ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Απόλυτο χάος-αλαλούμ, Τριχοτόμηση, Προτάσεις για Ειρήνη Χ - αριστερή λύση

Ήττα Στέφανου που προτίμησε Αχιλλέα Δ. -Τίθεται στην Κ.Ε πρόταση για κάθοδο με τον Γ.Γραμματέα

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Κυκεώνας. Μάλλον κυκλώνας και τσουνάμι ξεσηκώθηκε μετά τα διαδραματισθέντα στην χθεσινή σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, το οποίο παραπέμπει σε ΑΛΑΛΟΥΜ που προκλήθηκε ελέω της δυστοκίας για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα στις Προεδρικές εκλογές. Και προφανώς η βάση του ΑΚΕΛ, που όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσε τις απεγνωσμένες έως και αλλοπρόσαλλες κινήσεις της ηγεσίας για το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ, περιήλθε σε προβληματισμό και ανησυχία για την επόμενη μέρα του κόμματος της αριστεράς. Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ του ΑΚΕΛ είναι πλέον δεδομένη και το θέμα είναι πως θα διαχειριστούν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, παρά να επικεντρωθούν στις Προεδρικές εκλογές.

Οι έντονες τοποθετήσεις υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων προκάλεσαν ήδη ΡΗΓΜΑ στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, που εν πολλοίς θα μεταφερθεί και στην βάση του κόμματος και βεβαίως- βεβαίως και στο σχετικό αποτέλεσμα. Ήδη αν ανατρέξει κάποιος στα καφενεία των λαϊκών οργανώσεων, αλλά και στα αντίστοιχα της σύγχρονης εποχής (διάβαζε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), θα αντιληφθεί - εισπράξει την δυσαρέσκεια έως και ΟΡΓΗ της βάσης, για τις ενέργειες της ηγεσίας, οι οποίες κατά το μάλλον ή ήττον παραπέμπουν σε ερασιτέχνες (στον Ηρακλή Παλαιχωρίου χειρίζονται καλύτερα τα θέματα) και σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχουν οι σύντροφοι για την ηγεσία τους, που θα επιφέρει όπως υπόσχονται στην αλλαγή. Φαίνεται ότι ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ κομματικός στρατός περί άλλων τυρβάζει και αντί να παράγει έργο, μετατράπηκε σε κλασική δημόσια υπηρεσία για χαβαλέ και ψηλές πολιτικές αναλύσεις χωρίς να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟ – ΛΟΥΚΑΙΔΗ - ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΑΧΙΛΛΕΑ Δ.

Ας προσδιορίσουμε όμως εν ολίγοις το σκηνικό όπως μας το μετέφεραν ο πράκτορας Υψηλής Πολιτικής και κόκκινοι σύντροφοι πράκτορες της ΞΥΠ. Εν πρώτοις να επισημάνουμε ότι από την χθεσινή πολύωρη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, αποτυπώθηκε - προέκυψε η ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ του Γενικού Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Μπορεί να παραβλεφθεί να υποτιμηθεί, αλλά αποτυπώνει την κατάσταση. Στην πρώτη εσωκομματική μάχη ο ΣτεφΣτεφ ηττήθηκε και δεν εισακούστηκε. Όταν ο αρχηγός αμφισβητείται από τους υπόλοιπους της ηγεσίας τότε πρέπει να προβληματιστεί. Είθισται, παγκοσμίως, όταν οι αρχηγοί τοποθετούνται σε κορυφαία θέματα να τους ακολουθούν και για λόγους πειθαρχίας, έξωθεν καλής μαρτυρίας, κομματικών θεσμίων, αλλά και σεβασμού και σαβουάρ - βιβρ αν θέλετε και οι υπόλοιποι της ηγεσίας.

Στην προκειμένη ωστόσο η κατά συνθήκη συμμαχία ΑΡΙΣΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑΙΔΗ, ανέτρεψαν την επιθυμία ΣτεφΣτεφ για επιλογή ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και προώθησαν την αντίστοιχη του ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ που υπερίσχυσε με 11-7. Αυτό λέγεται κανονικό άδειασμα. Όπερ μεθερμηνευόμενο ο ΣτεφΣτεφ δεν ελέγχει το Π.Γ και ότι υπόσχεται σε συναντήσεις με άλλους ηγέτες κομμάτων ή παράγοντες μπορεί και να μην καταφέρει να το περάσει στο κόμμα. ΦΟΒΕΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο ηγεσίας τον κ. Δημητριάδη στηρίζουν και η Γ.Γ της ΠΕΟ ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, η διευθύντρια – πρώην ΥΠΕΣ - π. βουλεύτρια ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ και ο γκουρού του Κυπριακού ΤΟΥΜΑΖΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ. Οπόταν χάος και διχασμός. Δηλαδή ο Στεφ Στεφ θα προσπαθεί στον προεκλογικό αγώνα να μας πείσει ότι ο ΜπλακΤζον είναι ο καλύτερος όταν ο ίδιος δεν τον ψήφισε στο Π.Γ;

