ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Τα Fake news, η κόντρα και οι συλλήψεις για την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Εμφύλιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ δύο σημαντικών στελεχών σε τηλεοπτικό κανάλι.

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η υπόγεια, προς το παρόν, κόντρα έχει να κάνει με τα ποσοστά που καταγράφουν οι εκπομπές αλλά εκφράζεται με επιλεκτικές διαρροές προς φίλια ΜΜΕ.

Ακούστηκαν μάλιστα και σχόλια για "άδικο" πόλεμο που δέχεται ένα εκ των δύο στελεχών λόγω της σύγκρισης που γίνεται, που τον αναγκάζει να μπαίνει στην αντεπίθεση.

Δεν φαίνεται πάντως να υπάρχει προς το παρόν πρόθεση για επαναπροσέγγιση. Λέτε να γίνουμε μάρτυρες της διάλυσης άλλης μίας μεγάλης φιλίας;

Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τις καταγγελίες καναλάρχη για μίζες στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και στην Αρχή και δεν αποκλείονται ακόμα και συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν κοντά μου, οι καταθέσεις που λήφθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους δεν αποκλείεται να οδηγήσουν πολύ σύντομα σε συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες έγιναν από καναλάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι "λάδωνε" στο παρελθόν δύο μέλη της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για να μην του επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του οι δύο αξιωματούχοι, ένας τέως και ένας πρώην (υπηρέτησαν σε διαφορετικά Συμβούλια) δεν είναι άσχετοι μεταξύ τους και του ζητούσαν έξτρα χρήματα. Όπως υποστήριξε, όταν αυτός τους έκοψε την... χρηματοδότηση, τα πρόστιμα όχι απλά αυξήθηκαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με τα πρόστιμα άλλων σταθμών.

Ο ίδιος μίλησε και για την ύπαρξη τεκμηρίων και μάλιστα κατέθεσε επιταγές.

Πληροφορίες ανέφεραν πως θα γίνονταν συλλήψεις τις προηγούμενες μέρες αλλά αναβλήθηκαν μέχρι να προκύψουν νέα στοιχεία. Σημειώνεται πως εκτός δεν ελέγχονται μόνο οι φερόμενοι αποδέκτες των μιζών αλλά και ο καναλάρχης που τους κατήγγειλε...
Οι καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα σε κοινοβουλευτική επιτροπή για διακίνηση ναρκωτικών από ιδιοκτήτη σχολικής καντίνας και η έκταση που έλαβαν στα ΜΜΕ, προκάλεσαν νέες συζητήσεις για τον ρόλο των δημοσιογράφων, των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης, των Κοινωνικών Δικτύων αλλά και των... fake news.

Στη συζήτηση μπήκε αναπόφευκτα και ο ρόλος των βουλευτών, των προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών και ο τρόπος που επιλέγουν όσους καλούν στις συνεδρίες.

Όπως έλεγε συνάδελφος από τη Βουλή: "Είχαμε μέχρι σήμερα τους βουλευτές να κάνουν το κομμάτι τους μπροστά στα ΜΜΕ, τώρα θα έχουμε και τον κάθε καλεσμένο να τρομοκρατεί τον κόσμο;"

Η απάντηση που ήρθε από άλλο συνάδελφο ήταν... αποστομωτική: "Εάν πρόσεχαν οι δημοσιογράφοι πώς καλύπτουν τα θέματά τους και τι προβάλλουν, ίσως ούτε οι μεν, ούτε οι δε θα μπορούσαν να κάνουν το κομμάτι τους".

Η κρίση στο μεγάλο συγκρότημα συνεχίζεται. Και δυστυχώς για κάποιους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με... κουπόνια.

Κάποιοι βρίσκονται στα όριά τους και το έχουν διαμηνύσει και στον εκδότη και στους αρχηγούς και τους υπαρχηγούς του. Αναμένεται και η καθοριστική αντίδραση των συντεχνιών, της ΕΣΚ συμπεριλαμβανομένης. Όπως μαθαίνω από συναδέλφους, η εργατική ειρήνη κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή και δεν αποκλείεται ακόμα και η λήψη δυναμικών μέτρων. Εάν βεβαίως το επιτρέψει η ΕΣΚ, αφού το Δ.Σ. της οργάνωσης δεν αναγνωρίζει πια τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων για απεργίες παρά μόνο τις δικές του...

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X