ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Πικραμένος φεύγει ο Άντρος - Η δίκη Χρ. Χριστοφίδη

Επισκέπτης στην Βουλή ο Γ. Γ.- αποκλείεται από την διεκδίκηση θέσης ο Χρι-Χρι- και ο παρουσιαστής στο CAVO TAGOO της Μυκόνου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Αυτό είναι το ΑΚΕΛ. Μέχρι και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ δέχθηκε τα συντροφικά μαχαιρώματα και τον υποχρεώνουν να φύγει από το κόμμα, πληγωμένος, μαχαιρωμένος και εν πολλοίς προδομένος. Δεν του έκαναν το χατίρι οι σύντροφοι του στο Πολιτικό Γραφείο στην επίμαχη συνεδρία να τον προωθήσουν ως Πρόεδρο της Βουλής και να αποχωρήσει από το κόμμα και την πολιτική με ψηλά το κεφάλι και καταλαμβάνοντας πολιτειακό αξίωμα, όπως ήταν και ο διακαής του πόθος και το όνειρο.

Τώρα μαζεύει κι αυτός τα κομμάτια του και μετατρέπεται σε ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ της Βουλής, αφού σύμφωνα και με την σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών δεν θα κατέχει Προεδρία , ούτε καν θα είναι μέλος σε κάποια εξ αυτών. Απλώς θα υπάρχει το όνομα Άντρος Κυπριανού, ως βουλευτής Λευκωσίας, που θα πηγαίνει ενίοτε σε κάποιες συνεδρίες της Ολομέλειας και το υπόλοιπο διάστημα θα ξεκουράζεται. Σκληρές καταστάσεις για κόμμα που απέδειξε ότι κινείται στα όρια της αναλγησίας…

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά για ιστορικούς λόγους ο κόκκινος σύντροφος - πράκτορας της ΞΥΠ , μεταφέρει το παρασκήνιο εν ολίγοις που διαδραματίστηκε στην ιστορική συνεδρία του Π.Γ. και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ λίγο πριν την ψηφοφορία για εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Ο Άντρος Κυπριανού αποδέχθηκε την πρόταση Κάρογιαν που τον εξέλεγε δεύτερο τη τάξει και την μετέφερε στην συνεδρία του Π.Γ προς επικύρωση. Εκεί αρκετοί αντέδρασαν θεωρώντας ότι χωρίς την στήριξη ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ θα θεωρείτο συνδιαλλαγή με τον ΔΗΣΥ και θα δεχόταν πλήγμα το κόμμα. Λες και όταν ψηφίζουν νομοσχέδια και με τις ψήφους άλλων κομμάτων, ΔΗΣΥ - ΕΛΑΜ θεωρείται συνδιαλλαγή. Ενώ συμφωνία με το ΔΗΚΟ και τους Κουλία- Μυλωνά θα ήταν αγνή παρθένος δέσποινα…

Έκλεψαν λοιπόν το όνειρο από τον Άντρο που έφυγε νευριασμένος από την συνεδρία του Π.Γ, η οποία δεν αποφάσισε οτιδήποτε άλλο και έτσι το ΑΚΕΛ πορεύτηκε σε μια κρίσιμη συνεδρία, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα ψηφίσουν. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα για την κατάσταση που βρισκόταν και συνεχίζει να είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης. Κατάσταση αποσύνθεσης αφού πλέον το κουφάρι του άλλοτε κραταιού ΑΚΕΛ… αναδύει απαίσιες μυρωδιές.

Έτσι ο Άντρος δεν έγινε Πτ.Β και χθες δεν προήδρευε του κράτους και δεν συγκάλεσε Υπουργικό, αλλά όλα αυτά τα έκανε η Αννιτούλα που ήρθε από την εξωτερική σαν καθαρόαιμη φοράδα. Μέσα σ’ όλα αυτά έχασε και την δύναμη και ισχύ της η κραταιά νύμφη , η Διευθύντρια του Γραφείου του Άντρου, η ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΒΒΑ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, η οποία δεν θα εκπληρώσει το όνειρο της, από το γραφικό Πελένδρι να βρεθεί στην Διεύθυνση του Κοινοβουλίου, στα πρότυπα που ακολουθούσε στο ΑΚΕΛ. Κλάματα – οδυρμοί και δράματα, αν θέλετε και τίτλο ασπρόμαυρης Ελληνικής ταινίας, όπου ακόμη και αυτή η αξεπέραστη ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ θα αντιλαμβανόταν ότι έφθασε η ώρα της αποκαθήλωσης της από την βασιλεία του κλάματος.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο βουλευτής ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, αυτή την περίοδο δικάζεται από την Επιτροπή Ελέγχου του ΑΚΕΛ, της οποίας προεδρεύει ο πρώην βουλευτής ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, για επίδειξη παραγοντισμού στις βουλευτικές εκλογές. Οπόταν και σ’ αυτό θα επιβληθεί σχετική ποινή και έτσι δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για την θέση του Γενικού Γραμματέα στο επικείμενο συνέδριο 2-4 Ιουλίου. Όπως μαθαίνουμε ποινή επιβλήθηκε και στον Ευρωβουλευτή ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, για παρόμοια συμπεριφορά στις Ευρωεκλογές και εξετάζεται αν μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος για να διεκδικήσει την θέση του Γ. Γ., αφήνοντας Στέφανο και Λουακίδη να παλέψουν.

Σε μια άλλη ΑΚΕΛική εξέλιξη - βρε- βρε εμείς τους ενημερώνουμε τους συντρόφους περισσότερο και από την Χαραυγή (ιδού Ελένη Μαύρου τον κατάλληλο για να αναγεννήσεις τα έντυπα σου με μετεγγραφή-βόμβα) και τους επικεφαλής των Κομματικές Ομάδες Βάσης - την καλύτερη απόδραση οργάνωσε ο ΠΑΜΠΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ. Που φεύγει την στιγμή που όλα βρίσκονται στον πάτο, χωρίς να επωμίζεται ευθυνών, ενώ ο ίδιος ήταν πάντα μέρος της ηγεσίας, από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) και παραχωρεί την σκυτάλη στην πρώην Υπουργό Εργασίας ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. Ο πονηρός Πάμπης που σε κουπ και στυλ κόμμωσης συναγωνίζεται και τον Μπόρις Τζόνσον, Πρωθυπουργό της Αγγλίας, διορίζεται με εισήγηση των συντρόφων του ΚΚΕ της Ελλάδας σαν Γ.Γρ,. της ΠΣΟ που είναι η Παγκόσμια συνδικαλιστική ομοσπονδία. Μεγαλεία ο Πάμπης ο γατούλης.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μ’ αυτά και μ’ αυτά που λέει και ο τραυματίας από Νίκαρο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους- παρουσιαστής, που απολαμβάνει τις διακοπές στο CAVO TAGOO στην Μύκονο , εκεί όπου για να μείνει 2-3 βράδια ένα ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσεις όσα είναι και το ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα εργαζομένων, η ζωή συνεχίζεται για όλους… Ε, δεν έχουμε και όλοι δηλωμένοι οικονομική ευχέρεια, οπόταν αρκούμαστε στο Μακένζι, άντε και στον Κόλπο των Κοραλλίων. Εν τζαι πολύ σου ρε χώρκατε Ξιουρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση