ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατίναξε τον ενεργειακό ρόλο του Κυπριστάν ο ΝΙΚΑΡΟΣ - Χαστούκι ΥΠΑΜ σε ΔΗΣΥ - Χάρη για όπλα στην Ουκρανία

Ξύπνησε μέσα στον ΠτΔ ο ΝΑΙς του 2004 – Ποιοι θέλουν αγωγό μέσω Τουρκίας να σηκώσουν το χέρι

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΛΙΣΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

• Τελικά ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα που μας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Χαριτολόγημα που δεν αντιλήφθηκαν οι δημοσιογράφοι και μετέφεραν ως είδηση , αλλά και που αυτή χάθηκε στον κυκεώνα των πολυβολισμών στην Ουκρανία, της ακρίβειας και της στυγνής πραγματικότητας που ταλανίζει την κοινωνία… Δεν εξηγείται διαφορετικά για όσα είπε ο ΝΙΚΑΡΟΣ έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα την 1η Απριλίου, αφού προσομοιάζουν με ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ του ενεργειακού προγράμματος του Κυπριστάν και εν γένει του ρόλου που μπορεί να παίξει ελέω και της Θείας Χάρης να υπάρχει φυσικό αέριο στην θαλάσσια περιοχή της χώρας.

• Την ίδια μέρα μάλιστα έστω και αν εκθείαζαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ , όπου κάποια νεαρά παιδιά εμπνεύστηκαν και κυνήγησαν το άπιαστο όνειρο της ΕΝΩΣΗΣ με την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν όλοι τους νωθροί και φοβισμένοι. Κυρίως ο επικεφαλής του κράτους. Μάλιστα ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ σε μια μέρα και τους δυο πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής του κράτους, αναφέροντας ότι για τον μεν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EAST MED θα περιμένουμε τις μελέτες βιωσιμότητας ( υπάρχουν Πρόεδρε αρκετές στο πάνω συρτάρι του γραφείου σας αν ξεχάσατε) για δε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στο οικόπεδο ΑΦΡΟΔΙΤΗ ότι είναι ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.

• Κι όλα αυτά μας τα λέει σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΑΝΙΩΔΩΣ να εξεύρει τρόπους ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από την Ρωσία. Και αντί να προβάλει τις δυνατότητες του Κυπριστάν, αποκλείει με λεκτικές ακροβασίες και ακρότητες τον ενεργειακό ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα. Και δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι τα κοιτάσματα Αφροδίτη θα αρχίσει οσονούπω η εκμετάλλευση τους από την Αμερικάνικη εταιρεία NOBLE, αλλά η Υπουργός Ενέργειας ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ μετά από ταξίδι στις ΗΠΑ. Δηλαδή όλα αυτά που μας λέγατε ήταν παραμύθια; Το χαμόγελο της Νατασούλας ήταν ψεύτικο;

• Και προς τι πολιτικός της δικής σας περιωπής σπεύδει δημοσίως να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις- έστω κι αν υπάρχουν δυσκολίες- αντί να παίξει τα χαρτιά του στο πολιτικό παιχνίδι που διαδραματίζεται αυτή την εποχή; Εξάλλου ηχούν στ’ αυτιά μας οι διθύραμβοι σας κι εσάς και του ΔΗΣΥ περί των τεράστιων αποθεμάτων του Αφροδίτη που θα αλλάξουν το ρουν της ιστορίας της χώρας Φαίνεται ότι αποφασίσατε να στραφείτε ομαδικώς στα Μέσα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ( ΜΟΕ) και αν δώσετε ότι θέλει η Τουρκία για να εκπληρώσετε τον ΔΙΑΚΑΗ σας ΠΟΘΟ περί επίλυσης του Κυπριακού δια οποιουδήποτε τρόπου. Σίγουρο είναι ότι ξύπνησε μέσα σας ο ΝΑΙς του 2004 και θέλετε να ικανοποιήσετε αυτή σας την πολιτική επιθυμία ως την υστάτη στην καριέρα σας. Δεν εξηγείτε διαφορετικά να πυροβολείτε τα πολιτικά σας πόδια.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ EAST MEDΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ;

• Όσον αφορά τον EAST MED σας απάντησε όλους χθες με απόφαση του το Ευρωκοινοβούλιο. Θεωρείται επιλέξιμο έργο για να χρηματοδοτηθεί, οπόταν και μπορεί να προωθηθεί. Τώρα από ποιους θα προωθηθεί είναι το μείζον θέμα. Από Κυβέρνηση που δείχνει ότι ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ τέτοια ρύθμιση και προτιμά να την λοιδορεί καθημερινά και να την εξακοντίζει στο πυρ το εξώτερο και πάλι για τα δήθεν ΜΟΕ;

• Φοβερό δηλαδή να επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να σε καταστήσει ενεργειακό παίκτη και εσύ να κάνεις τον δύσκολο και τον ιδιότροπο. Μετά θα μας φταίξει η ΕΕ που δεν μας βοηθά, οι άλλοι που προτιμούν την Τουρκία και πάει λέγοντας. Και είναι έτοιμη να το χρηματοδοτήσει η ΕΕ. , αλλά η Κυβέρνηση μας και πάλι κάνει την ακατάδεκτη για χατίρι των ΜΟΕ, λες και η Τουρκάι τους είπε ότι θέλει να εφαρμόσει μέτρα για δήθεν εμπιστοσύνη. Κουραφέξαλα.

