ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Οι ήττες Συλικιώτη-Χριστοφίδη και οι φουριόζοι Καραμανός-Χάμπας

Το πάρτι του Πρίγκιπα για εκτόνωση από ήττες και καμένα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Η ανθρωπογεωγραφία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ υπό τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ δεν φαίνεται να αλλάζει και σε μεγάλο βαθμό, αφού όπως επισήμανε και στην έκθεση του ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ, ο νέος Γενικός Γραμματέας δεν θέλησε να προβεί σε ρηξικέλευθες τομές και προτίμησε όπως λένε και στο χωριό του να μην σπάσει αβγά. Ε, χωρίς να τα σπάσει τα αβγά δεν κάνει ομελέτα, μάλλον θα τα φάει βραστά που δεν είναι και το καλύτερο των εδεσμάτων. Ωστόσο ο ΣτεφΣτεφ θα ακολουθήσει την πολιτική πρακτική, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον χαρακτήρα του. Αργά, σταθερά, ήρεμα και χωρίς συγκρούσεις και ακρότητες. Και προφανώς ότι ήθελε προκύψει…

• Αν με αυτή την συνταγή-στρατηγική θα καταφέρει να κυβερνήσει το ποικιλόμορφο, πολυδιάστατο και πολυποίκιλο σε ανθρώπους, καταστάσεις και ιδεοληψίες κόμμα της αριστεράς, μόνο κάποιος προφήτης θα μπορούσε να μας ενημερώσει. Ελλείψει τέτοιων (προφητών και λοιπών μέντιουμ) αρκούμαστε στην ανίχνευση κάποιων υποτυπωδών συμπερασμάτων, όπως δηλαδή ότι δύσκολα το ΑΚΕΛ θα μπορέσει να επανέλθει στην πρότερα του κατάσταση και απλώς θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του, πέριξ του 22-24%.

• Αν και η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο λόγω άλλων γεγονότων και λοιπών παρενεργειών της φονικής πυρκαγιάς έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις κατέδειξε και πάλι ορισμένες κατευθύνσεις σε σχέση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, το οποίο καλείται να επαναφέρει το κόμμα σε κανονική τροχιά, αφού αυτή την στιγμή βολοδέρνει στον πολιτικό ωκεανό, χωρίς πυξίδα. Για ορισμένα δε κορυφαία στελέχη ήταν ο ορισμός του ΒΑΤΕΡΛΟ και θα πρέπει να ψάξουν προς άλλες κατευθύνσεις για να βρουν τις αιτίες της απαξίωσης τους από τους συντρόφους τους.

• Και όταν αναφερόμαστε στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ μιλάμε για τον σκληρό πυρήνα του κόμματος που γνωρίζει επακριβώς όλα τα τεκταινόμενα στα ενδότερα της Εζεκία Παπαϊωάννου. Έτσι και η απουσία ενός εκ των Επαρχιακών γραμματέων στο Πολιτικό Γραφείο βοά, ειδικά περί του συγκεκριμένου με τα στελέχη του στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Αναφερόμαστε στον βουλευτή Λευκωσίας ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ, ο οποίος όντας Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας-Κερύνειας, δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Π.Γ. Όπερ μεθερμηνευόμενο έμεινε εκτός ηγεσίας και η συνέχιση του στο πόστο του Επ. Γραμματέα, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας, τίθεται εν αμφοβόλω.

• Ουδέποτε στο ιστορικό παρελθόν Επαρχιακός Γραμματέας του κόμματος δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Π.Γ. Εκτός κι αν μετά από την ήττα στις βουλευτικές εκλογές και όσα προηγήθηκαν με την δίκη του ΧριΧρι ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - σας ενημερώσαμε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για θέση Γ. Γρ. παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις - για παραγοντισμό στις βουλευτικές εκλογές, θα δώσει την σκυτάλη σε άλλο συνονόματο του, που φέρει και το ίδιο προσωνύμιο σαν ΧΡιΧρι (Χρίστος Χριστόφιας), την θέση του Επ. Γραμματέα Λευκωσίας-Κερύνειας. Εξάλλου ο ΧριΧρι 2 είναι Επ. Οργανωτικός, οπόταν η διαδοχή θα είναι ομαλή. Και δεν διεκδίκησε, παραδόξως, θέση στο Π. Γραφείο.

