ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Το άδηλο πολιτικό μέλλον Λουκαίδη - Άριστου Δ.- Ειρήνης Χ… επηρεάζει

Διπλή συνταγματική εκτροπή σε μια μέρα από Αννίτα Δημητρίου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Μπορεί η προσοχή όλων – καλά δεν είπαμε και σύσσωμων-στο ΑΚΕΛ, να βρίσκεται στον προεκλογικό αγώνα, αλλά υπάρχουν και πολιτικοί παράμετροι που ενδεχομένως να επηρεάζουν την εσωκομματική κατάσταση και να οριοθετούν και την δράση κορυφαίων- σημαινόντων στελεχών που αποτελούν τα ΥΠΕΡΟΠΛΑ του κόμματος. Αναφερόμαστε στον Κοινοβουλευτικο Εκπρόσωπο ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ, στον βουλευτή ΑΡΙΣΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟΥ και στην βουλευτή ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ οι οποίοι διάγουν την τρίτη και τελευταία κοινοβουλευτική τους θητεία.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

• Πέραν από τα προφανή που σηματοδοτεί η αποχώρηση από τον Ναό της Δημοκρατίας των τριών κορυφαίων στελεχών του ΑΚΕΛ , όπως η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η είσοδος τριών νέων στελεχών εντελώς άπειρων παραπέμπει και σε άλλου είδους πολιτικές προεκτάσεις που διασυνδέονται και με τον προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη . Σημειώνεται ότι και οι 3 πολιτεύονται στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας με ότι και αν αυτό σημαίνει και προσδιορίζει .

Ήδη κάποιοι συζητούν σενάρια διαχείρισης της ήττας και επιχειρούν να βρουν τρόπους για να επωφεληθούν από την ανακατωσούρα

• Επισημαίνεται ότι μέσα και από εκθέσεις των συντρόφων της ΞΥΠ, εκτός από τον ΑΡΙΣΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟΥ που ήταν και διαπρύσιος κήρυκας και πρωτεργάτης της στήριξης ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ , οι άλλοι δυο είχαν διαφορετική άποψη σε σχέση με τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ. Ο μεν ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ πίστευε ότι η εξουσία μπορεί να κατακτηθεί μόνο με κάποιο σκληροτράχηλο δεξιό που θα διεισδύσει και σε άλλους πολιτικούς χώρους, υποστηρίζοντας θερμά την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Υγείας ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ, αλλά η ΑΚΕΛική φοβία και το παρασκήνιο ελέω και πιέσεων ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ εξ Αγρού, οδήγησαν το κόμμα στον ΜπλακΤζον. Τα αποτελέσματα των Προεδρικών του Φεβρουαρίου θα καταδείξουν αν η ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ υποψηφιότητα Παμπορίδη, θα μπορούσε να οδηγήσει το ΑΚΕΛ στην εξουσία ή αν το ευγενικό- μειλίχιο δασκαλούι που τον Αγρό θα διαψεύσει τους ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ του.

Η ΕΙΡΗΝΗ Χ. Η ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ

• Την οποία υποψηφιότητα Παμπορίδη αποδόμησε η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ πιστεύοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεργασθεί με το ΔΗΚΟ ή αν δεν βρουν άλλους υποψήφιους να υποδείκνυαν την ίδια βάσει και την δημοφιλίας της, κάνοντας ΣΟΥΠΕΡ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και επιχειρώντας ανατροπή του σκηνικού. ΦΕΥ όμως. Ο κόκκινος στρατός ΜΙΣΕΙ την Ρένα μας και δεν υπήρχε περίπτωση να την στηρίξουν. Καλύτερα ήττα διατράνωναν σαν άλλοι ΆΡΗΔΕΣ ΒΟΥΛΟΥΧΙΩΤΗΔΕΣ . Και φυσικά η Ειρήνη Χ. τους αγνοεί και τους σαμποτάρει μη μετέχοντας στον προεκλογικό αγώνα, αφαιρώντας όμως και σημαντικό μέρος ψήφων από τους φανατικούς θαυμαστές της που βρίσκονται σε απάτητα πολιτικά, για το ΑΚΕΛ , στρατόπεδα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

• Τώρα αν θα τακτοποιηθούν κάποιοι από τους 3 προαναφερόμενους μέσω των Ευρωεκλογών του 2024 είναι ενδεχόμενο προς εξέταση, αφού τώρα προέχουν όλα όπως: Η επόμενη μέρα στο ΑΚΕΛ από την ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ η οποία θα είναι οδυνηρή για πολλούς και κυρίως για τον Γενικό Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ήδη κάποιοι συζητούν σενάρια διαχείρισης της ήττας και επιχειρούν να βρουν τρόπους για να επωφεληθούν από την ανακατωσούρα. Αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας αυτό δεν θα είναι μόνο αποτέλεσμα της οδυνηρής ήττας, αλλά και των ποσοστών του κόμματος. Για τα σενάρια έχουμε πληροφορίες που διασυνδέονται με τα 3 ηγετικά στελέχη αλλά και με τον τέως Γ.Γ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, που μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο( μεταβατικού), αλλά σε εύθετο χρόνο θα δημοσιοποιήσουμε. Μην μας πουν και προβοκάτορες. Αν και εμείς στηρίζουμε ΣτεφΣτεφ γιατί είναι τίμιος και αγνός πολιτικός που ανέλαβε στην χειρότερη φάση της ιστορίας του ΑΚΕΛ που νομοτελειακά ελέω ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΛΑΘΩΝ- ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΩΝ πήρε την κατρακύλα…

«Δεν τραβά ο άνθρωπος σιόρ» - ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ

• Όπως πληροφορούμαστε και από τον Τμηματάρχη Υψηλής πολιτικής της ΞΥΠ, πλέον το μότο των συντρόφων είναι ότι « δεν τραβά ο άνθρωπος σιόρ» κατά παραλλαγή της αλήστου μνήμης Χριστόφειας ρήση « άλλαξε ο άδρωπος σιόρ». Ακόμη στην προκειμένη ταιριάζει και η ρήση που εκστόμισε παλαιότερα σε δημοτικές εκλογές επιφανές στέλεχος της επαγρύπνησης επισημαίνοντας « Κάνετε ότι δουλεύετε για να μην σας φορτώσουν την ήττα». Πόσο επίκαιρη η εν λόγω συντροφική ρήση…Αντιλαμβανόμενος το κλίμα καθότι παλιός στο κουρμπέτι και για να μην του φορτώσουν και αυτού ευθύνες ο Γενικός Οργανωτικός ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ άλλως ΠΟΛΕΜΟΣ , κήρυξε τον πόλεμο στους έμμισθους του κόκκινου στρατού αφού σε συσκέψεις που συγκάλεσε σε ψηλούς τόνους τους προειδοποίησε ότι όλοι παρακολουθούνται και να ριχτούν στην δουλειά . Διαφορετικά θα πάρουν πόδι από τα κόκκινα στρατηγεία που ξεκουράζονται και οραματίζονται νέα επανάσταση των μπολσεβίκων.

ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΝΩ ΉΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ

• Πάμε και στην αγαπητή μας Πρόεδρο της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εφαρμόζει την ρήση « δασκάλα που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες». Κι ενώ προσέβαλε τους βουλευτές αφήνοντας υπονοούμενα μέσω επιστολής ότι εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν δηλώνουν σύγκρουση συμφερόντων, στην διάρκεια σχετικών συζητήσεων προτάσεων νόμου- νομοσχεδίων στο Κοινοβούλιο η κ. Δημητρίου προέβη σε ΔΙΠΛΗ , την ίδια μέρα,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ. Παραβίασε τα θέσμια και όσα προσδιόριζαν μέσω γνωματεύσεων τους Γενικοί Εισαγγελείς και συνταγματολόγοι.