• Για να τελειώνουμε και καλά είναι τώρα που θα αρχίσει ο προεκλογικός αγώνας να μας πουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Ποιοι είναι υπέρ της μεταφοράς του φυσικού αερίου από την Κύπρο μέσω Τουρκίας , αλλά και ποιοι τάσσονται υπέρ της σύστασης κοινής επιτροπής αποτελούμενης από Ε/Κ- Τ/Κ και ξένο διαιτητή ( στα πρότυπα των άλλων επιτροπών που συστάθηκαν για πολιτιστική κληρονομιά, υγεία κ.ά) που θα ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ το φυσικό αέριο της χώρας. Για να ξέρουμε επακριβώς τι θα ψηφίσουμε.

ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

• Ο ευγενής και χαμηλών τόνος Υπουργός Άμυνας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ εμφανώς αγχωμένος και αμήχανος – διακρίναμε και κάποια δάκρυα στο μάγουλο για να γίνει η σκηνή και λίγο μελό- ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ και ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ το κόμμα του τον ΔΗΣΥ και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος του ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

• Δεν μπόρεσε να ακροβατήσει ο Πάμπος καθότι και ψηλός και αγύμναστος και έπεσε στο ρινγκ όπου θα έπρεπε να παλέψει πλέον. Έτυχε να είναι αντίπαλοι του οι δικοί του άνθρωποι. Έπρεπε όμως κάποιος να κερδίσει. Στον πρώτο γύρο του πυγμαχικού αγώνα χάιδευε τους αντιπάλους , αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τα χτυπήματα καθότι άρχισαν οι θεατές να γιουχαΐζουν.

• Οπόταν έριξε τα χαστούκια , αλλά όταν του είπαν ότι δεν αρκούν άρχισε τις γροθιές κατά του κόμματος του και του Χαρούλη. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να σταλούν τα Ρωσικά όπλα που κατέχει το Κυπριστάν στην Ουκρανία και η όλη συζήτηση γίνεται επί ματαίω και άνευ αντικειμένου. Τότε γιατί προσέτρεξαν ΔΗΣΥ και Χαρούλης να ταχθούν υπέρ της παραχώρησης όπλων στην Ουκρανία είναι μια ανεξήγητη πολιτική ιστορία που ενδεχομένως να καταδεικνύει και την ΣΥΓΧΥΣΗ που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο της Πινδάρου.

• Ποια η ανάγκη να ανοίξει τέτοιο θέμα χωρίς τουλάχιστον να συνεννοηθούν με τον δικό τους ΥΠΑΜ που τους κάνει όλα τα χατίρια και είναι υπάκουο παιδί δεν εξηγείται παρά μόνο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επιβάλει όπως ανανήψουν εσπευσμένα στον ΔΗΣΥ – γενικώς- προτού είναι αργά για όλους. Αν δεν βγαίνουν οι σχεδιασμοί για τις Προεδρικές εκλογές υπάρχουν και plan b.Έτσι κάνουν οι σπουδαίοι πολιτικοί.

• Πάντως ο Πάμπος ο ΥΠΑΜ αναπόλησε τις στιγμές που ήταν Δήμαρχος Αγλαντζιάς και έκανε έργο με άνεση και χωρίς φασαρίες και κυρίως ήταν άρχοντας. Τώρα πια είναι όλα ανάμνηση παλιά/ κίτρινο γράμμα στο συρτάρι, όπως άδει περιπαθώς ο τροβαδούρος της αγάπης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Να αποκαλεί το κρατικό κανάλι του ΡΙΚ τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ουγγαρίας ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ δικτάτορα που φιμώνει τα ΜΜΕ και την δικαιοσύνη συνιστά σοβαρό ολίσθημα και διπλωματικό επεισόδιο. Δηλαδή άνθρωπος που εκλέγηκε για Τρίτη συνεχή φορά με το 55 % των ψήφων του λαού του έχουν δικαίωμα οι ΡΙΚάδες να τον κατηγορούν; Αν δεν το ξέρουν η Ουγγαρία είναι μέλος της ΕΕ και ο καθένας στην χώρα του πολιτεύεται αναλόγως και κρίνεται από τον λαό του. Απαλλάσσονται λόγω άγνοιας ή έστω αχαπαροσύνης. Καλημέρα στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ, στον Γενικό Διευθυντή ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΩΚΟ . Αναπαυτικές οι καρέκλες;

• ΥΓ. Δεν ήταν τελικά σεισμός αυτό που ακούστηκε στην Πάφο, αλλά δυνατός ήχος της γης. Ε, μας βαρέθηκε και η γη. Φωνάζει να ξυπνήσουμε ή μπορεί και αυτή να μας άφησε καμιά ( συγνώμη εκ των προτέρων) πορδή…

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X