ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Νιαζί: «Οι αντιδράσεις φαίνεται να εδράζονται στην καταγωγή του»

Στηρίζει την απόφαση της Συγκλήτου το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Π.Κ

ΚΥΠΕ

Το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου στηρίζει την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου και τις ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών σε σχέση με το θέμα της άνευ απολαβών άδειας του καθηγητή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υιοθετεί τη θέση ότι η ιδιότητα του Ευρωβουλευτή και του άνευ απολαβών Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεν εμπεριέχει τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.
 
Αντίθετα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών , η εκλογή ενός καθηγητή μέλους του προσωπικού του Τμήματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τόσο το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών όσο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
«Οι αντιδράσεις που παρακολουθεί η κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σχέση με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου για την άνευ απολαβών άδεια στον καθηγητή Niyazi Kızılyürek, φαίνεται να εδράζονται περισσότερο στην καταγωγή του Τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή και συναδέλφου και όχι στην ουσία του θέματος. Προηγούμενες αποφάσεις για χορήγηση άδειας άνευ απολαβών σε συναδέλφους που υπηρέτησαν σε δημόσια αξιώματα δεν προκάλεσαν τέτοιου είδους αντιδράσεις. Αντίθετα, στην περίπτωση του καθ. Niyazi Kızılyürek φαίνεται ότι λειτούργησαν άλλα κριτήρια γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία», προσθέτει.
 
Το Συμβούλιο του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θεωρεί επιτακτικά αναγκαίο τον σεβασμό στις αποφάσεις της Συγκλήτου, την αποφυγή στοχοποίησης συναδέλφων όπως του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου και του καθηγητή Niyazi Kızılyürek και την αποφυγή ενός κλίματος πόλωσης που στόχο έχει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X