ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φ. Αέριο-Κάμερες: Το σμιλί της Πηλείδου και η γραμμή του αλτ του Καρούσου

Εξόρυξη μόνο με κοινή επιτροπή Ε/Κ- Τ/Κ και ξένων και το σβήσιμο των καμερών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• «Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», αναφώνησε ο μέγιστος Ντίνος Ηλιόπουλος στην ελληνική ταινία «ο ατσίδας» και η επική του ατάκα καταγράφει εν ολίγοις την πραγματικότητα που ζούμε. Απ’ όλα συναντά κάποιος σ’ αυτή την ωραία ατμόσφαιρα και μεταξύ άλλων και αρκετούς ατσίδες, που διαφεντεύουν τις ζωές μας και μας ταλαιπωρούν χωρίς έλεος και διάθεση να αφουγκραστούν τις ανησυχίες της κοινωνίας. Κάποιοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο δεν μας αφήνουν σε χλωρό κλαρί και καθημερινά μας τρομάζουν με τις αποφάσεις τους που ανακατεύουν τον ψυχισμό των ταλαιπωρημένων πολιτών.

• Αρχίζουμε με την χαριτωμένη και χαμογελαστή Υπουργό Εμπορίου - Ενέργειας ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ, που καθοδήγησε μέσω προγραμμάτων τις κοπέλες να αρχίσουν σμιλί και να επιδοθούν με προσοχή για να διατηρήσουν την παράδοση μας. Κατ’ αρχάς αμφιβάλουμε αν οι κοπέλες του Κυπριστάν κάτω από 30 ετώ, γνωρίζουν τι είναι το σμιλί, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ούτε καν το σμιλί. Φαντάζομαι η Νατασούλα, ούτε καν τα εργαλεία του σμιλιού δεν πήρε στα χέρια της, αφού ως κυριλέ Λευκωσιάτισσα, με καταγωγή από τζάκι, δεν επιδιδόταν σε τέτοιου είδους τέχνη…

• Ωστόσο και η σπουδαία τέχνη του σμιλιού, για την οποία απαιτείται τεράστιο ταλέντο και όσοι από εμάς είχαμε την τύχη, να έχουμε γιαγιάδες-μανάδες-γυναίκες, που γνωρίζουν την τέχνη του σμιλιού, βλέπουμε τα καλλιτεχνήματα τους που ανυπερθέτως αποτελούν έργα τέχνης. Και η τέχνη των διαδικασιών μέχρι να φτάσει η στιγμή της εξόρυξης του φυσικού αερίου, έχει αντίστοιχα στοιχεία καλλιτεχνίας με το σμιλί. Χρειάζεται υπομονή και δεξιοτεχνία για να καταφέρεις τις εταιρείες να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των οικοπέδων με το φυσικό αέριο.

• Φαίνεται ότι προς το παρόν, αλλά και για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον θα αρκεστούμε με άλλου είδους φυσικά αέρια και φυσικά και στην εκμάθηση του σμιλιού. Τα νέα όπως πληροφορούνται οι πράκτορες της ΞΥΠ, δεν είναι και τόσο ευοίωνα και τουλάχιστον οι Ιταλοί της ΕΝΙ, δεν μπαίνουν στην διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου. Ούτε καν μυρωδιά από τα άλλα οικόπεδα δεν θα έχουμε οπόταν και η Νατασούλα μας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Φορτώθηκε μεγάλη ευθύνη και τελικά μου φαίνεται ότι δύσκολα θα πετύχει κάτι. Η ιστορία μας θυμίζει την αντίστοιχη, όταν σαν Υφυπουργός Ναυτιλίας η Νατασούλα, μας προετοίμαζε για ταξίδι στην Ελλάδα με πλοίο και μας μιλούσε για τιμές και σταθμούς και καμπίνες, αλλά τελικά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς πλοιοκτήτης, παρά την επιχορήγηση, για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο. Και μείναμε στο όνειρο το απατηλό.

• Είπαμε ότι θα αρκεστούμε σε άλλου είδους φυσικά αέρια που προέρχονται από την απέλπιδα προσπάθεια μέρους του σώματος να εκφωνήσει πανηγυρικούς λόγους ή σε άλλους να ερμηνεύσει άριες και ενίοτε άσματα του Καζαντζίδη Πάντοτε εξαρτάται από τους καλλιτέχνες.

• Έτσι για να ξέρετε οι προσπάθειες θα ευοδωθούν ΜΟΝΟ, αν συναινέσουν ο Νίκαρος και η Κυβέρνηση του να συσταθεί ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στα πρότυπα των άλλων τεχνικών (επιτροπών) που λειτουργούν με την συμμετοχή Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων και ενός διαιτητή ξένου. Οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, ξένοι και ημεδαποί, έχουν και μακρόπνοη στρατηγική την οποία και μετέφεραν πολλάκις και αρκετοί πολιτικοί μας. Να περάσει ο αγωγός του φυσικού αερίου από την Τουρκία για να το πουλήσουμε στην Ευρώπη. Απλά πράγματα. Το προωθούν όλοι μαζί και φαίνεται ότι είναι δεκτοί και οι Τούρκοι, οπόταν αν σας πουν κάτι διαφορετικό μην το πιστεύετε. Πολιτικές αρλούμπες.

• Εκμεταλλευόμενοι δε την φτώχεια, την ανέχεια, την ψυχική κόπωση των πολιτών θα περάσουν τις θέσεις τους χωρίς αντιστάσεις, αφού οι περισσότεροι Ευρωττοπουζοκυπραίοι θα είναι απασχολημένοι άλλοι με την επιβίωση και ορισμένοι με την εκμάθηση σμιλιού. Αυτά. Οπόταν απολαύστε το χαμόγελο και το όμορφο προσωπάκι της Νατασούλας, αλλά τα υπόλοιπα δεν περνούν από το χέρι της. Μιλάμε για κροκόδειλους που ασχολούνται με το θέμα και καταβροχθίζουν οποιονδήποτε εναντιώνεται. Τι να σου κάνει και η Νατασούλα…

• Πάμε και στον Αγιαναπίτη Υπουργό Μεταφορών ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΣΟ. Φιλαράκι αυτή η ιστορία με τις κάμερες φωτοεπισήμανσης θα καταστεί ο καθημερινός βραχνάς των πολιτών και η αιτία για αύξηση του άγχους και της απελπισίας. Σε έπεισαν και αυτοί της τροχαίας, ότι δήθεν θα μειωθούν τα δυστυχήματα με την εγκατάσταση των καμερών και πίστεψες στο παραμύθι. Μάλιστα σε προέτρεψαν να γεμίσεις την Κύπρο και μ’ αυτό τον τρόπο όλα θα διορθωθούν. Καλέ μου άνθρωπε, τα δυστυχήματα θα εκμηδενιστούν όταν μάθουν οι Ευρωττοπουζοκυπραίοι να σέβονται τον συνάνθρωπο τους, να μην είναι εγωιστές και εγωπαθείς στην οδήγηση και να έχουν υπομονή και επιμονή. Δηλαδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Οπόταν καταλαβαίνουμε ότι αυτή η προσπάθεια με τις κάμερες αποσκοπεί να μαζέψετε πρόστιμα από τους καθημαγμένους – βασανισμένους πολίτες.

• Πες μου Τζόν Κάρου πόσα δυστυχήματα θανατηφόρα έγιναν εκεί στην διασταύρωση των φώτων της συμβολής Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη τα τελευταία χρόνια; Μάλλον κανένα. Πέστε μας σας παρακαλώ την κορυφαία παράβαση που πλασάρετε για να μας πείσετε για την αναγκαιότητα της εγκατάστασης των καμερών, η παραβίαση της γραμμής του αλτ πόσα δυστυχήματα προκάλεσε; Μην μας τρελαίνετε δηλαδή. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να εξαγριώσετε τους πολίτες και να τους αγχώσετε περαιτέρω με φορομπηχτική πολιτική. Θα προκαλέστε αναταραχή και να θυμάστε ότι οι κάμερες μια μέρα θα σβήσουν λόγω αντιδράσεων των πολιτών και των κομμάτων.

• Δεν θα μιλήσουμε για προσωπικά δεδομένα και άλλη μια καταπάτηση τους, με την Αστυνομία να βλέπει τα πάντα, αφού πλέον δεν υπάρχει κάποιος που να τα προστατεύει αλλά έγιναν έρμαιο των πάντων. Και τώρα με τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ δεν θα τους φεύγει τίποτα. Όσο γα το κόστος για άλλη μια φορά πεταμένα λεφτά για μια ψευδαίσθηση που θα ταλαιπωρεί τους πολίτες και δεν θα διορθώσει οτιδήποτε. Γι’ αυτό Τζον Κάρου μην το παρουσιάσεις για επίτευγμα, γιατί οι πολίτες θα σε βρίζουν παρά σε χειροκροτούν. Γιατί έστω και μικρό λάθος των πολιτών που φορτωμένοι προβλήματα ενδεχομένως να κάνουν ανεπαίσθητη παραβίαση, που γίνεται καθημερινά λόγω και της υπερφόρτωσης του εγκεφάλου από τα προβλήματα θα ταλαιπωρεί τους οικογενειάρχες και θα τους συντρίβει τον προϋπολογισμό.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Προφήτης, εκτός από δεινός πολιτικός αποδεικνύεται ο αείμνηστος ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ. Προώθησε ως έμβλημα του κόμματος την γροθιά, με τους επίγονους του να πιστεύουν ότι ανήκουν σε πυγμαχική ομάδα και να ανταλλάσσουν χτυπήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X