ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog - Η φυγή του Γιόρτσιου, τα νούμερα και τα... νούμερα

Στα κρύα του λουτρού άφησε, λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, το συγκρότημα του Φιλελευθέρου ο Ανδρέας Γιόρτσιος

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ενώ αρχίζει δυναμικά η νέα τηλεοπτική σεζόν, κάποιοι σταθμοί μετρούν τα κουκκιά τους και κάνουν προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά τους. Στόχος είναι να καταφέρουν να πετύχουν όσο γίνεται πιο ψηλή τηλεθέαση, μια που τελευταία τα νούμερα βρίσκονται στα... τάρταρα.
Αναφέρομαι φυσικά στα νούμερα της τηλεθέασης, αφού τα άλλα «νούμερα» μια χαρά επιβιώνουν και... πετούν στα σύννεφα.

Αληθεύει πως σε ένα τηλεοπτικό σταθμό δόθηκε οδηγία-προειδοποίηση στην ηγετική ομάδα για άνοδο της τηλεθέασης, διαφορετικά θα "γίνουν σοβαρές αναδιατάξεις";

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει μεγάλη καθημερινή εφημερίδα. Ο αριθμός των συντακτών έχει μειωθεί κάτω από το όριο ασφαλείας και οι αντιδράσεις για τον φόρτο δουλειάς είναι σχεδόν καθημερινές. Ορισμένοι επαναλαμβάνουν πως αν είχαν την δυνατότητα θα εγκατέλειπαν το επάγγελμα, ενώ κάποιοι άλλοι διερωτώνται πού βρίσκεται η ΕΣΚ για να τους υποστηρίξει...

Στα κρύα του λουτρού άφησε, λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, το συγκρότημα του «Φιλελευθέρου» ο Ανδρέας Γιόρτσιος. Αποχώρησε από τον ραδιοσταθμό Sfera, στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία 18 χρόνια αφού πήρε μεταγραφή στον Super FM του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Απ' όσα ακούω στον «Φιλελεύθερο», δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του Γιόρτσιου, παρά τα θετικά μηνύματα που έγραψε για τον Παττίχη και την Μυρτώ στα Social media. Κάποιος, μάλιστα, αναφώνησε πως "τώρα εξηγείται η προβολή του από εκπομπές στο Sigma" και προειδοποίησε πως δεν υπάρχει πια "μορατόριουμ" αρνητικών κριτικών για τον παρουσιαστή...

Έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη είναι οι υπεύθυνοι μεγάλων ειδησεογραφικών sites του τόπου. Όπως ακούω παρά το μειωμένο προσωπικό κάποιοι καταβάλλουν σοβαρή προσπάθεια να προσελκύσουν άτομα-κλειδιά από αντίπαλα στρατόπεδα με στόχο να βρεθούν στην πρωτιά και της αναγνωσιμότητας και των αποτελεσμάτων της Google και βεβαίως να ελκύσουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της διαφήμισης.
Αναμείνατε περισσότερα...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ενώ ο Αύγουστος αποχώρησε με τον Alpha και τον ΑΝΤ1 να ανταγωνίζονται δυναμικά για το ποιος θα κρατήσει την πρωτιά στην τηλεθέαση, ο Σεπτέμβριος μπήκε, με τον Alpha να προηγείται στη γενική τηλεθέαση, τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα του μήνα, και με τον ΑΝΤ1 να λαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Στο δυναμικό κοινό ο ΑΝΤ1 προηγείται ελάχιστα του Alpha. Οι δύο σταθμοί βρέθηκαν την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου στις πρώτες θέσεις της λίστας τηλεθέασης, με αρκετή διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια. Ωστόσο, τα ποσοστά όλων θεωρούνται πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις "χρυσές" εποχές της κυπριακής TV.

Στη γενική τηλεθέαση, πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha. Κατέγραψε 13%, με τον δεύτερο ΑΝΤ1 να καταγράφει 11,3%. Τρίτος σταθμός ήταν το Sigma με 8,9%, τέταρτος σταθμός το Omega με 7% και πέμπτος το ΡΙΚ1 με 6,6%.

Στο δυναμικό κοινό, πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με 13,6%, δεύτερος ο Alpha με 13%, τρίτο το Sigma με 7,2%, τέταρτο το Omega με 6,9% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 3%.

Τα πιο μικρά κανάλια διατήρησαν τα χαμηλά ποσοστά τους. Στη γενική τηλεθέαση κατέγραψαν τα ποσοστά: ΕΡΤ World: 3,6%, Extra: 2,2%, ΡΙΚ2: 1,6% και Smile: 1,2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X