρλάς - Χατζηγιάννης - Χαζτηπαντέλας - Αγγελίδης - Σταύρου) θα διαπιστώσει ότι προέρχονται από το κουαρτέτο των τάσεων στον ΔΗΣΥ και ότι ήθελε προκύψει σε ψήφους. Για να δούμε και στους Δημάρχους και τους άλλους δελφίνους που προαλείφονται για αξιώματα τι θα βγάλει το γαλάζιο καζάνι. Πάντως να επισημάνουμε, ότι στην Αννίτα Δ. αφιερώνεται από πολλούς το άσμα (που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σιγοτραγούδησε άντρας…ααα) του παμμέγιστου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ, που άδει περιπαθώς συνοδευόμενος από την Πόλυ Πάνου, με τους χαρακτηριστικούς στίχους του «ΑΧΑΡΙΣΤΗ», όπου αναφέρονται για άλλη αφορμή αλλά για την γυναικεία καρδιά και τα τερτίπια της. «Αχάριστη δεν πόνεσες για μένα/ κι αυτό το βρίσκω να’ ναι άδικο/μα μια κατάρα πάντα θα σε δέρνει/ του προδομένου ο πόνος της καρδιάς». Σ’ αυτά η Αννίτα Δ. έχει την απάντηση ότι ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ κατόπιν προτροπής όλου του ζωικού βασιλείου του κόμματος για να προσφέρει την ΕΝΟΤΗΤΑ στον ΔΗΣΥ.

ΔΗΣΑΚΕΛ ΚΑΤΑ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΚΗΠΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Σε μια άλλη ωστόσο εξέλιξη που ενδεχομένως να αφήσει σημάδια στο κόμμα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ με το ΑΚΕΛ και η πολεμική με όλα τα μέσα κατά του ΕΛΑΜ, προκαλώντας τους απαραίτητους συνειρμούς περί του ΔΗΣΑΚΕΛ που για λίγο μόνο καιρό ξαποσταίνει. Κι ενώ η Αννίτα Δ. και οι υπόλοιποι του ΔΗΣΥ, διαπίστωσαν ότι η ΠΛΗΓΗ από την στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στον Β γύρο των Προεδρικών εκλογών είναι ανοικτή και ΧΑΙΝΟΥΣΑ, εντούτοις παρασύρθηκαν από το ρέμα και επέστρεψαν και πάλι. Αυτό προφανώς είναι κατόρθωμα του ΔΗΣΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ και του διευθυντηρίου που θέλει να παίξει τον δικό του ρόλο, ήτοι του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ και άλλων στελεχών.

Η επίθεση κατά του ΕΛΑΜ ήταν προφανώς και απότοκο της δυσαρέσκειας από τις ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ που καταδεικνύουν την άνοδο του ΕΛΑΜ και ταυτόχρονα διαρροή ψήφων από τον ΔΗΣΥ. Μην ξεχνούν στον ΔΗΣΥ ότι θα διεξαχθούν και δημοτικές εκλογές και ενδεχομένως οι ψήφοι του ΕΛΑΜ να είναι καθοριστικοί για την εκλογή Δημάρχων – περιφερειαρχών. Οπόταν και η έντονη πολεμική του ΔΗΣΥ που ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ με το ΑΚΕΛ, το οποίο προφανώς βλέπει την όλη κατάσταση ως μια ευκαιρία να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ τους οπαδούς του και να τους επαναφέρει στο κόκκινο μαντρί, προκαλεί ερωτηματικά για τα κίνητρα. Φυσικά οι ηγέτες του ΑΚΕΛ γνωρίζουν καλύτερα ότι με τις επιθέσεις στο ΕΛΑΜ και τις επισκέψεις στην Χλώρακα , κατόπιν εορτής (ούτε μίνι μπας δεν χώρεσε τους συντρόφους που πήγαν εκδρομή στην Πάφο και το συνδύασαν με επίσκεψη στην Χλώρακα και φαγητό σε πολυτελή εστιατόριο) ενδεχομένως να ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ και δικούς τους που έχουν άλλες απόψεις περί μεταναστευτικού και οπαδοί τους δεν είναι μόνο όσοι ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σύντροφοι με άλλες προσλαμβάνουσες για το θέμα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τι γελοιότητα. Μετά λένε γιατί τους απαξιώνουν οι πολίτες. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ μεταναστευτικού στην Βουλή, με όλα τα χάπενινγκ που παρατηρούνται στα αντίστοιχα για τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αγγούρια της Χλώρακας. Συζητείται από την Τρίτη (επιτροπή δημογραφικού με ΛΙΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ- ΕΛΑΜ) Τετάρτη (Νομικών με ΝΙΚΟ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ – ΔΗΣΥ) και Πέμπτη (ΑΡΙΣΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟΥ – ΑΚΕΛ). Όλα τα μωρά στην πίστα. Κι εκεί που πάνε να καταλαγιάσουν τα πράγματα ξανανοίγουν πληγές προκαλούν αντιπαραθέσεις και οξύνουν τα πνεύματα . Αυτοί είναι. Μόνο το κόμμα και η προβολή τους ενδιαφέρει.

ΥΓ: Μικρές επισημάνσεις που δεν ειπώθηκαν από Μέσα μαζικής Εξημέρωσης. Στην πορεία των αντιρατσιστών, στις 2.9.2023 συνελήφθηκαν 7 άτομα με μαχαίρια, σφυριά. Οι συλληφθέντες στην πορεία της Χλώρακας ήταν όλοι ΤΟΠΑΚΕΣ, όπως είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας. Πάντως η ΚΥΠ παραμένει κοιμώμενη. Επέμενε χθες το πρωί ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ότι οι πληροφορίες λένε ότι η ψεσινή πορεία- εκδήλωση θα διεξαχθεί, ενώ πέρασαν μόνο από το Προεδρικό 3 νεαροί που φόρεσαν κουκούλες, για να κάνουν πλάκα…Το κράτος πλήρωσε ένα κάρο υπερωρίες για πληροφορίες των οπισθίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση