ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι μαρκουτζοφόροι, ο Φρόιντ και ο βιασμός της γλώσσας

Κατάφεραν να μας πείσουν ότι η ελληνική γλώσσα είναι πάμφτωχη και ζητάει ελεημοσύνη

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

* Έτσι προς αποτοξίνωση θα εγκαινιάσουμε από σήμερα τον ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ, κάθε Κυριακή. Θα ασχοληθούμε και με το μέσο που μας βασανίζει και ενίοτε μας ενοχλεί. Χρειάζεται και η ανάπαυση από το συνεχές κυνηγητό των πρακτόρων της ΞΥΠ στα πολιτικά παρασκήνια. Κάτι διαφορετικό για να χαλαρώσουμε.

* Η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια , πανέμορφη και ελκυστική. Μπορεί τα κομπλιμέντα να παραπέμπουν σε γυναίκες, αλλά ταιριάζουν απόλυτα και στην γλώσσα μας. Εξάλλου κι αυτή θηλυκό είναι που τις πλείστες φορές συνδυάζεται με γλυκές καταστάσεις. Καλά, υπάρχουν φορές που οι κακές προκαλούν απέχθεια, αλλά στη ζωή υπάρχουν κι αυτές για να συνειδητοποιούμε τι μας προσφέρουν οι καλές.

* Έλα όμως που οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ή μαρκουτζοφόροι (δημοσιογραφική αδεία χρησιμοποιούμε τον ορισμό), κατάφεραν να μας πείσουν ότι η ελληνική γλώσσα είναι πάμφτωχη και ζητάει ελεημοσύνη. Γνωρίζει ο τηλεθεατής εκ των προτέρων ότι στα ρεπορτάζ για φόνους, ληστείες, πυρκαγιές, βιασμούς, ποδοσφαιρικούς αγώνες, θ’ ακούσει τις ίδιες φράσεις- κλισέ απ’ όλους, και σε όλα τα κανάλια. Όπως π.χ. Γιγαντιαία επιχείρηση, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, δυνάμεις ασφαλείας. Πύρινες γλώσσες, ασπίδα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αυτό είναι μικρό δείγμα μόνο όσων ακούγεται από τα κανάλια, πανομοιότυπα και με την ίδια ένταση και έκφραση. Πάντως, αν η ελληνική γλώσσα είχε φωνή θα τους έλεγε : Η (γλωσσική) πενία τέχνας κατεργάζεται.

• Μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως ανανδρία. Γιατί όχι και ως αψυχολόγητη ενέργεια. Σίγουρα εκνευριστική σπαστική που φτάνει μέχρι και τα όρια της παράκρουσης. Αν είναι δυνατό δηλαδή επί καθημερινής βάσης και 7-8 φορές σε κάθε δελτίο ειδήσεων, να μας δείχνουν σκηνές από τρύπημα με βελόνες και εμβολιασμούς στα γερασμένα κορμιά φοβισμένων ανθρώπων. Μα επιτέλους δεν έχετε τσίπα πάνω σας;

• Δεν σκέφτεστε ότι υπάρχουν πλάσματα που πονούν, που κλαίνε για τους δικούς τους που βασανίζονται; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το ψυχολογικό τραύμα όλων των Κυπρίων είναι ανοικτό και εσείς επιμένετε να το μαχαιρώνετε; Φαντάζομαι ότι αυτές οι ενέργειες ανήκουν στο κεφάλαιο της ψυχολογίας, υπό την επωνυμία, μαζοχιστικές πράξεις. Αν ήταν από μια μεριά ο Φρόιντ θα χρειαζόταν ειδικές μελέτες, για να ζωγραφίσει το ψυχισμό αυτών που κατοικοεδρεύουν στα κανάλια και που επιμένουν να προκαλούν τον κόσμο με τις σκηνές που δείχνουν…

• Άκουγες αυτός είναι αρχισυντάκτης, βοηθός αρχισυντάκτης και εκστασιαζόσουν. Το θεωρούσες συνώνυμο της γνώσης, του ταλέντου, της άψογης χρήσης της ελληνικής. Όσοι από εμάς θέλαμε να γίνουμε δημοσιογράφοι παθαίναμε και ψυχικό τραλαλά στο άκουσμα τέτοιων τίτλων. Και ήρθαν τα κανάλια για να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ρίχνουν αβέρτα τίτλους για να ικανοποιήσουν τους ψωνισμένους που τους δουλεύουν απειράριθμες ώρες με αντιστρόφως ανάλογη αμοιβή. Και έχουμε κλασικό παράδειγμα καναλιού όπου σε μια νύκτα διόρισαν βοηθό αρχισυντάκτη δελτίου ειδήσεων κάποιο που ακόμη δεν ξεχωρίζει την Υπουργό Εμπορίου από τον Επίτροπο Προεδρίας. Με προϋπηρεσία στο σταθμό 3 χρόνων ανελίχθηκε λες και είναι η Ιρένα Ισιμπάγιεβα όταν πηδάει πάνω από 5 μέτρα στο άλμα επί κοντώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X