Για να αντιληφθείτε όμως το ΑΛΑΛΟΥΜ στο ΑΚΕΛ ενώ η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος – Π.Γ έγραφε για δυο υποψηφίους που θα προταθούν στην Κ.Ε, ωστόσο στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του κόμματος (ΔΙΑΛΟΓΟΣ) αναφέρθηκε μόνο το όνομα του κ. Μαυρογιάννη. Είπαμε διευθύντρια των ΜΜΕ η Μαύρου που δεν ήθελε τον άλλο Μαύρο και προτιμούσε τον υιό του αείμνηστου Λέλλου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕ. ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Χ.- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Πάμε και σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο και εκεί αναμένεται να γίνει το απόλυτο μπέρδεμα. Ήδη το παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά οι κόντρες και οι διαμάχες αναμένεται να βρίσκονται στο προσκήνιο. Εκεί όπου σύμφωνα με πληροφορίες των κόκκινων πρακτόρων της ΞΥΠ θα υπάρξουν και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΣΟΚ.

Κάποιοι εκ των συνέδρων στηριζόμενοι και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα θα προτείνουν όπως το κόμμα στηρίξει την βουλεύτρια ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα και βεβαίως δεν μπορεί να υιοθετηθεί αν και δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να μπορούν να στηρίξουν τις θέσεις τους, αφού η Ρένα υπερτερεί σε δημοφιλία, τόσο του Μαυρογιάννη, όσο και του Δημητριάδη.

Ακόμη ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ στελέχη του κόμματος, θα επαναφέρουν την θέση που διατύπωσε και παλαιότερα, αλλά και μόλις την περασμένη βδομάδα, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας γραμμάτων και τεχνών και πρώην Υπ. Παιδείας επί διακυβέρνησης Χριστόφια, ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ότι η μοναδική λύση για να βγει το κόμμα από το αδιέξοδο και να έχει προοπτική είναι να διεκδικήσει τις εκλογές με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ. Εκ των πραγμάτων και των συνθηκών η αριστερή λύση μπορεί να βρεθεί στο πρόσωπο του Γ.Γ ΣτέφΣτεφ, η οποία θα είναι ενωτική και αν μη τι άλλο θα αποτρέψει την διάσπαση του κόμματος και ενδεχομένως και την διολίσθηση των ποσοστών του.

Μπορεί μια τέτοια λύση να είναι ρίσκο για τον ΣτέφΣτέφ, αλλά οι ΑΡΧΗΓΟΙ παίρνουν το τιμόνι του κόμματος και το δακτυλίδι του ηγέτη για να κουμαντάρουν στις δύσκολες στιγμές. Η θέση του Γ.Γ δεν είναι μόνο φρου-φρου και αρώματα, αλλά ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ. Και ο φίλος και αδελφός ΣτεφΣτεφ θα έπρεπε να γίνει και ναρκαλιευτής.

Για να κλείσουμε, κοκκινίσαμε κιόλας από ντροπή για τα πολιτικά τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φυσικά θα έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία αφού χωρίς ισχυρό ΑΚΕΛ οι ισορροπίες χάνονται, να αναφέρουμε και το εξής ενδεικτικό της απόλυτης οπισθοδρόμησης του κόμματος. Η γραμματεία του κόμματος αποφάσισε άλλα, το Π.Γ διαφορετικά και η Κεντρική Επιτροπή ενδεοχμένως κάτι άλλο. Για να δούμε αν η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη στις 5 Ιουνίου θα προτείνει και κάτι διαφορετικό.

Μέσα σ’ όλα αυτά παίζει και στην τηλεόραση η ταινία « ΛΟΛΑ» του Ντίνου Δημόπουλε όπου οι ΚΟΛΟΣΣΟΙ του κινηματογράφου ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ και ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ, αν και φίλοι - συνεργάτες έχουν τον εξής διάλογο: Ν. Κούρκουλος  «Είναι ανάγκη να χτυπηθούμε ;» …Σπ. Καλογήρου: « Είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Ν. Κούρκουλος: « Εντάξει Μαύρε». Ουάου. Φοβερό.

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πέστε μας δημιουργήθηκε και υφυπουργείο δημοσίας τάξης; Γιατί δεν ακούσαμε την Υπουργό Δικαιοσύνης- Δημοσίας Τάξης  ΣΤΕΦΗ ΔΡΑΚΟΥ να μιλήσει περί των κατηγοριών Νίκαρου - ΜΜΕ - κοινής γνώμης για τα διαδραματισθέντα στο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος. Εκτός κι αν αυτό τον μήνα θα πάρει τον μισό μισθό γιατί είναι ΜΟΝΟ υπουργός Δικαιοσύνης.

 ΥΓ: Άλλα 102 εκατομμύρια Ευρώ θα κληθεί να εγκρίνει ως συμπληρωματικό προϋπολογισμό η Βουλή για έξοδα πανδημίας. Βάλτε τώρα που γυρίζει. Η βιομηχανία του κορωνοιού θα μας τα παίρνει είτε θέλουμε είτε όχι. Ε, τι θα τα πληρώσει ο Τσιούτης, ο Καραγιάννης και η Πανά που έδιναν διαταγές και τα Μέσα Μαζικής εξημέρωσης που διέσπειραν τον φόβο; Πληρώστε μακάκες και σωπάστε.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X