• Βατερλό ωστόσο με την κυριολεκτική έννοια υπέστη ο πρώην Βουλευτής-Ευρωβουλευτής και Υπουργός Εσωτερικών ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ, στον οποίο οι σύντροφοι είπαν όσο πιο κομψά μπορούσαν, να πάει σπίτι του. Σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις απέτυχε να εκλεγεί, αφού έχασε στις Ευρωεκλογές του 2019, στις βουλευτικές του 2021 και τώρα στις εσωκομματικές εκλογές. Αντίθετα, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και μάλλον την καίρια θέση του Κεντρικού Οργανωτικού, σε στέλεχος που δεν κατέλαβε πολιτειακό αξίωμα, τον πρώην Γ.Γ της ΕΔΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟ.

• Ο κ. Καραμάνος εκ Παλλουριωτίσσης ορμώμενος (καλά τον εκλάβατε τον Χαρούλη ως προερχόμενο από την Νίκαια Γαλλίας;) είχε την ισχυρή στήριξη των συντεταγμένων ΕΔΟΝόπουλων και της επονομαζόμενης αγίας οικογενείας Χριστόφια, που θέλησε τον ημέτερο της σε σημαντικό πόστο. Την ίδια στιγμή που και το ιστορικό, ισχυρό στέλεχος του κόμματος με περγαμηνές και δράση η ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ, ενώ ήταν προτεινόμενη για την γραμματεία στην πορεία χάθηκε στα παρασκήνια και αποσύρθηκε, προφανώς γιατί οσμίστηκε τις ίντριγκες και δεν ήθελε να υποστεί νέα ήττα.

• Σημαντική είναι η εκλογή για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα στο ΠΓ - του δημάρχου Λάρνακας ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ που κατετάγη και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην ΚΕ, του βουλευτή ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΥΚΑΛΙΑ, ενός κλασικού αριστερού παλαιάς κοπής με ήρεμο και παραγωγικό προφίλ, αλλά και του αγροτοπάτερα και εν δυνάμει έτοιμου για νέο Κιλελέρ, Γενικού Γραμματέα της ΕΚΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΧΑΜΠΑ.

• Κατά την έκθεση του κόκκινου πράκτορα της ΞΥΠ, ο ΣτεφΣτεφ ισορρόπησε ανάμεσα στις παρακαταθήκες όσων τον βοήθησαν και πήρε το δακτυλίδι και της δικής του προσπάθειας να φανεί πλέον ότι είναι αυτόφωτος, χωρίς να ταυτίζεται με εσωκομματικές ίντριγκες και συντροφικά μαχαιρώματα. Αν καταφέρει να το πετύχει θα το δούμε προσεχώς.

• Αναμένουμε και τα επόμενα, όπως τον νέο εκπρόσωπο τύπου και όλα τα συναφή αξιώματα. Ο κόκκινος σύντροφος γράφει υπερωρίες και οσονούπω θα μας ενημερώσει για τα περαιτέρω. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και συζήτηση περί των δημοτικών εκλογών εκεί όπου θα δώσει την πρώτη μάχη η νέα ηγεσία υπό την καθοδήγηση του Στεφ Στεφ.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Να σας ζήσουν, να σας ζήσουν. Την Παρασκευή το βράδυ, όπως μας πληροφόρησαν πράκτορες της ΞΥΠ, στο παλάτι του Πρίγκιπα Νικόλαου είχαν πάρτι γενεθλίων και το γιόρτασαν καταλλήλως. Με τραγούδια από τον ΣΤΕΛΙΟ ΧΙΩΤΗ και άλλους αοιδούς, πέρασαν όμορφο βραδάκι στην έπαυλη του Πρίγκιπα με την σύζυγο του Γιώτα, απαστράπτουσα στο πορτοκαλί της συνολάκι και τον Νικόλαο με σικάτο μπεζ παντελονάκι και το άσπρο του πουκαμισάκι.

Όχι που θα κάτσουν να σκάσουν τα πλάσματα. Εξάλλου το έκαναν για να ξεφύγει και λίγο ο Πρίγκιπας από τα άγχη της πολιτικής, λόγω ηττών, εσωκομματικών προβλημάτων, αλλά και από τις εικόνες των καμένων που αντίκρισε στις πυρόπληκτες περιοχές που επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα… Ουφ βάσανα και υποκρισία που έχει η πολιτική… Αφήστε τους ανθρώπους στα παλάτια τους και τα εμιράτα τους. Τι τους θέλετε να σας ηγούνται; Α και για να μην νομίζετε ότι ξεχνούν στα πάρτι οι σελέπριτις την κατοχή, τραγούδησαν όλοι περιπαθώς και με τον ανάλογο πατριωτισμό, το εκπληκτικό άσμα του Χιώτη για την Βασιλεύουσα «χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ/ χώμα που μ’ ανάστησες/ Αμμόχωστος». Έτσι εκπλήρωσαν και το πατριωτικό καθήκον. Άτε και σιωπή όλοι σας παραπονιάρηδες…καμένοι.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση