ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Προς ναυάγιο με Μαυρογιαννούθκια – ΔΗΣΥ: Οι πρώην προκαλούν αλαλούμ

Τα σχοινιά να μας δέσει ο Σχοινάς - Ο ΝΙΚΑΡΟΣ στο Προεδρικό

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΤΑ ΚΟΥΠΕΠΙΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΑΚΕΛ
• Το αναφώνησε σημαίνον στέλεχος του ΑΚΕΛ, κατά την διάρκεια συνεδρίας συλλογικού οργάνου του κόμματος, που ανασκοπούσε την πορεία των διεργασιών για την δημιουργία της υπό διαμόρφωση φόρμουλας, που θα διέπει την σχέση των συντρόφων , με όσους στοιχίστηκαν με την υποψηφιότητα του κόμματος στις Προεδρικές εκλογές, τους επονομαζόμενους από την στήλη και ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ. «Σηκώστηκαν τα κουπέπια και τυλίγονται μόνα τους». Αν και μας υπενθύμισε την γαστριμαργική μας προτίμηση, εντούτοις η προσομοίωση του ήταν ιδιαίτερα παραστατική και περιγράφει επαρκώς την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την επιχειρούμενη ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ, των ούτω καλούμενων νέων δυνάμεων, αρχίζοντας από τα Μαυρογιαννούθκια.

• Όπως μας πληροφορεί ο κόκκινος σύντροφος – πράκτορας της ΞΥΠ οι συζητήσεις με τους επικεφαλής των Μαυρογιαννουθκιών, όπως τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ – ΛΕΥΚΙΟ ΔΟΡΑΤΗ μπλοκαρίστηκαν , αφού οι προϋποθέσεις που τίθενται δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Η διατάραξη των ισορροπιών τέτοια εποχή στο ΑΚΕΛ, μάλλον θα προκαλέσει πανζουρλισμό- αναταραχή , αφού η υπέρμετρη παραχώρηση δικαιωμάτων και η ικανοποίηση των επιθυμιών των Μαυρογιαννουθκιών, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την στήριξη μεγάλου μέρους της ηγεσίας. Οι ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ τους, ιδιαίτερα δε η συμμετοχή τους σε συλλογικά όργανα με δικαίωμα ψήφου, η λειτουργία τους σχεδόν ΑΥΤΟΝΟΜΑ στα πλαίσια της πλατφόρμας 28, όπως την ονομάζουν που έχουν δημιουργήσει , προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, κατά πόσον θα συνεχίσουν να υπάρχουν ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ή όσοι θέλουν να καταστούν ένοικοι στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, πρέπει να ακολουθήσουν την νενομισμένη οδό.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΙΡΗΝΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

• Δεν θα δημιουργήσουμε νέες ΕΙΡΗΝΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ είναι η κυρίαρχη ατάκα αφού θεωρούν ότι υποβοήθησαν την βουλευτή τους να ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ και πλέον δεν συμμαζεύεται. Ωστόσο , δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο να απορριφθεί η εισήγηση για αλλαγή στην μορφή του νέων δυνάμεων, αφού ήταν και μια εκ των προϋποθέσεων και εξαγγελιών του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, στα πλαίσια της επιχειρούμενης ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ του κόμματος της αριστεράς, για άνοιγμα των βαριών θυρών του κόμματος, προς ανθρώπους της ευρύτερης αριστεράς. Εξάλλου, αυτό ήταν το ΑΛΛΟΘΙ για να αποφύγουν τις αντιδράσεις από την ΝΕΑ ΗΤΤΑ στις Προεδρικές εκλογές με επίκληση ότι θα αλλάξουν τα πάντα στο καταστατικό συνέδριο του Φθινοπώρου. Μάλλον οδεύουν να αλλάξουν μόνο την αρχιτεκτονική της κόκκινης πολυκατοικίας και να βάλουν κάποιες ροζ πινελιές, χωρίς να καταφέρουν την ενεργειακή αυτάρκεια, όπως οραματίζονται, κυριολεκτικά με την εγκατάσταση φωτοβολταικών στις στέγες και μεταφορικά με τις εκ βάθρων αλλαγές στο κόμμα.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΩΝ - ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

• Οι ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ των Μαυρογιαννουθκιών – ΟΡΦΑΝΩΝ της ΕΔΕΚ, μάλλον δεν θα γίνουν αποδεκτοί ενώ ο μέντορας τους ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ φαίνεται να απέχει διακριτικά, αφού ευθύς εξ αρχής δεν έβλεπε περιθώριο συνεννόησης , λόγω της γεύσης που πήρε από την συνύπαρξη του με το ΑΚΕΛ στον προεκλογικό αγώνα . Για δε την πληροφορία που διαχέουν έντεχνα ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν με το υπό σύσταση κόμμα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, δεν συγκινεί κανένα αφού θα παρουσιαστούν ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ αφού ο ΠΑΠΑ στις εκλογές ψήφισε Χριστοδουλίδη. Οπόταν και πάλι όλα γύρω αλλάζουν αλλά πάντα τα ίδια μένουν, κατά την κλασική ρήση που αρέσει στους συντρόφους της Εζεκία Παπαϊωάννου. Για να δούμε στο τεστ των Ευρωεκλογών και των δημοτικών τι βαθμό θα πάρουν ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ και οι υπόλοιποι της ηγεσίας…Μην τρομάξουν όμως είναι το θέμα από το αποτέλεσμα, όπως έπαθε και ο φίλος τους ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ γιατί αρκετοί στους κόκκινους του Κυπριστάν το προηγούμενο διάστημα, ΤΣΙΠΡΙΔΙζαν ασύστολα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ - ΑΛΛΑ Ο ΦΟΥΛΗΣ- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ

• Αγωνία έχουν και στους συνοδοιπόρους τους- το παίζουν και οι δυο αντιπολίτευση και προωθούν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ στις Ευρωεκλογές- στο γαλάζιο στρατόπεδο της Πινδάρου. Το νέο μέτωπο που προκύπτει και πρέπει να το διαχειριστεί πάραυτα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είναι το ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ πάζλ των διαφορετικών απόψεων ισχυρών προσωπικοτήτων του κόμματος, που κατά βάση είναι ΠΡΩΗΝ πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι του κόμματος. Το θέμα είναι αν έχει την ΔΥΝΑΜΗ , τα ΚΟΤΣΙΑ και την επιθυμία η Αννίτα Δ., να επιβληθεί σε όλους αυτούς ώστε το κόμμα να μην παρουσιάζει την εικόνα πολιτικού σχηματισμού, που δεν έχει συγκεκριμένη και συντεταγμένη στρατηγική, αλλά ΒΑΒΕΛ .

• Ήδη παρουσιάστηκε ανάγλυφα η διαφορετικότητα απόψεων, αφού ο μεν τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ επισήμανε ότι δεν πρέπει κάποιοι να συνεχίζουν να τρώνε από τα έτοιμα της οικονομίας, υπονοώντας προφανώς τις πολιτικές της Κυβέρνησης για μηδενικούς συντελεστές ΦΠΑ. Ο δε τέως Υπουργός Οικονομικών, που σε περίπτωση εκλογής Φούλη θα είχε το ίδιο χαρτοφυλάκιο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, χαρακτήρισε ως λαϊκίστικη την προσέγγιση ΔΗΣΥ με τον μηδενικό ΦΠΑ στα καύσιμα , ανατρέποντας την κυβερνητική απόφαση που προνοούσε μείωση ( ΦΠΑ) στο 50 % . Ο Πετρίδης εξέφρασε και τις αμφιβολίες του για την χρησιμότητα του μηδενικού ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, οπόταν και το πολύχρωμο πάζλ των διαφορετικών απόψεων στον ΔΗΣΥ ταλαιπωρεί την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Ακόμη και στο θέμα των κυρώσεων από ΗΠΑ- Βρετανούς. Κάποιοι γαλάζιοι αποκαλούν χλιαρή την στάση της Κυβέρνησης που φτάνει στα όρια των φιλορώσων και άλλοι ότι το παρατράβηξε και έγινε όργανο ΗΠΑ- Αγγλίας

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Η ΑΝΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΦΟΥΛΗ - ΝΙΚΑΡΟΥ