• Μάλιστα δεν αποκλείεται στην προσπάθεια της να επιδείξει έργο , να βγάλει φωτογραφίες και να παρουσιαστεί σε πλάνα στα κανάλια, να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και την λειτουργία του κράτους . Όπως περιγράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ μας ο προϋπολογισμός αποτελεί τον μπούσουλα του κράτους , τον καθοδηγητή και το ευαγγέλιο αν προτιμάτε για το 2023, αφού ούτε ο επόμενος Πρόεδρος μπορεί να παρεκκλίνει από όσα περιγράφονται σ’ αυτόν όταν θα ψηφιστεί σε νόμο. Κι όμως η Πρόεδρος της Βουλής όντας Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας , παρέλαβε τον προϋπολογισμό από τον Υπουργό Οικονομικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΤΡΙΔΗ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ συνταγματική εκτροπή, καθότι δεν μπορείς κατά τους συνταγματολόγους, να φορείς ταυτόχρονα δυο καπέλα εξουσίας και να βγάζεις και να βάζεις αναλόγως προκυπτουσών καταστάσεων. Κι αν αύριο κάποιος επιφανής δικηγόρος έχει πελάτη που επηρεάζεται από κάποια άρθρα του προϋπολογισμού ( στο μεταξύ θα καταστεί νόμος ) υπάρχει κίνδυνος η Δημοκρατία να χάσει την δίκη και όλα να ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΟΥΝ για χατίρι τριών λεπτών δημοσιότητας…

• ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ

• Αν δεν υπήρχε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ τότε το απόγευμα γιατί δεν προήδρευσε της Βουλής και παραχώρησε την θέση της στον γηραιότερο- κατά τα θέσμια- βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ; Δεν έφτανε αυτό μετά από λίγα λεπτά προέβη και σε δεύτερη συνταγματική εκτροπή η Πρόεδρος της Βουλής. Προήδρευσε σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων για να εξεταστούν τα θέματα της ατζέντας της ολομέλειας της Βουλής που θα ακολουθούσε το απόγευμα. Διπλή εκτροπή σε μια μέρα. Αν υπήρχαν κίτρινες κάρτες στην πολιτική οι δυο σε μια μέρα θα ήταν οδυνηρές για την συνέχεια της κ. Δημητρίου. Α, και να επισημάνουμε ότι εσχάτως η Βουλή μοιάζει με σώμα σε αποσύνθεση. Υπολειτουργεί , δεν προωθούνται επείγοντα νομοθετήματα και κυρίως βρίσκεται στο ρελαντί…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το σλόγκαν που καθιερώσαμε εν μέσω διαβολών βρισιών και άλλων επιθέτων το 2020 ότι «η βιομηχανία του κορωνοιού ανθεί και η οικονομία καταστρέφεται» και τις συνέπειες τις βιώνουμε άπαντες , διαφοροποιήθηκε. Μετατράπηκε σε « η βιομηχανία του long covid εξαπλώνεται- εδραιώνεται για να ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα αίματος των πολιτών». Δεν είδατε τους βιομήχανους που εμφανίστηκαν πάλι σαν κοράκια, όπως ο Τσιούτης, ο Φελλάς και άλλοι. Θέλουν να διαλύσουν εντελώς τους ψυχικά- οικονομικά ρημαγμένους πολίτες, ενσπείροντας πάλι τον φόβο, τον πανικό και την υποψία ότι όσα νοιώθουν στο σώμα, προέρχονται λόγω κόβιτ. Και αφού όλοι κόλλησαν κόβιτ, έστω και οι τετραπλοεμβολιασμένοι που υποτίθεται προστατεύονται από τα εμβόλια, τότε θα είναι εν δυνάμει ασθενείς long covid. Μιλάμε για τεράστια βιομηχανική ανακάλυψη.

• ΥΓ Ας μην αγχώνεται το κονκλάβιο του ΡΙΚ και να χάσουν και κιλά τα παιδιά. Καθιερώθηκαν στην τελευταία θέση του πίνακα τηλεθέασης με προοπτική να διολισθήσουν και πιο κάτω. Η λαϊκή θυμοσοφία το περιέγραψε επαρκώς και με σαφήνεια. « Όποιος καπνίζει …μαειρεύκει;».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση