ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛική φανέλα βάζει η Ατταλίδου - Θρησκευόμενοι Χριστόφιες - αριστερός ψάλτης Στέφανος

Οργισμένοι οι Οικολόγοι από τις κόκκινες παρενοχλήσεις- Απομόνωση ΔΗΣΥ - Υπάρχουν και πολιτικές κηδείες και μνημόσυνα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΤΩΝ 65 ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΙΩΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ

• Αίφνης ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ έχει να διαχειριστεί αρκετά ανοικτά μέτωπα. Η επιχείρηση ανανέωσης του κόμματος με ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ φαίνεται να μπλοκάρεται και θα αρκεστεί μόνο σε κάποιες προσθήκες που φυσικά δεν θα έχουν ηλικιακό προσδιορισμό. Ε, καλά η ανανέωση ενίοτε μπορεί και να προσφέρεται μέσω της αναπαλαίωσης των διατηρητέων. Μπορεί να επιτάξει στις Νέες δυνάμεις την αγαπητή ΑΝΤΡΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, τον πρώην ΥΠΑΜ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΛΙΑΔΗ και αρκετούς άλλους που θα προσφέρουν νέα πνοή στο κόμμα. Κάπως έτσι και ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ που το πρώτο ανοικτό μέτωπο που δίνει εξετάσεις και που σπατάλησε αρκετό κομματικό χρόνο και μεγάλες ποσότητες φαιιάς κόκκινης ουσίας, για να προσελκύσει τα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ φαίνεται να μένει στάσιμος.

• Από την άλλη κι επειδή το εν λόγω θέμα το ανοίξαμε στην δημόσια συζήτηση να επισημάνουμε ότι ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, παρά το ότι θα ήθελε να βρουν στέγη τα ορφανά που τον ακολούθησαν στις Προεδρικές εκλογές στο ΑΚΕΛ, εντούτοις δεν έχει ενεργό συμμετοχή. Η παρουσία του στο μνημόσυνο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ήταν μάλλον ένδειξη σεβασμού προς τον τεθνεώτα, παρά μπορεί να εκληφθεί σαν μήνυμα προς τα παιδιά του, τα Μαυρογιαννούθκια του, για να κρατήσουν θέσεις στην κόκκινη πολυκατοικία.

ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ

• Ήδη αρκετοί εξ αυτών κατέφυγαν σε άλλα ορφανοτροφεία, όπως αυτό του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, καθώς και τον υπό εκκόλαψη σχηματισμό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών θα βρουν και θέσεις στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών που στήνουν ΑΧΔΗ και ΔΗΠΑ (ουπς, ταίριαξε ο σοσιαλιστής με τον Κάρογιαν; Ουδείς συνειρμός). Εξάλλου ο Παπαδάκης αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει στο πλευρό του φίλου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ την μάχη για να καταλάβουν οι σοσιαλιστές της Ελλάδας, την δεύτερη θέση στις εκλογές της Κυριακής.

ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ - Τ/Κ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΚΕΛ

• Όσον αφορά το ΑΚΕΛ μετά την διαφαινόμενη απώλεια των Μαυρογιαννουθκιών, που θα τους παρουσίαζαν σαν νέες δυνάμεις, ήδη παρήγγειλαν την ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ που θα παραδώσουν οσονούπω στην βουλευτή των Οικολόγων ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ. Η προεργασία έγινε προ πολλού και τα μέτρα πάρθηκαν, έγιναν δε και οι σχετικές πρόβες και είναι πολύ σικάτη η ΑΛΑΤΤΑ με την κόκκινη φανέλα των Ευρωεκλογών. Αν κάποιος παρατηρήσει την δράση της στο Κοινοβούλιο, συμπεριφέρεται ωσάν να είναι η 16η βουλευτής του ΑΚΕΛ… Ρόλο Μάνατζερ στην ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ Ατταλίδου στο ΑΚΕΛ, παίζει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ. Ο οποίος Λουκαίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, μαζί με τον νυν Ευρωβουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο οποίος άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα. Μίλησε δε ο Γιώρκος Γιώρκου στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά την παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ωσάν να ήταν καλεσμένος στο πανηγύρι της ΕΚΑ στο Κίτι και μιλούσε προς τους συντρόφους του. Μα σε στείλαμε στην Ευρώπη να αναβαθμιστείς Γιώρκατσε μου και να μην συμπεριφέρεσαι σαν τον κότσχινος χωρκάτης, που έχει σπίτι του την σημαία της ΕΣΣΔ και την ανεμίζει κατά καιρούς… Ακόμη θα προστεθεί στο ψηφοδέλτιο και κάποιος Τουρκοκύπριος που αναζητεί το κόμμα, ενώ για τις άλλες θέσεις θα επιδιωχθεί να ενταχθούν προσωπικότητες από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς. Ποιας; Λέμε τώρα.

CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ Η ΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΤΤΑ

• Πάντως οι Οικολόγοι διεμήνυσαν προς το ΑΚΕΛ ότι τυχόν όχληση προς την Ατταλίδου και ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ της στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, θα σημαίνει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και μέχρι και ο φιλήσυχος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ θα ζωστεί τ’ άρματα για να θυμηθεί τις μάχες που έδωσε κατά Τούρκων το 1974. Στην δε ΑλΑττα διεμήνυσαν πως βάζοντας την κόκκινη φανέλα θα πρέπει να παραδώσει την πράσινη και αμέσως δε την βουλευτική έδρα στους Οικολόγους. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα δεχτούν να επιστρέψει στα έδρανα των Οικολόγων. Ε, μα θα ρεζιλευτούν, αν το ανεχτούν κι αυτό, αφού έκλεισαν τα μάτια στις Προεδρικές εκλογές, που η συντρόφισσα Αλεξάνδρα συντάχθηκε με τον Μαυρογιάννη και συμπεριφερόταν σαν ΑΚΕΛική…

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

• Λεπτό θέμα και επαφίεται στην συνείδηση του καθενός. Να επισημάνουμε ωστόσο, ότι πρόκειται περί δημοσίων προσώπων που με την στάση τους επηρεάζουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους συντρόφους του ΑΚΕΛ. Αναφερόμαστε στην αγία, όπως την αποκαλούν οι ΑΚΕΛικοί, οικογένεια Χριστόφια. Θέλησαν να κάνουν το μνημόσυνο του αείμνηστου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ στην Εκκλησία της του Θεού Σοφίας. Όμως, η εν λόγω τους πράξη είχε και κάποιες παρενέργειες. Όσοι παρέστησαν στο μνημόσυνο, ανάμεσα τους και επίλεκτα στελέχη της ΞΥΠ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ από την στάση της οικογένειας Χριστόφια. Μα να μην βάλουν τον ΣΤΑΥΡΟ τους ούτε και μια φορά στην διάρκεια της θείας λειτουργίας;

• Δικαίωμα τους να μην πιστεύουν και έχουν τις αμφιβολίες τους για την ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Καλύτερα όμως να ακολουθούν τα πρότυπα των ΚουΚουΕδων και ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που κάνουν πολιτικές κηδείες και πολιτικά μνημόσυνα, όπου σε μια αίθουσα λένε διάφορα για τον μακαρίτη χωρίς παπάδες και ψάλτες. Να νοιώθουν και άνετα, να μην καταπιέζονται και ουδείς θα έχει παράπονο καθότι ζούμε σε κράτος που έχει κατοχυρωμένη την ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ. Εκτός κι αν γνωρίζουν κάτι, που επισημάναμε πολλές φορές στο παρελθόν, ότι αποτελεί ΟΥΤΟΠΙΑ να θεωρούν στο ΑΚΕΛ ότι η πλειοψηφία των φίλων – ψηφοφόρων τους είναι ΑΘΕΟΙ. Πλανώνται πλάνην κόκκινη συντροφική.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΨΑΛΛΕ ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΒΗΧΑ

• Πάντως το αξιοπρόσεκτο της τέλεσης του μνημόσυνου Χριστόφια ήταν η πρόκληση του Επισκόπου Καρπασίας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, ο οποίος πέραν του Προέδρου Χριστοδουλίδη υποχρέωσε και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ να ψάλει απόσπασμα από το τρισάγιο. Επιβεβαιώνοντας την ρήση «απορία αριστερού ψάλτου βηξ» (λέγεται όταν οι δύσκολες νότες της ψαλτικής αποφεύγονται με τον βήχα, μεταφορικά όταν κάποιος βρίσκεται σε αμηχανία) έψαλε την περίφημη αναφορά του τρισάγιου, «η μόνη αγνή και άχραντος Παρθένος/ ή Θεόν αφράστως κυήσασα/ Πρέσβευε υπέρ του σωθήναι της ψυχής του δούλου σου» και αφού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ως θρησκευόμενος έψαλε το «μετά πνευμάτων τετελειωμένων/ τη ψυχή του δούλου σου/ Σώτερ ανάπαυσον». Αν και σε δύσκολες στιγμές, τι υπέροχες υμνωδίες, όταν μάλιστα ψέλνονται από συντρόφους που παλινδρομούν ανάμεσα στον αθεϊσμό τους και στην πίστη τους.

Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ Η ΜΠΗΧΤΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΛΙΑ

• Πάμε και στα γήινα εν συντομία. Κατάφεραν στον ΔΗΣΥ να ΑΠΟΜΩΝΟΘΟΥΝ και μάλιστα με τον τρόπο που περιέγραψε η Πρόεδρος του κόμματος ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για άλλη περίπτωση. Να βγάλουν ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ και να καταψηφίσουν την αποπαγοποίηση 1800 θέσεων στο δημόσιο. Προσέξτε. ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ οι επαΐοντες των οικονομικών του ΔΗΣΥ- ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ- ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΟΥΛΛΑΣ-ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ- και παρέμειναν ΜΟΝΟΙ σαν την γαλάζια καλαμιά στον κάμπο στην Επιτροπή Οικονομικών, με τις αποδεσμεύσεις θέσεων που ήταν εγκριμένες στον προϋπολογισμό που κατάρτισε η Κυβέρνηση ΝΙΚΑΡΟΥ, που στήριζαν αναφανδόν και συχνά επικαλούνται για το έργο και τα κατορθώματα της. Όλες δε οι συντεχνίες συναινούσαν και μόνο οι γαλάζιοι σοφοί της οικονομίας αποφάνθηκαν ότι θα μας υποβάθμιζαν οι διεθνείς οίκοι (φτάνει αυτή η καραμέλα και μας αηδιάζει).

• Φυσικά τους έκανε πλάκα και δέχτηκαν την μπηχτή από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟ ΚΑΥΚΑΛΙΑ, που με μια έμπνευση υψηλής πολιτικής στάθμης τους απάντησε με όσα επικαλούνταν οι γαλάζιοι Χάρης-Κουλλάς-Σάβια, όταν επέμεναν τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχες συζητήσεις, ότι θα πρέπει να εγκρίνονται οι θέσεις στους προϋπολογισμούς. «Το κράτος πρέπει να λειτουργεί» τους είπε ο Καυκαλιάς και στο βάθος ακούστηκε ο υπόκωφος ήχος κάποιου σλαχ, που συνοδεύεται πάντα με την αναγκαία- γνωστή κίνηση, της συντριπτικής νίκης. Τέτοια συνεχίστε να κάνετε στον ΔΗΣΥ και πέραν από την αξιοπιστία σας θα χάσετε και τα ποσοστά σας. Πως σας το είπε το δικό σας παιδί ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ; ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΤΕ στον ΛΑΙΚΙΣΜΟ. Τα χάπια μου ρε τα γαλάζια .

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κατέπεσε παταγωδώς άλλος ένας μύθος που μας πλάσαραν σαν εύηχο σύνθημα για μια οκταετία και βάλε. Με πομπώδεις εκφράσεις δεν μας πλάσαραν ότι αν σταματήσουν οι εκποιήσεις θα επωφεληθούν οι επονομαζόμενοι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ; Δεν φωνάζαμε όλοι πέστε μας ονομαστικά ποιοι είναι αυτοί όλοι που μετέρχονται μεθόδων για να ξεγελάσουν το σύστημα;. Ε, δεν άντεξε να μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ άλλο ο τεχνοκράτης της Κεντρικής Τράπεζας ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και μας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια λίστα , αλλά δημιουργείται απλώς κουλτούρα. Πόσα ψέματα. Το προσπέρασαν ανερυθρίαστα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση