ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aβέρωφ VS Μαυρογιάννης: Μάχη μέχρις εσχάτων για να μπουν στο Β γύρο

Αναπροσαρμογή στρατηγικής με εκατέρωθεν χτυπήματα - Παραπέμπουν και οι δημοσκοπήσεις

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ - ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ

• Ο (πολιτικός) θάνατος σου η (πολιτική) ζωή μου. Αν και ολίγο παρατραβηγμένο αλλά οριοθετεί σε κάποιο σημείο την κατάσταση που βρίσκονται ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ , αφού η είσοδος στον Β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών φαντάζει εκ των πραγμάτων το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ των κομμάτων. Και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι η αποτυχία εισόδου στον Β’ Γύρο ενός εκ των δυο υποψηφίων θα σημάνει ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ με κύριους αποδέκτες τους ηγέτες των δυο κομμάτων, ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

• Έστω κι αν η ευθύνη λογίζεται συλλογική στην προκειμένη οι γαλάζιοι και κόκκινοι δελφίνοι που προαλείφονται για τους θρόνους σε Πινδάρου και Εζεκία Παπαϊωάννου θα τις αποδώσουν στους ηγέτες των κομμάτων. Ο Αβέρωφ Ν. έχει πλεονέκτημα ότι είναι ο ίδιος υποψήφιος και μπορεί να ξεδιπλώσει την στρατηγική του ενώ ο ΣτεφΣτεφ μέσω του ΜπλακΤζον που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται και ανεπίδεκτος προεκλογικής-πολιτικής μαθήσεως…

• Αρχίζοντας από το δεδομένο , το οποίο και βάσει φανερών και κρυφών δημοσκοπήσεων και το οποίο φαίνεται ότι το αποδέχτηκαν τα στρατηγεία των υποψηφίων, αλλά δεν το ομολογούν για ευνόητους λόγους, ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ θα είναι ο ένας εκ των δυο υποψηφίων που θα περάσει στον Β Γύρο. Οπόταν και τα κονκλάβια και οι παρατρεχάμενοι τους επικοινωνιολόγοι και άλλοι που βρίσκονται στα επιτελεία, ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΝ την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τους , ώστε να πετύχουν κατ’ αρχάς το μεγάλο στοίχημα και σε μεταγενέστερο στάδιο Κύριος Οίδε.

Ακόμη και στα σενάρια Β’ Γύρου με αντιπάλους Φούλη- ΜπλακΤζον η μάχη είναι αδυσώπητη και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους παρουσιάζουν να είναι ισόβαθμοι

• ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

• Όπως πληροφορούμαστε από κόκκινους – γαλάζιους πράκτορες της ΞΥΠ που περιφέρονται στα στρατηγεία των κομμάτων ήδη έγιναν οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου και θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα. Κύριος στόχος η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ εκατέρωθεν ΑΒΕΡΩΦ-ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ χωρίς φυσικά να ξεχνούν και τον ΝικΧρι. Ωστόσο, η απόφαση είναι να ρίξουν μερικούς πυραύλους εκατέρωθεν στα κόκκινα - γαλάζια στρατηγεία ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδο στον Β’ Γύρο των εκλογών.

• Το ντέρμπι όπως εξελίσσεται και βάσει των δημοσκοπήσεων που θα καταγραφούν τις προσεχείς μέρες εκτυλίσσεται με δεδομένο ότι ο Φούλης προηγείται κατά 1-2 μονάδες του δασκαλουθκιού που τον Αγρό, αλλά η διαφορά είναι αμελητέα και βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Ακόμη και στα σενάρια Β’ Γύρου με αντιπάλους Φούλη- ΜπλακΤζον η μάχη είναι αδυσώπητη και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους παρουσιάζουν να είναι ισόβαθμοι…Κάποιος θα επισημάνει ότι το σενάριο για είσοδο στον Β΄Γύρο και ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ θα είναι ενδεχομένως οδυνηρότερο για τους δυο. Αυτό είναι σενάριο που θα εξετασθεί στην δεδομένη χρονική στιγμή αλλά οι επιπτώσεις είναι δεδομένες. Να μην ξεχνούμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με συμμαχίες Β’ Γύρου αφού δεν μπορεί ο ΔΗΣΥ να στηρίξει ΑΚΕΛ και ανάποδα, έστω και αν φημολογούνται αρκετά στο παρασκήνιο που ανάγονται στην σφαίρα επιστημονικής πολιτικής φαντασίας… Ο πολιτικός ΚΥΚΕΩΝΑΣ και ο ΤΥΦΩΝΑΣ αυτά παρέχουν σε όσους ασχολούνται με την πολιτική και είναι ηγέτες μεγάλων κομμάτων.

• Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

• Εξάλλου, τόσο εμείς όσο και άλλοι εκλογολόγοι επισήμαναν προ καιρού την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη και που θα επιφέρει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. Ιδιαίτερα θα πληγούν τα μεγάλα κόμματα και ενδεχομένως να σημάνει και την ευκαρία δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών. Αυτά κάποια άλλη στιγμή.

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ…

• Τώρα ΠΑΝΙΚΟΣ επικρατεί στο επιτελείο Μαυρογιάννη, αλλά και περισσότερο στο ΑΚΕΛ, για την αυριανή παρουσίαση του προγράμματος του ΜπλακΤζον στην Πλατεία Μεταξά (συγνώμη Ελευθερίας όπως μετονομάστηκε και να λείπουν οι ειρωνείες περί της ηλικίας …). Το Μαυρογιαννούι, όπως ονομάζεται ο πράκτορας της ΞΥΠ που απασχολείται με την παρακολούθηση του τέως διπλωμάτη και υιού αγωνιστή της ΕΟΚΑ, μας επισήμανε ότι θα δούμε διαφορετικό υποψήφιο που δεν θα τον αναγνωρίσουμε. Μάλιστα κάποιος εκ του επιτελείου με στεντόρεια φωνή ανέκραξε ότι θα δουν κάποιοι ότι ο Μαυρογιάννης δεν είναι δάσκαλος στον Αγρό, αλλά καθηγητής στο ΧΑΡΒΑΡΝΤ. Αμάν τα χάπια μου.

• Θα παρουσιαστεί ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ τεκμηριωμένος και με πρωτοποριακές προτάσεις αλλά και με επιθέσεις κατά κύματα σε βάρος – κατά κύριο λόγο- του ΦΟΥΛΗ, σε μια άλλη μάχη στο ντέρμπι ΑΡΓΑΚΑΣ εναντίον ΑΓΡΟΣ, χωρίς να παραβλέπει τον πρώην μάστρο του ΝικΧρι, αλλά με ελάχιστες αναφορές στον μέντορα του ΝΙΚΑΡΟ.

ΠΑΡΟΥΣΙοΛΟΓΙΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

• Σε μια άλλη εξέλιξη που ενδεχομένως να είναι σημαντικότερη ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ επιδόθηκε σε μπαράζ προσκλήσεων σε πρώην, τέως, νυν και αεί Υπουργούς, πολιτειακούς αξιωματούχους, βουλευτές και σημαίνοντα στελέχη της αριστεράς, αλλά και όλων των πολιτικών χώρων και αποχρώσεων, ώστε να δοθεί η εικόνα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του ΑΚΕΛ με πινελιές ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ο ίδιος ο ΣτεφΣτεφ παίρνει τηλέφωνα τους παράγοντες και τους ζητά να ανταποδώσουν όσα τους προσέφερε το ΑΚΕΛ με την ΕΝΙΣΧΥΣΗ τους αυτές τις δύσκολες στιγμές και ότι η παρουσία/ απουσία τους θα ληφθεί υπόψη. Όσοι δεν ΟΙΚΟΥΡΟΥΝ λόγω του ότι προσβλήθηκαν από κορωνοιό (η νέα μέθοδος αποφυγής) ή έχουν ειλημμένες υποχρεώσεις ή βρίσκονται στο εξωτερικό θα συνταχθούν έστω και με βαριά καρδιά με τον Μαυρογιάννη. Ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ θα κρατάει ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ και οι απόντες θα τιμωρηθούν αναλόγως.

• ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

• Πάντως η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ θα απουσιάζει αφού προτίμησε να παραμείνει στο εξωτερικό εδώ και καιρό (μα αυτές οι συνεδρίες στον ΟΑΣΕ είναι δεκαπενθήμερες;) συνδυάζοντας αποχή από το έγκλημα, όπως χαρακτηρίζεται της στήριξης Μαυρογιάννη και της παραμονής με τον υιό που σπουδάζει στην Αγγλία. Εξάλλου η φίλη της Πρόεδρος της Βουλής δεν θα κάνει καμία αναφορά γιατί η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεδρίασε προ ενός μηνός…Οι καλές φίλες πάντα φαίνονται. Ε, χάθηκε ο κόσμος με τις συνεδρίες Επιτροπών και κουραφέξαλα τώρα ΑΝΝΙΤΑ Δ.; Η φιλία πάνω απ’ όλα…

• Απίστευτο αλλά Κυπρισταντικό: Εμείς αφιερώνουμε το ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ άσμα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ- ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ , που έφυγε για την πραγματική ζωή, σε στίχους της ΦΟΒΕΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, στους δυο υποψήφιους αλλά και όσους νοιώθουν ότι βρίσκονται σ’ αυτή κατάσταση. : «Με ένα όνειρο τρελό/ όνειρο απατηλό/ ξεκινήσαμε κι οι δυο μας/ και στου δρόμου τα μισά/ σβήσαν τα’ άστρα τα χρυσά/ ξαφνικά από τον ουρανό μας/. Ποια μοίρα σε ζηλεύει/ ποιο μάτι φθονερό/ και χάθηκε μια αγάπη/ προτού να την χαρώ.». Παρακαλώ, όσους βρίσκουν σε άσματα νεώτερων τραγουδιστών αντίστοιχους στίχους και ερμηνείες να μου το υποδείξουν. Θα με ξυπνήσουν από τον ύπνο και θα αποκαθηλώσουν το δόγμα, περί μιας εποχής που πέρασε για τον Ελληνισμό…ανεπιστρεπτί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X