• Ακόμη όπως σας πληροφορήσαμε έχει να αντιμετωπίσει και ενδεχόμενη ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ που θα προκύψει από την αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου οι βουλευτές του ΑΚΕΛ θα ανοίξουν τους κόκκινους φάκελους του ποδοσφαίρου και θα πολυβολήσουν σημαίνοντα στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως τους κουμπάρους του Φούλη ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΜΑ – Πρόεδρο της ΚΟΠ και ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, τέως πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας αθλητισμού . Θα αναφερθεί και η ανάμειξη ΝΙΚΑΡΟΥ με τους φακέλους του ποδοσφαίρου και φυσικά ότι ειπωθεί θα έχει ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οπόταν, η Αννίτα Δ. θα υποφέρει μέχρις ότου αποδείξει ότι δεν είναι ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ούτε από Φούλλη, ούτε ΝΙΚΑΡΟ αλλά πορεύεται ΑΥΤΟΦΩΤΗ. Ε, μα σαν να μου λέτε ότι θα με προσκαλέσουν σαν μοντέλο σε επίδειξη κομμωτικής ενώ είμαι διαφανοκέφαλος προ αμνημονεύτων ετών…

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

• Α, ωραίες στιγμές. Ο ΝΙΚΑΡΟΣ θα ανέβει το απόγευμα τα σκαλιά του Προεδρικού και θα τον ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΝ μνήμες και συγκίνηση που θα κάνει επιθεώρηση στο πρώην σπιτικό του. Προφανώς και θα δει και το πολιτικό του παιδί που τον διαδέχθηκε , αφού το ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ του διαδόχου στην βασιλεία, το παρέδωσε στον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ προ δυο και βάλε ετών… Ουπς. Ξέρετε δεν είναι και εύκολο να αποχωριστείς την εξουσία και ο ΝΙΚΑΡΟΣ θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί μακριά της, αφού τα θέλγητρα και η σαγήνη και η γλύκα της, δεν αφήνουν κανένα ανεπηρέαστο και να μπορέσει να ζήσει μακριά της. Ο δε ΝικΧρι θα υποδεχθεί τον ΝΙΚΑΡΟ, μοιάζοντας με υιό που του παρέδωσε πατέρας του τα ηνία της επιχείρησης και τον επισκέπτεται κατά καιρούς για να του δώσει ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. Ε, δεν μπορεί να κοπεί και βίαια ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ . Θα προκαλέσει τραύματα στο νεογέννητο.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μπορούσε να ζητήσουμε και τα χάπια μας. Αλλά εμείς στην προκειμένη θα χρειαστούμε να αναφωνήσουμε ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΜΑΣ – ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΜΑΣ. Για να δεθούμε ώστε να αντέξουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από τον Αντιπρόεδρο της ΕΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ , ο οποίος προεκλογικά παρενέβη ΞΕΚΑΘΑΡΑ υπέρ του ΦΟΥΛΗ, με το αμίμητο ότι δεν θα αφήσουμε τους φιλορώσους να εκλεγούν. Χθες πήγε στο Προεδρικό και συναντήθηκε με τον φιλορώσο Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αλλά δεν είπε κάτι. ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ για την ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ παρέμβαση του ως Ευρωπαίος αξιωματούχος στις εκλογές ενός ανεξάρτητου – κράτους μέλους; Α, μπα. Ξέρετε πως το χαρακτήρισε σοφά με άλλη ευκαιρία ο φίλος σου ο Φούλλης ΜαργαΣχοι; Η ΤΑΤΣΑ ΕΜΕΙΝΕ. Αν και Ευρωτττοπουζοκυπριακή έκφραση έχεις αρκετούς φίλους – συνεργάτες στο Κυπριστάν να σου την εξηγήσουν. Πάντως ο ΝικΧρι δεν σε σαμπόταρε και σου παραχώρησε το μισό Υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει περί μεταναστευτικού.

• ΥΓ: Παρακολουθώντας τον ΛΟΥΚΑ ΧΑΜΑΤΣΟ στην εκπομπή του « εμείς κι ο κόσμος μας» , προτείνουμε στο κουβαραστράδικο του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΩΚΟΥ να τον χρήσει κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων την νέα σεζόν προγραμμάτων. Θα δώσει μια αίσθηση εγκυρότητας στα πρότυπα των αντίστοιχων (ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΓΓΗΡΙΑΔΗ) της ΕΡΤ. Για όσους δεν θυμάστε να σας πληροφορήσουμε ότι ο ΛουΧαμ ήταν κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, μαζί με την ανεπανάληπτη ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X