ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

AΚΕΛ: Ο Άντρος Κυπριανού θέλουν να παραδώσει την έδρα και η ηθοποιός που μπαίνει στην Βουλή

Ετοιμάζεται για να γίνει βουλευτίνα η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ποιος θα πει στον τέως Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, ότι πρέπει να αποχωρήσει από την Βουλή και να παραδώσει την έδρα είναι το ερώτημα που ταλανίζει τους ηγήτορες του κόμματος της αριστεράς. Συσκέψεις επί συσκέψεων, αναλύσεις, προβληματισμοί και κυρίως παράπονα από αρκετούς βουλευτές, ακούγονται όπως μας πληροφορεί ο κόκκινος σύντροφος από το κόκκινο σπίτι της Εζεκία Παπαϊωάννου.

• Δύσκολο, λεπτό, ψυχοφθόρο και επίπονο εγχείρημα να αναλάβει κάποιος εκ των μελών της ηγεσίας αυτό το βάρος και βεβαίως η πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο γραμματείας για το σχετικό θέμα, αφέθηκε να ολοκληρωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Κυρίως η πρόθεση και προσπάθεια, ιδιαίτερα του νέου Γ. Γρ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ είναι να μην εκληφθεί από τον προκάτοχο του ως έλλειψη σεβασμού ή παραγνώρισης της προσφοράς του.

• Ωστόσο, τα κομματικά καθήκοντα τρέχουν και αυτή την περίοδο η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι μειωμένη κατά δυο, αν ληφθεί υπόψη, ότι ο Άντρος Κυπριανού δεν περνάει ούτε απέξω από το Φιλοξενία, που στεγάζεται την περίοδο αυτή ο Ναός της Δημοκρατίας. Ούτε καν κεράκι τις Πέμπτες που είναι η Ολομέλεια του σώματος δεν ανάβει και προς τούτο δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

• Όπως μας μετέφερε διάλογο που είχε με επιφανή βουλευτή, ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ, «ενίοτε νοιώθουμε πολυτεμαχισμένοι αφού δεν προλαβαίνουμε τις συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών επιτροπών αλλά και τα υπόλοιπα κομματικά μας καθήκοντα». Αν στην απουσία του Άντρου Κ., συνυπολογιστεί και αυτή του Στεφ Στεφ, αφού ως Γ.Γρ. έχει σωρεία καθηκόντων και δεν μπορεί να μετέχει στις Κ. Επιτροπές, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός των μικρότερων κομμάτων που γίνεται υποχρεωτικά, τότε η Κ. Ομάδα απαριθμεί μόνο 15 βουλευτές. Κάποια στιγμή λένε οι σύντροφοι θα την πάθουμε στην Ολομέλεια αφού πέραν των δεδομένων απουσιών προκύπτουν και οι έκτακτες.

• Όπως διαμορφώθηκαν τα πολιτικά δεδομένα, οι εκ του συστάδην μάχες δίνονται στο Κοινοβούλιο, όπου και θα μεταφερθεί εν πολλοίς το πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τον σχετικό βιασμό της Δημοκρατίας, με την αναβολή των δημοτικών εκλογών, κυρίως λόγω του φόβου για νέες ήττες και όχι για τα φληναφήματα και κουραφέξαλα που σας μετέφεραν, άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις Προεδρικές εκλογές και το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ είναι τεράστιο.

• Επανερχόμενοι στο καυτό θέμα του Άντρου Κ., οι σύντροφοι θεωρούν ότι μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα που αφέθηκε ο τέως Γ. Γρ. να διαχειριστεί την απομάκρυνση του από την θέση του επικεφαλής του κόμματος της αριστεράς, έφθασε η ώρα να κάνουν μια εποικοδομητική κουβέντα μαζί του. Κυρίως για να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις του , αφού όλο αυτό το χρονικό διάστημα δείχνει ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από τα κομματικά δρώμενα και οι επαφές του περιορίζονται σε συναντήσεις με ορισμένα κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, που τον ενημερώνει περί του παρασκηνίου στα γραφεία του κόκκινου κομματικού στρατού.

• Το δύσκολο εγχείρημα παραπέμπεται όπως πληροφορείται ο κόκκινος πράκτορας στον ηγέτη του κόμματος ΣτεφΣτεφ που έχει να διαχειριστεί μια πολύ λεπτή κατάσταση. Προφανώς δεν είναι και το ευκολότερο των πραγμάτων από ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παρευρίσκεσαι ως μέλος στην Επιτροπή Γεωργίας και να μιλάς για φάσσες και άλλα πτηνά που απελευθερώνει η Υπηρεσία Θήρας προς τέρψη των κυνηγών. Ούτε και να διαπληκτίζεσαι με τον Τρυφωνίδη, τον Σαββίδη και τον Θεμιστοκλέους για θέματα της καθημερινότητας και άλλα που προκύπτουν από τον δαιδαλώδη τρόπο σκέψης των εκπροσώπων του λαού στο Κοινοβούλιο. Η προσγείωση είναι ανώμαλη και σίγουρα επηρεάζει την ψυχοσύνθεση ενός πολιτικού, που μέχρι πρότινος ήταν από τους κύριους ρυθμιστές της ζωής του Κυπριστάν.

• Σημειώνεται ότι πρώτη επιλαχούσα στην επαρχία Λευκωσίας είναι η ηθοποιός ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ, που από το σανίδι του θεάτρου θα κληθεί να δίνει παραστάσεις από άλλο θίασο… που ονομάζεται Κοινοβούλιο. Εκεί θα βρει αρκετούς ατάλαντους συναδέλφους της που δίνουν κακοπαιγμένες παραστάσεις και που οι ερμηνευτικές τους αδυναμίες προκαλούν ενίοτε το γέλιο αλλά τις περισσότερος φορές το κλάμα του φιλοθεάμονος κοινού.

• Κι αν «ηθοποιός σημαίνει φως», όπως ερμήνευε στο άσμα ο ασύγκριτος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, βουλευτής σημαίνει αυτός που σβήνει τα φώτα για να μην βλέπουν οι άνθρωποι την πραγματικότητα. Για να δούμε τι θα φέρει οσονούπω η Πόπη στην Βουλή την οποία προφανώς και θα υποδεχθούμε με τον προσήκοντα σεβασμό, εμείς οι παροικούντες στο Κοινοβούλιο, καθότι αγαπημένη ηθοποιός με ευαισθησίες στα κοινωνικά προβλήματα και κυρίως μαχήτρια ζωής.

• Όσο για τα υπόλοιπα στο ΑΚΕΛ άρχισαν οι σκέψεις για τις Προεδρικές εκλογές με διαπίστωση ότι για να ανέλθει το κόμμα στην εξουσία, όπως εξέφρασε την προσδοκία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ, την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Ολομέλειας, θα πρέπει να γίνουν συνεργασίες. Αν και μακριά από την εξουσία για άλλη μια πενταετία είναι δύσκολη υπόθεση, εντούτοις τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωκομματικά προβλήματα με τα υφιστάμενα δεδομένα οδηγούν τους συντρόφους τη ηγεσίας να πιστεύουν ότι η ανασυγκρότηση του κόμματος θα επέλθει μόνο αν μείνουν στην αντιπολίτευση. Οι συζητήσεις άρχισαν, το ταξίδι του Στεφ Στεφ στην Αθήνα ήταν προσοδοφόρο και οσονούπω θα σας πληροφορήσουμε για τα τεκταινόμενα, αν και στο ΑΚΕΛ οι γνώμες διίστανται για τις συνεργασίες, τον υποψήφιο που θα στηρίξουν και την τακτική που θα ακολουθήσουν. Όλα όμως μπορούν να συμβούν έλεγε ο ΣτεφΣτεφ σε ομήγυρη συντρόφων μετά την νίκη της Ομόνοιας επί της ΔΟΞΑΣ. Εκεί που ήταν προ του φάσματος της ήττας, ένα διαιτητικό λάθος και η ικανότητα του διαφανοκέφαλου διαδόχου του (όσοι δεν το ξέρετε ο ΣτεφΣτεφ ήταν δεινός αριστερός μπακ στην Ομόνοια) Λέζιακς, έφεραν ανέλπιστη νίκη.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η βιομηχανία κορωνοιού πλασάρει νέο προϊόν. Παράλληλα με τα υπόλοιπα που συνεχίζουν να προωθούνται, τώρα μέσω και των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης επιχειρούν να πλασάρουν το τεστ αντισωμάτων. Βρίσκουν και πρόθυμους πλασιέ, από κλινικά εργαστήρια, με διασπορά φόβου και τρόμου ώστε οι καθημαγμένοι και διαλυμένοι ψυχικά πολίτες τρέχουν και για το τεστ αντισωμάτων. Και αφού κάνουν ολόκληρες εκπομπές για τα τεστ αντισωμάτων και άλλα ακαταλαβίστικα λένε ότι δεν είναι απαραίτητο. Ναι, αφού τους το ενσπείρατε στην μνήμη ότι είναι απαραίτητο μετά τους μιλάτε για την κυτταρική μνήμη. Κάτι που καταλαβαίνει απόλυτα ο Ευρωττοπουζοκυπραίος πολίτης. Έλεος δηλαδή.

• ΥΓ: Για να ξηγούμαστε. Μη τολμήσει κάποιος να ρωτήσει Κολιού, Καραγιάννη, Τσιούτη , Πανά για το τείχος ανοσίας που μας έλεγαν ότι είναι το safe pass μας στην κανονικότητα. Κι αυτό ήταν μύθευμα και παραμύθι.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X