ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ: Στήνουν συμμαχία για τους Δήμους Λευκωσίας

Συναντήθηκαν οι Επ. Γραμματείς και πάντα υπό την αίρεση διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αν και η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά της μη διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών και την παράταση της θητείας των τοπικών αρχόντων κατά δυόμιση χρόνια, εντούτοις οι Επαρχιακοί Γραμματείς ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ, θέλησαν να συναντηθούν ώστε να ανιχνεύσουν το έδαφος και να προβούν στις αναγκαίες επί χάρτου ασκήσεις. Όπως αναφέραμε και προ διμήνου σε σχετικό σημείωμα της στήλης, ο φόβος για νέες ήττες και τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτή την περίοδο, κατατείνουν προς αναβολή των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

• Ωστόσο, το θέμα είναι ποιος θα υποβάλει την εισήγηση, αφού τίθεται και θέμα κομματικού εγωισμού ή αν προτιμάτε κανείς αρχηγός δεν ήθελε αυτή την περίοδο ανασυγκρότησης των κομμάτων, να επιδείξει αδυναμία για να ριχθεί στην μάχη. Υπάρχει φυσικά και ο Υπουργός Εσωτερικών ΝΙΚΟΣ ΝΟΥΡΗΣ, που με την επανακατάθεση των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών υπό την νέα της σύνθεση, ενδεχομένως να κάνει την σχετική ρήξη και να υποβάλει εισήγηση για αναβολή των δημοτικών εκλογών , υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστεί και θα αρχίσει η εφαρμογή της νέας τάξης πραγμάτων σε Δήμους- κοινότητες.

• Επανερχόμενοι στην φιλοφρονητική συνάντηση των Επαρχιακών Γραμματέων ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ, σύμφωνα με πράκτορα της ΞΥΠ, διεξήχθη σε συναινετικό κλίμα και διαφάνηκε ότι υπάρχουν αρκετά σημεία επαφής ώστε να στηθεί συμμαχία – συνεργασία στις Δημοτικές εκλογές. Όπως μας επισήμανε σε σχετική έκθεση του ο πράκτορας της ΞΥΠ, η συνάντηση των ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ - Επ. Γραμματέα ΑΚΕΛ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΤΑ - Επ. Γραμματέα ΔΗΚΟ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ - Επ. Γραμματέα ΕΔΕΚ έγινε με διακριτικότητα, ώστε να μην δοθούν λανθασμένα μηνύματα και να υποκαταστήσουν την όποια συμφωνία των Αρχηγών.

• Προφανώς και οι συζητήσεις έγιναν για τους Δήμους της ευρύτερης- μείζονος Λευκωσίας, που εμπίπτει και η δικαιοδοσία - αντικείμενο που τους αφορά και που η μάχη σ’ αυτούς, λόγω και των ποσοστών του ΔΗΣΥ, αναμένεται να ιδιαίτερα σκληρή. Εξάλλου, ο ένας εκ των παρευρισκομένων (Κ. Κόρτας) είναι και παθών, αφού η συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, δεν τον εξέλεξε στον Δήμο Αγλαντζιάς και οι ψηφοφόροι έδωσαν το χρίσμα στον νεαρό του ΔΗΣΥ, ΑΝΤΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

• Προ του φάσματος να υποστούν κι άλλου τέτοιου είδους ήττες οι 3 Επαρχιακοί Γραμματείς στις ασκήσεις επί χάρτου που επιδόθηκαν, έκαναν ανίχνευση προθέσεων για τους υποψήφιους Δημάρχους που επιθυμούν να κερδίσουν κάθε κόμμα και να γίνει ο σχετικός διαμοιρασμός, ώστε να νοιώσουν όλοι ικανοποιημένοι. Δύσκολη εξίσωση με πολλούς παράγοντες που ορισμένες φορές είναι και αστάθμητοι.

• Το στοίχημα στις Δημοτικές εκλογές είναι να πεισθούν οι διάφοροι δελφίνοι των κομμάτων, να στηρίξουν τις υποψηφιότητες που θα τους προταθούν από τα συνεργαζόμενα κόμματα και να μην παρατηρηθεί το γνωστό και κη εξαιρετέο φαινόμενο της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ και της καθόδου κομματικών στελεχών ως ανεξάρτητων. Η εν λόγω πρακτική είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις δημοτικές εκλογές και διαχρονικά παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, που προκαλούν προβλήματα και οδηγούν σε ήττες τις συνεργασίες .

• Οι 3 Επ. Γραμματείς θα ενημερώσουν φυσικά και τους Αρχηγούς τους και αναλόγως θα προχωρήσουν για τα περαιτέρω, αφού κατ’ αρχάς θα πρέπει να επικυρωθεί σε επίπεδο ηγεσιών η συνεργασία και σε κατοπινό στάδιο να διαμοιραστούν οι Δημαρχίες και να εξευρεθούν οι κατάλληλοι για Υποψήφιοι. Χαράς την όρεξη τους πάντως, όπως λένε και στα χωριά των τριών, να κάνουν τέτοιου είδους συνεννοήσεις που κατά κανόνα θα αντιμετωπίσουν πρώτα και πάνω απ’ ‘όλα τις μεμψιμοιρίες, την αντιπαλότητα έως και εχθρότητα των συντρόφων και συναγωνιστών τους, οι οποίοι κάνουν όνειρα να εισέλθουν σαν άλλοι βασιλείς στα ανάκτορα των Δημαρχείων και να γίνουν οι σύζυγοι τους κυρίες Δημάρχου ή αν προτιμάτε οι πρώτες κυρίες του χωριού…

• Όσο για τα 600 εκατομμύρια και βάλε χρέη των Δήμων, ε, καλά πάλι οι συνήθεις μακάκες θα τα πληρώσουν. Ε, δεν είναι και λίγο να αποκαλούν δημότες, τους κατοίκους περιοχών που σε άλλες χώρες αποτελούν τους κατοίκους μιας πολυκατοικίας. Έτσι είναι. Ο καθένας στον μικρόκοσμο του…Αν προτιμάτε ο μικρομεγαλισμός των εντόμων …

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Στα 33. 6 δισεκατομμύρια θα είναι τα προβλεπόμενα κέρδη της PFIZER για το 2022. Έκανε καλές μπίζνες ο Εβραίος ο Μπουλάς. Πόσα είπαμε ότι δίνονται σε μίζες σε τέτοιου είδους περιστάσεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X