ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Μαυρογγιανούθκια Δήμαρχος - περιφερειάρχης Λευκωσίας - Κλειδοκράτορας ΝΙΚΑΡΟΥ με Αβέρωφ

Συμμαχία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ στην Πάφο με Εύρο Λοιζίδη - Πιττοκοπίτη - Μαρίνο Λάμπρου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

• Παρά το ότι στην ομιλία του στη Βουλή για το προϋπολογισμό του κράτους ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, θυμήθηκε τα φοιτητικά του χρόνια στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου στην Βουλγαρία με αριστερίστικες ατάκες, όπως «εισήχθη από την Κυβέρνηση το μοντέλο του επιθετικού καπιταλισμού», εντούτοις επί του εδάφους, άλλες είναι οι πραγματικότητες. Ειδικότερα σε σχέση με τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης θα κάνει την αναγκαία – έτσι κατέστη πλέον για τους κόκκινους - κλίση προς τα δεξιά, για να επιδιώξει την υφαρπαγή των θώκων του Δημάρχου Λευκωσίας και του Προέδρου του Επαρχιακού συμβουλίου. Παραβλέποντας όλο το στελεχιακό δυναμικό που δηλώνει ΑΚΕΛικό, ολοκόκκινο, θα ρίξει τα δίκτυα προς τα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ, με δυο σαφείς στόχους. Αφενός να καταδείξει ότι οι εξαγγελίες περί ανοίγματος του κόμματος προς όλες τις κατευθύνσεις δεν είναι έπεα πτερόεντα και αφετέρου να σταματήσει τις διαρροές από τα λεγόμενα Μαυρογιαννούθκια (όσοι στρατεύτηκαν με την υποψηφιότητα ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ στις Προεδρικές εκλογές) προς το υβρίδιο, που ονομάστηκε ΒΟΛΤ.

• Εξάλλου το ΑΚΕΛ την επονομαζόμενη ΥΠΕΡΒΑΣΗ, όπως προσδιορίζεται από τους γαλάζιους, την μετέτρεψε ως σαρξ εκ της σαρκός του, αφού στις πλείστες των εκλογικών αναμετρήσεων, ψάχνει πάντα στην δεξαμενή των ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ έως και ΔΕΞΙΩΝ. Έτσι και στην προκειμένη μετά την αναμενόμενη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ που θα στηριχθεί και από ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ για την θέση του Δημάρχου Λευκωσίας και του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ για την θέση του Προέδρου Επ. Συμβουλίου (περιφερειάρχη τον κατονομάζουμε κατά τα Ελλαδικά δεδομένα) στην κόκκινη πολυκατοικία κάνουν νέες αναζητήσεις στην λίστα των κεντροδεξιών για την θέση του Δημάρχου Λευκωσίας.

• ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΧΑΡΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ

• Όπως διαφαίνεται βάζουν προσωρινά στην άκρη, μέχρι να κάνουν τις σχετικές διαβουλεύσεις την υποψηφιότητα του πρώην Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, και στρέφουν την προσοχή τους σε άλλου είδους κατευθύνσεις. Όπως μας πληροφορεί ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ, στην λίστα του ΑΚΕΛ, για μεν την θέση του Δημάρχου Λευκωσίας βρίσκεται σε περίοπτη θέση και το όνομα του νομικού ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΟΥΝΤΖΟΥ, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων στελεχών στο επιτελείο Μαυρογιάννη και η συνεργασία του με το ΑΚΕΛ ήταν άψογη, με τους θαμώνες της κόκκινης πολυκατοικίας της Εζεκίας Παπαϊωάννου, να αποκομίζουν θετικές εντυπώσεις. Υπενθυμίζεται ότι Προύντζος θα μετατρεπόταν σε ΧΡΥΣΟΣ, αν εκλεγόταν ο Μαυρογιάννης, αφού τον εξήγγειλε ως τον Υπουργό Οικονομικών του. Η αναγνωρισιμότητα που απέκτησε την περίοδο του προεκλογικού αγώνα καθώς και η διείσδυση του σε απάτητους για το ΑΚΕΛ χώρους, καθιστά την υποψηφιότητα Προύντζου σαν σοβαρό αντίβαρο στην συμμαχία των 3 ΔΗ. Κάποιες φωνές στο ΑΚΕΛ για να αντιπαρατάξουν τον αντίστοιχο του Τορναρίτη, ήτοι τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΚΑΙΔΗ στην μάχη της Λευκωσίας, μάλλον χάθηκαν στους ευήλιους και ευάερους διαδρόμους της κόκκινης πολυκατοικίας…

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

• Κι αν για αντιΤορναρίτη το σκέφτονται ακόμη στην κόκκινη πολυκατοικία της Εζεκίας Παπαϊωάννου, για αντι Γιωρκάτζη κατέληξαν στον επικεφαλής των Μαυρογιαννουθκιών, τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών ΑΝΤΡΕΑ ΑΣΣΙΩΤΗ. Στο ΑΚΕΛ, προτάσσουν την τεχνογνωσία του επί του αντικειμένου λόγω της μακράς ενασχόλησης του στην δημόσια υπηρεσία με θέματα, που θα έχει υπό την δικαιοδοσία του ο νέος περιφερειάρχης, ενώ το προφίλ του ταιριάζει απόλυτα για την εν λόγω θέση, στην οποία θα χρειαστεί γνώση και σκληρή εργασία. Πάντως στο ΑΚΕΛ υπάρχει γενικότερο ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ και ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ έως και ΦΟΒΟΣ για την διπλή μάχη στην Λευκωσία και ήδη ο ΣτεφΣτεφ έδωσε το σύνθημα στον κόκκινο στρατό να αρχίσει ασκήσεις επί χάρτου για να πετύχουν την νίκη.

Ο ΒΑΘΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ

• Ενδεχομένως στήριξη στο ΑΚΕΛ να παράσχει το ΒΟΛΤ, ενώ οι Οικολόγοι περιμένουν να δουν τους υποψηφίους και να αποφασίσουν. Τέτοιες ώρες είναι που στο ΑΚΕΛ βγάζουν βαθύ αναστεναγμό, αφού αν υπήρχε κάποιος τρόπος, έστω χωρίς δημοσιοποίηση, ο κεντροδεξιός (στην προκειμένη ο Προύντζος που είναι και φανατικός ΑΠΟΕΛίστας) να στηριχθεί διακριτικά από το ΕΛΑΜ, τότε τα δεδομένα θα άλλαζαν. Εεεε, καλούμε τον κόκκινο σύντροφο να ΕΞΟΒΕΛΙΣΕΙ τέτοιου είδους σκέψεις. Προσομοιάζουν με ανέραστη επί δεκαετίες μεσήλικα κοπέλα, που ονειρεύεται ερωτικές συνευρέσεις με τον νεαρό γείτονα υιό της κολλητής της φιλενάδας…

Ο ΑΡΧΙΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ

• Έχει ο καιρός γυρίσματα κατέγραφε σε πρόσφατη ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο άλλοτε ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του ΝΙΚΑΡΟΥ, ο τέως Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Και προφανώς ο καιρός γυρνάει και ενίοτε προσφέρει εκπλήξεις και αλλαγές, όπως η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ του Πετράν στο στρατόπεδο του βουλευτή Λευκωσίας και τέως Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Όσοι μας παρακολουθούν, πλειστάκις είχαμε κατονομάσει τον Πέτρο Δημητρίου ως τον αρχικονκλαβιούχο του Προεδρικού αφού για μεγάλο διάστημα αποτελούσε το δεσμείν και λύειν στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη και οι πάντες (η Πική είναι γατούλα κοντά του…), συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών, ήξεραν ότι θα έπρεπε να περάσουν από το γραφείο του για να επιδώσουν διαπιστευτήρια.

