ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Αποφάσισαν να χάσουν – ΕΔΕΚ: Χωρίς Πρόεδρο από 7 Μαΐου

Συμπεριφέρθηκαν λες και θα έκαναν εκλογές στην ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου ή στον Ηρακλή Παλαιχωρίου. – Εκπίπτει του αξιώματος ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΤΤΑΣ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Εθίστηκαν πλέον στην ήττα. Κατάντησαν κατά τους νεοέλληνες λούζερ. Φοβούνται να Κυβερνήσουν και δεν επιθυμούν να μπουν στον κυκεώνα της εξουσίας. Αρκούνται στην ΑΝΕΣΗ της αντιπολίτευσης εκεί όπου λες και πράττεις ότι γουστάρεις χωρίς μπλεξίματα και φασαρίες. Αυτή είναι πλέον η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΣΗ στο ΑΚΕΛ όπου ξεκάθαρα η ηγεσία κατατείνει προς την κατεύθυνση της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΤΤΑΣ που θα τους αφήσει στο πόστο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μια πενταετία. Τα υπόλοιπα που λέγονται είναι φληναφήματα, κουβέντες του καφενέ και όπως λένε και στο χωριό του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ …μουσκουρούθκια.

Κάποιος που θέλει να συνυπάρξει με άλλους πολιτικούς κάνει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και προετοιμάζει το έδαφος, όπως συμβαίνει σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, από τα γκομενικά έως τον γάμο. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν έκανε τίποτε από τα βασικά που χρειάζονται για να συμπήξει συνεργασία για τις Προεδρικές εκλογές. Περιφέρονταν από γραφείο κόμματος σε γραφείο, έκαναν παρασκήνιο το κάθε στέλεχος με όποιο ΔΗΚΟικό πίστευε ότι συνεννοείται, έδιναν υποσχέσεις και συνομιλούσε ο κομματικός στρατός στα γραφεία της Εζεκία Παπαϊωάννου μεταξύ φρέντο εσπρέσσο και κουβεντούλα για την Ομόνοια, και ανέμεναν να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, για να κάνουν συμμαχίες και να αναδειχθούν στην εξουσία. Χωρίς στρατηγική, πλάνο , προετοιμασία και νούσιμες προσεγγίσεις συμπεριφέρθηκαν λες και θα έκαναν εκλογές στην ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου ή στον Ηρακλή Παλαιχωρίου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΟ 17% - ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Έμειναν μόνοι να βολοδέρνουν και παρακαλούν τους κατακομματιασμένους και ανέμελους Οικολόγους, να κάνουν μαζί τους συμμαχία να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφάνηκε ξεκάθαρα ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ τα κόκκινα παιδιά και συνέχισαν την ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ του ΑΚΕΛ με τα ποσοστά του κόμματος να καταποντίζονται και σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις που κρύβονται να μην ξεπερνούν το 17 %. ΤΡΑΓΙΚΑ για την αριστερά ποσοστά που τους αφαιρεί την δυναμική και κυρίως την δυνατότητα να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Διοικητής της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Κοινοβούλιο διέγνωσε τα προβλήματα του ΑΚΕΛ και τα μετέφερε μέσω της στήλης εδώ και αρκετό καιρό. Τα κόκκινα αγόρια όμως περί άλλων τυρβάζουν. Είπαμε το κατακόκκινο του ΑΚΕΛ μετατράπηκε σε ροζέ με στρασάκια και οι πάλαι πότε αριστεροί - κομμουνιστές, καπιταλιστές με κόκκινα ενδύματα, καθότι αυτά επιτάσσουν οι δυτικοί σχεδιαστές μόδας.

ΚΛΙΜΑ ΥΠΕΡ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ - ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ

Τώρα που ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ψάχνουν σήμερα Παρασκευή σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου – αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη αναμένοντας τις αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ - να προχωρήσουν τις διεργασίες. Υπάρχει κλίμα υπέρ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, που τον προωθούν στελέχη του κόμματος, όπως ο Νεοκλής Συλικιώτης, η Ελένη Μαύρου, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων άλλη επιλογή. Ο τέως Γ.Γ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και οι παρατρεχάμενοι του βουλευτής ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ και Πάμπης Κυρίτσης επιμένουν στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να τον επιβάλουν. Πάντως ο κόκκινος σύντροφος προτείνει όπως η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή να συνδυαστεί με την περιφορά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.

Οι υπόλοιποι της ηγεσίας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ - ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ βρίσκονται σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ και μάλλον προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και την διαχείριση της συντριπτικής ήττας. Στο δε εφιαλτικό σενάριο να μην καταφέρουν να περάσουν τον υποψήφιο τους στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών τότε οι εξελίξεις θα είναι ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ και το κόκκινο ποτάμι (καμία σχέση με την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά) θα συμπαρασύρει όλους, στέλνοντας τους στα αζήτητα.

ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΔΕΙΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣ

Πάντως ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ σε περιοδεία του σε λαικές οργανώσεις και συγκεντρώσεις αριστερών διαπίστωσε ότι επικρατεί ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΟΡΓΗ στην βάση του κόμματος με αρκετούς εξ αυτών να καταφέρονται κατά της ηγεσίας με εκφράσεις όπως «πάλι εγελάσαν τους». Ε, ναι ρε . Όταν σας προειδοποιούσαμε ότι με το ΔΗΚΟ θα συνεργαστείτε όταν αποφασίσετε να στηρίξετε τον ΠΡΙΓΚΙΠΑ φέρνατε προσκόμματα για άρνηση της βάσης κ. ά.

Αν και το ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ με το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του κόμματος η ηγεσία του ΑΚΕΛ (αλλά και αντίστοιχες άλλων κομμάτων) το διέπραξε κατά τις διεργασίες για Προεδρία της Βουλής, όπου επικράτησαν οι προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντες, δεν έδινε και πολλά περιθώρια συνεργασιών και ελιγμών αφού το γυαλί θρυμματίστηκε, εντούτοις οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ φαίνονται στα δύσκολα, όταν ανατρέπουν δυσμενείς καταστάσεις…

ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ουάου!!! Μιλάμε ότι θα γραφτούν στην πολιτική ιστορία. Αν είναι ως ανέκδοτο ή παράδειγμα προς αποφυγή, επαφίεται στον επιστήμονα που θα επεξεργάζεται τα στοιχεία. Πάντως στην ΕΔΕΚ πέτυχαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ – ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ , αφού από τις 7 Μαΐου δεν θα έχουν ούτε ΠΡΟΕΔΡΟ κόμματος. Η θητεία του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ λήγει την εν λόγω ημερομηνία αφού εξελέγη στο Παγκύπριο συνέδριο του κόμματος τον Μάιο του 2017, οπόταν η πενταετής του θητεία στο αξίωμα λήγει στις 7 του επόμενου μηνός.

ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΑ- ΧΑΟΣ

Μπλέξιμο άνευ προηγουμένου γιατί δεν υπάρχουν ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, οπόταν το ΚΕΝΟ πρέπει να καλυφθεί με κάποιο τρόπο. Προφανώς και θα πρέπει να παρέμβει ο Έφορος πολιτικών κομμάτων (Γ. Διευθυντής του ΥΠΕΣ) ο οποίος και πρέπει να δώσει λύση. Υπό τις περιστάσεις ενδεχομένως να δημιουργηθεί - και μέσω προσφυγής στο δικαστήριο από κάποια στελέχη του κόμματος - δικαστική απόφαση, ώστε να διοριστεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, η οποία θα διαχειρίζεται το κόμμα μέχρι να βρεθεί λύση. Μα ποια λύση όμως μπορεί να δοθεί όταν εκκρεμούν άλλες ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και οι σχετικές αποφάσεις των λειτουργών της Θέμιδος θα καθορίσουν και το μέλλον του κόμματος. Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΑ.

Όπως πληροφορούμαστε από πυγμάχο πράκτορα της ΞΥΠ μετά τις 7 Μαΐου και εφόσον δεν νομιμοποιείται – βάσει καταστατικού – ο Σιζό να ονομάζεται Πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα ζητήσουν να κατασχεθεί και η σφραγίδα του κόμματος και να μην μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε διοικητική ή πολιτική πράξη. Κάτι από ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ θυμίζει και ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ μετά από ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ θυμίζει το σκηνικό…

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι που λένε ποια θέση θα πάρει το κόμμα στις Προεδρικές εκλογές. Ποιο κόμμα όμως είναι το θέμα. Από 7 Μαΐου θα θεωρείται ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Όσον αφορά το ΣΩΣΙΒΙΟ και την σανίδα σωτηρίας που έριξε ο ΔΗΣΥ στον Σιζό, με σχετική τροπολογία στην υπό συζήτηση πρόταση νόμου του Προέδρου της ΕΔΕΚ περί πολιτικών κομμάτων, πήρε αναβολή μέχρι νεωτέρας, με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να διερωτάται απευθυνόμενος στον Διοικητή της ΞΥΠ: «Μα δεν αποσύρθηκε για πάντα;»… Μπορεί ορισμένοι να χαχανίζουν με τις περιπέτειες της ΕΔΕΚ αλλά αρκετοί ΚΛΑΙΝΕ ΕΠΙ ΕΡΙΕΠΙΩΝ για το κατάντημα του πάλαι ποτέ περήφανου σοσιαλιστικού κόμματος. Τυχερός ο γιατρός δεν πρόλαβε τα ύστερα του κόμματος…

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Για να έχετε κάτι να απασχολείστε. Ποιος θα είναι ο Μακρόν του Κυπριστάν και κυρίως ο Τζαν Λουκ Μελανσόν (ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς). Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος γρίφος. Προσεχώς θα τον λύσουμε…

 ΥΓ: Αν δεν είναι ρεζιλίκι για την Βουλή επειδή δεν συμπληρώνονταν 38 βουλευτές για να περάσει η τροποποίηση του Συντάγματος για να επιτρέπεται η χρήση αγγλικής γλώσσας να αναβληθεί το θέμα τότε προσδιορίστε μας ποιος είναι ο πολιτικός πάτος. Τελικά η πρεσβεία ακόμη κυριαρχεί…Για μείζονα θέματα δεν χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις και για ψήφισμα που θα ζητούσε κυρώσεις στην Τουρκία επιθυμούν να συνεννοηθούν; Εκτός κι αν θέλουν να χαϊδεύουν τον κατακτητή ερωτικά.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X