ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανασχηματισμό και αλλαγές στην ΕΔΥ για επανεκκίνηση προσδοκεί ο Αναστασιάδης

Η ΕΔΥ καθορίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος της πελατειακής σχέσης των κομμάτων με τους δημοσίους υπαλλήλους

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Το τετριμμένο περί μερικού λίφτινγκ που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους δημοσιογράφους σε περίπτωση ανασχηματισμού δεν θα το επικαλεστούμε στην προκειμένη, αφού οι παρεμβάσεις του Νίκαρου μάλλον με μπότοξ μοιάζουν. Ενέσεις υαλουρονικού οξέως ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι αφενός κάτι αλλάζει στην Κυβέρνηση και αφετέρου για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ορισμένα Υπουργεία, που κάποιοι εκ των κατόχων των θέσεων, είτε κουράστηκαν, είτε απογοήτευσαν τον Νίκαρο, προσδιορίζεται ο ανασχηματισμός που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα προς τα τέλη Ιουνίου.

• Η αλλαγή προσώπων δεν θα επιφέρει ηχηρές ανακατατάξεις, αφού ο Πρέοδρος της Δημοκρατίας θέλει να κρατήσει τον βασικό κορμό του Υπουργικού του σχήματος ώστε να κάνει την επονομαζόμενη επανεκκίνηση της Κυβέρνησης με σαφή πλέον στόχο τις Προεδρικές εκλογές του 2023. Τώρα ποιος θα είναι ο υποψήφιος για την Προεδρία που θα στηριχθεί από το δίπολο Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ, μάλλον είναι αρκετά γρήγορα για να υπεισέλθουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις , αφού θα προκαλούσε βραχυκύκλωμα λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων επιδιώξεων και προσδοκιών.

• Αν δε ο μερικός ανασχηματισμός δεν θα προκαλέσει και ιδιαίτερο πάταγο, αντίθετα με αγωνία αναμένονται οι αλλαγές στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) εκεί όπου γίνεται το χοντρό και ουσιαστικό παιχνίδι. Η ΕΔΥ έχει αποστολή τους διορισμούς, προαγωγές, μεταθέσεις, παραιτήσεις, αφυπηρετήσεις, ενώ λειτουργεί και ως οιονεί δικαστήριο για διοικητικές παραβιάσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Προφανώς οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται τις τεράστιες δυνατότητες της ΕΔΥ, η οποία εν πολλοίς καθορίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος της πελατειακής σχέσης των κομμάτων με τους δημοσίους υπαλλήλους.

• Όπως πληροφορούμαστε από πράκτορα της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό, ως Πρόεδρος της ΕΔΥ προορίζεται ο νυν Κυβερνητικός εκπρόσωπος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΣΙΟΣ, ο οποίος φαίνεται ότι επιθυμεί νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Φυσικά και λόγω του ότι η θέση του Κ. Εκπροσώπου δεν ταίριαζε σε κανένα σημείο με το ταμπεραμέντο του κ. Κούσιου, κάτι που επισημάναμε από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

• Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της ΕΔΥ και πάλι ο Νίκαρος θα ακολουθήσει την πεπατημένη και πασίγνωστη μέθοδο. Του διορισμού στελεχών από όλα τα κόμματα μετά από τον καταρτισμό των σχετικών λιστών. Και εκεί θα γίνει μάχη, αφού οι αξιοζήλευτες θέσεις στην ΕΔΥ αποφέρουν υψηλότατους μισθούς και απορρέουν δύναμη στην κοινωνία λόγω του ότι από τις αποφάσεις τους εξαρτάται το μέλλον αρκετών δημοσίων υπαλλήλων.

• Πάντως σε σχέση με τον ανασχηματισμό και τους διορισμούς στην ΕΔΥ έγινε μια πρώτη συζήτηση σε σύσκεψη την περασμένη βδομάδα υπό τον Νίκαρο και με παρόντες τους ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδη, τον ΥΠΕΣ Ν. Νουρή, τον ΥΠΟΙΚ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου. Έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων αλλά το θέμα αφέθηκε να συζητηθεί μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, όπου και είναι στραμμένα τα πολιτικά βλέμματα.

• Οι ασκήσεις επί χάρτου συνεχίζονται στο παρασκήνιο και από την ερχόμενη βδομάδα θα ενταθούν ώστε ο ανασχηματισμός να γίνει στα τέλη Ιουνίου ή το αργότερο στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, αφού αμέσως μετά θα αρχίσουν τα μπάνια του λαού, αλλά και οι πολυτελείς εξορμήσεις των κουρασμένων πολιτικών. Δεν περιπλεχτήκαμε σε ονοματολογία, γιατί εμείς ως ΞΥΠ είμαστε σοβαρή υπηρεσία και δεν καίμε κάποιους ενδιαφερόμενους χωρίς σοβαρή τεκμηρίωση και ούτε μετερχόμαστε παίγνια πολιτικών που προβοκάρουν. Στην κατάλληλη στιγμή θα ετοιμαστεί η έκθεση.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ξέρετε γιατί απεργούν οι νοσοκόμοι; Γιατί διέταξε η ηγεσία της ΠΑγκύπριας Συντεχνίας Νοσοκόμων , μέλη της νοσηλευτές να μην υπακούσουν στις οδηγίες της διεύθυνσης και να μην εκτελέσουν υπηρεσιακά καθήκοντα. Και προφανώς ο εργοδότης το κράτος προβαίνει σε έρευνα προς απόδοση ευθυνών. Έλεος ρε αθκιασεροί συντεχνιακοί, με αυτά προσβάλετε και ποδοπατείτε τον Συνδικαλισμό και ταλαιπωρείτε χιλιάδες πολίτες για να ικανοποιήστε την αναλγησία σας και το καπρίτσιο σας. Αλλά και να κάνετε τους μάγκες στις τηλεοράσεις και στους φοβισμένους επιφανειακούς δημοσιογράφους που δεν θα σας υποβάλουν ερωτήσεις για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της αππωμάρας σας. Δηλαδή αν οι νοσηλευτές ήταν στο Ιπποκράτειο - Απολλώνιο - Αρεταίειο και Αμέρικαν Χαρτ θα τους επιφόρτιζε η διεύθυνση με καθήκοντα και θα μπορούσαν να αρνηθούν την εκτέλεση τους; Μάλλον την ίδια στιγμή θα μάζευαν τις μπλε τους φόρμες και θα οδηγούνταν στο σπίτι τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X