• Στην πορεία ο Πετρής Μήτσου απέκτησε τεράστια ισχύ και οι τότε πράκτορες της ΞΥΠ Προεδρικού μετέφεραν ότι έκανε και ενός είδους ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον ΑΒΕΡΩΦ (Κυβέρνηση-κόμμα), ώστε να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση. Προς τούτο και όσοι ήθελαν διορισμό, προαγωγή ή έστω να προωθηθεί κάποιο αίτημα τους, γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τύχουν της έγκρισης του δίδυμου Αβέρωφ-Πετρή. Μάλιστα οι αστικός μύθος, για κάποιους πραγματικότητα αναφέρει ότι η προώθηση της ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην Προεδρία της Βουλής ήταν σενάριο Πετρή και σκηνοθεσία Αβέρωφ. Ακόμη στους κατοικοεδρεύοντες εκείνο το διάστημα στο Προεδρικό είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Πέτρος Δημητρίου, δεν ΓΟΥΣΤΑΡΕ έως και εχθρευόταν τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Εξάλλου είναι πασίγνωστοι οι καβγάδες των δυο με διαιτητή τον ΝΙΚΑΡΟ, ο οποίος ενίοτε έριχνε το τασάκι για να σιωπήσουν. Έτσι κάποια στιγμή όταν ο Χριστοδουλίδης αποφάσισε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την πατρική συμβουλή-προτροπή και ευχή του ΝΙΚΑΡΟΥ, ο Πετράν μάζεψε τα μπογαλάκια του και μετακόμισε στην Πινδάρου και στο επιτελείο Α΄βέρωφ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ – ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

• Πάντως ο Πετρής πλέον ανέλαβε πρόσφατα και ενεργό ρόλο στο πολιτικό γραφείο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και μαζί σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα. Ποια; Ε, βέβαια τα πλάσματα για να οδεύσουν προς τους στόχους, πρέπει να κάνουν το σχετικό βάδην, ενίοτε και αρκετά αργά και μεθοδικά. Η στρατοπέδευση του Πετρή Δ. προοιωνίζει για νέους αγώνες και μάχες τόσο εντός όσο και εκτός ΔΗΣΥ. Οπόταν αναμένεται επί της οθόνης και θα δείτε αρκετές στρατηγικές κινήσεις. Πάντως η επανεμφάνιση του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ στο πολιτικό σκηνικό μέσω της ομιλίας του στο προϋπολογισμό, ήταν καθόλα πετυχημένη και ενδεχομένως για τους αντικειμενικούς κοινοβουλευτικούς παρατηρητές να ήταν ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. Έχοντας το χρόνο να προετοιμαστεί και χωρίς το άγχος της ανεύρεσης μουκτάρηδων, προετοίμασε με το επιτελείο του την ομιλία με προτάσεις – θέσεις που αρμόζουν σε κοινοβουλευτικούς άντρες…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν πήγε σε κάποιο πάρτι χθες το απόγευμα και δεν εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο. Διαβουλεύτηκε με τους τοπικούς παράγοντες του ΔΗΚΟ Πάφου για τις δημοτικές εκλογές. Φαίνεται καταλήγουν σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ με ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ και θα προτείνουν για τον Δήμο Πάφου, τον ΔΗΚΟικό δημοτικό σύμβουλο ΕΥΡΟ ΛΟΙΖΙΔΗ και για περιφερειάρχη τον επίσης ΔΗΚΟικό πρώην βουλευτή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ. Ως αντάλλαγμα θα στηρίξουν στην Πέγεια τον ΑΚΕΛικό ΜΑΡΙΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον ημέτερο ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ. Πάντως ο Πρίγκιπας φάνηκε διστακτικός στην στήριξη του Πιττοκοπίτη, αφού προτιμούσε το ΔΗΚΟ να προωθήσει τον πρώην Υπ. Υγείας ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ. Καλά ξεμπερδέματα.

• ΥΓ Πως σας φάνηκαν οι Υπουργίνες Κανάρη, Κουκκίδου, Κασιανίδου και η Υφυπουργός Ευαγγέλου στην συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή; Κάτι σαν συγκέντρωση κυριών στις αλήστου μνήμης επιδείξεις TUPPERWARE ή κατά το μοντέρνο στην αναμονή στο κομμωτήριο και στις νυχούδες ή έστω για φιλανθρωπικό τέιον των πλούσιων κυριών μετά του σχετικού κουτσομπολιού ή κοινωνικής ενημέρωσης όπως το ονομάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση