ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι κυβερνήτες-επιδημιολόγοι διοχέτευσαν εκατομμύρια σε πολυκαταστήματα»

Όλα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Επ. Ελέγχου, Ζ. Κουλίας

Στέλιος Ξιουρής

Με την συμβουλή ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ επιδημιολόγων και την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, που τους υπακούει πιστά οδηγήθηκαν εκατομμύρια Ευρώ σε ορισμένα πολυκαταστήματα (Jumbo-IKEA-Leroy merlin-Super home), που παρέμειναν ανοικτά την περίοδο των εορτών, ενώ έχασαν αρκετούς πόρους τα εμπορικά κέντρα, επονομαζόμενα mall, τα οποία και έκλεισαν την εν λόγω περίοδο.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, που εξέτασε το θέμα με την εν λόγω απόφαση προέκυψε αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού ενώ πολυκατάστημα το ΙΚΕΑ παρέμεινε ανοικτό με επιφάνεια 26 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και επτά ταμεία, το διπλανό «mall of Cyprus» με 29 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και 600 ταμεία έκλεισε μετά από εισήγηση των επιδημιολόγων.

Η διαφορετική αντιμετώπιση σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επ. Ελέγχου ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ είχε ως αποτέλεσμα να διοχετευθούν τα χρήματα στα πολυκαταστήματα, αφού τα εμπορικά κέντρα παρέμειναν κλειστά για λόγους που οι επιδημιολόγοι δεν κατάφεραν να επεξηγήσουν.

Όπως διαφάνηκε και από την συνεδρία της Επ. Ελέγχου υπήρχαν διιστάμενες απόψεις μεταξύ των επιδημιολόγων, αφού ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΤΗΣ και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ φαίνεται να συναινούσαν προς αυτή την απόφαση σε αντίθεση με τον καθηγητή ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΝΟ που εξέφρασε διαφορετική προσέγγιση. Ως επιχειρήματα για την απόφαση τους ο κ. Τσιούτης παρέπεμψε στον συνωστισμό, εντός πληθώρας καταστημάτων των mall και τον σχετικό εξαερισμό που πρέπει να αφαιρεί τον αέρα από μέσα προς τα έξω, καθώς και την διεθνή βιβλιογραφία περί λειτουργίας των malls.

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος των mall ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, επισήμανε ότι η απόφαση ήταν αυθαίρετη και καταδίκασε επιχειρηματίες αλλά και χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στην ανέχεια.

Επισήμανε ότι οι στόχοι των επιδημιολόγων- Κυβέρνησης δεν επιτεύχθηκαν, αφού και η επιδημιολογική εικόνα επιβαρύνθηκε και οικονομικά προέκυψε μεγάλη ζημιά σε αρκετούς επιχειρηματίες και με παράπλευρες απώλειες τους εργαζόμενους των 800 Ευρώ που κλήθηκαν να ζήσουν με τα 230 Ευρώ που πήραν από το κράτος.

Ακόμη ανέφερε οκ. Γεωργίου ότι σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν παρατηρήθηκε κλείσιμο των mall εκτός της Κύπρου ενώ την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο CEO των mall Κύπρου και Έγκωμης, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λόγω της αντιμετώπισης που έτυχαν, να επανεξετάσουν τον προγραμματισμό τους για νέες επενδύσεις στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση